Dragi forumasi , hteo bih sinu da kupim konzolu za Novu godinu ! E sad , dilema je sledeca : Sony PS3 ili Nintendo Wii ? Znam da je Sony Sony ali ... A zasto sam u dilemi , zato sto imam pokvaren Sony 3 sa 40 gb hardom , dakle stari model koji je bio u servisu na produvavanju i ne moze da se popravi (a i odradio je svoje posle par godina) a imam jos dva drugara kojima se takodje pokvario sony tako da sam ja postao vrlo skeptican ! Sa druge strane o Wii ne znam apsolutno nista sem sto sam sa par strana cuo da je super stvarcica ! Moze li neko ko ima Wii da mi kaze kakva je konzola , da li postoji cip za nju , da li ima internet , Blu-ray , da li se kvari ... opste utiske ! Pozdrav i hvala unapred !!!
nemoj ti uopste da razmisljas vec kupuj ps3 definitivno!! te dve konzole je bezobrazno uopste uporedjivati... to sto govoris za ps3 i kvarovima je jasna stvar i svima poznata da se Fat modeli kvare tj imaju problema sa hladjenjem..zato ti lepo uzmi slim 120gb recimo i nema da brines.. sve ovo ti govorim iz iskustva tako da tu nema sumnje... sto se tice hardware-a sony je daleko superiorniji od bilo koje konzole danasnjice (znam da delujem kao fanboy ali to je surova realnost - hands down)... ne znam da li si probao recimo motion move na sony-u i wii ? dupe i glava. Nemoj uopste da razmisljas iskreno ti kazem! ako imas bilo kakvih pitanja samo daj.. wii nema wifi, nema blu-ray i kvari se :D pozz
ja bih uzeo soni,iz prostog razloga sto nisam upoznat sa wii-om :) Do sad nisam uvideo problem kod ortaka on ga ima 2 godine. . .a mogu ti reci da i po igraoniocama sljakaju vec duzi vremenski period bez problema. . .sony 3 je hackovan(neces imati problema sa igricam i to),mislim i da je i jeftiniji. . .a sto se tice wii-ja cekam odgovor od kolega :)
nisam siguran bas da je sony jeftiniji ali da je kvalitetniji u to sam 100% siguran.. hocu reci da ti ako oces posteno da se igras na sony-u treba ti par gamepadova (svaki ti dodje oko 50e), i par motion move-a - bar jos 200 eura na konzolu treba gurnuti + jedan dobar lcd tv 42`+.. upravo zato sam ja i prodao svoj slim jer jednostavno nisam imao para ga igrati the way its meant to be played pa sam odustao od svega toga... GT5 je super, i tata ce se naigrati kolko vidim
Hvala na brzim odgovorima ! I ja sam za PS3 jedino sam postao skeptican zbog tih kvarova , medjutim , tek sam sada kada si ti Repsi rekao , primetio da su sve stari modeli pokvareni , nigne nije slim u pitanju ! I jos jedno pitanje , ako neko zna gde ima slim od 120 gb jer gde god sam zvao samo je slim od 320 i kosta 45000 sto je malo mnogo po meni ili gresim !?!
nemas brige oko toga sa slim modelom! uff to je bas bas previse para.. ja ne znam za Srbiju nikako ali tu u Zg-u idu novi oko 300e za 160gb model, ima i nesto jeftinijih za 120gb.. da si se pre javio, ja sam bas svoj prodao za 230e maltene nov. Zao mi je stvarno ne znam za Srbiju, mozda onaj Game-s shop ali verujem da tamo deru..
edit: ako imas mozda slucajno nekoga u Nemackoj ili tako negde pa da sad dolazi za novu god to bi ti bila najbolja varijanta da ti on donese..
pazi, svi kazu da je wii zabavniji za koriscenje, ali je takodje opste poznato da su u PS3 ugradjene tada najbolje komponente, mnogo bolje nego na wii, ali jednostavno nije tako zabavan........ako ti je bitna grafika onda uzimaj ps3, ako ti je bitno da se sto vise izigras onda wii
po cemu je wii zabavniji? daj mi samo jedan primer.. ne znam da li si imao prilika da se igras sa wii-em i sa ps3 motion move-om... sony je 15k puta precizniji a naslovi tek kakvi se prave su nenormalni... jednostavno je daleko daleko superiorniji u svim pogledima.. daj mi bilo sta u cemu je wii bolji?
