Zasto sve ovo djuture sada cu obrazloziti. Nisam imao niti cuo do sada za NZXT napajanja, sve to na oko i na papiru deluje fino mozda je dobro a mozda i ne. Firma je iz 2004 pa je vrlo mlada i neiskusna. E, sada i Club3D (1997) nije vazio za neki brand u grafikama ali se popravlja posebno sto je to holandska firma, nije original zutac, modeli su sve bolji iako je spadao u nesto ispod proseka. JetWay i EPoX me neodoljivo podsecaju jedne na druge. SLican dizajn, bliski elementi, lepo uredne ploce i grafike, nakrcano kojekakvim dodacima, 7-segmentni displayi, O/C dugmici, brdo kondenzatora i fancy obojenih prikljucaka...milina k`o kao vasaru. XFX odlican americki brander deo je grupacije Pine (koja ima ubi boze ploce i jos gori sajt) i jedan od najboljih za nVidia grafike. On i Foxconn (veliki OEM brander koji ima neke dobre komponente) takodje imaju i neke `high-end` ploce koje lice jedna na drugu kao jaje jajetu. Vrslo slicne `high-end` dizajnu gorenavedenih. Namanikirani ljubicasto-zeleno-zuti elektroliti kao papagaji lepi, na dnevenom svetlu oslepljuju onog ko rizikuje da iste detaljnije pogleda. Isuvise buggovite i nepouzdane. Vrlo slicne onim gore. Nanoxia i Noctua izvanredni cooleri, ali dve firme - nemacka i austrijska a isti proizvod sa vezom izmedju ocajnog Coolink (Kolink). DFI nesto izmedju, po mojim iskustvima prosek. Ovo govorim na osnovu svog misljenja u direktnom kontaktu sa robom i na osnovu pouzdanih informacija koje imam. Dati 100e za NZXT 650W nije opravdano jer je macka u dzaku (mozda i nije, ja niti sam cuo niti video) kada za slicnu lovu mozes uzeti X puta proveren i setifikovan Corsair 620W...
Izneo si opservacije koje su na mestu. NYXT napajanja nisam sreo tako da ne mogu dati svoj sud. Sve ostalo na mestu. Jedino mi se nesviđa što si stavio u ovu gomilu i Epox, koji je pravio najbolje ploče . Nadajmo se da će se pojaviti još neki brand, koji će praviti približno kvalitetne ploče kao gore navedeni, jer u zadnje vreme ima sve više škarta, posebno kod Biostar, MSI,ASUS. Ti brandovi više ne zaslužuju pozicije, koje su imali do samo prije godinu dana. Npr. Biostar na 168 ploča koje smo prodali bilo za AMD ili Intel 25 totalno neispravno, 12 poluispravno itd., MSI na 311 ploča 62 totalno neispravne, 14 poluispravnih i ASUS grafičke kartice od kojih na 409 prodatih 78 je neispravno. Primetno je da AMD procesori rade mnogo stabilnije od Intela, međutim čitava instalacija OS-a kod Intela prolazi mnogo bolje i brže. Kod AMD-a igrice zadržavaju kompatibilnost i nedobija se BSD-crni ekran ili ispadanje kod aplikacija, dok je to kod Intela skoro redovno. O profesionalnim programima kao npr. 3dmax,AutoCAD, ARAK+, Worker, Otisto, Photoshop da i ne govorimo, jer iako je mnoogooooo AMD sporiji, nedešava se da zaglavljuje sistem kao Intel. Ograđujem se od predhodnih konstatacija, ako se gore navedeni programi koriste za amatersku upotrebu, gde ne dolazi do izražaja opterećivanje čitavog sistema. Govorim samo o profesionalnoj upotrebi tih programa.Što se tiče ASUS-a gore navedeno se ne odnosi na grafike za Rusko tržište, jer su sve koje su došle sa Ruskog ili za Rusko tržište maltene bile neispravne ili poluispravne. To su i moje neke konstatacije, bar u zadnjih godinu dana. Nadam se da neću morati prestati koristiti ASUS grafike,jer sam veliki fan dotičnih, ali ako se ovako nastavi neću se ni truditi više da ih preporučujem. Nadam se da će još neko od ljudi koji se bave ovim poslom dati svoj sud. Pozdrav svima, a posebno MACHINE na ovoj temi.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647103. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.