Verovatno si skinuo sa onog linka koji sam ti ja dao. Trebalo bi da imas OEM i Retail ISO fajlove. Retail je verzija koja se legalno kupuje u prodavnici ili firmi koja se bavi distribucijom Windowsa. OEM (original equipment manufacturer) je verzija koja se prodaje firmama koje prave gotove kompjutere (HP, Dell, Lenovo itd.) i dobijas je instaliranu kad kupis ceo sistem. Razlika je samo u tome sto veliki,vec pomenuti, proizvodjaci cesto ubacuju svoj dodatni software za analizu i popravku sistema, da bi im bilo lakse za servisiranje. Cesto ih stavljaju i na skrivene particije, napr. HP, pa posle moras da uradis raw format ili sa nekom drugom alatkom obrises ceo HDD, da bi mogao da instaliras ono sto ti hoces.
Prema tome, koju god verziju da instaliras, bice OK.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Narode, skinuo sam neku verziju windowsa i sad imam 2 ISO fajla, jedan je Retail... Sta to znaci??? Nemam pojma...
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647104. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.