Naravno da je bombardovanje bilo ispravno za jednu stranu, za drugu nije. Razlicite strane imaju suprostavljenje interese i stoga razlicite poglede na iste dogadjaje.
Problem je u tome što nijedna zemlja ne mora na svojoj teritoriji da trpi tuđa mišljenja. Zbog ovoga, a i zbog mnogo manjih stvari, svaka ozbiljna zemlja otkazuje boravak bilo kom stranom državljaninu pa i ambasadoru. Naravno, mi nismo ozbiljna država, a teško da smo država uopšte jer polovina zemalja koje kod nas imaju ambasade uopšte ne priznaju RS (njen teritorijani integritet).
Cekaj sad sto njima kao nije odgovarao Milosevic,sto nisu gadjali njegovu kucu dok je u njoj...A mogli su tako...Ne ne...Uvek ce narod da ispasta..
Gadjali su civile i civilne objekte,gadjali su rafineriju nafte u pancevu,tako da svi usevi okolo su bili unisteni,a ja posto sam tad ziveo u Ovci,sav okolo biljni svet je zamro u roku od par dana.. To je ono sto smo mi tamo propatili,ali gadjati npr RTS,pa mostove,kuce,i sta sve nisu bacali kad se setim...A dobro se secam kako je to trajalo,i kolko cemo jos osecati posledice...
A sto su tad Albanci na Kosovu,penjuci se na crve i manastire rusili sve SRPSKE SVETINJE,sve zivo su klali,unistavali,i to vise nikad nece moci da se ispravi...Kolko samo crkava i manastira je bilo tamo jos od doba Nemanjica...
A nasa usrana vlada jos razmatra pitanje PALJENJA 1 DZAMIJE U BEOGRADU...EEEEE.A koliko ih ima u Beogradu,ima sad i u Borci,i svuda,i nikom nista.Sve boli za to ona stvar,a i za mnoge stvari ovde,svi bi samo da ukradu,da se obogate,provode sate uz male ekrane igrajuci sportske prognoze,i prateci dal ce Turkenistan Pobediti Tadzikistan iz x-2.... Realno JEBES I Srpstvo i Srbiju,i sve zivo u njoj,i onog Tadica i Vladu, kad nema neki ludak da dodje tamo u Skupstinu i pobije sva ona govna sto sede,jedu piju,i dave se u parama.
Evo meni sad 1 mesec,zapao racun od infostana.I STIGNE KAZNA KAO ZA JEDAN MESEC SUDSKI TROSKOVI 3000,pa vise pa vise,evo od aprila do sad 30000...Za sta? ] CEde nas,dizu cene,plate opadaju,i sve po nama,po narodu,onaj Tadic ce da se izvinjava,Dinkic da ubija ekonomiju,a Ceda da stiti prava PEdera Muslimana i ostalih HRVATA...
ONI STO SU RUSILI SAD GRAD,ETO DESILO SE,sto se i ocekivalo,ali momci ce dobiti i po 8 godina robije,
a onaj pedofil sto je sa onim novinarom sa studio B-a,silovao decu,prisiljavao na sex,oralni sex, snimao ih telefonom,i ko zna sta jos,dobice TIH ISTIH 8 GODINA.I gde je tu pravda.
Ma tolko sam ogorcen i tolko mi stvari u glavi da uopste bolje i zatvoriti temu,ja reko eto nekog ako zanima,UBIJANJE SRBA 1999 JE OK.SVE JE TO OK,UCITE DECU DA SU STOKA,I DA TREBA IH KLATI,KAD NEKO KOLJE SRBE,NEMA VEZE.....
Ocigledno zelis da raspravljas politicke teme na informatickom forumu, Sam odziv komentara ti govori dovoljno, ili ti ne govori?
