Ljudi moji ovo sto cete procitati je za verovali ili ne.
Kupim USB Kingston 1GB kod navedenih pre 20-ak dana, dodjem kuci ubodem ga u racunar on ne radi, vratim se u radnju kazem problem, a oni mora u servis da oni vide pa tek onda mozemo nesto blize da kazemo, da popi*di covek, ajd ostavim im, posle pet i slovima pet dana zovu me kazu da u radnji preuzmem novi. Naravno ko jos popravlja usb. Ni izvini da kazu, strasno.
Epilog veceras. Popodne vratio se sa posla, na pomenuti usb koji je zamenjen snimio neke vazne materijale utaknem ga kuci u racunar, ma ni da se javi, da poludi covek. Odem veceras izmedju 19:30 i 19:40 u radnju u Balkanskoj. Dobro vece. Dobro Vece. Takva i takva stvar. Sve im ispricam od pocetka. I dodam doslovno:`Nema vise smisla` Kad baja ni 5 ni 6 pocne da podize ton, vice, i vadi neki papir kaze mora u servis. Tu mi bude dosta pa i ja malo viknem. a on kaze hteo sam da ti zamenim odmah al sad nema ni toga. Meni sve bude dosta zatrazim nazad usb uzmem vizitku trazim njegovo ime on nece da da na kraju rece. Bilo je tu jos prepirki da ne duzim. Izlazim iz radnje i vrata se malo zalupise bice da nemaju onaj mehanizam za samozatvaranje, i krenem uz Balkansku odmakao jedno 10 metara od radnje, kad izlazi lik i zove, ja se okrenem kad on ide borbenim korakom, unosi se i kaze da sad nije u radnji i da ce mi pokazati. U trenutku premisljam dal da ga opaucim po njusci al kazem nije to moj nivo i baraba u tom trenutku ode. Jos rece u radnji dok je bio da je on sef radnje. Ovo je za ne poverovati kakav odnos prema musteriji, pa moramo da propadnemo. Al sutra cu mu *** , onako gospodski...
PS. Za poslednje 2,5 godine kupio sam robu kod njih u vrednosti od skoro 60 hiljada i svaki put su bili skotovi manji ili veci, ali bez izuzetka su bili. Savetujem svakome da uh obidje u sirokom luuuku.
Imao sam slicna iskustva,samo sto je u pitanju bio hard disk,dali su mi najpre jedan pokvaren pa onda posle 10ak dana drugi ISTO POKAVERN i tako jos jednom i na kraju dosli mi do kuce za cetvrti i ugradili ga i ono RADI,AL MI NISU TELI DATI GARANCIJU NA NJEGA,KAZU DA SAM JA NAJVEROVATNIJE NESTO MULJAO SA OSTALIMA I OSTETIO IH ZA 150E(tako nesto,sad neznam tacno,hard je imao 160Gb) i sta sad reci.....
Kad Inspiracija Cuti, Razum Se Brzo Zamara... Roger Zelazny - Cronicles Of Amber Nemo-Novi Sad
zamislite idiota, ja mu kazem treba mi usb veceras, a on evo dacu ti Cd necu nista da ti naplatim. Strasno. Pa ne bih ni kupovao usb da je cd mogao da mi zavrsi posao. Dal uopste oni imaju lekarsko uverenje kad se zaposljavaju. Sumnjam, jer ne bi bilo ovakvih psihopata. Daleko im lepa kuca, preporuka za sve.
problem je u tome shto oni NIKAKO ne proveravaju ispravnost robe pre isporuke ili prodaje na ruku ...to je shto se tice prodaje komponenti,ne konfiguracija
a kako mislis da provere Zapakovan USB Flash ? :) ne bi izgledao bas novo kada bi svaki otvorili i isporbali zar ne ? :))
A ti sto oces kuci, mogo si lepo da pozoves trzisnu inspekciju i resili bi ti problem u roku od jednog dana (ili u toku dana) i ne bi se nervirao jabba :) a mogao si i sefu da kazes da ce da dodje inspekcija pa ako se kojim slucajem uskuc* onda je stvarno i pozoves jer je prodavac duzan u roku od 7 dana da ti izvrsi ZAMENU ili povracaj novca za kupljenu komponentu a preko 7 dana od kupovine ide fora sa servisom (i to ako ti pristanes na to).
:: :: :: problem je u tome shto oni NIKAKO ne proveravaju ispravnost robe pre isporuke ili prodaje na ruk :: ...to je shto se tice prodaje komponenti,ne konfiguracij :: :: :: :: :: ::
a kako mislis da provere Zapakovan USB Flash ? :) ne bi izgledao bas novo kada bi svaki otvorili i isporbali zar ne
primetno je ali ne bas za sve,zavisi od pakovanja recimo kutiju od maticne,graficke...itd.. deli samo tracica selotejpa sto ne znaci da nije recimo otvarana
sad sam video da memorije `proveravaju` na taj nachin ,recimo kingston koji dolazi s uputstvom u kutijici ..kutija je otvarana zaa razliku od pqi koja dolazi sama obmotana u papir :)
eto,pa ko kupuje nek uporedjuje kontrolne brojeve ak im ima uopshte .)
Ma ljudi jel normalno da sef radnje oce da se fizicki obracuna sa musterijom, ne moze u radnji jer ima kamera pa onda juri na ulicu. U normalnom svetu musterija je UVEK u pravu. A ovde mora da ima body guard (cisto za odvracanje umobolnika) ili licno da zavrsi prljavi posao.
Je*em li ga! Ja sam skoro kupio hdd u jednoj firmi koja ga je nabavila od pakom-a, i riknuo, odem ja lepo direktno u njihov servis, a ne u tu firmu gde sam kupio i lik u servisu je bio krajnje ljubazan i u roku od dva dana, posto ih nisu imali na stanju(zamenio bih mi ga odmah kaze) mi je rekao da ako im ne stigne razresice firmu gde sam kupio parama a ja kod njih mogu ili pare da uzmem ili neku robu, sto je OK sa njihove strane!
To mi je jedno jedino iskustvo do sada sa njima i reklamacijama!
ja sam kupio 1GB Apacer ddr2 na 800 sa nekih zlatnim hladnjakom u imtelu i spakovali su mi u mini kesicu, onako bez kutije :) al zato je 1500din i radi ko zmaj :)
i meni su uvalili graficku,pa sam se obratio u predstavnistvo u bg,pa su mi skotovi morali smeskajuci se da mi daju grafu koju sam ja hteo na pocetku i pride 1000din razliku
Povedes par krupnijih ortaka i trazis da ti vrate pare... Ako nece odmah nazovi inspakciju i prijavi ih... Po zakonu moraju da ti daju novi ukoliko je proslo 7 dana ili manje ili da ti vrate pare ako nemaju da zamene...
U svakom slucaju, objasni mu da izlog kosta mnogo vise od usb flasha :) Na silu, jedino silom :)
I da se Zahvalim Svima koi su Glasali za Smenu ove Direktorice iz ETS,zamislite zvala me juce da objasnim sta sam hteo reci tom peticijom...xD Ako jos neko oce da doda Glas Zdravog Razuma evo linka:
Pa Pakom je dosta jaka i poznata firma i bas me cudi da se neko iz te firme tako ponasa prema musteriji. Doduse nikad nista nisam kupovao kod njih jer su im cene vece od konkurencije ali vidim da je i bolje sto nisam. Ali mislim da treba da prijavis stvar inspekciji i to bez oklevanja ili odes sa drustvom sacekas da se zavrsi smena i posaljestog lika u urgentni
a jel se desilo nekom (nevezano za pakom) da u potraznji ili prilikom kupovine graficke karte od 512 po ceni iste `dobije` model od 256 :D
kazem VAm ja,svaki treci kupac se ne razume u teh ,a shto u mnogim firmama nije omogucena kupovina na kredit ili rate (odgovornost o povracaju robe dok se ne isplati zadnji dinar),a i u poslednje vreme su poceli da sami prkaju oko garancije...negde smanje god ,negde dve ..pa koga zaje***u ,isplati se
U Balkanskoj ulici na desetak metara navise od radnje imas gradiliste pa zamoli nekog majstora da ti proda jednu za 0.35€ onda se vrati do radnje i cangrrrr...
Na ljutu ranu ide iskljucivo ljuta trava...
Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!
P.S. Sta kazes oce covek da se fizicki obracuna sa tobom...
Meni je najsmesnije (chudnije), sto tebi ni jednog trenutka nije palo na pamet da ti USB port na masini PALI fleseve :)))))))))))))))
Dakle na poslu radi, kod tebe dva komada ne rade... Zbunjujuce, nema sta :))) Na stranu to sto meni do sada ni jedan USB fles nije sam od sebe crko, a imao sam dva slucaja gde je USB kabal bio pogresno spojen na Firewire konektor a ne USB na maticnoj ploci, pa je palio sve sta mu se utaklo :D
Pre nego neko krene da me baci na linch, moram da se ogradim. Boli me uvo za P@kom i njihovu poslovnu i costumer care politiku, ali ako je tako postupio, tom baji se zesce smesi otkaz... Samo sam te upozorio da proveris taj USB port, da nebi opet bio u overreacted situaciji.
VMARC Ma port provereno radi, imam taj racunar vec 2 godine i jedan usb od 256 za sad ga nijednom nije spalio, kacio sam na taj port sve zive uredjaje -digitalac, printer, skener, usb mouse itd itd i sve je ok. Dakle nema sumnje. Sve sve al preko nekih stvari se ne moze preci. Pozdrav.