generalno(moze da prica ko sa hoce)wii je veoma zabavan(posevno za malu decu,sad kolko sin ima godina,nzm).wii je definitivno jeftiniji,hack za njega je jeftiniji i itd....
sa druge strane ,tehnicki(graficki)wii je daleko iza ps 3 i tu nema dileme,svaka konzola ima svoje naslove kojima se ponosi i koji im pune kase(mario najbolji primer).
nzm,pre bih uzeo sony,da sam jer i tata ce na sony-ju neshto da igra,jel tako :) ?
mada,pravo da ti kazem,ozbiljno baci pogled na xbox 360,ioako ga nisi pomenuo!idi ovde:
pa na forum ,pa PONUDA I POTRAZNJA,tu cesh videti razne ljude koji nude konzole(prevashodno xbo 360 al ima i ps3 ) ,igre ,dzojpede itd.... pazi xbox 360 ako bi uzeo (hard ti nema neki znacah)na njemu igre cesh da rezesh na dvd ili double layer dvd,a prednost je cena ,osnovna verzija koja se zove arcade,imash tu hackovanu+novi chip koji se manje greje,od 190 evra,gledaj lika zove se Perisa(proveren lik i daje garanciju). takodje ljudi su nabacili hack,da ne placaju live servis i da nemaju original igru i da igraju na netu pa ti vidi.
nzm 90 % koje izadju za ps 3 izadju i za ps 3,naravno posebne fransizme su druga prica i cesto su najbolje igre za svoje konzole.
eto,ako te interesuje xbox 360,razmislim o njemu i o igrama koje imash za njega a koje za ps 3.msm da u celoj prici wii tesko da ime neke sanse,ni mario nije sto je nekad bio,evo sad sam igrao.
pozz,nadam se da sam pomogao,bra nehsto za xbox 360 :)
i da xbox 360 ti dodje jeftiniji ovaj arcade od sony-ja,mada pazi na ps 3 igrash god of war 3,vamo ne mozesh,a na xbox 360 igrash recimo fable ,a vamo NE i tako(vidi izbor igara i sta ti se svidi)igre koje izdadju za obe konzole,izgledaju identicno,mada kod mnogih igara xbox 360 ima laganih 60 fps,dok sony jedva 35-40(primer bayonneta,ima tako josh 5 igara,gde sam ja video isti slucaj). vidi kako stoje finansije i sta bi sin(a i ti) igrali i napravi izbor.wii,kazem ,zaista ne vidim razlog za sto bi dao pare za koje mozesh da uzmesh xbox 360. pozz
lepo receno! treba pogledati sta bi se igralo i na koji nacin, ali ipak smatram da je ps3 daleko superiorniji od obe konzole..a isto tako i sto se tice exclusiva koje se prave za ps3 koje su daleko bolje, jedino ako ti se igra fable i halo nista vise vredno pomena nema na xbox-u dok npr na ps3 imas massu toga.. GT5, Little big planet (moze biti jako jako zanimljiva pogotovo deci a naravno i odraslima), Metal gear solid, uncharted 1,2, sad prave i 3. deo, SOCOM, Final fantasy serial, killzone 1,2 sad se pravi i 3. deo koji ce biti brutalan, gore pomenuti God Of War III i sad da ne nabrajam dalje.. ima tu jos dosta toga i naravno motion move koji je neizbezan za decu! lupi samo u google RRoD pa ces videti o cemu se radi sa tim xbox arcade konzolama ali eto svakako ih treba uzeti u obzir i malo podrobnije pogledati... lep pozdrav!
al opet nije ni xbox 360 za bacanje,pazi za 190 evra,dobijesh dve original igre,dva dzojstika ,3 meseca live gold dzabe(mada kako su poceli da hackuju to ti i ne treba :) )i konzolu,eee 190 evra.
mada,kao sto kaze moj buraz,treba probati i jedno drugo,i tako ludak uzeo i xbox 360 i ps 3 :)
Probao sam Kinect, jako fino smiljeno i radi zaista odlicno, naravno ne moze biti sve tako savrseno, ume da zabaguje nekad i iznervira, ali sve u svemu mnogo bolje od Wii Motion-a i PS Move-a. Ekskluzive za xbox, tipa Alan Wake, Forza Motorsport su samo + Sa druge strane Sony je Sony. Mislim na ozbiljne igre i sam hardware kao i Bluray.
btw, anti-konzolas sam tako da je ovo veoma objektivno misljenje.
Wii nije vredan pomena.
PC je PC. (citaj tacka) __________________________________________________________ Velg Bort Livet
slazem se sa obojicom.. xbox je stvarno povoljan za ono sta pruza... mozes mu rezati igre na dvd i igrati se za dz kolko volis... s druge strane nisam probao kinekt s toga ne mogu raspravljati na tu temu ali sumnjam da je precizan kao move, i malo mi je previse skakati po sobi itd, mozda mi je malo bolje odradjen move, ali kazem subjektivno je ovo misljenje jer jos pogotovo nisam probao kinekt.. move je precizan do bola u sve 3 dimenzije! forzu prineti jednom GT5 je apsurd u najmanju ruku.. ovaj ga tuce kako volis.. nisam toliko upucen u hack sony-a i nisam probao to .. ali mislim da je opet ne isplativo toliko koliko je isplativo na xboxu.. opet je stvar kupca tj sta ce se igrati i kako ce se igrati najbitnija!
GT5 je prica za sebe. Jedino sto mi se i dalje ne svidja je zvuk motora. Forza Motorsport je solidna igra.
Edit: Kad smo vec kod kinect-a, uspeo sam da se umorim uz par igara.
Fudbal je bezveze, odbojka takodje, kao i neka voznja `joy ride`, ali stoni tenis i jos par igara su me odusevile. Prezican je, lag je minimalan, vise mi se svidja od move-a jer nije potreban kontroler u ruci. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
mislim da su najavili patcheve koji ce se poigrati sa zvukom.. da li kinekt moze i vise ljudi da registruje? npr ja igram protiv tebe stoni tenis i stojimo jedan pored drugog i przimo? posto je kinekt (kamera i sve to sto ide)? kako mozes menjati ugao reketa po longitudinalnoj osi? kod move je jasno samo ga rotiras al ne znam kako je to reseno kod kinekta.. sad cu bas malo da pogledam kako to sve radi..
edit: bas sam sad malo gledao okej je, svidja mi se kako radi kinect ali mi je daleko preciznije deluje move.. a to kaze i ovaj lik sto je igrao stoni tenis da preferira sony.. evo link http://tiny.cc/yzj6v
Upravo tako, izaberes na pocetku partije kojom rukom igras i przimo zajedno. Kamera ocitava brzinu ruke (udarca), ali ne mozes da menjas smer loptice (u drugi ugao, ili ja nisam skontao kako se to radi), sto je bezveze i rotiranje nije bas uvek uspesno. Saku drzim kao da je reket. bekhend i forhend vidi bez ikakvih problema. Jedino ta rotacija i nemogucnost menjanja smera je problem i zato je inferiorniji od move-a. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Wii je jeftiniji daleko od Sony-a i Motion move (za koji je debelo očigledno da je kopirao Wii, niti je bilo kako bolji), lako se soft moduje, dakle nema potrebe za čipovanjem, i poredjenja radi, na prste ruke možeš Motion Move igre da nabrojiš, dok za Wii ih ima stotine...
Samo cena govori da je bolji Wii izbor, jer za Sony 3 plus Motion Move mogu dva Wii-a skoro da se uzmu...
Wii je neprecizan, nema ozbiljnijih igara i nema bluray. Sony jeste skuplji, ali daleko bolji. To je moje neko površno iskustvo. Kao što rekoh, anti-konzolaš sam i potpuno sam objektivan i ravnodušan prema istim. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.