Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Prisluškivanje mobilnog telefona i tužba protiv provajdera...
STRANA 1 OD 1
Vodos Prisluškivanje mobilnog telefona i tužba protiv provajdera... 12.09.2012. 20:46 T47556

status: user
broj poruka: 864
Da mi se lično nije desilo, možda i ne bih verovao u slične priče, no, nažalost jeste mi se desilo...
Gospoda iz neke od `službi` (BIA,VOA,VBA) su veoma temeljno prisluškivali moje komunikacije preko mobilnog telefona. Verovatno pod plaštom da sam im `interesantan` prikupili su neophodne informacije, preneli ih (ja čak mislim da su ih prodali) konkurentskiim firmama, i tako predupredili, zbog otkrivanja mojih poslovnih tajni, tok nastupa na tržištu. Naravno, ja radim za strane firme, tako da su informacije koje su od mene `iscurele` zapravo nanele ogromnu štetu istim.
Kada sam (kasno) shvatio da me prisluškuju, ceo slučaj sam prijavio MUP-u. Oni su me uputili na sudskog javnog tužioca, jer su dokazi o prisluškivanju neoborivi, ali je cela stvar prilično `škakljiva` za MUP. U međuvremenu sam se i privatno `dovijao` i došao do saznanja da nigde ne postoji nikakav sudski nalog kojim bi se nekoj od tih službi omogućilo da me prisluškuju.
Moje pitanje za forumaše ovde je da li je neko imao slične probleme i kako se stvar završila ?
Namera mojih partnera je da predamo tužbu sudu u Strazburu i tražimo odštetu od provajdera, jer je praktično počinio krivično delo.
I po ovom pitanju me zanima vaše mišljenje ili eventualno neko iskustvo...
Unapred Hvala.

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Grizi i ne pustaj dok ih ne oderes - morace da ti plate, da se javno izvine 12.09.2012. 23:10 #440970

broj poruka: 10999
Smradovi... Ne zaboravi da u tuzbi NAGLASIS kako ces, iako nisi kriv, zbog ovog marifetluka izgubiti posao jer u ocima poslodavaca nisi vise ``trustful`` - ne da ce morati da ti plate odstetu, nego ces slobodno moci da se penzionises (i najzad pribavis sebi pristojnu masinu baziranu na Intel/NV kombinaciji, he, he...).
Dakle, tuzi i provajdera i doticnu sluzbu (kada budes saznao o kojoj se radi)... Provajder im je bio saucesnik (accomplice) i podstrekac...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Insider 13.09.2012. 16:21 #441132

broj poruka: 6648
Ako ne postoji (dobro podmazani ili na nešto ogorčeni) insajder tih koji su te ojadili, možeš da ga duvaš, jer osim posledica, nikakve dokaze ti nemaš. Čak ne znaš ni koja te je `služba`, NAVODNO, pratila....
Usput, da ti nije palo, dragi moj kolegzi, na pamet, da si ili još imaš, instalirane programe koji to rade? Špijuniraju sa tvog računara i tvog telefona ili više njih? Aplikacije za symbiane i androide, prodaju se već i preko oglasa za stotinjak evrića, prislušni uređaji i kamere - također. Ako su stvarno veće pare u pitanju, to nije nikakav problem. Ja ti samo mogu reći da i za mnogo, mnogo manje sume, ljudi po serbistanu pribegavaju njuškanju. Neki su od toga prosto bolesni.
Dakle, nemaš nikakav dokaz, i ako poslušaš Tortojeda, možeš samo da se pojaviš pred državom koje nema, i tužiš NN lice-organizaciju iz te iste države...

Budale računaju na sreću.

I
Dexter013 @Vodos 13.09.2012. 16:29 #441134

broj poruka: 17093
I ja mislim da od te tvoje tuzbe nema leba...

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

ivanstojko Re: Grizi i ne pustaj dok ih ne oderes - morace da ti plate, da se javno izvine 13.09.2012. 19:15 #441159

broj poruka: 400
Da bi tuzio provajdera trebao bi da ima neki dokaz, a i da ima dokaz tuzba 99,9% ne bi prosla na sudu jer (ako si zaboravio) zivimo u Srbiji a ne u Americkom filmu. David protiv golijata, (nazalost) nema ni kur.a od toga!

