Kako sam zavrsio VISOKU TEHNOLOSKU SKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U SAPCU i stekao zvanje STRUKOVNI INZENJER ELEKTROTEHNIKE I RACUNARSTVA - 180 ESPB, hteo bi da nastavim sa daljim skolovanjem. Dalje skolovanje se svodi na jos jednu godinu studiranja (u istoj skokli) i nakon zavrsetka te godine se dobija zvanje INZENJER MENADZMENTA - SPECIJALISTA ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE. Ovo zvanje predstavlja DRUGI STEPEN VISOKOG OBRAZOVANJA PO BOLONJI (po starom ko zna sta je to). E sad ono sto je kljucno, ovo zvanje ponistava sva prethodna (diplpme vise i visoke skole stecene pre ove) - (Kako objasniti nekome pri razgovoru za posao da je ovo visoko zvanje koje je u rangu mastera na akademskim studijama?) Ovim putem Vas molim da mi odgovorite na sledece pitanja:
- U nasoj drzavi usled teskog zaposljavanja i teske finansijske situacije da li je pametno uopste upisivati ovu godinu i sticati ovo zvanje (jer svi znamo na sta se misli kad se pomene rec menadzer)? - Ukoliko ste upuceni da li se moze sa ovim zvanjem raditi u skolskim ustanovama i ako moze kojim (osnovnim, srednjim...)? - Da li je uopste dozvoljeno to ponistavanje starih diploma da bi dobili ovu novu (pri upisu skola trazi da se donesu originalne prethodne diplome koje skola zadrzava, a nakon dobijanja nove one se ponistavaju)?
I DA ZAKLJUCIMO - DA LI JE PAMETNO MENJATI ZVANJA:
- INZENJER INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA - VISE OBRAZOVANJE - 6 STEPEN - STRUKOVNI INZENJER ELEKTROTEHNIKE I RACUNARSTVA - PRVI STEPEN VISOKOG OBRAZOVANJA PO BOLONJI (po starom ko zna sta je)
ZA ZVANJE KOJE JE PO BOLONJI ZA STEPEN VISE, ALI PO NAZIVU ZA `STEPEN CUDNIJE` INZENJER MENADZMENTA - SPECIJALISTA ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE?
u nadi da cete mi odgovoriti na prethodno postavljena pitanja i bar malo pomoci oko resavanja dileme UNAPRED ZAHVALAN...
P.S. Nadam se da Vas nisam smorio ovolikim tekstom - jako mi je bitno da cujem jos neko misljenje... :)
Pa sta ako je sledeca diploma za stepen cudnija. Imaces dve diplome pa neka oni biraju koja im se vise svidja.
Inace meni se smuci kad vidim ono `manager`, mislim sve je to lepo ali ima li ko ce da radi kad svi `manager-isu`
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Postovani :: :: Kako sam zavrsio VISOKU TEHNOLOSKU SKOLU STRUKOVNIH STUDIJA U SAPCU i stekao zvanje STRUKOVNI INZENJER ELEKTROTEHNIKE I RACUNARSTVA - 180 ESPB, hteo bi da nastavim sa daljim skolovanjem. Dalje skolovanje se svodi na jos jednu godinu studiranja (u istoj skokli) i nakon zavrsetka te godine se dobija zvanje INZENJER MENADZMENTA - SPECIJALISTA ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE. Ovo zvanje predstavlja DRUGI STEPEN VISOKOG OBRAZOVANJA PO BOLONJI (po starom ko zna sta je to). E sad ono sto je kljucno, ovo zvanje ponistava sva prethodna (diplpme vise i visoke skole stecene pre ove) - (Kako objasniti nekome pri razgovoru za posao da je ovo visoko zvanje koje je u rangu mastera na akademskim studijama?) Ovim putem Vas molim da mi odgovorite na sledece pitanja: :: :: - U nasoj drzavi usled teskog zaposljavanja i teske finansijske situacije da li je pametno uopste upisivati ovu godinu i sticati ovo zvanje (jer svi znamo na sta se misli kad se pomene rec menadzer) :: - Ukoliko ste upuceni da li se moze sa ovim zvanjem raditi u skolskim ustanovama i ako moze kojim (osnovnim, srednjim...) :: - Da li je uopste dozvoljeno to ponistavanje starih diploma da bi dobili ovu novu (pri upisu skola trazi da se donesu originalne prethodne diplome koje skola zadrzava, a nakon dobijanja nove one se ponistavaju) :: :: I DA ZAKLJUCIMO - DA LI JE PAMETNO MENJATI ZVANJA :: :: - INZENJER INFORMACIONIH TEHNOLOGIJA - VISE OBRAZOVANJE - 6 STEPE :: - STRUKOVNI INZENJER ELEKTROTEHNIKE I RACUNARSTVA - PRVI STEPEN VISOKOG OBRAZOVANJA PO BOLONJI (po starom ko zna sta je :: :: ZA ZVANJE KOJE JE PO BOLONJI ZA STEPEN VISE, ALI PO NAZIVU ZA `STEPEN CUDNIJE :: INZENJER MENADZMENTA - SPECIJALISTA ZA INFORMACIONE TEHNOLOGIJE :: :: u nadi da cete mi odgovoriti na prethodno postavljena pitanja i bar malo pomoci oko resavanja dileme UNAPRED ZAHVALAN.. :: :: P.S. Nadam se da Vas nisam smorio ovolikim tekstom - jako mi je bitno da cujem jos neko misljenje... : :: :: ::
Kao sa zenama, sa automobilima i PC-jem: hvali staro, kupuj novo!
06.07.2010. 20:39
status: user broj poruka: 10999
Po svim vazecim zakonima u savremenoj (evroamerickoj) civlizaciji, niko ne moze da ti ponisti steceno zvanje, ako je isto pravno-formalno sankcionisano (legalno steceno i potvrdjeno od strane za to ovlascene skole). Ti mozes da sacuvas vernu kopiju diplome (a ostaje i dokaz u arhivi skole u kojoj si stekao tu diplomu) i da `nastupis` i kao takav. Ako si zavrsio vodoinstalaterski zanat, pa posle toga diplomirao kao inzenjer hidroinstalacija, moze li neko da dovede u pitanje tvoju (formalnu) strucnost u vodoinstalaterstvu?
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.