Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Igrački rekviziti i konzole
joypad pitanjce?
STRANA 1 OD 1
nisque joypad pitanjce? 27.09.2010. 11:31 T29709

status: user
broj poruka: 1060
kad ocu igram nesto na kompu sto podrzava joypad, a hvala Bogu komp mi je na windows, sve igre traze xbox360 controler. e sad, moje pitanje je: da li ce igra sve kontrolere koji imaju layout xbox da prepoznaje kao takav kontroler, ili mora se pazari bas microsoftov? mislim, jel moz se pazari jetion ili logitech sa izgledom xbox a da ga npr. gta IV prepozna kao koristan. kacio sam na gta i na assassinss creed ovaj moj jetion, ali je layout za sony pa nije radilo, pa sad ne znam dal zbog marke ili rasporeda dugmica
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Ne mora 27.09.2010. 12:39 #248256

broj poruka: 9006
Uzmeš igru koja traži xbox kontroler, pogledaš u opcijama šta ona vidi kao koje dugme (button1, 2, 3) i onda u control panelu rasporediš tako.

Šta ti nije radilo na assassinu?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

srdoch Re: joypad pitanjce? 27.09.2010. 12:59 #248262

broj poruka: 1260
Kao što raic reče nema veze koji je joypad. Svaki će raditi u svakoj igri samo moraš podešavati komande zbog razlike u layout-u i ništa više. Marka je nebitna. Ja već godinama koristim originalne PlayStation DualShock joypad-e na PC-u i nikada nisam imao problem ni sa jednom igrom.

Živ bio!
raic Ma nije bitno skroz 27.09.2010. 13:13 #248268

broj poruka: 9006
Znam da sam probao assassina sa džojpadom od PS1 nabudženim da ide na matori parallel port za štampač. Mnogo dobra fora samo nema drajvera za to na win7... a ionako nemam parallel port na ovoj sad ploči.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

nisque pa ja imam 27.09.2010. 14:48 #248296

broj poruka: 1060
jetion gpc002 valjda.. onaj zeleni za sony.. al npr zakacim ga na gta, a njega kad upalis i u kontrolama je nacrtan kontroler za xbox i nema podesavanja.. i klikcem ja po joypadu lik ne reaguje, a assassinss sam naveo kao primer, al iskreno nisam probavao ponesen prethodnim iskustvima.. igrao sam split second ali on nije trazio xbox mudorije..

Simon72 ... 27.09.2010. 15:37 #248315

broj poruka: 2799
U folder gde je igra ubaciš
xinput1_3.dll
x360ce.ini
dinput8.dll
koje skineš sa interneta, i radice bilo koji.
neXus2000 ... 27.09.2010. 17:34 #248356

broj poruka: 3350
Ne traze XBOX360 kontroler, nego kontroler/gamepad koji ima podrsku za Xinput. Cak i ovo sto je Simon72 naveo, nece bas da radi sa svim igrama. Pre kupovine X360 zicnog gamepada, koristio sam Saitek Cyborg Rumblepad, sa tom istom forom. Pa opet nije radilo kako treba, cak i sa manuelnim cackanjem po ini fajlu. Jednostavno R2 i L2, kao i desna pecurkica nisu funkcionisale kako treba. Cak se i u nekim igrama kamera (desna pecurka) nenormalno okretala sama od sebe. Naravno, u DInput igrama pici bruka.

Mozda je bio problem u interakciji izmedju gamepada i softvera za simulaciju X360-Gpad-a, ili cak samih igara, ali nikada necu saznati zbog X360 gamepada koji `ebe sve po spisku. A ivredi ga imati. Samo sto su nasi nadrndali cene, pa te jedan kosta izmedju 4 i 5 kila dinara. Ako imas nekoga napolju, mozes opusteno da ga nabavis za nekih 2500-3000 dinara, pa da ti posalje kao poklon, sa naznakom POKLON. Cisto da nasi ne udare PDV, porez i ostale svinjarije.

Steta sto PS3 gamepad nema podrsku za xInput, ali nadam se jednog dana....... :))))
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs