This is one of four projects that are currently working. A set of three hydraulic systems linked to a PS3, and G25 wheel.The total project cost is a little under ,000.
Ma da,bolje da simulira kako dzipa neki space shutle.Inace,vrlo zanimljiva rukotvorina...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ne vidim baš poentu ovoga, vozi formulu a gega se ko da leti u avionu.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://spedr.com/53py :: ::
Priznajem da ovako sa strane kada gledaš izgleda bez veze, gega se ko majmun. Ali realno kada bi seo u to bila bi druga priča. Mislim da geganje odlično simulira i nadomešta G silu koju bi doživeo u pravom bolidu pri kočenju, skretanju i dodavanju gasa, gravitacija odrađuje sve. Vrlo zanimljiv koncept.
Mada meni se mnooogo više sviđa ovaj simulator! .D
Onima koji prigovaraju da se formula ne klacka, rekao bih da su pomalo slepci.... jer ne shvataju poruku i namenu toga. Tačno je da se formula ne klacka, naime, uglavnom ide na skoro horizontalnoj podlozi a trzaji su vezani za šikane i blage uspone, eventualno nagibe u krivinama... ali ovaj simulator ne klacka zbog toga, nego, naginjanjem unapred (tako da visiš u stolici) ili naginjanjem unazad (tako da te g zakucava za sedište) simulira se sila g tj. inercija kod ubrzanja i usporenja. I, bez kretanja i prave inercije, drugačije to nije moguće izvesti.... Malo su vam se uspavale sive posle ručka i piva....
.. ono što ovde fali je: POTPUNO MRAČNA SOBA, I ATI EYEFINITY..... SURROUND 7.1 i još par ortaka da povremeno špricnu po malo vode, kad se simulira utrka, a i atmosfera Užica, Pančeva ili Bora, dobro bi došla da nadomesti katran, čađ, zapaljene gume (iz kotlova centralnog grejanja), raspadanje rafinerije i slično....
Hehehe, bio sam brži za stotinku, kao u formuli na treningu. .) Svaka čast za dopunu, totalni mrak, 7.1 zvuk montiran zajedno na konstrukciju da ne menja ugao pri naginjanju i još dva ekrana, po jedan sa obe strane za periferni vid. Ukenjao bi se svako ko bi seo u to, realno!
:: zGAZi mE sRDoCh... :: :: .. ono što ovde fali je: POTPUNO MRAČNA SOBA, I ATI EYEFINITY..... SURROUND 7.1 i još par ortaka da povremeno špricnu po malo vode, kad se simulira utrka, a i atmosfera Užica, Pančeva ili Bora, dobro bi došla da nadomesti katran, čađ, zapaljene gume (iz kotlova centralnog grejanja), raspadanje rafinerije i slično... :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Relax man, samo sam se salio. Stvarcica je stvarno dobra.
Nego da sam neki turbo, giga, mega programer napravio bih posebnu simulaciju voznje kroz moju ulicu upotrebivsi ovaj simulator. Ovo sa razloga zato sto sam sve skrsio auto na rupe i kratere a biciklom bi ugrozio svoje zdravlje i da nataknem na stolicu Predsednika Opstine Zajecar Boska Nicica da mu docaram moj dusevni bol i patnju.
:: Onima koji prigovaraju da se formula ne klacka, rekao bih da su pomalo slepci.... jer ne shvataju poruku i namenu toga. Tačno je da se formula ne klacka, naime, uglavnom ide na skoro horizontalnoj podlozi a trzaji su vezani za šikane i blage uspone, eventualno nagibe u krivinama... ali ovaj simulator ne klacka zbog toga, nego, naginjanjem unapred (tako da visiš u stolici) ili naginjanjem unazad (tako da te g zakucava za sedište) simulira se sila g tj. inercija kod ubrzanja i usporenja. I, bez kretanja i prave inercije, drugačije to nije moguće izvesti... :: Malo su vam se uspavale sive posle ručka i piva... :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
nije bitno kako izgleda iz vase (nase) perspektive - u smislu gega se, klacka se i sl., vec kakav je osecaj vozaca, ocigledno je smisljeno da simulira osecaj dejstva sila pri voznji na vozaca a covek ne odvaja oci od ekrana, tako da i ne zna da se klacka... Stvar je genijalna.
Dobro ste rekli,pa njemu je monitor prikucan za platformu,tako da je njemu ugao gledanja uvek isti.
Mada bi bolju G silu simulirao sa nekakvim kajisevima koji bi ga vukli levo-desno...A sto se tice nedaj Boze sudara,prevrtanja i sl. bilo bi dobro da mu se sa plafona sruci na glavu neki teg od 50-ak Kg,to bi bio najrealisticniji dozivljaj
Sad si mi dao ideju da patentiram stolicu sa kaishevima koji te vuku levo desno !!! To mora da manje kosta nego da se cela stolica ljulja levo desno. Samo nemoj da me juris posle za kradju ideje :)
:: Dobro ste rekli,pa njemu je monitor prikucan za platformu,tako da je njemu ugao gledanja uvek isti :: :: Mada bi bolju G silu simulirao sa nekakvim kajisevima koji bi ga vukli levo-desno...A sto se tice nedaj Boze sudara,prevrtanja i sl. bilo bi dobro da mu se sa plafona sruci na glavu neki teg od 50-ak Kg,to bi bio najrealisticniji dozivljaj :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: ::
Bio bih zadovoljan da od svake stolice koju skalabudzis meni ide 10%,mislim da nije puno,a sad,ako ne,onda nikom nis`
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Sad si mi dao ideju da patentiram stolicu sa kaishevima koji te vuku levo desno !! :: To mora da manje kosta nego da se cela stolica ljulja levo desno. Samo nemoj da me juris posle za kradju ideje : :: :: :: Dobro ste rekli,pa njemu je monitor prikucan za platformu,tako da je njemu ugao gledanja uvek isti :: :: :: :: Mada bi bolju G silu simulirao sa nekakvim kajisevima koji bi ga vukli levo-desno...A sto se tice nedaj Boze sudara,prevrtanja i sl. bilo bi dobro da mu se sa plafona sruci na glavu neki teg od 50-ak Kg,to bi bio najrealisticniji dozivljaj :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.