zelim da prebacim neki stari VHS na komp, prevrnuo sam gomilu foruma i procitao dosta o tome. sve sam lepo povezao, na video recorderu Svideo(out) - tv tuner composit (in), dobijem sliku, sve super ali problem je u tome sto je slika crno bela. probao sam sa tri razlicita programa za tvtunere i isti problem. naravno contrast i brightnes i ostala podesavanja sam cackao ! gde gresim ??
U samom programu moras da postavis video standard kao`PAL`,a tebi je najverovatnije `NTSC`.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: zelim da prebacim neki stari VHS na komp, prevrnuo sam gomilu foruma i procitao dosta o tome. sve sam lepo povezao, na video recorderu Svideo(out) - tv tuner composit (in), dobijem sliku, sve super ali problem je u tome sto je slika crno bela. probao sam sa tri razlicita programa za tvtunere i isti problem. naravno contrast i brightnes i ostala podesavanja sam cackao ! gde gresim ? :: :: :: :: :: :: LOL !
stoji video format PAL-BDGHI , i dalje je crno belo. materijal je iz 2001 i na tv-u ide slika u boji ! da nije mozda do tvtunera u kompu, neki no name sa philipsovim tunerom 7130 ?
Hm,a mozda ti je monitor crno beli:))Salu na stranu,nego,koliko sam te razumeo iz VHS-a ti ide s-video(4-pin),ako se ne varam,a ulaz u TV tuner ti je `composite`Ne znam ko ti je pravio/nabavio taj adapter S-video na composite,ali izmedju 1 i 3 pin treba da se metne kondezator(ne znam koji tacno,ima da se izgugla).Najbolji nacin ti je da ako imas skart na VHS-u nabavis/napravis kabel/adapter `Skart to cinc video out` i trebalo bi da radi. P.S.Tv tuner u compu ti je 99,9 % ispravan.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: stoji video format PAL-BDGHI , i dalje je crno belo. materijal je iz 2001 i na tv-u ide slika u boji ! da nije mozda do tvtunera u kompu, neki no name sa philipsovim tunerom 7130 :: :: LOL :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.