Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
O Nasim pocetcima tj. prvim kokacima u IT-svate
STRANA 1 OD 1
temp O Nasim pocetcima tj. prvim kokacima u IT-svate 02.09.2009. 15:31 T19807

status: user
broj poruka: 197

Ja sam napisao kada sam uplovio u vode racunara u postu od gliga79 PC BERZA.
A kako ste vi i kada poceli?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko 1984 02.09.2009. 15:46 #137114

broj poruka: 6648
U CVVŠ Ivan Gošnjak, Zagreb, tada je postojao najmoderniji na Balkanu, računarski centar, Cyber. Terminallnog sistema. Onako, na prvi, drugi i treći pogled, bio je to svemirski film prema kojem je i StarTrek izgledao kao ugažena balega. Storage sistem na magnetnim trakama, passwordi za korisnike, terminali, rad u tekstualnom modu... ma loodilooo. Dan i noć su bili prekratki.
A, tada su bili popularni i domaći proizvodi: ORAO i Lola 8. Na orlu sam isprogramirao u Basic-u, potapanje podmornica. Kakav je to sizifov posao bio (nije bilo mogućnosti memorisanja, osim preko Riz-ovog kasetofona... sve se izgubi kod gašenja....), a posle sam to `portovao` na Lolu, jer nisu imali 100% iste komande u Basic-u....
Rad na ZX Spectrumu, koji je, pravo, digitron, ne računam jer sam se samo igrao kao kreten. Iako je prethodilo ovim stvarima, a, nije ni bio moj.
Commodore i Amiga, prošli su pored mene nezapaženo i kasnije sam naleteo na PC, kad mi je to rat dozvolio....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

BlueSkyNIS ... 02.09.2009. 16:54 #137127

broj poruka: 860
U bre Pisko, pa ti si podosta....mmm mator :) od sada si čika Pisko za mene

Ja sam prvo krenuo 1997 sa Commodoreom bez kasetofona i ubijao sam se od kucanja. Kasnije sam nabavio kasetofon...ufff nije bilo kraja mojoj sreći. Jedno vreme sam i slušao kako zvuče te nasnimane kasete! 1999. sam kupio sebi prvi računar. Bio je to Celeron 366MHz i prokletinja od Windowsa 98.To su bile muke da nateraš računar da ne secka u toku gledanja filmova. Dosta sam se igrao sa DOS-om, mnogo više nego sa Windowsom i pravio neke `specijalne` butabilne diskete. Obožavao sam da se igram i sa Windowsom 3.11. 2002 sam prešao na Celeron 700MHz i to je bio moj prvi lično sklopljeni komp. U to vreme sam počeo ozbiljno da se igram sa Linuxom, a 2006 je pao prvi ozbiljniji računar, najviše zbog potrebe fax-a, Pentium 4 Prescott (grejalica). Pre nekoliko nedelja sam kupio i ovu makinu koja će me služiti narednih 4-5 godina.

Windows-free with Fedora 10

bstaletic JA sam najmladji 02.09.2009. 20:13 #137162

broj poruka: 1889
E pa ovako... To je bilo davne 2006. godine kada sam kupio prvi svet kompjutera bio je to jun u budvi na budvanskom festivalu (Otac radio grafike u pozadini) rada sam se zaludeo rachunarima i presho sa nekog AMD single-core procesora ATI 9600 pro (koliko se secam) i 512 MB ddr rama na Intel Pentium D na 3.01GHz, Geforce 6600gt i 2GB DDR2 ram memorije a kasnije uzeo 8800gts a sad planiram prelazak na soket 1156
temp paaaa... 03.09.2009. 00:35 #137246

broj poruka: 197

i ja sam se sretao pre 90-tih sa C64 kada je burazer uzimao od drugara da se igra, ali sam nekako verovatno sto sam bio mladji smatrao C64 kao igracku konzolu tipa sege mastersa ili mozda zato sto smo pozajmljivali pa smo se vise koncentrisali na igre.Posle sam se zagrejao kada sam poceo na informatici u srednjoj skoli da se igram sa tim-om 011 ali pusta kriza `92 me je otreznila. i tako malo pre prvog PC-a malo je falilo da se navucem na Amigu 600 ali popravka iste koje sam dobio od drugara kostala puno i tako sam posle ``partije`` warcrafta kupio Compaq P5233(PI@233MHz MMX,192Mb rama 2Gbhdd,S3 Trio 64V2 1Mb pa je kasnije pala zvucna Opti 929 Pa onda Teac 540,pa VooDoo2,sledeci je bio P2@400,pa Duron 1.2,pa Barton 2500i sada vozam vec 2 godine semprona 3000,2Gb rama,asus k8n4-se,gainward 7300 GLH, MAXTOR ATLAS10K4 36 GB na adaptecu 19160,WD 2500ks-250Gb a ostalo je promenjiva roba ma da mi je i ovo prejako za Heroje 3 (WOG) :))).

@za Misu ili Zeljka :
mozete li temu da prebacite na Caffe.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs