Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Atom 1 eur = 100 rsd ????
STRANA 1 OD 1
mkozlica Atom 1 eur = 100 rsd ???? 19.11.2009. 16:24 T22055

status: user
broj poruka: 236
Svidja mi se kako racunaju kurs za evro :))) 100 rsd??????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Nisu jedini 19.11.2009. 23:24 #160232

broj poruka: 2386
znam isto velike igrache koji su nerealni sa odnosom evro=dinar. Necu da ih spominjem, ali zar nisu svi takvi. Njihove cene komponenti su najnize na reklami, ali kada se pretvori u dinare onda nije tako.

ko nema u vuglu, ima u guglu

MaliAbner Re: Atom 1 eur = 100 rsd ???? 20.11.2009. 09:23 #160290

broj poruka: 7769
Nije problem u njima nego u ministru finansija i guverneru NBS.

Oni su ti koji ne dozvoljavaju da se placa u drugoj valuti sem RSD.

Mislite o tome, pa zar je taj RSD tako jak kad ga niko van granica Paradajz republike ne prihvata. Problem je u tome sto vlarada paradajz republike ne dozvoljava placanje stranim parama jer ako to dozvoli nece moci da indukuje inflaciju i popunjva budzet prostim stampanjem para.

Stvar je prosta to je cist porez na budale, jer uvoznik uveze nesto i to plati stranim novcem, onda to sto je uvezao ovde prodaje za domaci novac (bez realnog pokrica) koji da bi ponovo uvezao robu mora da menja za strane pare po nekom tzv ziralnom kursu (ovo je proizvod Cobetovih bankara) i to je znatno visi kurs od zvanicnog kursa NBS.

U isto vreme gradjani paradajz republike buduci da ne mogu da placaju stranim novcem moraju taj isti novac da menjaju za domaci (i tu gube zbog nizeg otkupnog kursa) a onda sa tim domacim inflatornim novcem idu da kupe nesto sto uvoznik prodaje po cenama prilagodjenim onom pomenutom ziralnom kursu.

NA OVAJ NACIN SVI MI KOJI ZIVIMO U PARADAJZ REPUBLIKI PUCAMO DODATNI POREZ OD 10-15%.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Svidja mi se kako racunaju kurs za evro :))) 100 rsd?????
::
codeus Re: Re: Atom 1 eur = 100 rsd ???? 20.11.2009. 15:49 #160367

broj poruka: 4054
exactly

:: Nije problem u njima nego u ministru finansija i guverneru NBS
:: Oni su ti koji ne dozvoljavaju da se placa u drugoj valuti sem RSD
:: Mislite o tome, pa zar je taj RSD tako jak kad ga niko van granica Paradajz republike ne prihvata. Problem je u tome sto vlarada paradajz republike ne dozvoljava placanje stranim parama jer ako to dozvoli nece moci da indukuje inflaciju i popunjva budzet prostim stampanjem para
:: Stvar je prosta to je cist porez na budale, jer uvoznik uveze nesto i to plati stranim novcem, onda to sto je uvezao ovde prodaje za domaci novac (bez realnog pokrica) koji da bi ponovo uvezao robu mora da menja za strane pare po nekom tzv ziralnom kursu (ovo je proizvod Cobetovih bankara) i to je znatno visi kurs od zvanicnog kursa NBS
:: U isto vreme gradjani paradajz republike buduci da ne mogu da placaju stranim novcem moraju taj isti novac da menjaju za domaci (i tu gube zbog nizeg otkupnog kursa) a onda sa tim domacim inflatornim novcem idu da kupe nesto sto uvoznik prodaje po cenama prilagodjenim onom pomenutom ziralnom kursu
:: NA OVAJ NACIN SVI MI KOJI ZIVIMO U PARADAJZ REPUBLIKI PUCAMO DODATNI POREZ OD 10-15%
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Svidja mi se kako racunaju kurs za evro :))) 100 rsd?????
:: ::
mkozlica Re: Re: Re: Atom 1 eur = 100 rsd ???? 23.11.2009. 14:34 #161309

broj poruka: 236
znaci najbolje devizNe u dzep i napolje po opremu? :)

:: exactly
:: :: Nije problem u njima nego u ministru finansija i guverneru NBS
:: :: Oni su ti koji ne dozvoljavaju da se placa u drugoj valuti sem RSD
:: :: Mislite o tome, pa zar je taj RSD tako jak kad ga niko van granica Paradajz republike ne prihvata. Problem je u tome sto vlarada paradajz republike ne dozvoljava placanje stranim parama jer ako to dozvoli nece moci da indukuje inflaciju i popunjva budzet prostim stampanjem para
:: :: Stvar je prosta to je cist porez na budale, jer uvoznik uveze nesto i to plati stranim novcem, onda to sto je uvezao ovde prodaje za domaci novac (bez realnog pokrica) koji da bi ponovo uvezao robu mora da menja za strane pare po nekom tzv ziralnom kursu (ovo je proizvod Cobetovih bankara) i to je znatno visi kurs od zvanicnog kursa NBS
:: :: U isto vreme gradjani paradajz republike buduci da ne mogu da placaju stranim novcem moraju taj isti novac da menjaju za domaci (i tu gube zbog nizeg otkupnog kursa) a onda sa tim domacim inflatornim novcem idu da kupe nesto sto uvoznik prodaje po cenama prilagodjenim onom pomenutom ziralnom kursu
:: :: NA OVAJ NACIN SVI MI KOJI ZIVIMO U PARADAJZ REPUBLIKI PUCAMO DODATNI POREZ OD 10-15%
:: :: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: :: Svidja mi se kako racunaju kurs za evro :))) 100 rsd?????
:: :: ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs