jel postoji mogućnost da se nađe negde na netu kolekcija knjiga Vladike Nikolaja Velimirovića`? Našao na fastserbia nešto al obrisano unapred zahvalan!
Vodi samo racuna o sledecem: covek je bio tezak fasista i covekomrzac (sto je tipicno za hriscanstvo - ono zeljno iscekuje ``kraj vremena``, to ce reci kraj ovozemaljskog zivota koji je, je li, tek uvod u onaj pravi, vecni zivot itd. itd.). Ja sam procitao ``molitve na jezeru`` i malo o Nice vs Tolstojevski (ha, ha!). Ono prvo je jezivi buckuris od pretenzija da se bude pesnik/religiozni mislilac/aforisticar tipa Kahlil Djubran, a rasprava o Niceu i Dostojevskom ne vredi ni po lule duvana... No, tvoja dusa, tvoja sloboda (?)...
`Ciji ste vi, mali Srbi? Mi smo deca Bozja. I ljudi arijevske rase kojoj je sudba dodelila pocasnu ulogu da bude glavni nosilac Hriscanstva u svetu. Mi smo clanovi velike porodice slovenske, koja je kroz mnoge vekove burno cuvala strazu na kapijama Evrope, da plemena slabije rase i nize vere ne bi uznemiravali krstenu Evropu u njenom mirnom razvijanju i napredovanju. Mi smo narod krsteni, narod hristonosni. I tako, mi smo po krvi arijevci, po prezimenu Sloveni, po imenu Srbi, a po srcu i duhu Hriscani.`
Govor vladike Nikolaja Velimirovica, odrzan na 550. Vidovdan (28. juna 1939. godine) u manastiru Ravanici
Na stripoteka forum-u imas linkove za 53 naslova...
Naravno da bi video linkove moras da se registrujes...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: jel postoji mogućnost da se nađe negde na netu kolekcija knjiga Vladike Nikolaja Velimirovića` :: Našao na fastserbia nešto al obrisan :: unapred zahvalan!
nije za mene, znam o čemu s eotprilike radi ,a l neki prdonaj stari traži da mu prosledim pa reko ajd da vidim može lis e naći... hvala ljudi na pomoći
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.