Moj računar `klikće` kao da neko koristi miš mimo mene!?
STRANA 1 OD 1
dragan06
Moj računar `klikće` kao da neko koristi miš mimo mene!?
10.03.2013. 23:07
T52199
status: user broj poruka: 294
Imam bežićni ruter i dva desktop računara povezana kablovima na njega. Kod jednog računara se pojavlje `kuckanje/kliktanje` kao da neko klikće mišem. kod drugog je sve OK. Da li je moguće da neko preko nekog programa ili npr. skajpa `uđe` u moj računar i da ga kontroliše a da ja to ne znam. Antivirusni i spajver programi ne pokazuju nikakve trojance, niti viruse.
Ti cujes kuckanje i kliktanje? Kako, sta, objasni? Tebi se mrda kursor misa bez da mrdas mis ti licno? Neko na tvoje oci otvara i zatvara foldere bez da ti ista radis?
ili ne moze da dodje opet na berzu jer mu neko non-stop mrda misa i kuca random na tastaturi+otvara ko zna sta kad se svadja oko kursora misa sa uljezom...
Provereno, u kući nema duhova, po mom osećaju verovatno nije drugi hard disk a nije ni bežićni miš, niti su deca kriva! Nisu čak ni vanzemaljsi!?Lepo se zabavljate komentarima ali stvar je ozbiljnija, očekivao sam zaista neki konstruktiuvnioji predlog od toliko stručnjaka.
To se uvek dešava kada kada je komp na netu, kao da neko proverava sadržaj računara. Ikonice se ne pomeraju, ni kursor, niti se otvaraju folderi ali u potpunosti deluje kao da na nekonm drugom nivou u kompu neko vrši pretraživanje mišem.Ovbo se samo čuje i kada su uključeni zvučnici.Postoje programi koji, bar naizgled, ne dozvoljavaju ulaz drugih proigrama u komp bez moje saglasnost,i pa ću ih potražiti i instalirati.
Ja lično mislim da to ima veze sa kontrolom korisnika od strane provajdera ili nekog njima nadređenog. Svojevremeno su provajderi kukali u novinama da se i na njih vrši pritisak u tom smislu ali su posle naglo zaćutali. A i aktuelni zakoni u RS daju pravo ovlašćenim službama da vrše i ovakve kontrole i o tome isto provajderi ćute.
Ima li iko predlog koji program iskoristiti za zaštitu računara od upada uljeza? Dragan06
Probaj zone alarm, ja sam ga koristio ranije na xp-u, odlican za to sto tebi treba, uvek izlazi kad ti neko pokusava upad i obavestava te, a mozes i na auto da podesis da odbija kacenje na tvoj komp, u principu cackaj opcije.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.