:: Smradovi... Ne zaboravi da u tuzbi NAGLASIS kako ces, iako nisi kriv, zbog ovog marifetluka izgubiti posao jer u ocima poslodavaca nisi vise ``trustful`` - ne da ce morati da ti plate odstetu, nego ces slobodno moci da se penzionises (i najzad pribavis sebi pristojnu masinu baziranu na Intel/NV kombinaciji, he, he...)
:: Dakle, tuzi i provajdera i doticnu sluzbu (kada budes saznao o kojoj se radi)... Provajder im je bio saucesnik (accomplice) i podstrekac..
::
tortojed Izlazuci svoje misljenje, imao sam u vidu da je Vodos-ova tvrdnja 13.09.2012. 23:38 #441206

broj poruka: 10999
verodostojna: ``... jer su dokazi o prisluškivanju neoborivi...``

Racunam da covek ima jake dokaze za svoje tvrdnje (ali, da se zbog osetljivosti teme nije upustao u tehnicke pojedinosti). Ne svidja mi se stav koji su zauzeli moji postovani drugovi, jer, dokle god budemo rezonovali DEFETISTICKI, bice nam ovako kako jeste (a uvek nam je NEKO DRUGI kriv).
Zato, pravac kod ombudsmana, ``nevladinih organizacija`` pa i do Strazbura, ukoliko javni tuzilac/pravobranilac pocne da vrda...

Dexter013 @Torta 14.09.2012. 09:52 #441252

Nismo mi da gledamo casu kao polupraznu, realni smo...

Ako stvarno ima dokaze
ovde da se tuzaka nema leba, jedino preko da ide
a to sine kosta, debelo.

To je smao i samo pod uslovom
DA IMA NEOBORIVE DOKAZE SACUVANE KOD SEBE!

Dell 22

Vodos Ipak se okreće... 26.09.2012. 10:28 #444007

broj poruka: 864
Odmah da naglasim da nije u pitanju špijunski software na mobilnom, jer praćenje transakcija, na primer, nema dodirnih tačaka sa mobilnim telefonom. Takve informacije može da preda samo Banka. Dakle, `OZNA` prati temeljno sve. Bez sudskog naloga. I to je realni argument koji mi je osnova za tužbu protiv provajdera.
Ako je to nekome ovde važno - čuvajte se Skajpa. Jer, `vraćanjem filma unazad`, i sklapanjem `kockica` dosta toga je procurelo i odatle (ustanovljeno).
U međuvremenu, dobio sam još infosa vezanih `za moj slučaj`.
Cela stvar se pravda time što sam boravio u Tirani dva puta. Poslom, naravno. I sada bih ja trebalo da verujem da se snima nastavak `Balkanskog šijuna` i da slušam kojekakve priče ??
A to što se nanela šteta.... `pa, slučajno sam tamo prolazio`...kako reče Ilija Čvorović.
Takođe, obratio mi se i Provajder mobilne telefonije. Uputili su me i oni na javnog tužioca.
Što se tiče troškova za Strazbur, to će platiti firma.
Nisam siguran da nema šanse da se bilo šta uradi.
Svestan sam i ja da nemam šansi u SRB da bilo šta postignem preko institucija.
Ali, nastaviću dalje, pa šta bude.
Hvala na odgovorima.

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

Dexter013 @Vodos 26.09.2012. 10:30 #444008

Aj srecno onda, i javljaj sta se desava.

Pozdrav!

Dell 22

MaliAbner Koji si ti lik... 26.09.2012. 21:56 #444131

broj poruka: 7769
I ti stvarno mislis da se neko od nas balansera razume u tu materiju pa pitas za savet...

Ako mislis da ima osnova idi kod advokata pa vidi sta ti je ciniti...

Sad ces da vidis kad tema ode u prepucavanje crveni vs. zeleni, crveni vs. plavi...

Tomato Republic Of Serbia !!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs