Posto se cesto desava da forumasi odlutaju sa teme u kojoj postuju odgovore mozda bismo mogli da zapocnemo temu koja bi se bavila svim i svacim... Nije da bas da bi bilo pozeljno izvaljivanje postova `s` neba pa u rebra`. Nikad se ne zna sta sve moze da se izrodi iz svega ovoga pa mozda i ljudi koji imaju slicna interesovanja zapocnu neku saradnju (meni se to desilo i stvarno ponekad ne verujem kako `zivotni putevi` znaju da se ukrste)... Uostalom ne mora ni da postoji neka svrha.
Imam osecaj da je ovde previse zvanicno i da bi mozda mogli da napravimo neki `cosak` gde bi mogli da blejimo dok radimo to sto radimo. Sad ce neko mozda da pomisli da sam ovisnik o forumima (sto i nije losa tema) i da sam asocijalan ali je u stvari meni samo oket da u pauzama dok ovde radim kao konjina procitam sta neko drugi ima da kaze ili kako `kapira` neke stvari, a da to nije na eng.
Ima ovde dosta osoba koje imaju sta da kazu, a nekome ce to biti mozda korisno. Eto Rasha na pr. je neko ko ima nesto sto ja nemam, a to je neko generalno iskustvo pa bih bas voleo da cujem neke njegove stavove. Recimo da je sada 20ogodisnjak cime bi poceo da se bavi i zasto... Da ne nabrajam sada posebno clanove ali eto tema je takva pa kome je sta po volji neka otkuca to nesto. Novine sam prestao da citam jer mi skoci pritisak u momentu kad vidim naslovnu stranu, tv ne gledam vec 5 godina ali bas uopste tako da mu ovo dodje neka zamena. Dosta za pocetak od mene...
JEDINO PRAVILO: bez price o politici, religiji i naravno bez vredjanja
Zeljko i Misa bi bili zaduzeni za brisanje ovakvih komentara koje bi mi ostali preskakali. Isti bi, naravno, mogli i da se prikljuce ako zele. I bilo bi dobro da ljude ne zamaramo sa ispravkama u pravopisu jer covek ne razmislja sa akcentom, padezima ili cime vec... Oni koji grese, a neko ih ispravi ne moraju da se pronadju prozvanim vec bi to mogli da prihvate kao pozitivnu kritiku.
Nadam se da nisam kucao ovo sve u prazno i da tema nece biti obrisana. Eto taman bi i nove opcije (najnovije teme, najnoviji odgovori...) dobile veci smisao.
Da li neko zna gde vikendom ima neka dobra svirka kao sto je na pr. petkom u BitefArt kafeu? Ne znam da li je neko slusao Makao band ali super sviraju ljudi. House i jos po nesto na vrlo originalan nacin. Dosadni su mi oni pop-rock fazoni koje bendovi pretezno sviraju nekako `isprano`... Jednolicno... Kao oni u Gaucosima na pr. ili Sunset.
Pitam jer ekipa sa kojom se druzim jos iz osnovne ne voli elektronsku muziku (Goa, Trance i slicno), a jos njih dvojica rade i subotom pa onda ko najgori izlazimo najgorim danom u nedelji na mnogo dosadna mesta...
Nadam se da ce sutra u Expo centru ipak biti koliko toliko oket... Svidja mi se Booka Shade koji gostuju sa Ericom (za one koji ne znaju). Nezaobilazni Acim kojeg prozivaju na svakom cosku u poslednje vreme (najgore kad cujem `mesar` fazoni) je standardno oket tako da bi trebalo da bude fino pa ko hoce... Ko nije nikad cuo Booka Shade evo jedna stara dobra stvar: http://www.youtube.com/watch?v=f5N9r8SgeSc
Što se svirki tiče ne znam dal si bio u Žici. Tamo je skroz ok i sviraju rok reggae i još ponešto. Oni su kao neka alternativna varijanta izlazka dakle nisu mnogo komercijalni, a sa cenama su ok. Xex šteta za drugare tvoje što ne vole elektroniku. Ja već duže vreme ne izlazim na psy(goa, trance) jer jednostavno nije to to više. Sve pojla droga, ekipa se raspala, a i dj-evi smaraju žesće sa full on-om. Zato kući slušam kvalitetan psy. Mogu ti preporučiti nešto dobro ako si zainteresovan. U expo`u sam bio na Ladztron-u al je bio težak smor ubili su u pojam. House je mislim jedini pravac elektronike koji ne volim pogotovo tu mislim na onaj Tuborg house, zakiva koliko je smor. a sta ti ja znam...