LJUDI EVO STA SE MENI I MOM BRATU DESILO U PAKOMU.JEDNOG DANA ODEMO JA I BURAZER DA KUPIMO ZVUCNIKE 5.1 SISTEM GENIUS SW-HF 5.1 5000 NE ZNAM TACNO KOLKO SMO IH PLATILI ALI BILO JE OKO 8000 DINARA. I NARAVNO NIJE PROSLO 2 MESECA OTKAZE ULAZ ZA CENTRALNI ZVUCNIK TAKO STO SE ZVUCNIK JEDNOSTAVNO UTISAO.MI LEPO UZMEMO GARANCIJU ZAPAKUJEMO CEO SISTEM I PRAVAC U PAKOM!!! KAD SMO ODNELI SVE SMO IM DO DETALJA REKLI CAK I KVAR. ONU SU NAM REKLI DA U ROKU NEDELJU DANA IMA DA POPRAVE, NARAVNO PROSLO NEDELJU DANA MI IH OKRENEMO KAZE NISMO JOS ZAVRSILI OVIH DANA CE MO PROSSLO JOS NEDELJU IPO DANA ONI KAZU DODJI TE PO ZVUCNIKE, SA NAOMENOM ZVUCNICI NAJNORMALNIJE RADE. KAD JE MOJ BRAT DOSAO ,PUSTILI MU TAMO ON JE SVATIO DA OVI NARAVNO NISU NI PIPNULI ZVUCNIKE JOS U BEDJUJU MOGA BRATA KAKO TAKO I UTISANO TREBA DA SE CUJE CENTRALNI ZVUCNIK. ZNACI JA DA SAM BIO TAMO JEBO BI IM SVIMA MATER, POCEPAO BIH TOG LIKA I OVAKO NEMAM ZIVCE DA SE SA MAJMUNIMA MAJMUNISEM.TAKO DA SU OPET POSLALI ZVUCNIKE NA SERVIS I NARAVNO TAMO SU VEC MESEC IPO DANA!!!!
TAKO DA ZELIM RECI DA PRVOM PRILIKOM IMA DA POKRENEM VEZU ZA INSPEKCIJU,IMA DOBRO DA PLATE KAZNE ZA SVU OVU ZAJEBACIJU A KAD TO BUDEM ZACRTO DA URADIM SKINUCU SA NETA SVE OVE KOMENTARE MOZDA I SE I CUJEM SA VAMA LJUDI PA DA SE DOGOVORIMO ZAJEDNO SA INSPEKCIJOM I DA IM NAPRAVIMO HAOS U FIRMI!!!!!
ZNACI NIKAD PAKOM TEK SAD VIDIM KOLKO LJUDI SU ONI ZAJEBALI!!!!!
Pakom je stvarno najgori. Ubedljivo su NAJSKUPLJI. U njihovom shopu covek ceka po dva dana za nesto, a u firmi koja nabavlja robu od pakoma se sve dobija za 2-3 sata ako nema odmah. Mom drugu su `servisirali` tv tuner 2 meseca i to uz moljenje. To pricam za Pakom shopove u Nisu, posto sam iz Nisa. Jedina firma koju cenim u Nisu je COMTEL, jeftiniji, pouzdaniji, imaju EXTRA radnice i vrlo su ljubazni. Jedino sto sam morao da podignem glas serviseru kad me je nabedjivao da sam s*ebao HDD star dva dana, ali bez problema su mi ga zamenili ODMAH, BEZ CEKANJA. Prekjuce kupim plocu Foxconn u dusanovom bazaru (necu reci radnju), kad odem kuci ono POLOMLJEN OSIGURAC na PCIe slotu, vratim ja, takodje su mi bez problema dali novu i celu hehe, ali uz obrazlozenje da je prethodna bila kod servisera, a ja se pitam pa sto li mi je prodavao polovnu plocu in the first place.........
A OK Onda :)) Ljudi, P@kom je ozbiljna firma, iskreno me iznenaduju vasa neprijatna iskustva. Sasvim sam siguran da ce, ako neko od njihovih nadleznih pogleda ove postove, nekome odleteti glava.
Bezveze...
Da, hocukuci, idi na njihov sajt i napisi e-mail najvise rangiranoj osobi kojoj mozes da nadjes e-mail. Siguran sam da nece proci nezapazeno. Tako se to radi... Batali silu...
:: VMARC :: Ma port provereno radi, imam taj racunar vec 2 godine i jedan usb od 256 za sad ga nijednom nije spalio, kacio sam na taj port sve zive uredjaje -digitalac, printer, skener, usb mouse itd itd i sve je ok. Dakle nema sumnje :: Sve sve al preko nekih stvari se ne moze preci :: Pozdrav :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647104. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.