Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Pomoc...
STRANA 1 OD 1
Miguelinho Pomoc... 09.04.2008. 09:04 T9201

status: user
broj poruka: 211
Imam problem sa kompom, ali ne znam sta je u pitanju (softver ili hardver) pa sam postovao u ovu rubriku. Pre nekoliko meseci sam se vec obratio na forumu sa ovim problemom, ali je bilo izvesnih promena, pa sam mislio da je reseno. Medjutim...
Evo ovako. Problemi su se ranije javljali samo kada gledam video fajlove (AVI, MPEG, DiVX...), ali ne uvek, i to se rezultiralo tako sto se zamrzne slika, zvuk se vrti u krug a na ekranu se pojave artefakti.
Bilo je raznih misljenja, kako je u pitanju graficka, procesor, mozda cak i kodeci. Sve sam to isprobao, proverio (Hiren`s BootCD 9.3) i sve je, naizgled, ispravno. Odneo sam proc na servis, sumnjajuci na njega, medjutim, posle tri nedelje mi je vracen uz obrazlozenje da je ispravan. Kako je situacija bila ista bez obzira koji OS da stavim (probao sam i sa Linux Ubuntu 7.10, Vista Ultimate, razni XP Black edition...), malko sam se iznervirao pa sam odneo ceo racunar u servis, i ostavio njima da se akaju. Ali posle dve nedelje su mi javili da je problem do softvera, i da moram da nabavim ORIGINAL OS! Posto sam bio van sebe, i nervozan extra, nisam hteo da se svadjam da ne ispadne neka glupost, pokupio sam komp, vratio se kuci i opet (po ko zna koji put) reinstalirao sistem.
E, upravo zbog toga se sada i javljam. Sada mi se artefakti, zamrznuta slika i ostale gluposti desavaju cak i kada pustim muziku (MP3) ili cak startujem neku igru (Football Manager 08...) a toga rani9je nije bilo. Filmove mogu da gledam jedino pomocu VLC playera (neki ce reci da je to sasvim dovoljno) i to mi je OK, ali sta da radim sa ostalim problemima.
Nadam se da neko ima resenje, ili bar savet. Komponente su pod garancijom.
konfiguracija je sl:
CPU AMD Athlon X25600+AM2
MBO Gigabyte GA MA-69S3-H
MEM Geil Black Dragon DDR2 800MHz
VGA Club3D X1950Pro 256Mb DDR3
PSU LC Power 6550GP
Ostalo je manje-vise nebitno.
Izvinite na ovolikom postu (znam da ce mnoge mrzeti da citaju) ali, jbg, ne umem da opisem problem u kratkim crtama.
Unapred hvala.
Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647104.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs