Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
ČIŠĆENJE RAČUNARA OD PRAŠINE...
STRANA 1 OD 1
Razorman ČIŠĆENJE RAČUNARA OD PRAŠINE... 05.09.2010. 22:51 T29173

status: user
broj poruka: 1139
` Prašina je najveći neprijatelj i najčešći uzročnik kvarova na računarima. Očistite Vaš računar i komponente i dozvolite im da rade normalno.

- dolazak besplatan
- popust na više računara `

pogledajte pod oglasima, ccc sta sve ljudi nece izmisliti da zarade novac... :)

1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.
http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg4
http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Oni ce mozda zaraditi novac, ali ce i vlasniku kompjutera ustedeti 05.09.2010. 23:31 #242379

broj poruka: 10999
novac i nerve. Ja sam juce otvorio jednu makinu u kojoj se nalaze Athlon 5200 i 4350. Vlasnik se zalio na probleme sa igrama (kocenje, BSOD...) i dodao kako su mu rekli da mora da instalise noviji drajver za graf kartu. Zaista, drajver je bio bajat (sept 2009.) ali je glavni problem bio - ogromna kolicina prasine koja se, nalik na pramenove guste paucine nahvatala bukvalno po citavoj unutrasnjosti kucista, zapusila sve otvore na limovima (napajanje, prednji i zadnji panel kucista...), a na lopaticama ventilatora CPU-ovog cooler-a prasine je bilo toliko da se, jadnik, jedva okretao (nije imao snage ni da ZUJI, ha, ha!).
Trebalo mi je nekih pola sata da ovo dovedem u red, pa da tek onda ubacim novi drajver.
E, naplatio sam i jedan i drugi posao... A vlasnik zadovoljan! Masina radi kao kada je bila nova!
Razorman Re: Oni ce mozda zaraditi novac, ali ce i vlasniku kompjutera ustedeti 05.09.2010. 23:40 #242382

Da ok je to sto pricas, al smesno mi je uzimati pare na banalnom ciscenju unutrasnjosti limenog kucista :))) to moze svako al su ljudi po def prestraseni pa misle da ce nesto sjebati u nedostatku znanja :)

1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932.

:: novac i nerve. Ja sam juce otvorio jednu makinu u kojoj se nalaze Athlon 5200 i 4350. Vlasnik se zalio na probleme sa igrama (kocenje, BSOD...) i dodao kako su mu rekli da mora da instalise noviji drajver za graf kartu. Zaista, drajver je bio bajat (sept 2009.) ali je glavni problem bio - ogromna kolicina prasine koja se, nalik na pramenove guste paucine nahvatala bukvalno po citavoj unutrasnjosti kucista, zapusila sve otvore na limovima (napajanje, prednji i zadnji panel kucista...), a na lopaticama ventilatora CPU-ovog cooler-a prasine je bilo toliko da se, jadnik, jedva okretao (nije imao snage ni da ZUJI, ha, ha!)
:: Trebalo mi je nekih pola sata da ovo dovedem u red, pa da tek onda ubacim novi drajver
:: E, naplatio sam i jedan i drugi posao... A vlasnik zadovoljan! Masina radi kao kada je bila nova
::
Pisko BaLKAnaC 06.09.2010. 08:19 #242407

broj poruka: 6648
Forumašu, ti imaš tipični stav Balkanca iz socijalizma, koji se u sve razume od sexa sa ženama do sexa sa muškarcima, od fudbala do računara. I za ništa neće da plati ili mu je sve skupo, a za one koji imaju, uvek govori, ima para pi*ka mu materina.... Svaki posao smatra uvredom za koju nije dovoljno plaćen i koju nikako da vrati ostatku sveta....
Zašto misliš da svako ko može da očisti računar od prašine, taloga i nanosa, to i hoće? Pa, svako može da vozi i avion, ali je potrebno da nažulja guzicu učeći, a tako i za mnoge druge stvari za koje nije neophodan talenat (eto, kompozitori, slikari, pisci.... većina drugih stvari ide i samo na mišiće).. E, pa ti koji nažuljaju guzice učeći nešto drugo, možda ih zabole uvo da otvaraju račnuar i lakše im je i pametnije da plate sigurnost u vidu garancije za čišćenje od nekoga ko se u tome usavršio. Jeste da je beznačajna veština u poređenju sa vožnjom aviona, ali, jedna po jedna takva veština-stvar i čovek postane Balkanac koji sve popravlja sam, i sve mu ne radi kako treba i na qratz je nalik (dizajn i estetika). Pa ljudi plaćaju i osiguranje kola, a, svako od njih bi mogao utokom da ih štiti od krađe.... Usluga koja se naplaćuje, i čak, vrlo prljava i smrdljiva usluga. Ja bih lično, pušačima naplaćivao troduplo kod čišćenja, zato što im računarska skrama koja sa nahavata unutra, toliko smrdi i vonja, da mislim da i kroz rukavice probije ako je pipneš prstima.... i zašto to ne naplaćivati? Kad mogu kola da se peru za pare, što ne i računari. Nema džabe ni kod babe... mislim, ovaj pošteno zarađuje pare, ne prodaje muda pod bubrege, ne naplaćuje starudije po 100€ ili ne prodaje svoje izdrkane komponente pod firmom ASUS TOP ili šta god drugo... a ono overklokovano do posranja....
A i ovo što tortojed napisa: od tri računara koji mi dopadnu ruku radi `vidi šta je`, bar dva su zapušena, a pola od tih zbog toga pokazuju znake pobune.... tako da ima istine i u reklami.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

raic Budimo ponosni na naše balkanstvo 06.09.2010. 09:08 #242415

broj poruka: 9006
Zašto bi plaćao bilo šta što možeš da uradiš sam a ne mrzi te, znanje - imanje. Naravno, glupo je da pričamo o vožnji aviona ili učenju nekog instrumenta, to ume da potraje. Međutim svako može za par sati da nauči kako da obavi neke rutinske kućne intervencije a jedini razlog što to već nisu uradili je što ih mrzi da ustanu s bulje i u tom slučaju je u redu i da plate zamenu sijalice kao svaki debeli lenji amerikanac.

A pušačima treba zabraniti da imaju kompjuter... a verovatno i decu kad smo već kod toga.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

Razorman Re: BaLKAnaC 06.09.2010. 14:31 #242495

Ocigledno ste vi kolega postavili ovaj oglas za ciscenje :))
gg no re kk!

:: Forumašu, ti imaš tipični stav Balkanca iz socijalizma, koji se u sve razume od sexa sa ženama do sexa sa muškarcima, od fudbala do računara. I za ništa neće da plati ili mu je sve skupo, a za one koji imaju, uvek govori, ima para pi*ka mu materina.... Svaki posao smatra uvredom za koju nije dovoljno plaćen i koju nikako da vrati ostatku sveta...
:: Zašto misliš da svako ko može da očisti računar od prašine, taloga i nanosa, to i hoće? Pa, svako može da vozi i avion, ali je potrebno da nažulja guzicu učeći, a tako i za mnoge druge stvari za koje nije neophodan talenat (eto, kompozitori, slikari, pisci.... većina drugih stvari ide i samo na mišiće).. E, pa ti koji nažuljaju guzice učeći nešto drugo, možda ih zabole uvo da otvaraju račnuar i lakše im je i pametnije da plate sigurnost u vidu garancije za čišćenje od nekoga ko se u tome usavršio. Jeste da je beznačajna veština u poređenju sa vožnjom aviona, ali, jedna po jedna takva veština-stvar i čovek postane Balkanac koji sve popravlja sam, i sve mu ne radi kako treba i na qratz je nalik (dizajn i estetika). Pa ljudi plaćaju i osiguranje kola, a, svako od njih bi mogao utokom da ih štiti od krađe.... Usluga koja se naplaćuje, i čak, vrlo prljava i smrdljiva usluga. Ja bih lično, pušačima naplaćivao troduplo kod čišćenja, zato što im računarska skrama koja sa nahavata unutra, toliko smrdi i vonja, da mislim da i kroz rukavice probije ako je pipneš prstima.... i zašto to ne naplaćivati? Kad mogu kola da se peru za pare, što ne i računari. Nema džabe ni kod babe... mislim, ovaj pošteno zarađuje pare, ne prodaje muda pod bubrege, ne naplaćuje starudije po 100€ ili ne prodaje svoje izdrkane komponente pod firmom ASUS TOP ili šta god drugo... a ono overklokovano do posranja...
:: A i ovo što tortojed napisa: od tri računara koji mi dopadnu ruku radi `vidi šta je`, bar dva su zapušena, a pola od tih zbog toga pokazuju znake pobune.... tako da ima istine i u reklami
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pisko Šur 06.09.2010. 16:48 #242533

