Kako proveriti da li radi daljinski upravljac i tako to
STRANA 1 OD 1
dbqp
Kako proveriti da li radi daljinski upravljac i tako to
02.05.2009. 03:47
T17142
status: user broj poruka: 1368
Potreban vam je mobilni telefon sa kamericom. Posto su gotovo sve kamere (do sada sa kojima sam imao kontakta) osetljive na infracrveni spektar svetlosti jednostavno cete videti treperenje lampice odnosno LE diodice (ako stisnete neko dugme, naravno) i tako biti sigurni da baterije u daljincu nisu na izmaku kada ga uperite ka socivu kamere. Inace, na istu foru mozete proveriti da li je vas laserski mis ziv (posto njegov laser takodje emituje IR svetlost). E sad nesto sto mene zanima: Da li se moze unistiti kamera ili neka njena komponenta izlaganjem gore pomenutim stvarima?
Re: Kako proveriti da li radi daljinski upravljac i tako to
02.05.2009. 04:41
status: user broj poruka: 9459
E to sam ja odavno radio,ali imao sam kameru za video nadzor koja `vidi`IR svetlost.
Ne mozes ostetiti kameru.
P.S. Inace lepo od tebe sto si podelio to s nama
:: Potreban vam je mobilni telefon sa kamericom. Posto su gotovo sve kamere (do sada sa kojima sam imao kontakta) osetljive na infracrveni spektar svetlosti jednostavno cete videti treperenje lampice odnosno LE diodice (ako stisnete neko dugme, naravno) i tako biti sigurni da baterije u daljincu nisu na izmaku kada ga uperite ka socivu kamere :: Inace, na istu foru mozete proveriti da li je vas laserski mis ziv (posto njegov laser takodje emituje IR svetlost) :: E sad nesto sto mene zanima: Da li se moze unistiti kamera ili neka njena komponenta izlaganjem gore pomenutim stvarima?
IC spektar nije baš bezazlen, naime, ima toliko energije da pali stvari beskontaktno... to je bre toplinsko zračenje, pa, ako baš teraš mak na konac, ako približiš kameru vatri, će ti izgori, no šta će (aparat a i kamera sa njim)... ali, kao svetlosni izvor ne može uništiti to što si naveo jer te kamere nemaju nikakvo prepojačanje signala (kao neke pasivne noćne spravice iz prošlosti...) kod kojega nema prave zaštite i jak signal uništava elektroniku i pojačavačko kolo.... Relax, i hvala, nekako nisam razmišljao o tome... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.