Kako znam da je prevara? Pa prvo me je privukao opis `NE saljem pouzecem, uplata na racun u banka Intesi, pa saljem postom`. Onda njegovo `ime`, u stvari prezime jer imena nema, pa tek onda cena. Zatim sam par puta nazvao lika, ali je konstantno odbijao poziv, a to mi je jos vise smrdilo. Onda sam mu preko sms poruke poslao, zasto je cena tako mala. Odgovorio mi je kako je telefon dobio dzabe od sestre iz Svedske, onda mu je drug poslao poruku sa istim pitanjem, a on je odgovorio kako je dobio tel na nagradnoj igri(???). Odmah sam skontao da je prevara, pa sam liku poslao poruku, da sam zainteresovan za kupovinu ali samo uz licno preuzimanje i pitao sam ga gde bi mu odgovaralo da se nadjemo. Napisao mi je da je zivi u nekom selu 35km dalje od cuprije(nije napisao ime sela, nego je samo rekao `neko selo`) i da nikeko ne moze licno da se vidi telefon, nego da on to posalje, ali prvo ja njemu novac, yeah right. Rekao sam liku da dodje do cuprije, platicu mu gorivo, i jos cu ga castiti, ali se zalio da je trenutno u obavezama. Krenuo sam dublje, pa sam ga pitao da ja dodjem tu u njegovo selo, da vidim telefon, ali posle pola sata lik meni pise kako sad krece na put. Onda sam se malo zezao i rekao sam liku da cu mu poverovati da je telefon ok, i da cu mu sad uplatiti na racun pare, ali on meni sigurno da posalje telefon(). Odmah se razveselio i dao mi broj racuna. Poslao sam mu poruku da sam uplatio i da slobodno moze da posalje telefon. Ali se nije javljao i nije nista slao. E onda sam resio da ga malo zagolicam: Rekao sam mu da sam ga zeznuo i da sam ga uhvatio u ociglednoj prevari, i da je upravo prijavljen u odeljenje za kompjuterski kriminal, cije je sediste u drugom opstinskom javnom tuzilastvu, u Beogradu, i da ce ga kontakrirati u roku od par sati. Prpa, lik vadi karticu iz telefona i vise nije dostupan. Nadam se da mu je sad preseo i ajfon i ceo ovaj svet.
A evo i drugi oglasi koje je gore istaknuti postavio:
:: Evo jednog pacijenta, koji misli da ce uspeti zaraditi easy money. : :: :: http://www.kupujemprodajem.com/Na-prodaju-Iphone-3gb-8gb-655138-oglas.htm?filter_id=236453 :: :: Kako znam da je prevara? Pa prvo me je privukao opis `NE saljem pouzecem, uplata na racun u banka Intesi, pa saljem postom`. Onda njegovo `ime`, u stvari prezime jer imena nema, pa tek onda cena. Zatim sam par puta nazvao lika, ali je konstantno odbijao poziv, a to mi je jos vise smrdilo. Onda sam mu preko sms poruke poslao, zasto je cena tako mala. Odgovorio mi je kako je telefon dobio dzabe od sestre iz Svedske, onda mu je drug poslao poruku sa istim pitanjem, a on je odgovorio kako je dobio tel na nagradnoj igri(???). Odmah sam skontao da je prevara, pa sam liku poslao poruku, da sam zainteresovan za kupovinu ali samo uz licno preuzimanje i pitao sam ga gde bi mu odgovaralo da se nadjemo. Napisao mi je da je zivi u nekom selu 35km dalje od cuprije(nije napisao ime sela, nego je samo rekao `neko selo`) i da nikeko ne moze licno da se vidi telefon, nego da on to posalje, ali prvo ja njemu novac, yeah right. Rekao sam liku da dodje do cuprije, platicu mu gorivo, i jos cu ga castiti, ali se zalio da je trenutno u obavezama. Krenuo sam dublje, pa sam ga pitao da ja dodjem tu u njegovo selo, da vidim telefon, ali posle pola sata lik meni pise kako sad krece na put. Onda sam se malo zezao i rekao sam liku da cu mu poverovati da je telefon ok, i da cu mu sad uplatiti na racun pare, ali on meni sigurno da posalje telefon(). Odmah se razveselio i dao mi broj racuna. Poslao sam mu poruku da sam uplatio i da slobodno moze da posalje telefon. Ali se nije javljao i nije nista slao. E onda sam resio da ga malo zagolicam: Rekao sam mu da sam ga zeznuo i da sam ga uhvatio u ociglednoj prevari, i da je upravo prijavljen u odeljenje za kompjuterski kriminal, cije je sediste u drugom opstinskom javnom tuzilastvu, u Beogradu, i da ce ga kontakrirati u roku od par sati. Prpa, lik vadi karticu iz telefona i vise nije dostupan. Nadam se da mu je sad preseo i ajfon i ceo ovaj svet. :: :: A evo i drugi oglasi koje je gore istaknuti postavio :: :: http://www.kupujemprodajem.com/Nokia-n95-na-prodaju-655135-oglas.htm?filter_id=306383 :: :: http://www.kupujemprodajem.com/Na-prodaju-nokia-e52-655122-oglas.htm?filter_id=306383 :: ::
Slušaj, jedna takva jajara obitava ovde na oglasima godinama, pa ništa. Doduše, on daje nešto zauzvrat, ali je to velika prevara... no, šta reći o piratskim radio stanicama i lokalnim tv stanicama koje su a i sada emituju lažne kvizove tipa fon-tele javljanje u program, gde postavljaju glupa i očigledna pitanja, a navodno se niko ne javlja, jer ne zna odgovor koja reka teče ispod savskog mosta... te se onda javljaju, (svaki dan isti glasovi) neke navodne dileje koje lupetaju te Misisipi, te Okawango, te Đetinja... i onda se glup narod upeca, pozove, oni: sad na čekanju ste, vi ste sledeći.... i tako zarađuju pare na potrošenim SEKUNDAMA. Neke budale zovu i sa mobilnog.... setih se toga jer si pomenuo Nokia N95, kad se to pojavilo, ova, nekažnjena prevara, preplavila je Serbistan.... i nikom ništa. Tako i ovaj pajser, dok ga neko ne zakuca preko broja računa, i opepeli od batina, neće da se smiri. Samo da još neka debela kancelarijska svinja iz MUP-a (operativac, jel`) ne nazove ovo visokotehnološki kriminal, to bi bilo dno dna...
Ma da, gde god da se okrenes, prevare vladaju. Razumem ja ljude, dosta njih ne radi, pa se opredeljuju na veliki rizik, nebi li zaradili(da ne kazem ukrali) koji dinar. Tacno Pisko sto kazes, ovi kvizovi, zesca prevara. A najgore od svega toga je i to sto drzava smatra da je to na neku ruku legalno i normalno. Sta dalje pricati, kakva drzava, takav narod.
Ne mogu da verujem sta se u medjuvremenu desilo!! Lik meni salje poruku `Da bog da zborio sruke je6em ti dete mrtvo ko god da si! Zazalices zbog ovoga sto si mi napravio!` Da pojasnim, neko je lika prijavio i izgleda da mu se stvarno desilo ono sto sam mu ja poslao. I sad lik misli da sam ga ja prijavio. Takodje mozete i videti da su mu oglasi obrisani, i da je trajno banovan sa `kupujemprodajem` sajta. Stvarno nemam reci.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.