Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
Anketa ljudi u SAD....strasno, ali ne i iznenadjujuce
STRANA 1 OD 1
arsaD Anketa ljudi u SAD....strasno, ali ne i iznenadjujuce 28.05.2009. 23:06 T17668

status: user
broj poruka: 412
http://www.youtube.com/watch?v=vnwxy3o3Di8&feature=PlayList&p=025250F1233483AF&playnext=1&playnext_from=PL&index=38

Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Ni najmanje iznenadjujuce: 80 i neke godine... 28.05.2009. 23:44 #117526

broj poruka: 10999
90% anketiranih stanovnika SAD-a nije znalo ko je Tom Waits (jedan od najpopularnijih rokera toga vremena). 95% nije culo za Carlsa Bukovskog (Amerikanca, tada jos zivog, jednog od najcitanijih svetskih pisaca poslednje cetvrtine 20-og veka). 80% anketiranih nije znalo ko je aktuelni predsednik SAD-a. 98% nije bilo u stanju da na mapi sveta nadje SSSR. 90% nije znalo da nabroji kontinente na planeti Zemlji. Anketirani su svi bili odrasli (punoletni) ljudi, sa zavrsenom srednjom skolom (ili visim stepenom obrazovanja).

djordje666 Anketa 29.05.2009. 01:30 #117550

broj poruka: 96
Od 1000 ispitanika montirali su njih 20 koji lupetaju. One koji su davali ispravne odgovore su isekli. Lep primer negativne selekcije na medijima.
A raja je krenula da se pali i zari.
tortojed Re: Anketa >>> Moguce, dear George... 29.05.2009. 03:41 #117565

ali slabo verovatno! Americki sistem skolovanja je u svetu poznat po jako tankom opstem obrazovanju koje pruza ucenicima tokom elementary (grade) & high schooling. Bio sam tamo dovoljno dugo da se u ovo uverim.

:: Od 1000 ispitanika montirali su njih 20 koji lupetaju. One koji su davali ispravne odgovore su isekli. Lep primer negativne selekcije na medijima
:: A raja je krenula da se pali i zari.
djordje666 Dear Cakeeater 29.05.2009. 04:39 #117577

To je opste poznata cinjenica da USA ima nesto slabije opste obrazovanje. Ali ovo je totalna katastrofa od namestacine. Mislim zena ne da ne zna koja valuta se koristi u UK nego cak ne zna ni sta je to UK, jel se to maze na lebac? Dobro de i to moze da se poveruje, nadje se jedan totalno ne informisan covek ali ovde je njih 100% duduka.

Mislim stvarno...za tako nesto ti i ne treba nikakvo obrazovanje, dovoljno je da 3 puta odgledas vesti na CNN-u i znaces odgovore na pola ovih pitanja.

tortojed Re: Dear Cakeeater 29.05.2009. 05:07 #117581

Pazi, znam da zvuci neverovatno, ali, konkretno, termin `United Kingdom` nije toliko uobicajen u USA (Britain, British, England, English, iako to nije isto, to da). Otprilike kao sto ni kod nas neces cesto cuti termin `Ujedinjeno Kraljevstvo`, nego ljudi poistovecuju Veliku Britaniju sa Ujedinjenim Kr., pa cak i sa Engleskom (joj, kako to Skoti mrzeee!).
A ako si primetio onoga Crnca koji kaze `Jugoslavija` (ali ne zna kako se pise, pa pise onako kako se cita - `Ugoslavia`, ime koje pocinje sa `u`). Ha, ha, ha! To je simpaticno! Pa devojka koja nije mogla da se seti ni jedne drzave na `U`, a voditelj je podseca na `USA` - zato sto su navikli, bas kao i mi i mnogi drugi, da, nesvesno, poistovecuju `America` sa `USA`. Mnogo puta sam bio u situaciji da ucestvujem u razgovoru tokom kojeg Amerikanci kazu `...America and Canada...` itd. itd.
Znaci, nije bas da su izabrani samo glupi odgovori. Veruj mi, to otprilike pretstavlja sondazu prosecne obavestenosti tamosnjeg `radnoga naroda`.

:: To je opste poznata cinjenica da USA ima nesto slabije opste obrazovanje. Ali ovo je totalna katastrofa od namestacine. Mislim zena ne da ne zna koja valuta se koristi u UK nego cak ne zna ni sta je to UK, jel se to maze na lebac? Dobro de i to moze da se poveruje, nadje se jedan totalno ne informisan covek ali ovde je njih 100% duduka.
::
:: Mislim stvarno...za tako nesto ti i ne treba nikakvo obrazovanje, dovoljno je da 3 puta odgledas vesti na CNN-u i znaces odgovore na pola ovih pitanja
arsaD Re: Dear Cakeeater 29.05.2009. 15:41 #117664

broj poruka: 412
Pa ovako..... Svojevremeno su igricu Tomb Raider posebno pravili za SAD, jer su tu bile lakse zagonetke nego u ostalom delu sveta. Nisu mogli savladati osnovnu verziju igre. Meni je sestra diplomirala na njihovom koledzu, i tamo ih uce samo ono osnovno sto moraju znati. A i jesu totalni duduci. Koga jos interesuje tamo, gde je Gruzija ili ko je premijer Australije?
Za sve sto niste mogli recite da niste hteli.

:: To je opste poznata cinjenica da USA ima nesto slabije opste obrazovanje. Ali ovo je totalna katastrofa od namestacine. Mislim zena ne da ne zna koja valuta se koristi u UK nego cak ne zna ni sta je to UK, jel se to maze na lebac? Dobro de i to moze da se poveruje, nadje se jedan totalno ne informisan covek ali ovde je njih 100% duduka.
:: Mislim stvarno...za tako nesto ti i ne treba nikakvo obrazovanje, dovoljno je da 3 puta odgledas vesti na CNN-u i znaces odgovore na pola ovih pitanja
djordje666 Dear Cakeeater 29.05.2009. 16:17 #117677

Dakle, nema potrebe da analiziramo svaki odgovor u sitna crevca. Ono sto sam ja hteo reci jeste da je nemoguce da NIKO ne zna:

-koja je religija u Izraelu
-koja je religija Budista
-koliko ima strana trougao
-koliko ima Ajfelovih kula u Parizu
-ko je Fidel Kastro
-koje su Sile Osovine
-ko je Toni Bler
-ko je prvi covek na mesecu
-sta je dzamija
-koliko bubrega ima covek
-koliko je bilo svetskih ratova
......
itd itd

Zar vi ljudi stvarno mislite da je moguce da to 100 % amerikanaca ne zna???

tortojed Ma ne, nema govora o tome da NIKO od ispitanih ne zna. 30.05.2009. 03:00 #117808

Sasvim sam siguran da je tu bilo neke, hm, hm, postprodukcije, da ne kazem selekcije - vodi racuna da je to jedan od onih video snimaka ciji je cilj da zabave i nasmeju... No hard feelings, pal! Seti se samo onih toboznjih candid camera snimaka, gde se iz space shuttle-a vidi da je u pitanju namestaljka. Ali j*bi ga, ljudi vole da se malo opuste, cak i po cenu da odglume to opustanje - krizna su vremena.

Ti si ovu zezalicu, izgleda, mnogo `primio k srcu`, brate. Da budemo jasni: ja licno, ne samo da nemam nista protiv Amera nego sam Amerofil (odrastao sam na Dzimiju Hendriksu i Viljemu Fokneru, u CoD4 Multiplayer iskljucivo igram na strani US Marines, ha, ha, ha! Moj zet, suprug moje sestre, inace umereni srboljubac, igra uvek za Opposition Forces i kritikuje me zbog toga sto ga nazivam Shiptarom i ponavljam mu kako `one should always be with the good guys`! He, he!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs