Akoje nekome dosadilo da sedi pored kompa, da ceo dan provede u zatvorenom, ako zeli malo prave akcije i da oseti adrenalin a usto zivi blizu Batajnice, neka dodje i nauci nesto o PARAGLAJDINGU
Nije to loše, čak, u zavisnosti od prirode u kojoj se praćakaju, prelepo. Ali, ja sam opčinjen zmajom. Bez motora. To je nešto, jebeš sva sokoćala koja prave buku.... a, bez obzira što se padobranom nekako upravlja i ne pravi buku... nekako me to poluslobodno padanje asocira na nešto što ptica uradi u letu... nekako nema slobode. Ha! Glupi zmaju ! Ha!
Mada u poslednje vreme mnogo razmisljam o Kajtu...
Konkretno najvise me zanima padobran sa onim cincilatorom na ledjima.
@Pisko Kako bre care da se spases ako nesto krene po zlu za tim zmajem gde ces da izbacis padobran, ovako sa paraglajdom odbacis glavni i razvijes rezervu.
2002 godine sam u Limi na jednoj prirodnoj terasi na Mirafloresu koja je nekih 150 metara iznad pacifika gledao par momaka sta rade sa paraglajderom nisam mogao da zamislim sta sve moze da se radi, koji su to lupinzi bili, koje vrteske, krene dole ka okeanu pa se vrati na terasu i tako jedno pola sata. Jebi ga tamo ima uslova za to od 1 po podne pa do jedno 5 po podne duva sa okeana pa se moze, ne znam da li su i na Bataji isti uslovi...
Ma šta da se spašavaš, kakvo je to uzbudjavanje kad nema frke za bulju? Gledao sam paraglajdere na Zlatiboru, iako nije savršeno (po meni, previše nisko brdo), i, zanimljivo je, u svakom slučaju.... ali, zmaj je moja davna želja (još iz daaalekog detinjstva) kada paraglajdera nije ni bilo...
Ja sam davne 80 i neke sam pravio nekog malisu suvog bambusa i balon svile (keva me razbila sto sam isekao par odevnih predmeta ) zaleteo se poleteo par metara i razbio se ko zenski polni organ.
Zajeb je bio sto kao klinac nisa skapirao da pozadi platno treba da bude opusteno kako bi formiralo siluetu oborene 3 pa let generalno nije ni bio moguc bar ne u smeru u kom sam ja hteo nego je bilo pravo levo desno i tras. Bila je smesna situacija ko Carli Caplin.
Slomismo se i ja i zmajcic a repic me boleo nedelju dana.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Ma šta da se spašavaš, kakvo je to uzbudjavanje kad nema frke za bulju :: Gledao sam paraglajdere na Zlatiboru, iako nije savršeno (po meni, previše nisko brdo), i, zanimljivo je, u svakom slučaju.... ali, zmaj je moja davna želja (još iz daaalekog detinjstva) kada paraglajdera nije ni bilo.. :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Priznaj dasi uzivao to kratko vreme u vazduhu .-)) Kao klinac i jasam radio slicne stvari, ali da letim nauciosam dosta, dosta kasnije. Pet godina aktivno se bavio paraglajdingom i odlazio na takmicenja a ondasam napravio pauzu. Sad formiram klub i vracam se medju nebeski narod. Ako bilo koga sta ninteresuje o vazduhoplovnom sportu nekame pita, sve sto znam zelim da podelim sa drugima i ako neko neaso zna, volim da cujem. Dobar vetar i srecno prizemljenje
Nije u vazduhu, naravno, ali sta bude kad ima bliski susret sa zemljom Zajebana ta gravitacija.
Inace ja sam slusao od keve jedno 5 puta pricu kako je ujak skakao sa treceg sprata sa kisobranom kad su bili klinci. Jes da se razbio ali nista nije polomio. E to se zove imati j.ja (ili mozda biti glup)
:: Polako momci, nismo jos poleteli a vec stabi bilo, kadbi bilo... :: Recicuvam samo jedno: ` NIKO JOS U VAZDUHU NIJE POGINUO`??
_____________________________________________________________ Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....
Jesamli ja pogresio kadasam rekao da u vazduhu niko nije poginuo???
:: Nije u vazduhu, naravno, ali sta bude kad ima bliski susret sa zemljom Zajebana ta gravitacija :: :: Inace ja sam slusao od keve jedno 5 puta pricu kako je ujak skakao sa treceg sprata sa kisobranom kad su bili klinci. Jes da se razbio ali nista nije polomio. E to se zove imati j.ja (ili mozda biti glup) :: :: :: :: Polako momci, nismo jos poleteli a vec stabi bilo, kadbi bilo... :: :: Recicuvam samo jedno: ` NIKO JOS U VAZDUHU NIJE POGINUO`?? :: :: :: :: :: ____________________________________________________________ :: Give us your brain for two hours and you will never be the same again..... ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.