bitno je da tamo moze da se sazna nesto novo kao sto je Zica. Cuo sam 2-3 puta za to mesto ali nikad nisam bio... Hocu da odem da vidim sta se desava samo koji dan? Mrzim petak i subotu ali ajd` sad... Ako nema nista interesantno tokom nedelje onda je oket. Gde je to?
Za elektroniku si apsolutno u pravu. Davno bese ona Industrija, Kolos... Samo u kuci ili u kolima mogu da cujem nesto valjano mada mogu ti reci preprosle subote je u Mamulu bio after hour i ostao sam do 10 ujutro. Bilo fino... Ma bilo je super s` obzirom da sam pre toga otisao u Tube. Da ne komentarisem citavu house ekspanziju sad sa sve ljudima koji su pobegli iz onog `bunda, bunda` fazona... Blam valjda mada evo opet je to hit po srednjim skolama =) Tuborg sa sve Undergoundom je tek prica za sebe...
Hajde daj listu ako te ne mrzi nekih tvojih top 10 ako te ne mrzi =) Cisto da vidim da nisam propustio nesto valjano. Hvala!
Ex da Kolos i Industrija those were times. Ortak mi je radio na ulazu u Industriju i bilo je samo ćao de si aj prolazi. Šteta što su je zatvorili. Da zaboravih da spomenem andergraund, tamo sam čak radio kao promoter. Ma show kako depresivno mesto. Evo neka lista: 1. Winter Demon(ne znam ime albuma) 2. Far east ghost-Far east ghost (album se zove oni su surovi) 3.Oforia-Return of the machines(isto fin album) 4.Joti Sidhu-New Sensation(vrlo dobar album) 5.3.turn(malo su stariji ali vrlo dobri mislim da se album zove explicit) 6.Furious-Uncane beats(boles) 7.Good, Bad, Ugly-Wanted 8.Highpersonic woman-push the limit(malo progresivnije) 9Sun controled spicies-Sienza Nuova(vrlo progresivno tipa vibrasphere) 10.Vibrasphere(sve od njih) 11Benza(isto progresiva imaju odličnu stvar zove se mechanism)
To bi bilo ukratko mogu ti još napisati ili se možemo naći na soulseeku. Ja tu skidam dosta pa eto.
bas me interesuje, zmajko, sta ce ti rasha reci u vezi tvojih muzickih preferencija... :)
a ja cu biti slobodan da ti kazem sta bih ja radio, danas, da sam hormon u opadanju od 20 godina: bio bih demozgirani shaban, kao i vecina u danasnjici, i ziveo bih srecno :(((
btw, za vas dvojicu respect, ali muzika vam je lame & dull :)
mada, volim ja i vestacke tvorevine umetnickih poriva... npr.
Ma nebitna je muzika... Mislio sam vise na tip posla koji bi radio (Rasha) i tako te price. Sa koliko bi se ozenio, napravio dete i tako to (ja se uspesno stekujem, a imam 28). I ako moze da obrazlozi =)
Strpljiv decko nema sta... Frame by frame... Uh! Ali izgleda strava video!
:: :: :: bas me interesuje, zmajko, sta ce ti rasha reci u vezi tvojih muzickih preferencija... : :: :: a ja cu biti slobodan da ti kazem sta bih ja radio, danas, da sam hormon u opadanju od 20 godina: bio bih demozgirani shaban, kao i vecina u danasnjici, i ziveo bih srecno :(( :: :: btw, za vas dvojicu respect, ali muzika vam je lame & dull : :: :: mada, volim ja i vestacke tvorevine umetnickih poriva... npr :: :: http://www.youtube.com/watch?v=JzqumbhfxR :: :: (bilo je vec ovde, ali nije lose podsetiti se :: :: cheer :: ::
Nije mi upisao poruku koju sam kucao:( Drago mi je da i se sviđa lista. To mi je prvo što mi pade napamet. Imam još dosta toga u rukavu, više ni sam ne znam, pamtim samo grupe i broj trake koja mi se svidi. Zamislio sam se kada si rekao šta je bilo za srpsku novu god. I onda se setih...pa vibrasphere, pa da i ja sam bio tamo xaxax. Potpuno sam zaboravio, blejao sam za šankom i cirkao neki alkohol. Možda smo se i videli xaxa. Ae baci ti neku listu da skinem eventualno nesto. a sta ti ja znam...
Slabo bas za skidanje posto verovatno sve vec znas ali ajde nesto da sklepam na brzaka:
1. NOK - System Damage (recimo) 2. X-Noize - Read Hunted 3. Gaudium - (skoro sve mi je oket...) (malo stare komercijale sad) 4. Son Kite - the stars within us (recimo) 5. Delirious - Hypnotic (stara dobraaa) 6. K.U.R.O. - Frozen bug 7. Rinkadink - Hope was closed 8. Alexander Kowalski - Speaker Attack (ovo mogu da slusam non-stop) 9. Eskimo - Citadel (jbga staro ali dobro=) 10. Indica - Fineplay (isto kao i gore) bonus pesma za lepo secanje na legendarni album: Prodigy - Fuel My Fire
Ma i dalje mogu da slusam Infected Mushroom, Void, Skazi, Sesto Sento, Electric Universe, 1200 micrograms, Bizzare Contact... Ima ih bre bar jos 30 i od svakog od njih po par komada i fino. Lista nije organizovana kao fav nego kako sam se setio...
Jbga sad mi ne pada nista posebno na pamet jer nisam spavao preko 30 sati. Jos sto je najgore gloopiram se na PC Berzi =) Sank a? Ja sam divljao kao zivotinja u masi! Bilo `fino` =)
::Lasse LOODAK! Jesi li video ovaj novi tri ::http://www.youtube.com/watch?v=ldPf3yqq3- ::Strpljiv decko nema sta... Frame by frame... Uh! Ali izgleda strava video
da, lasse je stvarno odlican... ako nista drugo, strpljiv...
vidis, spomenuo si smaranje oko izlazaka `van za to predvidjenih termina` (nedelja)... a meni je bas to fora - muka mi je od guzvi... verovatno su to neprevazidjene traume iz zlatnog doba gsp-a (`92. - `98.)... blah. izlazak radnim danima mu onda dodje kao `acting out` (izrazavanje snaznih emocija kroz ponasanje pre nego kroz reci, prim. aut. :)
a da ne spominjem (opet) nafuranu dechurliju... mator sam, bre (33) ko zna, mozda mi je to sve i dosadilo, a da sam sebe nisam obavestio... :)
Daaaa!!!! Meni su nedelja, ponedeljak i cetvrtak najjaci za izlazak! Redovno se zadesi super ekipa mada ja volim klinke (ne ispod 20=) ali petak i subota su s.m.r.t. za volju i patike/cipele...
Zdravo drustvo. Kad ste me vec isprozivali, da odgovorim bar na nesto. Imao sam veliku srecu u zivotu da radim ono sto volim i da volim ono sto radim. Nemam nijedan dan punog radnog vremena, ono od 07 - 15 (nekad) ili od 09 - 17 (danas). Desavalo se da po 15 - 20 dana crkavam od posla, pa posle imam nekoliko dana prazno. Priznajem da mi je retko kad bilo tesko, posto sam voleo (jos uvek volim) izazove, i ni za sta ne bih menjao onaj osecaj zadovoljstva kad znas da si, posle guzve, jurnjave, nerviranja, neispavanosti i jos svasta po malo, uradio dobar posao.