Nije to loša ideja. Oćeš ispod cene nešto da ti sredim? Ali, prestani da pušiš...

ramzesIII Moram da se umesam 07.09.2010. 13:16 #242846

broj poruka: 1017

U Makedoniji sam naisao na oglas: Hemijsko ciscenje kompjutera. Zao mi je sto ne mogu sad da nadjem svarni oglas da pokazem, ali se secam da je pisalo ciscenje tastature, kucista itd..
Mogu da kazem da sam umro od smeha. Jbg ajde prashina stvarno i shkodi ali ciscenje kucista hemijskim putem , kuku ....

Pisko Kolega kućni korisniče.. 07.09.2010. 18:07 #242930

Čak i kod kuće, kada bi mogao da vidiš šta se sve zapatilo na tastaturi... ogadilo bi ti se, a kamoli u firmama ili na javnim mestima gde su mašine višekorisničke (svi je j*, niko je ne pere) i gde svako dira prstima, jede, pljuje, puši, pije.... nad tastaturom i mišem. Svakako se oglas nije odnosio na hemisjko čišćenje kao za tekstil, i nije se odnosilo na kućište, već, na tastaturu i miša koji bi se tretirali sredstvom za čišćenje i dezinfekciju. Kada bi postojao zakon, a ne postoji jer smo neuki, kao zaštitna sredstva prilikom ovih čišćenja, mal`ne bi bilo potrebno kosmonautsko odelo, ili bar ono viđeno u Varioli Veri, jer su radnici koji to rade, podjednako izloženi svemu i svačemu...
Na stranu što bi većina nas znala (DA LI BI?) da očisti tastaturu i miša već namenjenim sredstvima za to, prskanjem i brisanjem, rasturanjem tastera i čišćenjem podloge i samih tastera... to je vrlo smoran posao i NIKAKO ne može da se prepusti MICI SHUT-DOWN u firmi, da sama(e) radi... ali, iskreno, ako pročešljaš forum, ne tako davno, malo-malo se javljano neki nesrećni pokušavatelj čišćenja tastature koji je uspeo da je rasklopi, ali, tu se priča završavala.... nije to baš ni toliko prosto kao čišćenje od prašine i taloga u kućištu.... POUKA: Ne treba se smejati na prvu i svemu

ramzesIII Apsolutno! 07.09.2010. 22:21 #242989

broj poruka: 1017

U bolnicama se drukcije ciste lavaboi nego u restoranima, ili skolama i sl.
Verovatno u Americi i postoje te vrste usluga, al jbg.. prvo sto mi je palo na pamet.
Pozoves coveka i on ti hemijski ocisti kuciste :)

Pisko hmmm 09.09.2010. 13:23 #243463

Pa, sad, nije bez smeha kad pomisliš kako se kućište ubaci u gigantsku veš-mašinu i izdrnda sa nekim razređivačem, pa kad dođeš po njega, a ono obešeno na štriku sa štipaljkama.... i još dobro miriše na omekšivač. Vidiš, još samo to nam kinezi nisu prodali za modovanje kućišta, neku džidža-bidžu koja bi ispuštala miris iz kućišta kada radi (pa još poseban miris za ratne igre, vožnje i šta ti ja znam, od močvare do benzina, a ovima što igraju Farmu, balega i pokošeno seno u najboljem slučaju)....

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs