Mislim da sam vidjao na limundu, ali da li se moze naci usb varijanta, a moze i za game port(onaj na zvucnoj). Inace je kempston proizvodjac nekad radio te modele za c-64, amigu...Evo i slika - desno od digitrona:) Koristio bi se uglavnom za Mame emulator.
Hehe, čuveni Competition Pro, imao sam ga nekad uz C=64. Mislim da ima varijanta sa USB konektorom, neko mi je pričao, ali moguće da ga kod nas nema za pazariti.
Da, bili su nepoderivi, imaju mikro prekidace i uzitak je igrati sa njima. Ima gomila starih igrica za mame emulator za koje je prosto stvoren. Ocu da omlatim kraljicu u igrici scramble, ali sa tastaturom mi jednostavno ne ide.
:: Hehe, čuveni Competition Pro, imao sam ga nekad uz C=64. Mislim da ima varijanta sa USB konektorom, neko mi je pričao, ali moguće da ga kod nas nema za pazariti.
Nego čini mi se da sam video negde da takve džojstike pravi neki lik ovde kod nas, od vrhunskih materijala naravno. Da me kokneš sad ne mogu da se setim gde sam to video.
Kod mene su nažalost godine drndanja igara za konzole preko emulatora na tastaturi uzele danak. Nedavno zet doneo neki džojpad i na moje ogromno iznenađenje ležao mi je ko da držim zmiju, zaboravile ruke šta je to, vratio sam se brzo na tastaturu.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
U vreme Zx spectruma buraz i ja smo narucili preko oglasa joy stick rucni rad, covek ga ishvalio...Kad je stigao pokidali smo se od smeha...Ladno je bio napravljen od drveta, rucku je imao od bicikle, a dugmence fire na vrhu rucke je trebalo trojica da stisnu, hahaha. Nije se moglo upravljati gore+desno...nego je mogao samo 4 hebena smera, uzas. E to je trebalo videti! Inace sam koristio quick shot II, samo je uvek bilo problema sa zvezdicom, pucala je relativno brzo, pa se budzilo sa raznim limovima...
@Rajko, izgleda extra, ali brate 150 u euro
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: od limene kutije engleskog chaja i iskrinih crvrenih tastera.....sad mi zao sto nisam sacuvao da vam pokazem sta je bio entuzijazam... :: :: ::
Hahaha, a tek `kvik šit dva`, dobro je što si ga spomenuo. Pa ta palica je ušla u istoriju. Imao sam ih desetine i kombinovao izlomljene zvezdice, dok sam mu dušu vadio. Bio je sav ulepljen u selotejp i izolirku. Kakav komad hardvera, neverovatno!
Pogotovo ako se intezivno igrao combat school, sex games 2...Jbt, jos kad se zalepi, stol se vucarao po stanu i sve je letelo, hehehe!
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Hahaha, a tek `kvik šit dva`, dobro je što si ga spomenuo. Pa ta palica je ušla u istoriju. Imao sam ih desetine i kombinovao izlomljene zvezdice, dok sam mu dušu vadio. Bio je sav ulepljen u selotejp i izolirku. Kakav komad hardvera, neverovatno!
Procitaj tekst sa sajta svet kompjutera https://www.sk.rs/2005/03/sitj01.html . Bas me zanima da li je jos neko sa ovog foruma igrao Decathlon,Wizard of Wor i Barbarian na c64.
Jaooooo, sex games 2 di ga nađe, pa ono je bilo pišanje, samo cimaš levo-desno k`o manijak. Mada cepao se tu i Commando, Rambo III, Alien, Robocop... ali ne sećam se da sam neku igru igrao više od Defender Of The Crown i North & South. To su bili kultni naslovi...
A za one koji ne znaju kako je izgledalo čudo zvano Quickshot II: http://goo.gl/H2C4Z
Ne mogu da se setim sajta gde sam video te dzojstike da se prodaju. Secam se da je taj sajt nekog starog, poznatog dilera original igrica za Srbiju. Procesljaj po tim sajtovima zato sto ja trenutno ne mogu da se setim ni jednog gde se prodaju original igrice za nase trziste jer me igrice odavno ne interesuju.
Video sam takav neki Joy u merkatoru pre mesec i nesto, dva mozda, ne secam se koji je tacno model, ali mislim da je bio prilicno precenjen. Stoji blizu onog PS2 koji nikad ne radi :) Pa ako si u prilici... .) A sad mi se igra hard and heavy za C64 :)
Mada i razmisljam da iskopam original Competition Pro(onaj porozirni) za stare racunare koji su sigurno kvalitetniji od ovih koji se valjaju kod nas u novom ruhu(sudeci po linku koji je ostavio @acanen). Iskoristicu stari usb joy kao elektroniku za matori Competition Pro...Malo budzenja ce da padne, ali i to je gust. Javicu kako to sve radi! Pozdrav!
@MaliAbner: Ne treba mu ekran, spaja se na televizor. Sta ti je tehnika!
@ilicstefan: Kakav je to za atari 2600? Imas li neki link da vidim? Imao sam sve moguce atarije, ali ne i joy. @JovanZ: Nazalost, iz zaseoka sam, pa ne mogu da rovarim po prodavnicama, jedino mi pase da mi se posalje.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.