Dobio sam parce neke knjige na engleskom, tj. neke clanke sa seminara nekog profesora koji je nas covek, al je MAGARAC, pa je sve na engleskom pisao... nebitno...
Imam 2 pdf dokumenta koje treba otkucati na srpski! Na engleskom su inace! Sadrze tekst na engleskom + formule (sume, indeksi, lambda, ro i sl. alfabeta gama lol) + tabele...
1. Ja treba (uz vasu pomoc) da nadjem najbezbolniji nacin da prevedem tekst na srpski ? Eventualno neki recnik, on-line prevodilac koji radi, a ne trazi pare ? Ima oko 50str.
2. Formule tabele, grafikone ne prevodim. Znaci kako da ih CUT/PASTE iz pdf u word ? Kao sliku ili postoji li equasion kao u wordu koji ce formule korektno ocitati ?
3. Ako bih kao sliku neku formulu ubacio u word, pri njenom podesavanju (resize), doslo bi do pixelizacije i nije to to !
Ajd predlazite nesto sto manje boli od rucnog prevodjenja svega i ubacivanja formula u vidu slika u word?
ima li neki nacin da se otkljuca pdf koji je zasticen i prevede u word ?
Procitacu svaki, pa i suludi post sa bezveznom idejom!
I jos jedna stvar, mogu da u Abby readeru OCR skeniram te strane, ali abby ne cita formule i baguje zbog njih...
Malo pre sam skinuo ovaj program i pretvorio mi je neke online cenovnike iz pdf u doc fajl bez greške, jedino što nije besplatan i za njega nemam reg. Probaću da nađem, program je mali i za sada odlično odrađuje posao i kao trial varijanta.
:: Malo pre sam skinuo ovaj program i pretvorio mi je neke online cenovnike iz pdf u doc fajl bez greške, jedino što nije besplatan i za njega nemam reg :: Probaću da nađem, program je mali i za sada odlično odrađuje posao i kao trial varijanta :: :: Poz
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647104. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.