A ako te bas zanima moje misljenje, da Tadic i ostali vode politiku koju promovises ne verujem da bi stigao-la do tog kompjutera koji posedujes `Asus m4a89gtd pro/usb3 . Phenom II x2 555,3960mhz . msi 4870x2 OC . 2x2gb geil ddr3 1600 . wd green 1tb . seagate 500gb . cm-rm 620w . yamaha dsp-ax620 . jbl L46.`....
moram da reagujem ..chisto da se vidi da u srbiji postoji i drugacije misljenje... mada ulazem protest na temu .. stvarno joj nije mesto ovde .. mesto joj je u HAG-u ..
prvo .. meni u svim ratovima vodjenim na teritoriji ex yu .. nije poginuo niko od ukucana, kako blize tako i dalje rodbine ... hvala svetom qrcu .. pa zbog toga na sve te ratove ima DRUGACIJI pogled .. rekao bih .. REALAN ..
svarno cu kratko da drvim .. RAT iako prati covecanstvo od samog njegovog pocetka .. je najgluplja, najnenormalnija, najstresnija stvar koja moze da zadesi osobu, grupu, narod, drzavu, regiju, kontinent, grupu kontinenata, svet, suncev sistem, mlecni put, andromedu ... da neidemo dalje u nepoznato ...
problem je sto ti nereagujes dok tebi nepadne bomba na glavu .. to sto su 6 meseci ranije hiljade shiptara prevezeno u hladnjacama i zakopano tebi pod nosom .. nisi ni znao i boleo te qrac .. ali SATELITI sve znaju ..
od `98-`99 DRZAVA je (policija, panduri) spalila preko 500 sela, zaseoka na kosovu i proterala ko zna koliko shipaca, koliko je UBILA .. to ni ona nezna .. jer ni dan danas NEMA evidenciju o poginulim SRBIMA u svim prethodnim ratovima ... jednostavno boli je urac ..
`99 sam nosio oruzje i branio ovu zemlju ... TAD i NIKAD VISE ... zajebi me srbijo .. postoje i lepsa mesta za zivot .. samo nemam para da odem ..
molim admina da obrise ako je ikako moguce .. ovu temu .. iskreno smatram da joj ovde nije mesto ...
pozdrav svima i zelim vam dug i prosperitetan zivot ..
U stvari, nije tačno. Rat je prirodan vid rešavanja problema, koriste ga i životinje. Nije ni glup ni besmislen - izuzetno je koristan i smislen za onog ko dobije. Rat (i vojna dominacija) predstavlja osnovu za razvoj svih velikih sila u istoriji, naravno i trenutno najveće svetske sile. Rat je i odličan biznis, verovatno je i najbolji biznis koji postoji. Opet pitaj amere, oni to najbolje znaju. Da je stresan i jeziv - jeste. Što se tiče hladnjača, za najmanje dvojicu šiptara iz hladnjača postoje dokazi da su poginuli u borbi i sahranjeni regularno na grobljima, što znači da su naknadno iskopani i stavljeni u hladnjače. Razmisli malo ko bi imao motiva da to radi. Veće nasilje nad šiptarima je usledilo tek nakon početka bombardovanja. Tvoj pokušaj da opravdaš bombardovanje je pucanj u prazno jer brkaš uzrok i posledicu. Godinama nikakav dogovor sa šiptarima nije bilo moguće postići upravo jer su im je zapad obećavao da će doći njihov trenutak i da ne teba ništa manje od nezavisnosti da prihvate. Kad su ocenili da je došao trenutak, amerikanci su ih pokrenuli uz punu političku i diplomatsku i na kraju vojnu podršku. Bombardovanje se nije desilo zbog rata na KIM, nego se rat na KiM desio da bi došlo do bombardovanja. Srbija mora biti maksimalno oslabljena a na njeno čelo dovedena marionetska vlada. Nije mi jasno što sada odlaziš iz zemlje, kad su na vlasti oni koji dele tvoje mišljenje o opravdanosti bombardovanja. Želim ti srećan put na zapad, ne brini zbog para. Ako jadni Afganistanci mogu da se potrpaju u kontejnere i pređu nekako, možeš i ti.
rat sam posmatrao sa sociolosko stanovista .. i njegov uticaj na zivot jedne osobe, familije i drustva u celini .. zato je najjezivija stvar ..
naravno da svi narodi koriste to sredstvo iskljucivo zbog interesa i resursa, zlato, nafta, prirodna dobra, jeftina radna snaga ..
zamisli to je i Srbima u genima.. kad god se osete Jaci .. oni jebu kevu .. e ima i jacih kerova na svetu ...
normalna stvar medju zivotinjama je i pedofilija i pederisanje !! ZAPAZENO medju kerovima i pingvinima ..
Drag .. propustoi si smisao .. JA neopravdavam UBISTVA .. neopravdavam bombardovanje srbije ... a neopravdavam ni ubijanje shiptara ...
sasvim slucajno su `98 panduri posle oprostajnih pijanki odlazili na kosovo .. iz moje kuce .. a bombardovanje je bilo `99 ...
drug mi je bio 98 na kosovu 6 meseci (pandur) .. pola ih je dobilo otkaze jer su odbili posle da se vrate u drugoj turi .. svi imaju PTSP ...
brat mi je bio u regularnoj vojci `98 .. zaglavio na kosovu .. (sva sreca pa je crnogorac i Crnogorska vlada ih je sve povukla iz sastava VJ .. iliti vratili su se kuci posle mesec dana) ..
drug koji je sa mojim bratom isao u osnovnu skolu .. i koji je jos kum ovom jednom panduru koji je bio 6 meseci na kosovu 1998 .. je bio u grupi vojnika koje je zarobila UCK .. o cemu su drvile sve svetske tv stanice ... (namestaljka iz vojnog-politickog vrha zarad publiciteta i isto tako RAZLOGA da se opali po njima jos jace ) ..
isto su tako namestaljke iskoristili i ameri da osole po nama ..
sta mislis sta su Vojne snage Republike Srbije radile na kosovu `98 ... delile bombone ?
sta mislis koliko je kompozicija proslo na subotickoj zelj.stanici KRCATO sa siptarima koji su bezali `98 .. koliko je nas boleo qrac za to ? .. koliko je ljudi doslo da da sendvich i vodu tim ljudima koji su prevozeni u stocnim vagonima ? ni jedan ... a stotine IDIOTA (paradox je da su to bile uglavnom izbeglice iz HR i BiH) se skupilo da ih lincuje !!!
srbija je jedna zesca paranoja ..
sto je najgore `98 su panduri POTUKLI do nogu UCK .. i opkolili tacija i preostalu gomilicu gamadi .. ali je onda stiglo naredjenje iz BG-a .. povuci te se
sve je to unapred dogovoreno .. i ta chinjenica mene nervira .. da neki usrani politicar moze da odlucuje o tome dali cu ja ziveti ili umreti .. zarad necijeg interesa ..
U problematiku Kosova ne zelim (niti me interesuje) da ulazim .. to je 100godisnji problem koji srbija nezna da resi .. i najgore je sto je izgubljeno ..
dali su shipci vrsili zlocine nad Srbima - JESU dali su srbi vrsili zlocine nad Shiptarima - JESU i sta cemo sad ?
da li su Tadic i `demokrate` - lazovi i lopovi - JESU .. i sta cemo sa njima ? dali uopste ima smisla boriti se u ovoj zemlji za normalan zivot ? pa nismo Tadzikistan .. ili ipak jesmo ...
