Srbi a posebno Srpkinje se prodaju vise nego ciganke verovao to ili ne, Srbi su prodali to kosovo i sve ostalo
:: Potpuno si u pravu,a nazalost,izgleda da je 90 posto dobrih ljudi i poginulo u ratovima i da nas stize `Lazareva kletva`.Kad vec ne znamo da postujemo sve one generacije koje su vekovima pravile ovu zemlju onda mozda i ne zasluzujemo da postojimo.Najvise mrzimo svoj narod i svoje zato sto su `izbeglice`,`zuti`,`crveni`,`dodjosi`,...a cemu to?Svi narodi sveta se drze zajedno i brinu jedni o drugima a mi Srbi uvek uz ku.ac!Nadjite mi jednog Jevreja koji ce da se odrekne gaze zbog EU, ami se utrkujemo da damo Kosovo.Kad Izrael nije ni postojao imali su izreku `vidimo se dogodine(ili za 1000 godina) u Jerusalimu`,a mi se svesno odricemo dela drzave!I posle se pitamo sto smo u gov.ima?Pa zato sto nam ne treba niko sa strane da bi se poubijali,uostalom,lepo je rekao Arcibald rajs :`Cuvajte se,Srbi,sebe samih` :: :: Putting the laughter back into manslaughte :: :: :: Toothless i Raic su ti objasnili, ako razumeš, razumeš, ako ne - džaba ti ga bilo. Nije reč o strahu o usamljenosti, ali ti si suviše ograničen da to shvatiš. No, nema veze, ne vredi da ti crtam. Ne vredi ni da ti objašnjavam ZAŠTO TREBA da te bude briga koliko ova država ima stanovnika i dokle će to da nas dovede, jer onda treba da znaš čemu uopšte treba da služi država itd... onda otidosmo u off gori nego onomad... Kod nas je ionako sve poremećeno i puklo, pa onda nije ni čudo što ima onih koji razmišljaju kao ti. Za mene si samo čovek koji je u debeloj zabludi, da ne kažem nešto teže.. :: :: Po toj tvojoj logici, ljudi ništa ni ne bi trebali da rade. Što ja da počinjem posao, kad može neko da me opljačka? Što da pravim decu, kad mogu da se razbole? Što da vozim auto, kad mogu da se slupam? Što ovo, što ono? E po tome se razlikuju ljudi, koji se ne libe da se prihvate posla i rizika, i da isteraju svoje - i jajare. A ova zemlja danas puna je takvih jajara, zato i jesmo ovde gde smo. :: :: :: :: Lepo su govorili ljudi: Dobri Srbi izginuše u silnim ratovima, Bog ih ubio što su ih i vodili uopšte, ostala samo šaka jada... čast izuzecima : :: :: :: :: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: :: :: Mrzi me da odgovaram na sve,niti ima razloga. Kao što sam kažeš , tebe su učili da su deca najveće bogatstvo. U redu, i mene isto,ali jer se ja negde pitam nešto ili bespogovorno prihvatam tuđe viđenje stvari i tuđe želje zato što se od mene očekuje ili su me tako učili? ne,naravno,a pored dve sestre koje su dobile decu bez rešene egzistencije za sebe, dva druga i kuma, mogu ti samo reći,pukli su svi ,psihički na prvom mestu jer nisu imali dovoljno ni za sebe a kamoli za druge. Kada ih pitam šta ćete da radite kada se dete razboli a niste dobili ni tu malu platu oni me napadnu sa sličnim komentarima kao ti,pa su me posle zvali da im pozajmim baš za sličan slučaj što sam naravno i učinio. Sva ta deca rastu bez svega onoga što mislim da bi trebalo da imaju,a kakvi će rezultati biti , ja odlično znam,a oni će sami videti ali verovatno kao i većina sličnih,neće to priznati (osim sebi :: :: :: :: :: :: Što se tiče posla u BG, svoju firmu sam vodio još pre 8 godina , i znam odlično šta znači imati posao ,organizovati ga i održati,a tada je još manje ili više bilo vreme kada su se delili krediti, nekih investicija bilo i slično tako da ako misle da posla ima u BG,neka dodju ali svi zaboravljaju cene usluga ovde i troškove koji su mnogo viši. A što se tiče tvog druga, žao mi je,ali bi možda bilo bolje da ne pitaš mene nego upravo njegove roditelje šta su oni mislili kada su ga pravilia a nisu imali obezbeđenu budućnost za njega a to je ono upravo o čemu ja govorim ako pogledaš postove gore. Ljudi prave socijalne slučajeve, pričaju o sebičluku a upravo oni stvaraju nov život i muku mu na vrat pakuju time što nemaju šta da mu ponude i to je suština svega. Najsiromašniji slojevi najviše dece i imaju. Ja znam, i zašto ,ali me mrzi da pišem jer je to gubljenje vremena i poseban sociološki problem kojega su neki svesvni,a većina (barem kod nas),nije :: :: ::
Zato kazem treba pobeci iz ovog sranja iz drzave i ziveti normalan zivot.
