Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Svaštara
Svaštara
MOLIM CHLANOVE PCBERZE ZA SAVET
STRANA 1 OD 1
Poofy MOLIM CHLANOVE PCBERZE ZA SAVET 21.02.2009. 12:48 T15641

status: user
broj poruka: 7

Nedavno sam kupio neku budjavu kameru u Eltimu i odmah sutradan im je vratio, jer nishta od karakteristika nije tachno, odnosno kamera snima jako loshe i muti se slika chim pipnesh zum itd.
Posle silnog natezanja, pristali su da mi vrate novac, ali uplatom na moj rachun u banci.
I naravno, vratim im sve kako sam i dobio od njih, napisao pismenu izjavu, ostavio podatke od lichne karte, bla, bla i otishao gajbi.
Par dana kasnije, proverim rachun u banci, nema nishta.
Sachekam josh koji dan, `ajde...
I vidim na Televiziji da je Etim bankrotirao.
Odem na net da proverim, kad ono stvarno.
Sve cjao, oduzeta roba, svi otkaz.

Tako da sam ukratko recheno, ostao i bez kamere i bez para.
Firma je pala pod stechaj, blokiran je rachun, a sva roba im je zaplenjena.

Moje pitanje je: Kome ja da se obratim sada? Mozzda je neko imao slichna iskustva.

Hvala unapred svima...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko U čabar 21.02.2009. 18:21 #98235

broj poruka: 6648
To što si imao, a, tek ćeš morati da dokazuješ da na nešto polažeš pravo, više nije kinta, već se sada zove stečajna masa. U tom pravno-ekonomskom odnosu, ti si sada poverilac, potražilac. I čekaš na red. Samo, ti si dobio tante za kukuriku, ostavio sa PRAVE pare, ostavio si PRAVU ali šugavu robu, a dobio si NIKAKVO obećanje. Skoro da nemaš nikakav dokaz da si vrno` i pare i kameru. Kako to da dokažeš? Uglavnom, prdno` si u čabar. Glasno, pošto si objavio ovde na berzi, žao mi je. Jedino, da juriš kao tog prodavca ako možeš da mu se setiš njuške, ali, oni su svi na otkazu... zato kažem šta kažem... Ljudi su te možda i dobronamerno savetovali da ne vraćaš... jer, šta je tu je, bolje išta nego ništa... Ipak, bilo bi mi drago ako te ovo naljuti pa to uz dosta energije, isteraš. Firmom se bavi verovatno, trgovinski sud, a, ako smo igde propali kao država, to je u sudstvu i obrazovanju, ne zna se šta ima gori proizvod. Ti sa tvojim `velikim` potraživanjem, ako ga i dokažeš, sigurno nisi u prioritetu osim ako se neko ne smiluje.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Zmajko ... 21.02.2009. 18:40 #98241

broj poruka: 1228
Uh, kako li ce biti onima kojima riknu neke kvalitetnije komponente tipa monitor, graficka, maticna... Lepo ja kazem da su trgovci smradovi. Sve bih ja to u njive pa da vidimo da li bi na svake 3 sekunde umiralo po jedno dete u svetu od gladi. Dzabalebarosi i tako redovno nemaju pojma ni sta prodaju.

Savet - kupi drugu kameru... I tako je bila budjava
Poofy Re: U čabar 21.02.2009. 23:07 #98279

broj poruka: 7
Realno ne znam kome da se obratim. Imam dokaze, ime prodavca, svedoke, chak i snimak drugom kamerom celog procesa vracjanja, ali svi su dali otkaz. Bio sam u kontaktu sa jednim operaterom njihovim, ali me je i on iskulirao. Postoji li neka inspekcija za to ili sluzzba? ? Nisam nikad chuo za taj trgovinski sud. Potrazzicju neshto vishe o tome, samo da se pomerim sa nulte tachke.
Realan da budem, od novca sam se oprostio chim sam saznao za bankrot, ali idalje gajim trachak nade da cju docji do kamere barem. Onaj ko je bude raspakovao, videcje u kutiji gomilu mojih podataka iz lichne karte, zajedno sa izjavom o vracjanju, pa se nadam da cje to i proveriti...

P.S. Realno niko od nas nije mogao da predvidi da cje Eltim da prsne i jbg. Imao sam losh tajming...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs