Citao sam nekoliko tema u vezi ovog , medjutim sve su starije.. Pa me zanima sta mislite koliko se trenutno ispati da se otvoriti naprimer SZTR za prodaju i servis racunara i delova.. Koliko bi novca trebalo uloziti na pocetku i koliko kosta samo otvaranje radnje?
Drug i ja razmisljamo da otvorimo radnju , imamo svoj lokal , mi bi bili radnici , tako da je to koliko-toliko olaksica po meni.. Pored servisa i prodaje razmisljali smo da ponudimo i odrzavanje sistema po firmama , kontam da je to sad dosta potrebno ..
I sta mislite koja od veleprodajnih radnji je najbolja u Srbiji , tj ima najbolju ponudu?
Međutim, kao i kod svog ostalog `biznisa` u Serbistanu, postoje koraci od kojih ću ti nabrojati samo najvažnije: Ustanovite koja, ili koje dve-tri partije su najboljestojeće u vašoj komuni. Učlanite se u sve dve-tri. Dajte tamo para i dobrovoljnog rada, uz javno pojavljivanje i glupe izjave ako je moguće. E, onda počnite o tom biznisu, uz neplaćanje poreza državi i sve moguće marifetluke vezane za neplaćanje... ali, plaćaćete tim ili toj partiji, naravno, kroz sive priloge, besplatan rad ili zapošljavanje partijskih rođaka, ili sve to zajedno. Nema šanse da uspete u poslu pored drugih firmi-radnji koje su već u takvom dilu, jer morate propasti i biti nekonkurentni.
Ne bih bio tako isključiv kao piško, obzirom da se radi o gradu koji je malo van centra zbivanja (Zrenjanin). Ne verujem da je tamo prevelika konkuencija za prodaju komponenti a posebno ne za servis. Mislim da bi prvo mogao da otvoriš servis uz valjanje polovnih delova, a kasnije, kad dobro osmotriš tržište i potražnju, i full maloprodaju. Nemam pojma oko troškova, valjda će neko znati.
U partije nisam upucen nesto puno , ne volim politiku , al kad bi moralo snasao bi se..
U Zr-u ima jedna , maksimalno 2 dobre maloprodaje , stim da samo jedna od njih ima servis sto mi je cudno.. Win Win je sigurno najbolja maloprodaja kod nas , nemaju servis , al su jaki ...
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.