Dobro, propustio sam smisao ali ne puno. `zamisli to je i Srbima u genima.. kad god se osete Jaci .. oni jebu kevu .. e ima i jacih kerova na svetu ...` Ne slažem se. To je svojstveno svim ljudima, ne treba Srbe izdvajati po tome. Bilo je zločina na obe strane, ali si naveo pogrešan primer. To sa hladnjačama je veoma sumnjivo, rekao sam i zašto. `sta mislis koliko je kompozicija proslo na subotickoj zelj.stanici KRCATO sa siptarima koji su bezali `98 ` - Ovo stvarno prvi put čujem. Zašto su išli do Subotice i ko ih je puštao preko granice? Ne mogu da verujem da ih je zapad puštao kod sebe, za njih su bili određeni izbeglički kampovi u Albaniji. Suština tog rata nisu bili zločini nego otimanje teritorije. Vojni ciljevi zapada su pravdani zločinima. Na kraju ispade da je od `100000 ubijenih šiptara` zaista poginulo oko 8000, dobar deo je bio OVK. `dali uopste ima smisla boriti se u ovoj zemlji za normalan zivot ?` - to je ključno pitanje. Ima li smisla boriti se za narod koji glasa za otvorene lopove i tajkunske kumove i drugove? Ali ti bi da bežiš iz zemlje uprave zato jer te briga, jer ne možeš da gledaš to više. Da te nije briga samo bi se uklopio u vlast: postao bi krimos ili bi se uvaljao u neku stranku i krao sa nekog položaja.
Hladnjace su bile pokusaj raseljavanja masovnih grobnica ... i sakrivanje zlocina ... to su odvratne price ali .. policija ocisti 3 sela .. iskopa rupu .. i potrpa ..
to nemozes da radis u eri satelita i bespilotnih letelica .. i nadas se da niko nije video ...
sta mislis zasto su bezali na jug (makedonija) i sever (madjarska) i od koga su bezali .. bilo je organizovano raseljavanje .. na granici su im oduzimani dokumenti (pasos i lk) .. da nemaju dokaz odakle su i da ne mogu da se vrate vise ...
zasto su ih primali - kao zapad je human ! ma da .. radi PRICE i propagande .. evo vidite sta rade srbi
U tome lezi problem .. nemozes potamaniti 2 mil. ljudi u EVROPI ... pa nismo mi Tutsi .. i da to niko nevidi ..
primenili smo silu i dobili silu .. da nismo tamanili shipce na tako grub nacin .. NATO nebi imao osnova i povoda da nas bombarduje ...
kada nisi najjaci i finansijski najmocniji .. onda moras na finjaka a ne na silu
Ne, ne, to su naivna razmišljanja. Već sam ti rekao: uzrok i posledica. Uzrok je njihova želja da napadnu, a šiptarska pobuna je posledica, a ne obrnuto. Zato su izveštaje o nasilju nad šipcima udesetosručili. Da nije bilo nikakvog nasilja opet bi izmislili. Šta im je Irak skrivio 2003? Njihova vojna želja je primarna a povod če se naći.
Pročitajte knjigu globalizacija sveta i mlade nacionalne države i biće vam jasno o kom procesu u svetu se radi i kako se uništava nacionalni identitet nacijama koje su ga stekle u zadnjih 150 g od prestanka kolonijalizma i nacijama u postsocijalizmu koji je u proteklih 50g pod parolom `proleteri svih zemalja ujedinite se` ozbiljno urušio nacinalno biće u zemljama kojima i mi pripadamo . Probaj da odeš u nemačku i reci da je bombardovanje Nemačke bilo opravdano pa ćeš da vidiš šta ĆE DA TI SE DESI .
:: problem je sto ti nereagujes dok tebi nepadne bomba na glavu .. to sto su 6 meseci ranije hiljade shiptara prevezeno u hladnjacama i zakopano tebi pod nosom .. nisi ni znao i boleo te qrac .. ali SATELITI sve znaju . :: :: od `98-`99 DRZAVA je (policija, panduri) spalila preko 500 sela, zaseoka na kosovu i proterala ko zna koliko shipaca, koliko je UBILA .. to ni ona nezna .. jer ni dan danas NEMA evidenciju o poginulim SRBIMA u svim prethodnim ratovima ... jednostavno boli je urac . :: :: `99 sam nosio oruzje i branio ovu zemlju ... TAD i NIKAD VISE ... zajebi me srbijo .. postoje i lepsa mesta za zivot .. samo nemam para da odem . :: :: molim admina da obrise ako je ikako moguce .. ovu temu .. iskreno smatram da joj ovde nije mesto .. :: :: pozdrav svima i zelim vam dug i prosperitetan zivot ..
