u pitanju je lap top Fujitsu siemens amilo pro 3515
odjednom se ugasio i pali se normalno i iszbaci onu listu gde pise start windows normaly,safe mod itd...prodje ucitavanje windowsa i odjednom bude sve crno pokusao sam i da formatiram hard,normalno ga bootujem sa cd-a ucita se sve lepo stisnem enter jednom kad izbaci da izaberem i posle f8....onda pise dole searching for microsoft windows i nece dalje mnogo puta sam pokusavao i neznam sta mu je
Šta je moglo da se uradi dok nisi čačkao drugo, bilo je da nakon `one liste` kad se učita, odabereš Last known good.... tačku gde je windows još radio kako treba tj. da pokreneš system restore u neku pređašnju tačku. Mada to ne radi veoma često pa se čovek pita za šta je namenjeno po 12% svake particije po defaultu. Ubacivanjem bootablnog windows diska i prihvatanja opcije da se boot-uje sa cd-a (dvd-a), na hdd je upisan modifikovani bootloader tj. u meniju kod podizanja sistema pojavljuje se windows koji tek treba da se instalira i windows koji je bio instaliran. Ako je stari windows oštećen, a novi nisi instalirao do kraja, onda nemaš ništa tj. šta god da izabereš imaš problem. Drugo što ne znaš je da tvoja tema ne spada u svaštaru (problem je sa instlacijom, sa samim operativnim sistemom, možda sa hardom laptopa, možda sa virusima...) a kad se nešto stavi u svaštaru, ne pojavljuje se među prvih 10 tema na forumu - tj. među one koji svi pročitaju, već u one koje skoro niko ne čita. Jer su uglavnom spam i zanimljive samo onima koji su rešili da utroše totalno ludo svoje vreme. Moraš početi instalaciju windowsa ispočetka, formatirati particiju (ja bi prvo to uradio nekim drugim programom i cd-om, npr. hiren`s boot cd-om, ili linux live cd-om) da se maneš svega što nije valjalo pre i počneš ispočetka. E, sad, imaš li drajvere potrebne za taj lap?
probavao sam i last known good kofiguration i opet je sve isto
formatirao sam pre hard mnogo puta ali neznam kako da radim sa tim hiren`s boot cdom i linux liveom
ja nisam ni stigao do tog da formatiram particiju...prvo se sve ucita i izbaci onu jednu stranicu i tu stisnem enter i posle drugu tu stisnem f8 i pocne kao da trazi prethodni windows i stane
neki decko mi je rekao da je mozda ram memorija pokvarena...ocistio sam je i porbao u oba slota i opet je isto,a kad sam je izvadio i posle je sve crno bilo kad se upali
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.