:: Ok, poštujem tvoje mišljenje. Nema se uslova. Ali da te priupitam nešto: Ako je današnja situacija sjebana, toliko da ti ne pada na pamet da se ženiš i praviš potomstvo jer nemaš uslove, šta ćeš da radiš za na primer 15,20 ili 25 godina ako situacija ostane nepromenjena :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: i3 55 :: Asus P7P55D PR :: 2Gb DDR3 (neka na 1066 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: HDD WD crni 1TB, WD zelembać 1TB i WD zelembać 1,5T :: :: ::
Iskompleksirane i isfrustrirane kretene ne stvara nemaština i siromaštvo, već isti takvi iskompleksirani i isfrustrirani roditelji, nezadovoljni samim sobom i životom! To nema veze sa time koliko para imaš ili nemaš, već sa time da ljudi danas i ljubav i ženu/muža i decu mere količinom para.
U pravu si za jedno - ljubavi danas skoro i da nema - ali je nema upravo zato što je ljudi mere, premeravaju i gledaju koliko mogu da zarade, zato što su postali sebični skotovi kojima je stalo samo do svog dupeta i svog uživanja, zato što bi hteli da imaju sve, a da ne daju ništa... Ali to samo potvrđuje ono što sam rekao - sve same jajare i hedonisti - ovaj, češaci jajca - čast izuzecima... Jbga, neko je u stanju da radi 12 sati dnevno da bi obezbedio sebi i porodici pristojan život, i još da bude srećan i ponosan na sebe, a neko kuka kako mu ni 1000 evra nije dovoljno, ma ni 1 000 000 mu nije dovoljan da podigne dete... Pametnom se kaže samo...
Ja npr. znam da sam ja najsrećniji (za sebe) čovek na svetu jer imam ljubav svog života pored sebe. A to da li će da ima para, ili neće - to je samo sitnica u poređenju sa nama. Ali ti to, izgleda, nikad nećeš razumeti...
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: :: Misle sve ce to da ide svojim tokom odakle bre pare za sebe a kamoli za to dete? hoces sutra detetu da kazes ako ti se ne svidja ovde gde zivis seli se ??? sto ne moze da ima normalne uslove svoju sobu svoj zivot stvari pare kad treba a kamoli posle kada treba i to dete da stvara porodicu ne razmisljate vi o nicemu kreteni obicni napravite 50toro dece ko cigani pa se volite i dalje hocete neke vase bube u glavi da lecite a ta deca da budu slepci obicni iskomplexirani isfrustrirani besni nenormalni kreteni to ne moze nikad normalno dete da bude koliko njih skotova od 35 god zive sa roditeljima u dvosobnom stanu jos su zenu doveli u taj isti stan pa im stize i dete bolje ceo zivot sam da budem nego slepac jos u vecoj bedi i ako smatram decu za nesto najlepse sto moze da se rodi izmedju dve ljubavi a koje bre ljubavi danas to nema samo se gledaju pare korist interes ljudi su operisani od emocija postovanja manira bilo cega to su stoke obicne kojima je pisanje sranje hrana sex poljubac ista stvar gori su od stoke zivotinja onih brdskih, pa koliko znam tih sto se udalo i to se rano udaju jer su srecne???? NE TO SE VIDI NA PRVI POGLED! Da su pojeli ogromno govno i sad moraju da cute i da se pate a glume kao da je sve sjajno i bajno sa 500 eura mesecno hoce da podizu decu pa za sebe mi nebi bilo dovoljno 1000e mesecno a kamoli 500 e ukupno ja i zena plus deca.. ma haos
Pa kada nam dodje iz dupeta u glavu!Ne valja vlast?Menjaj!Ne valja ni sledeca?Potamani go.na,nabij na kolac pa ce sledeci malo bolje da radi da ne najebe kao onaj pre njega!Ovako,`demokratski` se menjaju Kurta i Murta i sto bi vlast radila bolje kad svi cutimo?Zasto?Ni Bog nam vise ne pomaze,a zasto?Pa jedini smo narod na svetu koji ima psovke za sve svoje svetitelje i non stop psuje Boga,nikad da mu zahvali za nesto lepo.A kad upadne u gov.a onda `Boze,pomozi`!Zasto bi ti pomogao neko i radio nesto umesto tebe ako ti nista ne radis?! Jebi magare dok je u blatu! Putting the laughter back into manslaughter
Brate nemoj da se tripujes kakvu ti to ljubav imas sto svi mi vec nismo imali pa je nestala zbog novca naisao bogatiji daj bre osvesti se! Covek treba da ima pare za sebe prvo pa tek onda za porodicu a ovi ulaze u brakove kao podstanari i jos samo jedan radi haha u Srbiji 10 gledaju a dvoje rade dembilna nacija a svi primaju platu uzas...
:: Ništa ti ne znaš, niti razumeš :: :: Iskompleksirane i isfrustrirane kretene ne stvara nemaština i siromaštvo, već isti takvi iskompleksirani i isfrustrirani roditelji, nezadovoljni samim sobom i životom! To nema veze sa time koliko para imaš ili nemaš, već sa time da ljudi danas i ljubav i ženu/muža i decu mere količinom para. :: :: U pravu si za jedno - ljubavi danas skoro i da nema - ali je nema upravo zato što je ljudi mere, premeravaju i gledaju koliko mogu da zarade, zato što su postali sebični skotovi kojima je stalo samo do svog dupeta i svog uživanja, zato što bi hteli da imaju sve, a da ne daju ništa... Ali to samo potvrđuje ono što sam rekao - sve same jajare i hedonisti - ovaj, češaci jajca - čast izuzecima... Jbga, neko je u stanju da radi 12 sati dnevno da bi obezbedio sebi i porodici pristojan život, i još da bude srećan i ponosan na sebe, a neko kuka kako mu ni 1000 evra nije dovoljno, ma ni 1 000 000 mu nije dovoljan da podigne dete... Pametnom se kaže samo... :: :: Ja npr. znam da sam ja najsrećniji (za sebe) čovek na svetu jer imam ljubav svog života pored sebe. A to da li će da ima para, ili neće - to je samo sitnica u poređenju sa nama. Ali ti to, izgleda, nikad nećeš razumeti.. :: :: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: :: :: Misle sve ce to da ide svojim tokom odakle bre pare za sebe a kamoli za to dete? hoces sutra detetu da kazes ako ti se ne svidja ovde gde zivis seli se ??? sto ne moze da ima normalne uslove svoju sobu svoj zivot stvari pare kad treba a kamoli posle kada treba i to dete da stvara porodicu ne razmisljate vi o nicemu kreteni obicni napravite 50toro dece ko cigani pa se volite i dalje hocete neke vase bube u glavi da lecite a ta deca da budu slepci obicni iskomplexirani isfrustrirani besni nenormalni kreteni to ne moze nikad normalno dete da bude koliko njih skotova od 35 god zive sa roditeljima u dvosobnom stanu jos su zenu doveli u taj isti stan pa im stize i dete bolje ceo zivot sam da budem nego slepac jos u vecoj bedi i ako smatram decu za nesto najlepse sto moze da se rodi izmedju dve ljubavi a koje bre ljubavi danas to nema samo se gledaju pare korist interes ljudi su operisani od emocija postovanja manira bilo cega to su stoke obicne kojima je pisanje sranje hrana sex poljubac ista stvar gori su od stoke zivotinja onih brdskih, pa koliko znam tih sto se udalo i to se rano udaju jer su srecne???? NE TO SE VIDI NA PRVI POGLED! Da su pojeli ogromno govno i sad moraju da cute i da se pate a glume kao da je sve sjajno i bajno sa 500 eura mesecno hoce da podizu decu pa za sebe mi nebi bilo dovoljno 1000e mesecno a kamoli 500 e ukupno ja i zena plus deca.. ma haos
To što koristiš termin ONOMAD, meni je dovoljno reklo ,a još više mi je reklo o tebi logika da misliš da su dobri srbi bili u ratovima,a loši nisu.Nažalost, siguran sam da i ne razumeš o čemu govorim. Što se tiče straha, vas nekoliko je samoinicijativno napisalo pitanje o tome šta raditi kada budeš bio star. Za razliku od tebe koji nisi odgovorio na pitanja gore ,ja kažem da je mirna koegzistencija jedini pravi način dok si ti ubeđen da sam ja u zabludi a ti u pravu. Taj tvrd stav takođe govori dosta o mentalitetu.Mislim da postaješ nervozan,a upravo zato što si se suočio sa pitanjima gore,što je i logična reakcija. Što se tiče države i obrazovanja iz sociologije i istorije, siguran sam da ga imam dovoljno a tema je preširoka da bi se na to osvrtao. Izvedenica da ljudi ne bi trebalo ništa da rade je opet samo tvoja a ja je nisam rekao a došla je iz uprošćenog načina razmišljanja a to je patern koji sve vreme zrači iz tvojih postova, pa tako i nepromišljeno pišeš šta ja mislim iako to nisam rekao.Šteta što za mnogob itnije stvari u životu radiš slično,ali svako živi od nas sa posledicama svojih odluka i to je najbolji način sve dok ne ugrožava druge (ili one koji tek treba da se rode).
:: Toothless i Raic su ti objasnili, ako razumeš, razumeš, ako ne - džaba ti ga bilo. Nije reč o strahu o usamljenosti, ali ti si suviše ograničen da to shvatiš. No, nema veze, ne vredi da ti crtam. Ne vredi ni da ti objašnjavam ZAŠTO TREBA da te bude briga koliko ova država ima stanovnika i dokle će to da nas dovede, jer onda treba da znaš čemu uopšte treba da služi država itd... onda otidosmo u off gori nego onomad... Kod nas je ionako sve poremećeno i puklo, pa onda nije ni čudo što ima onih koji razmišljaju kao ti. Za mene si samo čovek koji je u debeloj zabludi, da ne kažem nešto teže.. :: Po toj tvojoj logici, ljudi ništa ni ne bi trebali da rade. Što ja da počinjem posao, kad može neko da me opljačka? Što da pravim decu, kad mogu da se razbole? Što da vozim auto, kad mogu da se slupam? Što ovo, što ono? E po tome se razlikuju ljudi, koji se ne libe da se prihvate posla i rizika, i da isteraju svoje - i jajare. A ova zemlja danas puna je takvih jajara, zato i jesmo ovde gde smo. :: :: Lepo su govorili ljudi: Dobri Srbi izginuše u silnim ratovima, Bog ih ubio što su ih i vodili uopšte, ostala samo šaka jada... čast izuzecima : :: :: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: Mrzi me da odgovaram na sve,niti ima razloga. Kao što sam kažeš , tebe su učili da su deca najveće bogatstvo. U redu, i mene isto,ali jer se ja negde pitam nešto ili bespogovorno prihvatam tuđe viđenje stvari i tuđe želje zato što se od mene očekuje ili su me tako učili? ne,naravno,a pored dve sestre koje su dobile decu bez rešene egzistencije za sebe, dva druga i kuma, mogu ti samo reći,pukli su svi ,psihički na prvom mestu jer nisu imali dovoljno ni za sebe a kamoli za druge. Kada ih pitam šta ćete da radite kada se dete razboli a niste dobili ni tu malu platu oni me napadnu sa sličnim komentarima kao ti,pa su me posle zvali da im pozajmim baš za sličan slučaj što sam naravno i učinio. Sva ta deca rastu bez svega onoga što mislim da bi trebalo da imaju,a kakvi će rezultati biti , ja odlično znam,a oni će sami videti ali verovatno kao i većina sličnih,neće to priznati (osim sebi :: :: :: :: Što se tiče posla u BG, svoju firmu sam vodio još pre 8 godina , i znam odlično šta znači imati posao ,organizovati ga i održati,a tada je još manje ili više bilo vreme kada su se delili krediti, nekih investicija bilo i slično tako da ako misle da posla ima u BG,neka dodju ali svi zaboravljaju cene usluga ovde i troškove koji su mnogo viši. A što se tiče tvog druga, žao mi je,ali bi možda bilo bolje da ne pitaš mene nego upravo njegove roditelje šta su oni mislili kada su ga pravilia a nisu imali obezbeđenu budućnost za njega a to je ono upravo o čemu ja govorim ako pogledaš postove gore. Ljudi prave socijalne slučajeve, pričaju o sebičluku a upravo oni stvaraju nov život i muku mu na vrat pakuju time što nemaju šta da mu ponude i to je suština svega. Najsiromašniji slojevi najviše dece i imaju. Ja znam, i zašto ,ali me mrzi da pišem jer je to gubljenje vremena i poseban sociološki problem kojega su neki svesvni,a većina (barem kod nas),nije :: ::
@ Mslavko82: mene savetuješ da živim život a da ga ne planiram. Pomešao si osobe, ja upravo to i radim i relano procenjujem šta mi je domet ,a šta ne i ne srljam u nešto za šta ću da se raspadnem da bi održao. to nije život po mom mišljenju i jako mi je žao ako neko mora da pronalazi sreću u tome.
Sve sto sam napisao ,napisao sam na osnovu iskustva.Zene su posebna prica i apsolutno verovati nekoj u danasnje vreme je još jedna kobna greška. A to sam gledao barem 4 puta do sada, i pogodi..uvek su odvele decu od svojih muževa koji su se rasturali da obezbede sta treba i pronalazili satisfakciju u tome(mislili su da je to novca sto imaju dovoljno da izena ostane zadovoljna). Pazljivo i sa time. Lično, da ne urekenm,posle 6 godina sa mojom devojkom znam da je bila samnom i kada nisam mesecima imao ni 10 eura tako da taj problem nemam,ali znam da ga najveci broj ljudi ima.
Ako smem da primetim, mnogo se meša NEgladovanje sa nekakvim ``imanjem`` para.
