Prijateljici se pokvarila maticna ploca.Rec je o Foxcon socket 754 ploci.Kaze da je pistala neko vreme.Zapravo nije pistala ploca, vec napajanje.Isto je zamenila pre sest meseci.I sad pisti.Nekako tiho ali cujno.Otkrila sam kako da ustanovim odakle dopire pistanje,tako sto sam olovkom zaustavila vent.Bila je skoro takva tema, ako se ne varam?.Ma tu sam je procitala.Napajanje je LC Power LC6420 420W .Odnela sam plocu na proveru, kazu mrtva je, procesor i ostalo je dobro.Napajanje treba obavezno da zamenim.Racun ne moze da nadje.`Dobru` volju da ga zamene nemaju.Kupila je drugo. Pitanje je da li se moze naci neka jeftina ploca,AGP sucelja i DDR400 mem.Svi nesto nude sa procesorima ili i sa procesorima i memorijama...Sta uraditi.Nije `raspolozena` da izdvoji vise novca.Sta reci?Zapravo, sta raditi?
Eh, sta joj je raditi... Upravo ono za sta nije raspolozena...
15.12.2010. 08:04
status: user broj poruka: 10999
-zameniti sve to, jer: 1) AGP arhitektura je stvar proslosti. Ulagati u sistem (sustav) koji je odavno prestao da se usavrsava i cije je (nove) komponente tesko naci, ne preporucujem 2) Navedeni socket podrazumeva AMD-ove procesore iz jeftinijeg ranga (pretezno Sempron), tako da, po danas vazecim merilima, sve da je komp potpuno ispravan, bio bi `na dnu dna`...
Asus K8N-e de luxe (6xSATA, AGP, 5.1 s/pidf, firewire, full atx), 30e
Cena: 30 EUR
Miki N Beograd
Mobile: 065/645-4686
P.S. Jeftinije ces tesko naci, a ova je odlicna za taj novac.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Prijateljici se pokvarila maticna ploca.Rec je o Foxcon socket 754 ploci.Kaze da je pistal :: neko vreme.Zapravo nije pistala ploca, vec napajanje.Isto je zamenila pre sest meseci.I sad pisti.Nekako tiho ali cujno.Otkrila sam kako da ustanovim odakle dopire pistanje,tako sto sam olovkom zaustavila vent.Bila je skoro takva tema, ako se ne varam?.Ma tu sam je procitala.Napajanje je LC Power LC6420 420W .Odnela sam plocu na proveru, kazu mrtva je, procesor i ostalo je dobro.Napajanje treba obavezno da zamenim.Racun ne moze da nadje.`Dobru` volju da ga zamene nemaju.Kupila je drugo :: Pitanje je da li se moze naci neka jeftina ploca,AGP sucelja i DDR400 mem.Svi nesto nude sa procesorima ili i sa procesorima i memorijama...Sta uraditi.Nije `raspolozena` da izdvoji vise novca.Sta reci?Zapravo, sta raditi?
ovo nije mnogo novca ali je svakako bolje nego da ulaze u nesto staro, sto je po meni bacanje novca http://www.winwin.rs/desktop-računari-altos-start-(ms1kwp-4),-msi - le-140-1gb-ati4350-512m-500gb-dvd-450w-windows-7.66.html?productId=29085
Pismo ti je dosta konfuzno, ubij me ako shvatam kojim redosledom se šta desilo. Nema veze, prvo rešenje je da popraviš staru ploču. Malo je verovatno da je kvar od onih posle koga možeš samo da je baciš. Popravka bi te došla 10-15e. Ako nećeš, onda je onaj oglas što ga navodi gilopile, najbolja ponuda koju ćeš dobiti.
Neko ko je citao postove se prijateljici javio i dogovorio se oko kupovine.Za 70 evra dobice i plocu i procesor.Stari procesor ce poslati prodavcu.Tako su se dogovorili.Hvala svima a i gospodinu Ljubisi iz Panceva.On joj je ipak prvi pritekao u pomoc.Za mene je to malo vise novca za identicnu plocu, pa ipak nije moje da o tome sudim.Pozdravljam Vas sve.Nadam se da ce te i ubuduce biti ovako raspolozeni za pomoc.
Sempron 2800+ s754 koji je bio na staroj ploci za Sempron 3000+ s754 i ploca Foxconn WinFast.Doplatila je na racun 70 evra.Sutra joj stize.Gospodin je bio brz i preduzetan.Garantovao joj je za ispravnost.30 dana je sasvim ok za polovnu plocu? Valjda ce sve biti u redu.Zasto deal? Ja sam bila na poslu.Sad sam se cula sa njom.Zvao ju je na telefon.Sve su vec zavrsili.Hvala Vam jos jednom.
Obzirom da procesori vrede isto, tvoja drugarica je ustvari kupila s754 ploču za 70e, i to ne naročitu. Svak čast. Zar nisi videla gore? Veoma dobre s754 ploče poput Asus K8N-e deluxe, se prodaju po 30e. Taj foxconn vredi 20-25. Dobro, sad kad je posao završen... Inače jeste, 30 dana je vrlo fer, ali za tu cenu bi trebalo i stan da joj okreči. edit: kad bi prodala CPU i RAM i dodala na tih 70e imala bi za:
Znam da joj je bilo bolje da je kupila novo,ali je verovatno smatrala da novo puno vise kosta.Ja sam nova na forumu i ja gospodina Ljubisu nikad nisam nazvala prevarantom.Nije mi jasno sta hocete da kazete.Gospodin Ljubisa mi je savetovao da se informisem kod servicepc-a, ako nekada negde zapne i da ce i on ponekad priskociti da pomogne.Nista i nikad nisam ruzno rekla o njemu.Ja ne znam da li je g. Ljubisa isto sto i servicepc (nik) na forumu ili zajedno rade?i ne moram to da znam. Samo sam se zahvalila i ne znam otkud Vam sve to.Ja nikoga uvredila nisam a ponajmanje g. din-a Ljubisu, servicepc-a ili kako vec...
za 20.000 je mogla da kupi nov racunar(na rate bez kamate), ali izgleda da je bolje nesto `dobiti` za 70e sta reci? OVACA ZA SISANJE UVEK IMA ,SAMO TREBA IMATI DOBRE MAKAZE http://spedr.com/50dig
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.