Sta bih radio da mogu da uletim u vremeplov i imam samo 20 godina? Tesko pitanje, buduci da sam odrastao i veci deo radnog veka proveo u sasvim drugim vremenima. Normalnijim, opustenijim, bezbriznijim.
Posto sam tek u poodmalom dobu otkrio KOMPJUTER i, radoznao kao uvek, zarazio se, verovatno bih naucio sve ono sto sad ne znam i bavio se novinarstvom na IT sceni. Informatikom svakako, ali ne znam da li bih isao na strucne teme ili na neku mesavinu muzike i programa za reprodukciju digitalnih formata, koji se koriste na Netu. Mislim da bih voleo da radim na nekom sajtu koji kombinuje ove dve teme. To mi zvuci kao sasvim pristojan izazov, a dozvoljava samostalnost i kreativan pristup.
Sto se tice zenidbe i dece, ni ja nisam zurio i tu nista ne bih menjao. Sin se rodio kad sam imao 35 godina, a do 33-ce sam zujao na sve strane. Cesto ni ja nisam znao gde sam, a kamo li moji bliznji:))
Pozz P.S. Taman sam poceo da piskaram, kad je nestala struja. Tako da ovaj tekst kasni bar jedan sat. Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Hehehe jurcas matore udavache a? Samo da nisu brkate =) Sala naravno...
I meni je to nekad bio gusht ali sad je rizik mnogo veci =) Kad dofati ne ispusta dok je ne ozenis.
Jel` vam se desilo nekad da riba zakljuca vrata i ne da kljuc pa onda ne mozes da zbrises nego moras da caskas o glupostima u nedogled? Meni i sa 29godisnjakinjom i sa 22godisnjakinjom samo sto je ova druga bila u fazonu da se uda posle nedelju dana zezanja, a ona prva (namazanija) posle drugog vidjanja! Pocinjem da imam fobiju od zena pa mi je lakse kad je neka izmedju 20-24... Nema vise sta da se uci, sad samo da se glava izvuce i da se zabavis u medjuvremenu koliko god je to moguce. I da nije neka `zrela` iako je klinka... A takva ce da me nasanka na kraju imam osecaj.
Eto i ja bih kao Rasha... Samo do 33-35 =)
:: :: :: :: ::... mada ja volim klinke (ne ispod 20=).. :: :: vidis, ja vise volim da nesto naucim, nego nekog da ucim nesto... :: :: know what i mean? :: ::
Dok sam se ja jurio sa ribama, udaja im nije padala na pamet. Sad sa dosta strana cujem isto ovo sto kaze Zmajko. Ja vise nemam tih problema. Sad radim oko 20 sekundi, pa ko svrsi svrsi.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Ode u opusteno zezanje, malo blejanja nije na odmet. Sad mi pade napamet jedan stari stos, koji mozda niste culi.
Demagodija: To je kad matorac ubedjuje klinku da se od tvrdog dobija rak.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: :: :: algoritam za pronalazenje idealnog primerka je usavrsen u beskraj... mogucnost greske svedena minimum... :: :: `ne volim vise balavice, jer imaju male bradavice` :-)) :: :: :: kud ode sve ovo, c c :: :: :: p.s. nije mi se nikad desavalo da me zakljucaju da bih morao da caskam, hehe
Xex da mislim da odavde jedino nisam cuo Indica-u. Da eto zaboravio sam K.U.R.O.(ludi japanac) meni se recimo svidja njegova Bush beat. Alexander Kowalski ke keva, pored speaker attack naveo bih i traku Ambasada Gavioli. Od Son Kite-a traka On air. NOK recimo nisam slušao do sada. Potraži po netu setove Dj Guy Selama(gej salama:) prvo sam vrištao od smeha na ime, ali setovi su mu extra i obično ih radi sa nekim poznatim imenom. Kad si spomenuo The Prodigy meni je i dalje ne prikosnovena No good i out of space.
@krkub kapiram da je većini ljudi psy odvratan(komentari tipa šta slušaš tu narkomansku muziku samo škripi i zuji puta beskonačno). No o ukusima ne vredi raspravljati. Meni recimo prođe jeza kada se setim kako sam sada već davne 2000 čini mi se vrištao na transserbia žurki koliko je dobro bilo. Tada nije bilo toliko naprženih klinaca(tada sam ja bio klinac:). Xaxax evo sad mi nailaze uspomene. Vraćam se sa te žurke i u pola pet ujutru perem majicu zato što smrdi na marihuanu da keva ne provali. Još žena ulazi u kupatilo i gleda dal sam normalan.
a sta ti ja znam...
:: Slabo bas za skidanje posto verovatno sve vec znas ali ajde nesto da sklepam na brzaka :: :: 1. NOK - System Damage (recimo :: 2. X-Noize - Read Hunte :: 3. Gaudium - (skoro sve mi je oket... :: (malo stare komercijale sad :: 4. Son Kite - the stars within us (recimo :: 5. Delirious - Hypnotic (stara dobraaa :: 6. K.U.R.O. - Frozen bu :: 7. Rinkadink - Hope was close :: 8. Alexander Kowalski - Speaker Attack (ovo mogu da slusam non-stop :: 9. Eskimo - Citadel (jbga staro ali dobro= :: 10. Indica - Fineplay (isto kao i gore :: bonus pesma za lepo secanje na legendarni album: Prodigy - Fuel My Fir :: :: Ma i dalje mogu da slusam Infected Mushroom, Void, Skazi, Sesto Sento, Electric Universe, 1200 micrograms, Bizzare Contact... Ima ih bre bar jos 30 i od svakog od njih po par komada i fino. Lista nije organizovana kao fav nego kako sam se setio.. :: :: Jbga sad mi ne pada nista posebno na pamet jer nisam spavao preko 30 sati. Jos sto je najgore gloopiram se na PC Berzi = :: Sank a? Ja sam divljao kao zivotinja u masi! Bilo `fino` =
Jos nisam nista konkretno preduzeo povodom otvaranja firme iako smo (nas 3) vec zavrsili trecinu posla koju smo resili da zavrsimo pre otvaranja pa me interesuje sledece:
Da li neko od vas mozda zna nesto tipa - da li negde moze da se predstavi ceo projekat pa da se dobije neki kredit ili makar da se dobiju neke olaksice? Koliko para treba da se plati nekom ko poznaje materiju (softver i internet) pa da se posavetujemo sa istim i lepo predjemo reku preko mosta, a ne preko cuprije? Da li je neko voljan da predlozi kome da se obratimo?
Da ne potezemo temu `privatan posao u Srbiji` do beskraja, cisto da napomenem da ce ovo sve biti samo jedan mali `fazon` koji ce gurati mnogo veci `fazon` koji nece mnogo biti uslovljen sa ovom prvom stavkom ali ce svakako da nas izdvoji iz mora slicnih firmi/agencija/cega vec... Trebalo bi da se makar zadrzimo na pozitivnoj nuli u toku prvih godinu-dve sto se tice te `firme` pa nam ulaganje `suvog kesha` bas ne igra neki posao. Treba posle povratiti te pare, a ovde je sistem poslovanja mnogo smesan i ne zelim da zavisim mnogo od onog sto je uzeo proizvod od mene pa resio da on prvo napravi pare, drzi iste jos ko zna koje vreme na racunu i onda mi plati 70% uz pricu da je sve proslo super i da hoce novu turu, a ostatak cu dobiti u skorije vreme i tako to... Ko ima neki privatan business zna o cemu pricam.
Poenta je kako otvoriti firmu ali iskoristiti sve moguce olaksice koje postoje? Mislim na olaksice koje se dobijaju od strane drzave...
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647104. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.