Tvrdim da je Dejvid Koperfild svako ko danas u Beogradu za 15 eura uspe da sastavi 3 obroka(nalik na ljudske) i noću se ne probudi gladan.
Kako ćete u Srbiji podizati decu potpuno je vaša stvar, ali nema dileme da svaka ljubav prestaje kada ujutru treba da se bira između praznog stomaka i plaćanja računa, što je u slučajevima sa mesečnih ``pristojnih`` 30 hiljada(za jednu osobu) i ne znam 500 ili 1000eura(za tročlanu porodicu) samo pitanje dana.
Možete sebe kvalifikovati za bilo koji poduhvat do prekosutra, ali matematiku i fiziku još niko nije zajebao.
Ko god ``jede salamu i jogurt i boli ga kurac`` ili ``puši pa tako smanjuje apetit`` ili ``auto mu malo troši pa ga kao manje košta održavanje``, što se mene tiče, slobodan je da nastavi sa redovnim aktivnostima, ali to ni u ludilu ne znači da će mu sutra biti išta manje loše nego jutros što je bilo.
Nema razloga da se vredjamo i svadjamo,dovoljno nas je.e ceo svet. Postujem svacije misljenje i razumem sve koji se plase da ne zavrse kao veliki broj ljudi u Srbiji(ne svojom krivicom).Znam da ima onih koji ne zele decu dok ne budu imali po njihovom kriterijumu `dovoljno` para,znam da ima i onih koji uopste ne zele decu,i da ima onih koji stvarno bez potrebe prave troje,cetvoro,petoro dece bez osovnih sredstava i to stvarno ne moze da se opravda.Ja jos uvek nemam decu i znam da jeste lepo kad mozes sebi da priustis sve sto planiras,ali kada poklonim drugaricinom klincu omiljeni dres ili neku igracku,sav novac ovog sveta ne moze da zameni taj osecaj.Nista ne moze da zameni taj osecaj i ne bi mi bilo zao i da radim non stop samo da bih mogao sutra da vidim osmeh na licu mog deteta. Glupo je svadjati se ovako preko foruma zbog stvari koje nismo mi skrivili,krivi smo samo zato sto svi zajedno trpimo ovaj lopovluk!Neka dodje ko hoce na vlast samo da ima da se radi i onda cemo sve lakse! Putting the laughter back into manslaughter
slazem se sa tobom i necu vise komentarisati. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio. Iskreno,vise me muci sto imam problem da na logitech g930 kada ukljucim mikrofon , na slusalicama mi odzvanja glas . Da li neko zna može li ovo da se spreči?
Jedan deo detinjstva skoro da nisam imao leba da jedem a i ostatak sam proveo u prilicnom siromastvu pa eto me ziv i zdrav, bar nikad nisam bio u opasnosti da budem mali bumbar ko gomila dece danas. Ne samo da nisam imao kompjuter nego ni televizor, trcalo se po poljanama, mogao sam samo da gledam kako druga deca setaju lepe patike pa se eto naviknes nekako. Za osnovne stvari je bilo, za luksuz nilo kog oblika nije, sve u svemu mislim da je roditeljima bilo daleko teze da gledaju kako ja nemam nego mani samom sto nisam imao, i - to sam i onda znao pa nisam trazio svemir. Bar su uvek bili uz mene kad mi je trebalo a i dalje su, i to je braco ta ljubav o kojoj svi pricaju.
Always carry a flask of whiskey in case of snakebite. Furthermore, always carry a small snake.
Ne cekam ja naravo da mi nesto padne sa neba.Muskarac nema neki odredjen bioloski sat ali ne treba ni da udje u neke pozne godine da bi razmisljao o porodici.. Ako te moj licni stav interesuje je sledeci. Kao sto znas i one teme u kojoj sam ti napomenuo moj moto i cemu ja tezim iza svega toga kao vrhunac stoji porodica koju hocu da zasnujem zdravo bez brecenja i ako cak i tad cu biti svestan da ce biti odricanja,po malo i muke its.Ali zivot je sam po sebi muka pa za to i ne marim.Sta bude bice..
E ono na sta cu sad da se nadovezem jeste sledece.A to je ujedno i odgovor Slavku. Napomenuo je da se zajednica gradi na osnovu ljubavi i da iz toga proistice potomstvo. Naravno to je nesto najlepse.Ali od ljubavi ne moze da se zivi..
Druga bitna cinjnica jeste koliko je danas jako tesko zasnovati ozbiljnu vezu da ne kazem bracnu zajednicu.Ovaj bolesni izpaceni narod,iskvaren do srzi,zene,devojke dotakle dno dna,morala nema nigde.Druze,pa ne treba ni da se zenim i pravim porodicu ako cu to da radim sa budalom samo da bi iza mene ostao neki trag u nasledju.Radije cu biti sam ceo zivot nego da imam umno poremecu porodicu i retardirano dete koje ce ne daj Boze da povuce neke lose gene sa majcine strane i postane probisvet .. Porodica je mir i blagostanje,Hram.Ljubav samo proistice iz svega toga.Ako nema sloge i postovanja ne moze ni biti ljubavi.
