Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Ako neko moze da se seti...
STRANA 1 OD 1
shamankg Ako neko moze da se seti... 25.02.2012. 22:28 T44347

status: user
broj poruka: 101

Pozdrav drugari. Molio bih vas, ako nije problem, da mi neko pomogne da pronadjem na internetu neke emisije. Naime, radi se o serijama koje su 90-ih godina ishle na RTS-u i koje su ishle svakog radnog dana oko 10 sati izjutra koliko se ja secam. To su bile kao neke bajke ili shta su vec bile. Secam se samo da je bila jedna o nekom divu kojem je zivot bio u nekom jajetu koje je ne znam shta beshe chuvalo... To je sve chega se secam... Stariji forumashi se verovatno secaju ti h prichica...

Hvala unapred na pomoci....

Pozzzz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Da nije nesto iz `obrazovnog programa` (to je uredjivao Cedomir Mirkovic). 25.02.2012. 22:52 #402027

broj poruka: 10999
Ovo sa `divom ciji se zivot/kljuc zivota nalazi u jajetu` (a jaje u ptici, ptica u lisici...) je univerzalni narativni element/lajtmotiv - srece se u gotovo svim svetskim mitologijama. U konkretnom slucaju, radi se, mozda, o bajci `Bas Celik` ili `Zlatna Jabuka` (`od zlata, jabuka i devet paunica`)...

shamankg Re:Da nije nesto iz `obrazovnog programa` (to je uredjivao Cedomir Mirkovic). 25.02.2012. 23:01 #402033

E vidish druze, vrlo je moguce da je to to. To je, koliko se secam, bilo bash u vreme obrazovnog programa na RTS-u. I te su mi se prichice bash svidele.... Ali nikako ne mogu da se setim kako se to zvalo... Kroz maglu se secam da je bio neki narator koji je sve vreme govorio...Tja...

Hvala u svakom sluchaju. Ako mozesh da se setish josh chega bash bi mi uchinio...

Pozzzz
tortojed Kod nas je, inace, bila prikazana i serija `Storyteller` (Pripovedac). Genijalni 25.02.2012. 23:31 #402043

broj poruka: 10999
glumac John Hurt je tumacio lik iz naslova... Jedna od najboljih epizoda je ona o `bezdusnom divu` (divu bez srca) -Heartless giant-. To bi bila anglosaksonska verzija onoga sto je kod nas poznato kao `Baš-čelik`..Potrazi na rapid Serbia...

shamankg Re:Kod nas je, inace, bila prikazana i serija `Storyteller` (Pripovedac). Genijalni 26.02.2012. 00:51 #402058

Hvala torto brate, pomogao si mi samo tako.... Znao sam da ovde mogu da nadjem odgovore....Hvala josh jednom....

Pozzz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs