Pošto ste naime svi upoznati sa situacijom i kvalitetom mleka da ne dužim više na tu temu, sve ovo pominjanje aflatoksina mi je bilo poznato od pre. Pošto me je zanimalo šta je ustvari taj aflatoksin, da ne budem kao sve ove naše neobrazovane ovce (čast izuzecima) koje nisu u stanju da pogledaju na internetu informacije o nečemu, odlučih da potražim pojam na našem gugletu.
Odmah sam se setio odakle znam za pojam aflatoksin. U novembru 2012. je bilo na dnevniku vest da je prilikom izvoza kukuruza otkriven aflatoksin u skoro 30% naše domaće proizvodnje kukuruza i da su zemlje koje su htele da ga uvezu (Italija i Mađarska ako se dobro sećam) odbile to da urade.
Prvo sam pomislio da nije još jedna od nameštaljki da se skrene naš izvoz ili još jedan trik naše vlade da ubije domaću proizvodnju i da posle debelo zarađuje na uvozu.
Međutim te tvrdnje Italije i Mađarske su istinite i koliko vidim naša vlada nije preduzela nikakav problem povodom ovoga. Čak štaviše umesto da se taj kukuruz koji je zaražen uništi on je pušten u slobodnu prodaju i njime je moguće hraniti životinje a i koristiti ga za ishranu.
Ovaj problem je mogao da se spreči još pre 3 MESECA a niko ništa nije preduzeo povodom ovoga.
U tekstu ćete naći sve, od uzroka zašto se ta supstanca pojavljuje u kukuruzu do toga kako se otkriva.
Inače idite na Wikipediu i pročitajte i sam tekst o aflatoksinu čisto da se informišete jer koliko vidim malo je priča i `napumpana`. Jeste on opasan ali izgleda ne toliko koliko `određeni` mediji tvrde.
Ovo nije uopšte naivno, sada sam razmislio o svemu i mogu reći da ovo uopšte ne miriše na dobro.
Pošto je kukuruz zaražen vrlo je moguće da su i svi proizvodi koji nisu dobro prerađeni od kukuruza zaraženi aflatoksinom. To obuhvata smoki, kukuruzno brašno, razne vrste zaslađivača (kukuruzni skrob), kokošije meso i jaja (od prehrane kukuruzom)...
Mislim da ovo zahteva daleko detaljniju pretragu i detaljniju proveru svega.
Inace ja se kladim kada bi neko neutralan ovako ispitao svu zivu hranu,
hleb, sve zive konzerve, voce i povrce, slatkise, grickalice, pastete , virsle, razne vrste mesa bla bla... da bi i tu garant bilo istih tih ili slicnih sranja koja su jako stetna za ljude, ali ih ima bas bas na granici dozvoljenog...
Moji sa sela mi donesu voce i povrce , 100% prirodno nije cak ni prskano, posle 2 dana vec nije nizasta ako se ne pojede. Isto to voce i povrce kupim u radnji traje bre po 10 dana nista mu nije, + ko zna koliko je stojalo u radnji, kao zdravo voce i povrce , treba jesti...
@ilicstefan prebaci temu u zanimljive interet adrese ili sta vec, da se vidi na naslovnoj. samo 18 pregleda od kojih su 8 nasih...
Jos tamo negde 97-98,redovno sam visio kod mame na poslu, jos ponajvise 99. Ziveo sam u Ovci, ali pogotovo za vreme bombardovanja,bojali smo se da ce porusiti Pancevacki Most,pa sam stalno bio u gradu...
Tad kevina koleginica,donese hrpu odstampanih papira,dali je to skinula tad sa neta,ili ne,jebem li ga, uglavnom na papiru su bili ispisani svi zivi Emulgatori koji se nalaze u hrani,picu,i namirnicama... Svi emulgatori , nakon dugotrajnog unosenja, izazivaju rak... Ali apsolutno svi...
Dok sam ziveo u Ovci,imao sam svoju bastu,od malena sam tu sve zivo sadio,svo moguce povrce i voce,itd... Redovno smo recimo davali semenje od paradajiza, koji smo imali savrsen,dakle od ukusa,preko mirisa,paradajiz sam jeo kao jabuke. Ni jedan nije imao savrsen oblik,niti je bio kao sa slike, ali boja,pa kad ga otvoris,razlika sa ovim sto jedem danas je nebo i zemlja... Takodje u Ovci,vecina Rumuna,pa i nasih ljudi imaju krave, i prodaju mleko, i to nisu krave koje setaju,ili se hrane neznam cime, predpostavljam da su i one jele neki koncentrat,i ono sto ne treba... Takodje i jaja,recimo,retko koga smo znali da pusta kokoske da kljucaju,uglavnom su i one hranjene nekim koncetratom... Pa ipak , kad sam se preselio u BG, dugo vremena, nisam mogao da jedem jaja i pijem mleko. Jednostavno mi je sve smrdelo. Al opet od tad prodje dosta vremena. Sada od ovog kupovnog mleka, imam konstantne gasove, probleme sa stomakom,jaja vise nisu jaja. Kakao secam se ranije bre, kad ga otvorim MIRISE, a sad mirisa skoro i da nema. Kafa isto,u sokovima nalazim neke SUNDJERE i govna, pogotovo ako malo odstoji sok,imam i sliku ,sad cu bas da je trazim...
Hleb , svaki hleb danas ima emulgatore, vekne nemaju ni 300 grama, pune su vazduha,i kad zvacem hleb ko da zvacem zvake...
Nista zivo ne valja i sve je sranje,hrana nam je 0. Meso recimo svo je puno vode, ja i cale redovno susimo meso, i razlika izmedju tog mesa, i kupovnog je ogromna.
Voce i povrce, neznam odakle bi posao... Evo vec 2-3 godine, nemogu vise ni pomorandze da jedem , nemas gde ni naci da valjaju. Sve su iste, isti budjavi ukus. Nema vise kiselosti, nema te socnosti. Sve su nekako suve i bljutave... Jagode NIT MIRISA, NIT UKUSA, bitno da na oko izgledaju ekstra. Jagode su najbolji primer, znaci to nisu jagode, to je golo govno. Ma vecina voca sad kad bi nabrajao ninasta ne lici.
JABUKE- PEREM 3 x SAPUNOM, I IDALJE SU MASNE OD SRANJA KOJE PRSKAJU PO NJIMA ! ! !
Evo da dodam jos,svake godine, sve vise upropascavaju kvalitet hrane i pica,voca i povrca. Sve je gore i gore, i to se vidi i oseca.
I dok u svajcarskoj, prodaju nase voce i povrce,koje ni na sta ne lici na oko, al je neprskano,mirisno i ukusno, kod nas po pro-americkoj formi od pre 30 godina, sve mora da bude na oko gladac, da izgleda super, a da je nikakvo...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/Gainward gtx275 /2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio-Esi Prodigy 7.1 hifi.Sony cmt-cpx1 I vufer JBL sub 135.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.