Jos jedna cinjenica koju non stop pominjete jeste ta da napomenjite nase dede,cukun dede i stanje u drzavi.Neko siromastvo! Aman ljudi,ova drzava nikad nije losije funkcionisala i sve je gore. Nasi pretci su mnogo bolje ziveli,u zdravijoj sredini,zdravijem okruzenju..Apsurd je to i porediti..
:: Ok, poštujem tvoje mišljenje. Nema se uslova. Ali da te priupitam nešto: Ako je današnja situacija sjebana, toliko da ti ne pada na pamet da se ženiš i praviš potomstvo jer nemaš uslove, šta ćeš da radiš za na primer 15,20 ili 25 godina ako situacija ostane nepromenjena :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: i3 55 :: Asus P7P55D PR :: 2Gb DDR3 (neka na 1066 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: HDD WD crni 1TB, WD zelembać 1TB i WD zelembać 1,5T :: :: ::
Bravo Pedjag. Svi mi iznosimo svoja misljenja a dobro nam je poznat citat `Opinions are like assholes...everyone has one ...` i zato pozivam sve da barem ova tema ostane relativno normalna. Moji roditelji nisu ocekivali rat i to da ce im firme propasti i da ce u 45 godina praviti kucu u nekoj vukojebini (koja je danas super trazeno naselje) ,muciti se i patiti sa svojom decom.Ja sam radio jos dok sam isao u srednju i kad se cale razboleo pre 10 godina ja sam preuzeo sve na sebe.Svega sam se odricao da moja porodica normalno prezivljava i nije mi zao.Posle svih sranja koj sam preziveo samo se pitam sta bi bilo sa mojim roditeljima da nije bilo mene i sestre?Pre nego sto je umro,moj otac je rekao da nije ocekivao da ce imati tako dobrog sina sa obzirom na sva desavanja u zivotu.Ali sam imao razlog da budem dobar i da radim,i da sve pare u zivotu dajem u kucu,zato sto sam bio voljen,samo zbog te jedne recenice coveka kojeg vise nema,ne postoje pare koje to mogu da zamene jer u ovakvim vremenima samo treba biti covek,iako je to najteze,verujte mi da vredi svaki trenutak...
Putting the laughter back into manslaughter
:: :: slazem se sa tobom i necu vise komentarisati. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio. Iskreno,vise me muci sto imam problem da na logitech g930 kada ukljucim mikrofon , na slusalicama mi odzvanja glas . Da li neko zna može li ovo da se spreči ::
:: Sve sto sam napisao ,napisao sam na osnovu iskustva.Zene su posebna prica i apsolutno verovati nekoj u danasnje vreme je još jedna kobna greška. A to sam gledao barem 4 puta do sada, i pogodi..uvek su odvele decu od svojih muževa koji su se rasturali da obezbede sta treba i pronalazili satisfakciju u tome(mislili su da je to novca sto imaju dovoljno da izena ostane zadovoljna). Pazljivo i sa time.
Pa ja to i kažem, danas svi - i muškarci, a i žene, gledaju samo pare i pare. I interes. Moj život nije takav i veoma sam srećan zbog toga - ali sam svestan odlično stvarnosti i da sam izuzetak. Samo ukazujem na to da je materijalističko gledanje na stvari i dovelo dovde. Nažalost...
::Lično, da ne urekenm,posle 6 godina sa mojom devojkom znam da je bila samnom i kada nisam mesecima imao ni 10 eura tako da taj problem nemam,ali znam da ga najveci broj ljudi ima
Nažalost, ima :(
Danas se da primetiti da ljudi ne samo što nemaju poverenja u muža/ženu, oni nemaju ni prijatelje, ni rodbinu, nikoga. Ni u koga nemaju poverenja, svi žive neku svoju priču. To nikako nije normalno stanje stvari, a dokle će dovesti videće tek neke buduće generacije... Termini poput ljubavi, pažnje, poverenja su toliko izlizani da se koriste za podsmevanje i zajebanciju. Taj materijalizam će nas dokusuriti, a sve zato što su ljudi sebični i uplašeni, što su uplašeni da NJIMA nešto ne zafali u životu i da se slučajno ne oznoje...
P.S. Onomad je književni izraz, prema tome ne vidim šta je sporno u tome ?
P.P.S. Ne mislim da su dobri Srbi pogunuli u ratovima, a loši se izvukli. Samo sam pomenuo priču, koju eto ljudi pominju, kao finu opasku o tome kakvi smo ljudi postali. Ali to nema veze sa našim precima, već sa nama samima i vremenom u kome živimo.
ElitePro: čovek treba da ima prvo za sebe, samo za sebe, i samo za sebe. I da ne veruje nikom osim sebi. I tako funkcionišu ljudi danas. I zato nećemo daleko ni da stignemo. Sebičluk se uvek obijao o glavu svima, pa će i nama, ovako kolektivno...
Vaša priča samo potvrđuje ono što ja tvrdim - vi NEMATE ZA KOGA NITI ŽELITE da se pomučite u svom životu. Vama je bitno da VI IMATE, pa da onda vidite šta ćete i kako ćete. Ne želite decu, jer smatrate da nećete moći da ih izdržavate - to je onda OK, i ne treba da ih imate dok ih ne želite. Ali vi ne želite ni za drugog da se pomučite, sebi samima ste na prvom mestu. To nije pravilno razmišljanje u životu, nikad nije bilo, niti će biti. Uvereni ste da možete da isplanirate i organizujete sve u životu. To JEDNOSTAVNO NE MOŽE! Sutra će možda izbiti rat, sutra će nekoga zgaziti auto, ili, pu-pu-pu, da ne baksuziram, nešto takvo. I šta onda? Dok ste vi planirali, sve je to prošlo pored vas... Međutim, vi to i ne želite... OK, vaša stvar, vaš život - sve najbolje u njemu!
Da se ne nazire bolje, ne nazire se, bar ne u doglednoj buducnosti... Sta nam je ciniti..? Znam da je lakse postaviti to pitanje no odgovoriti na njega, pa ipak ... Ima li svetla na kraju tunela..? Ako se vodimo onim, `posle svakog mraka zasija sunce`, koliko cemo cekati na to, ako sami ne uzmemo ucesca..? Imali smisla iscekivati boljitak, a pritom, za isti nista ne uradimo..? Koliko je stvarno u nasoj moci ista preduzeti..? Ne mislim na odlazak `odavdi`, ne mislim na matematicki proracun zivota i produzenja vrste. Zajebace se svako ko pokusa ljubav da izrazi u brojkama, jedinicama i `nisticama`, stane iza toga, i kaze, `nijesam` robot vec `covjek`, poput Vas, samo sa `argumentovanim` suprotnostima... Takvi bi zardjali posle prvog kupanja...
@MSlavko Sticem utisak da ti potenciras da posto potom treba uci u bracnu zajednicu i produziti lozu potomstvom. Druze u zivotu je prvenstveno bitan tajming.Zato i jeste sve ovako sto ljudi na silu ulaze u brakove,prave decu mislivsi da je to resenje.Zato te iste porodice i propadaju,deca ispastaju,problem nad problemom! Ti jednostavno masis poentu i ljude svrstavas onako kako ti shvatas. U prethodnom postu sam detaljnije objasnio sta je egoizam! Ceo svoj zivot delim sa ljudima,dajem i kapom i sakom,ispastao sam mali milion puta i nije mi krivo i dalje cu to ciniti.Zasto isto tako to nebi delio sa svojim bliznjim,porodicom koja ce da bude moj mir,moja buducnost.Ako sam mogao sa tudjinom mogu jos vise sa svojim.Niko nista ne planira vec jednostavno definitivno je zlo vreme,jako losi uslovi i situacija da bi se o tome razmisljalo.. Ko i ima neku ozbiljnu vezu zasnovanu na postenju i ljubavi,uslova za brak i decu hvala Bogu,da ima vise takvih pa nek radjaju i prave i po desetoro dece. Danas je to jednostavno nemoguce.Kako zbog stanja u drzavi tako i zbog prirode samih ljudi (uz to podrazumevam moralna nacela) . U zivotu se nista ne radi na silu a po najmanje ne zasniva porodica !
Kako bi drugacije. Svako jutro salama podrigusa za dorucak i neki jogurt u casi. Za rucak bareni k`ompir. Vecere nema jer drzim liniju ...i tako ...nekad uleti rostilj (obicno samo za velike paznike tipa slava, bozic ...) ...osim toga sve klasika. ...........salim se :)
Ovako ...imam 20 godina i (osim sto jos uvek zivim sa svojima) ne zavisim od roditelja vec 2 godine. Sam sam sebi platio autoskolu (prvi`veliki trosak` koji sam iz svog dzepa platio), polozio C (iz prve ako je to uopste bitno). Ovaj komp koji sada imam je star 4 godine i kupili su ga moji za upis u srednju (hvala im). Obuca, odeca, ponekad hrana ..to kupujem sam. Od komunalija i ostalih zajebancija za kucu placam net i ponekad kablovsku. Za auto su mi pomogli matorci, pola pola (nije nista specijalno, opel kadett gsi 2.0 16v, al za mene je odlican), zajebancije za njega, gorivo, servise, odrzavanje placam sam koliko mogu i kad mogu. Sto se tice posla, radio sam kad god sam mogao. Od kako sam krenuo u srednju, svako leto sam sa drustvom crncio po gradjevini jer mi je bilo glupo da lencarim po kuci. Zadnje letovanje je bilo izmedju 7. i 8. razreda u sutomoru...sad mi to vise nije ni zanimljivo. Pre skole, posle skole sam raduckao sa komsijom neku keramiku i bilo je dobro, uvek sam imap svoj dinar. Kad sam zavrsio srednju (MOC rakovica, tehnicar za kompjutersko upravljanje, 4 godine za bezveze) Krenuo sam redovno da radim istu keramiku sa komsijom i izadjem sa 40-45 hiljada mesecno. 6 dana radim, nedeljom sam slobodan. Ima dosta prasincine al mi je bar tu blizu komsija pa me on vozi tamo gde se radi i nazad. Sve u svemu, s obzirom da matorci imaju za sebe i mladju sestru, meni je (trenutno) odlicno. Ako nekad nesto zatreba da se plati od racuna ja platim, sestri ako zatreba neka kinta ja joj dam ...Mnogo mi je bolje ovako nego kad izadjem sa drustvom i vidim konjine od 20 i kusur godina kako leze kuci i cekaju da im padnu pare sa neba (a niti se skoluju niti rade bilo sta korisno)...Sam sebi stvaram srecu, grcim se, borim se ...dok ne izleti nesto bolje (ako izleti). Nikad ne znas sta ce biti sutra. Ne zivim kao bubreg u loju, kao dete nisam bio gladan ali nisam ni mogao da imam sve sto sam pozeleo. Naucio sam da procenim sta mogu da uradim/kupim/dobijem a sta ne. Za porodicu jos uvek imam vremena, bice i toga nadam se.
Svako dobro svima koji se trude i koji se grce da prezive. Deca burzuja su obicno najsebicnija, paraziti nevidjeni koji nemaju postovanja cak ni za svoje roditelje koji su im to omogucili (cast izuzetcima)
@SkyFire : Obećah da neću više komentarisati iako bih imao svašta da odgovorim, ali sam morao da ti kažem da si u pravu, bar što se mene tiče i mog viđenja stvari, apsolutno.Ljudi greše,imaju loše procene nekada za posao,nekada u saobraćaju a nekada za mnogo ozbilnije stvri o kojima govorimo samo su tada i posledice ozbiljne i ja to gledam bukvalno svaki dan. pozdrav
Taman posla da s porodica zasniva na silu... Daleko bilo! Ja samo kažem da kod nas čak i ljudi koji imaju sve uslove za zasnivanje porodice, to izbegavaju, jer im sve nešto fali. Poenta moje priče je da oni koji imaju pored sebe osobu sa kojom žele da provedu život, treba tu porodicu i da zasnuju, bez obzira na finansije (osim ako baš nisu u nekoj načisto lošoj situaciji) i da ne čekaju bolje dane, jer dok ih dočekaju, proći će im život. Oni koji nemaju u životu takvu osobu pored sebe, naravno da ne treba to da forsiraju, taman posla :)
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: @MSlavk :: Sticem utisak da ti potenciras da posto potom treba uci u bracnu zajednicu i produziti lozu potomstvom :: Druze u zivotu je prvenstveno bitan tajming.Zato i jeste sve ovako sto ljudi na silu ulaze u brakove,prave decu mislivsi da je to resenje.Zato te iste porodice i propadaju,deca ispastaju,problem nad problemom :: Ti jednostavno masis poentu i ljude svrstavas onako kako ti shvatas :: U prethodnom postu sam detaljnije objasnio sta je egoizam :: Ceo svoj zivot delim sa ljudima,dajem i kapom i sakom,ispastao sam mali milion puta i nije mi krivo i dalje cu to ciniti.Zasto isto tako to nebi delio sa svojim bliznjim,porodicom koja ce da bude moj mir,moja buducnost.Ako sam mogao sa tudjinom mogu jos vise sa svojim.Niko nista ne planira vec jednostavno definitivno je zlo vreme,jako losi uslovi i situacija da bi se o tome razmisljalo. :: Ko i ima neku ozbiljnu vezu zasnovanu na postenju i ljubavi,uslova za brak i decu hvala Bogu,da ima vise takvih pa nek radjaju i prave i po desetoro dece :: Danas je to jednostavno nemoguce.Kako zbog stanja u drzavi tako i zbog prirode samih ljudi (uz to podrazumevam moralna nacela) :: U zivotu se nista ne radi na silu a po najmanje ne zasniva porodica :: ::
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.