Pogledah nekoliko firmi i svi azurirali cene navise sta se desio? U proseku cak 20% nisu valjda vratili porez ok,znam za euro ali nije otislo bas 20% ??? Nisam gledao sve ali Intelovi procesori imalo je e2180 za 4k sad je 5k.
Dolar ojacao u odnosu na evro, a evro u odnosu na dinar
11.11.2008. 10:44
status: user broj poruka: 1013
Dolar ojacao u odnosu na evro, a evro u odnosu na dinar. Koliko sam ja skapirao, prva ruka nabavljaca placa robu u dolarima, a druga u evrima. Mi placamo u dinarima. Pa kad ga izracunas vidis da su cene poskupele i u evrima (zbog dolara), a u dinarima da ne pricam (zbog evra). Plus ova recesija utice verovatno. Mozda sam se iznalupetao, ali ja sam tako skapirao. JOLE
Re: Dolar ojacao u odnosu na evro, a evro u odnosu na dinar
11.11.2008. 10:52
status: user broj poruka: 1475
Ma u pravu si!!! Ko razume shavtice XD XD XD!!!
E stvarno mi se svidja taj natpis za vreme bombardovanj `99 `Kolumbo jebem te radoznala`!!! :D
:: Dolar ojacao u odnosu na evro, a evro u odnosu na dinar. Koliko sam ja skapirao, prva ruka nabavljaca placa robu u dolarima, a druga u evrima. Mi placamo u dinarima. Pa kad ga izracunas vidis da su cene poskupele i u evrima (zbog dolara), a u dinarima da ne pricam (zbog evra). Plus ova recesija utice verovatno. Mozda sam se iznalupetao, ali ja sam tako skapirao :: JOL :: ::
Uskoro će se sve te komponente prodavati po mizernim cenama. Na današnji dan ništa nije vrednije nego gotov novac u rukama. A do nedavno je novac bio obezvređen, decenijama u nazad u svetu, hipotekarnim kreditima, jedna od najvećih prevara svih vremena skorijeg doba je promena nacionalnih evro valuta u sam evro.
Da ne pametujem, primetili ste da su sniženja prilikom prodaje automobila srednje klase i po 2000 evra na neviđeno, a sišli bi još samo da prodaju. A sledeće godine će sa auto industrijom biti čudo neviđeno... tek se tada neće ništa prodavati... Direktor prodaje BMW AG za evropu je izašao prošle nedelje pred akcionare i rekao da BMW beleži pad prodaje od 67% samo u Evropi... i da niti on, niti njegov ekspertski tim ne može pretpostaviti prodaju sledeće godine... Eeeeeej ! Ne 6 ili 7% već 67% !!!!
Sve dok se igraju velike igre, kakve su sada na snazi, povlačenje kapitala iz ključnih banaka i njihovo preuzimanje (ne mislim na male igrače već jevrejski lobi), američke federalne rezerve i manipulacije milijardama $ (ni ja do nedavno nisam znao da su one u stvari PRIVATNO vlasništvo nekoliko banaka koje su u vlasništvu jevreja)... neće se smiriti ekonomija... svetska a ni naša. Staro pravilo je na snazi, pusti da propadne, ili mu pomozi da propadne a onda ga kupi jeftino... i za 10 godina zaradi stostruko... Jedan jedini primer... probaj da kupiš koju tonu trafo lima, onog koji se koristi za proizvodnju distributivnih transformatora... najbliža destinacija gde se proizvodi je Rusija... aha Novosibirsk... aha, nije problem... aha... ok... ups, ali čitavu proizvodnju iste fabrike otkupljuje po 800$/t neka firme iz Švedske... aha... kontaktiraš nju, nemaju... biće... po ceni od skoro 3000$ po toni... A u stvari lim nije ni mrdnuo iz fabrike... sve je još uvek tamo... Pogledaš vlasničku strukturu firme iz Švedske... ups, jevrej do jevreja...
Da se razumemo, nikad u životu nisam imao ništa protiv istih niti sada imam. Pogledaš vlasničku strukturu najjačih Hollywood-skih studija, sve jevreji... Ali ovo prevazilazi poimanje običnog čoveka, sedneš pa se čudiš...
E pa sa nestašicom novca u svetu i kod nas će zdravom logikom i pc komponente početi da padaju sa cenom, ovo je trenutno stvarno nenormalno kakve su korekcije napravili uvoznici.
Ja predviđam za par meseci drastičan pad cena istih... A naši će se uvoznici i distributeri čuditi kao putari kada ih iznenadi sneg u decembru... svake godine iz početka...
..ali si ti ogorcn(bar tako zvuci iz tvog texta)!!!!
Ako ovbo procitju,tamo gore nadlezni,optuzice te da mrzis jEVREJE!!!!! ja koji se, TU I TAMO,razumem u ekonomiju,kada sam procitao kako je doslo do ove krize i koje su tu putanje novca,ostao sam blago zapanjen E sad,jbg,ko sta pita nas!!!!! P.S:Da dodam,5 od 6 najvecih nafntnih komp. je u vlasnistvu jevreja.....Ali.... itd,itd...itd a plate ostaju iste cene rastu a VLADA KZAE DA NE BRINEMO Mlogo znatizeljan tip???
Ne bih rekao da je ogorčen samo surovo realan. Jevreji drže glavne finansijske tokove u SAD, to svi znaju. Ne može biti kriv onaj ko to samo konstatuje. Ipak nadam se da niko iz nevladinih organizacija neće ovo videti - jedan njihov mig i ima da nas pohapse specijalci sa sve fantomkama i automatima, ko te pita dal` si kriv.
mislim ako je pola ovoga tačno neće stići da izađe ni 350gtx, a mi smo ga nadrljali. Teorije zavere, ali na još par klipova ima nekih stvarno čudnih snimaka... a sta ti ja znam...
:: Pogledah nekoliko firmi i svi azurirali cene navise sta se desio Desilo se isto sto i prosle godine u ovo vreme i predprosle i godine pre toga.... :: U proseku cak 20% nisu valjda vratili porez ok,znam za euro ali nije otislo bas 20% ?? :: Nisam gledao sve ali Intelovi procesori imalo je e2180 za 4k sad je 5k Ovo poskupljenje nema ni najmanje veze sa svetskom ekonomskom krizom.Svake godine pred novogodisnje preznike se prodaje najvise racunara i nabavne cene su znatno nize,ali ovo je Srbija i kada ocekujes dobru prodaju ti podigni cene da bi se obogatio na brzinu. Prosle i preprosle godune u ovo doba nije bilo ni govora od ekonomskij krizi i opet je bilo isto ovako...A cene ce skociti jos vise za dve-tri nedelje...U svetu se prodavci takmice ko ce vise spustiti cene pred praznike,a kod nas ko ce vise podici... Srbiju je najvise pogodila losa globalna ekonomija,a to je sigurno zato sto ekonomski strucnjaci predvidjaju da se ta kriza nece odraziti na male i siromasne zemlje vec ce najvise pretrpeti najbogatije zemlje sveta...Sami izvucite zakljucak.
Donekle i jesi u pravu, ali ova kriza stvarno uzima maha, evo recimo u Engleskoj prodavac automobila kad kupis Golfa 5, ti dobijes jos jednog Golfa 5, znaci dva Golfa po ceni jednog, zasto pa jeftinije mu je da da tog Golfa dzabe nego da ga odrzava mazi i pazi u magacinu i to kosta. Ah da sad je najgore imati pare u ruci, dakle ako se ovo prosiri bice finansijska kriza 30 godina proslog veka tako neki najavljuju ali pitanje koliko ce se to desiti. Stvari ce se ionako izbistriti za 2-3 meseca pa cemo svi znati na cemu smo!!!
Pozdrav!
:: :: Pogledah nekoliko firmi i svi azurirali cene navise sta se desio :: Desilo se isto sto i prosle godine u ovo vreme i predprosle i godine pre toga... :: :: U proseku cak 20% nisu valjda vratili porez ok,znam za euro ali nije otislo bas 20% ?? :: :: Nisam gledao sve ali Intelovi procesori imalo je e2180 za 4k sad je 5k :: Ovo poskupljenje nema ni najmanje veze sa svetskom ekonomskom krizom.Svake godine pred novogodisnje preznike se prodaje najvise racunara i nabavne cene su znatno nize,ali ovo je Srbija i kada ocekujes dobru prodaju ti podigni cene da bi se obogatio na brzinu :: Prosle i preprosle godune u ovo doba nije bilo ni govora od ekonomskij krizi i opet je bilo isto ovako...A cene ce skociti jos vise za dve-tri nedelje...U svetu se prodavci takmice ko ce vise spustiti cene pred praznike,a kod nas ko ce vise podici.. :: Srbiju je najvise pogodila losa globalna ekonomija,a to je sigurno zato sto ekonomski strucnjaci predvidjaju da se ta kriza nece odraziti na male i siromasne zemlje vec ce najvise pretrpeti najbogatije zemlje sveta...Sami izvucite zakljucak :: :: :: DaSickSystem
oni su objavili pad profita od 92% dakle šou Volvo je isti u gov*ima General motors otpušta i zatvara fabrike na dve nedelje Volkswagen isto Fiat najavio smanjenje proizvodnje za 20%...
Kad smo vec kod toga...cak i u kini kao naj brze rastucem trzistu,smanjena kupovina automobila,zaboravio za koliko procenata......
I dva apsurda....Oleg Deripaska-bogastvo mu se smanjilo za tricavih 16milijardi dolara,EJ II-Vlade svih drzava umesto da pomaze siromasne i soc. ugrozene one pomazu banke,fondove.itd....PA TI VIDI KO UPRAVLJA DRZAVNOM POLITIKOM I primetio sam da ovde stalno raspravljate Intel vs AMD....SAMO jedno,ko zna sta znaci rec DUOPOL zna shta mislim....
Kinezima je glavna valuta dolar jer imaju najvecu robnu razmenu sa njima, Kinezi su oni koji odrzavaju dolar u zivotu samo zbog svojih ciljeva. U ovom trenutku najvise ce Kinezi izgubiti ali izvuku se oni uvek, sta ti je za njih 30 milijardi dolara, sica!!!
Daleko sam od ogorčenog, taman posla, niti mrzim bilo koga, ponajmanje jevreje... Samo sabiram 2 + 2 = 222...
Nisam ništa izmislio, pratim ekonomske forume već godinama, ne neke bezvezne već veoma ozbiljne, pretplaćen sam na market watch od NASDAQ pa do BELEX, Quotestation i slično... Kada posmatraš vlasničke strukture banaka i firmi, kako po svetu tako i kod nas, svašta možeš da saznaš... povezana pravna i fizička lica i slično... o tome drugom prilikom... U svetu: Ispada da je Voren Bafet najpametniji čovek na planeti, kao niko nije znao da će kriza, samo je on naslutio pa zaradio tričavih 10 000 000 000$ za par meseci, sećate se pre nekog vremena naslovi kod nas o američkom brokeru koji ima godišnju platu 4 000 000 $, jer je gazdi napravio extra kintu, kupujući kada su svi prodavili i slično... e pa on je Bafetov čovek... Matori uopšte nije glup, čak naprotiv... zeznuo je Bilija po kinti... radeći kontra stvari...
Mene drugo iznenadjuje, recimo upravo vlasnička sturktura upravo AMERIČKIH FEDERALNIH REZERVI (ranije bih glavu dao da je to državno) - PRIVATNO bato... !!! Vlasnička struktura - jevrejske lobi i arapske lobi banke... EEEEJ !!! Pre par meseci je direktor AFR (zaboravih mu ime) makao 400 000 000 000$ (nema ih nigde) i nikome ništa, po američkom zakonu mogu da mu kažu samo `no-no, nemoj to više da radiš...` Da čovek ne poveruje... Razbucaše jednu Merill Lynch (institucionalnog investitora na svim svetskim berzama), ko Panta pitu za par dana, pa šta mislite šta mogu da urade sa manjim bankama i firmama... ? Da ne produbljujem te teme... vratimo se na hw...
Pogledajte NCIX ili TIGERDIRECT, NEWAGG - tamo se ama ništa ne podiže, već samo spušta što se tiče cena komponenti... upravo se takmiče sa što boljom ponudom, cenovnom pre svega.
A ovo je zemlja Srbija, ovde kako god da bude, svi će da se vade na svetsku krizu, projektovanu ili ne, poskupljenje ili pojeftinjenje, dollar ili euro, sve dođavola utiče na nas krajnje korisnike i obične ljude. Od Južnog potoka i severnog povetarca... Za to vreme veliki se dogovaraju i zarađuju, pazi kad će Rusija i Kina međutrgovinske ugovore obračunavati u lokalnim valutama, ne više u $... info od pre par dana.
Jbg.
:: ..ali si ti ogorcn(bar tako zvuci iz tvog texta)!!! :: :: Ako ovbo procitju,tamo gore nadlezni,optuzice te da mrzis jEVREJE!!!! :: ja koji se, TU I TAMO,razumem u ekonomiju,kada sam procitao kako je doslo do ove krize i koje su tu putanje novca,ostao sam blago zapanjen :: E sad,jbg,ko sta pita nas!!!! :: P.S:Da dodam,5 od 6 najvecih nafntnih komp. je u vlasnistvu jevreja.....Ali... :: itd,itd...itd a plate ostaju iste cene rastu a VLADA KZAE DA NE BRINEMO :: Mlogo znatizeljan tip?? :: ::
Hvala KaiserSoze sve sam procitao au,au, svetska kriza kad sam mislio da kupim komp,he ja sam sve pokvario ja sam baksuz.NIsta i kod mene u firmi je svetska kriza (: ,otpustaju valjda 40-60 radnika,a plate su u krizi vec dve godine, imamo linearno svi po 13000,00 osim derektora i sefova nema ih mnogo oko 20 oni imaju samo par puta vise 3-4,tako da mi je ovo povecanje cena komponenta dobro doslo,cekacu sledecu godinu ili sledecu ili................
A sto se tice AMD Intel,zapamtite dobri su svi oni kad mozete da ih kupite,ja ne gledam sve u dlaku ako mogu uzeti povoljno amdx2 5000+ i recimo 9600gso da bi igrao cod 2 uzeo bih ili pak e2180 + koji se bolje klokne ali sta ce mi kad cod tera i ovako ne klokovan dobro itd,gledao bih samo od kakvih je komponenata ploca sacinjena ,napajanje cpu-a,cipset,kondenzatori i ako je moguce da saznam u kojoj su klasi poluprovodnicke komponente ploce,da nije neka treca klasa u toj reviziji itd,isto i za graficku,nestokvalitetnije napajanje i teraj....aaaa bas se razocara za krizu....
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647105. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.