Imam kameru koja nema krsten punjac nego mora da se puni preko USB-a sa kompa. Kako je istu potrebno cesto puniti zbog skoro svakodnevne upotrebe i drljave baterije, zanima me sledece. Da li je bezbedno puniti bateriju na kameri i kada komp ne radi? Glupo mi je da drzim upaljen komp kad mi treba samo punjenje baterije na kameri i kad nista drugo ne radim na istom. Ok, prikljucim ja kameru na `ugasen` komp, vidim da je pocela da se puni, sve je to jasno i ocekivano, no nisam siguran koliko je to bezbedno, koliko ce se odredjene komponente sto napajnaja sto same ploce grejati a komp a samim tim nijedan ventilator ne radi. Da li u tom slucaju moze doci do nekog ostecenja?
Svakako cu cim pre videti da nabavim nesto ovako http://www.duocom.rs/index.php?c=1&p=18703 Kad smo vec i kod toga, pretpostavljam da su ovakvi adapteri univerzalni i da ce sljakati bez problema.
Bezbedno je, pogotovo ako na kameri ima elektronika koja sprečava prepunjavanje bakterije. Inače, kad već imaš usb port koji ima napon i po gašenju ploče, ok, ali, kupi bilo koji usb punjač i puni ko` čovek gde god stigneš.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.