Re:
`Malo` si se zaleteo....
...zvanicno bombardovanje je usledilo zbog tzv. `masakra` 40. pripadnika UCK u Racku.NIKAKVOG spaljivanja sela i proterivanja civila nije bilo barem NE pre pocetka bombardovanja.
Izbeglice ubijanja i sve ostalo sto se dogodilo posle pocetka bombardovanja ne moze se uzimati kao opravdadanje za pocetak istog jer POSLEDICE NISU UZROK. To je samo IZGOVOR.
Sto se tice Shiptara u hladnjacama na dnu jezera cela operacija je izvedena pred kraj rata sa ciljem da se dodatno DISKREDITUJE anti-NATOvski rezim S.Milosevica i dovedu podobni ljudi na vlast. NAIVNO je misliti da je dno jezera sigurno mesto za sakrivanje zlocina ,UPRAVO su tamo i stavljeni da bi bili pronadjeni (kad tad bi neko zaronio i pronasao ih i celo klupko bi se odmotalo >> obicna PODMETACHINA)
Jos nesto, tebi je izgleda sasvim prihvatlivo da te bombarduju zbog tudjih zlocina,pa moglo se VALJDA traziti od Slobe da se odgovorni uhapse i izvedu na sud ili mogli su da skenjaju Slobu kad god su hteli a ne da ubiju onolike civile pod izgovorom da cine milosrdno delo. CILJ je bio produzetak politike isto kao i pri rusenju SFRJ >> SPRECAVANJE formiranja jakog SLOVENSKOG bloka posle raspada Varsavskog pakta dovodjenjem NACIONALISTA na vlast u svim drzavama SFRJ i podela medju slovenskom bracom.
Bombardovanje nije izvrseno po naredjenu ili odobrenju UN-a vec po samovolji jedne regionalne vojne organizacije OTAN koja za to nema ni legalnost ni legitimitet ali ima sredstva da to izvede. SMOPROKLAMOVANI SVETSKI POLICAJCI nisu merilo MORALA vac predstavljaju isklucivo sebicne interese AMERICKOG VOJNO-INDUSTRIJSKOG KOMPLEXA toboze jureci po svetu vestice tipa Bin Ladena i sl. a ustvari sprovodeci svoje ciljeve u delo ( globalizacija putem podmetanja malih regionalnih ratova a zatim koriscenje NEVLADINIH organizacija i medija za nabijanje krivice oponentima i dalje kontrolu resursa i trzista na lokalnom,regionalnom i globalnom nivou ma NEMA tu `D` od Demokratije i plemenitih ciljeva).
I gde je logika opravdavanja bombardovanja za izbegle Shiptare sa KOSOVA koji su imali kakvu takvu autonomiju a ne traziti isto za prognane Srbe iz Krajne koji su i danas evo 15+ godina izbeglice.Takvo parcijalno gledanje stvari je em netacno em kratkovido em stetno po nacionalne intrerese, ti kao da si NATO advokat.( AKO nisi placen da govoris tako onda stvarno od drveta nevidis shumu)
RATOVI se NE DOGADJAJU vec SE ORGANIZUJU. Nama RAT nije odgovarao nego smo bili prinudjeni da ga vodimo zbog radi ODBRANE teritorije i suvereniteta u OBA slucaja i u odbrani SFRJ i u odbrani Kosova.
...i NE ja NISAM JUGO-nostalgicar ja SAM JUGO-FUTURISTA. SFRJ je bila i jeste nesto najblize EUROPI sto cemo ikad biti...
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.