Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Sijalice stedise - jeftino - gde da kupim?
STRANA 1 OD 1
galenika Sijalice stedise - jeftino - gde da kupim? 05.12.2009. 02:00 T22530

status: user
broj poruka: 68

>Dragan<
gde mogu da kupim najeftinije , dobre sijalice stedise od 7, 9, 11, i 20 w, a da nisu kineske i da dobro svetle. uzeo bi vise komada. Philipsove dobro svetle ali brzo crkavaju, pogotovu kineske. Ima neka firma holandske HQ bilo ih je u ITC Elektronik ali ih vise nema. E te bi voleo uzeti. Bile su do 200 dindzi. Gde li ih jos ima, ako neko zma nek mi javi. Hvala vam unapred
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Jeftino..... 05.12.2009. 07:13 #165045

broj poruka: 6648
Nema jeftino. Ima samo da nije preskupo i da nije (uz to) škart.
O mestu - pretpostavljam da si iz Galenike, jel`, ne mogu ti reći ništa jer ih sigurno ima tušta i tma u Bg i okolini, ali, uzmi mađarske sijalice, i to sa ciframa ispod 20W ne uzimaj ukoliko se ne radi o lusteru sa najmanje tri takve štedljive sijalice - jednostavno namaju deklarisanu `zamenljivost` u wattima koja piše na tarabi. Uzmi mađaricu od 25 ili 22W nisam siguran jer sam bacio ambalažu i to je napokon sijalica od pravih 100W. Sve ostalo kvari oči i tumaraš po kućanstvu... ma ceo ti se život pretvori u špansku seriju. Ne smem da ti tvrdim da se zovu Tungsram, jer stvarno nisam siguran. Ja sam ih uzeo na stidljivu preporuku prodavca kad sam tražio najjače što ima (pošto je Philips i General electric bio bar 100-150 dindži skuplji).... i po meni, to je to.
Uz to, koristim i kineske, ali, luster je sa tri grla i kad se sve tri upare, rezultat je zadovoljavajuć, čak i stvarno bolji od običnih sijalica koje su, koliko god ih stavljao, uvek bile `žute`. Kineske crkavaju malo više od Philipsa, ali, jeftinije su tačno 3x, tako da.... pošto obično crknu prvih dana u nekom procentu, ostale požive duže.... ali, ponavljam, nisu neko rešenje kada je samo jedna... (i da, neke vremenom gube na snazi).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

oholepak osram 05.12.2009. 11:00 #165076

broj poruka: 4
Uzeo sam ``osram`` pre dva meseca, 20 i 25 W, svetle i vise nego zadovoljavajuce, sa zadrskom od 5-6 sekundi nakon ukljucenja do punog intenziteta svetlosti. Iako nisu bas 75 i 100w ekvivalentne kako ih predstavljaju, dovoljno su jake. Uzeo sam ih u Merkatoru, onako usput, mozda su tamo malo i skuplje. Platio ih cini mi se skoro 400 din. Na njima pise garancija 6 i 10 godina, sto naravno ne treba da bude vodic za kupovinu jer retko kome su toliko trajale.
Za sada su dobre videcemo kako ce se ponasati na dalje. Treba da rade oko 7-8 meseci da bi se isplatile.

gile23 ... 05.12.2009. 15:32 #165228

broj poruka: 9121
Ja sam te sijalice u kuci imao pre nekih 5 godina i jos ih koristim, ali trenutno samo sluze za spoljasnje osvetljenje. Philips, ali pravi 100% ne mogu sad da vam pricam pricu je radio 3 godine, znaci kao nocno osvetljenje svake noci oko 8h. Tako da je taj Philips verovatno neki za istocno trziste koji crkava opusteno :). Po meni to za kucu nije jer bolje i prirodnije svetlo daju one obicne sijalice, ali vremenom se na sve naviknes :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nenika nema bolje od LED SIJALICA 06.12.2009. 14:39 #166872

broj poruka: 1133
http://www.ledwork.net/

TRI LED SIJALICE GORU KAO 1 OD 100W KLASICNA SIJALICA

A OVDE IH KUPIO.NISU JEFTINE ALI ISPLATI SE ZBOG KVALITETA SVETLA (najblize prirodnom .bolje od halogenke) I MALE POTROSNJE.

strela75 Philips Tornado je obicno sran*e - bolje ne kupujte 07.12.2009. 14:11 #167226

broj poruka: 1589
U kuci sam sve sijalice zamenio sa stedljivim. Philipsove su pocele sa crkavanjem otprilike posle 3-4 meseca (a formalno pise na tarbi 8 godina traju). Sigurno da ima uticaja koliko se cesto pale/gase, ali skupe su, a mnogo malo muzike pruzaju (mozda par stotina sati rada). Tako da i ja sada jurim neku jeftiniju varijantu stedljivih.

Pozdrav.
kefalo81 ... 07.12.2009. 15:46 #167276

broj poruka: 775

Sve one sto se tice energetske efikasnosti su dobre ili solidne, mada...

Ja prva iskustva sa istim imam vec 6 god.
U pitanju je bila sijalica philips, radila je u mojoj sobi 5 god.
Polako sam prije dvije godine poceo da ubacujem i u ostale prostorije stedne sijalice, kako tungusram, osram i general electric.
Uglavnom sam se rukovodio sa cijenom, i ono sto je ispalo , je da ove jeftinije krace traju, pa sam imao iskustva da crknu nakon godinu dana a ove sto su bile napolju na balkonu, iz ne znam kog razloga trajale su i manje od godinu.
PRema tome, moja preporuka je da ne stedis>
Ja sam u tempu, prije mjesec dana, konacno zamjenio sve obicne sijalce i sada imam dosta ovih general electric, a kako ce se pokazati, hocu li se pocesati gdje me ne svrbi, vidjecu.
Rukovodio sam se cijenom, platio sam ih 269 din, mislim da su 18 i 11 w.

Nakon 4 probane marke i dugogodisnjeg iskustva, ja mislim da se isplati da za 100 din vise, uzmem neku koja ce trajati 4-5 godina.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs