Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Kako `stojite` finansijski...?
STRANA 4 OD 6  
mslavko82 Re: upravo 11.02.2011. 14:10 #294059

status: user
broj poruka: 721
Ti si dečko nešto pobrkao :) Kako li me poznaješ, ovako preko neta? Jel ti ja ličim na socijalni slučaj možda ?!? Da li si ti bre normalan ?!?

Imam kuću, ja sam je sazidao, svoja kola, posao, ženu, dete na putu... Dovoljno para da idem na zimovanje i letovanje, ali nedovoljno da kupujem komp kad mi se ćefne, a ćefnulo mi se :) Poenta mog izlaganja je da za neki normalan život u Srbiji i normalnu zaradu moraš da radiš kao crnac, obično posao za koji nisi kvalifikovan - pa moraš u trku da učiš i prekvalifikuješ se kao ja, i pritom da ne uštediš ništa za budućnost... Kada dođe dete, nema meni letovanja, to sam mislio, ali nije mi žao, ni najmanje. Radim privatno, nikada nisam bio, niti ću biti, na teretu države, jer bih onda verovatno crkao od gladi. I ovako uzimaju više nego što im pripada!

Drugo, mene su učili da su deca najveće bogatstvo. I jedva čekam da ih imam, a pare ću zaraditi, makar radio dan i noć. Ne znam o kakvom razmnožavanju u Srbiji pričaš, kada nam je natalitet u debelom minusu već 20 godina. Ja upravo svuda vidim oko sebe suprotne primere, ljude koji NEĆE da imaju decu, jer nemaju dovoljno finansija da bi ih izdržavali. I to je OK, kada je stvarno tako, ali kada vidim da neko neće decu, a pri tome ima para da letuje po mesec dana, kupuje nova kola, i besan komp - onda shvatim koliko smo mi u kurcu i koliko smo nisko pali i sebični postali... Neće ovde niko da odvaja od svojih usta, čak ni za sopstvenu decu, a zašto je to tako - duga je priča...

Slažem se ja da je BG prepun ljudi koji tu ne bi trebalo da budu. BG je PRENASELJEN i tu se skupilo i dobro i loše iz cele Srbije. ALI NEMAMO PRAVA (da se razumemo, i ja sam iz BG-a) da napadamo bilo koga zato što je zapeo da dođe u Beograd. To je jedina nada u Srbiji, da dođeš u BG i možda se zaposliš. Uskoro ni toga neće biti, i onda nam sleduje novi pičvajz, ali to je druga priča, daj Bože da ne bude tako. Opet ti kažem, lako je tebi da, iz svoje perspektive, pričaš da su oni zapeli za BG. A sad razmisli ovako: imaš 24 godine, završio si ekonomski faks, nemaš posla. Imaš ozbiljnu vezu, hoćeš da se odselis iz roditeljske kuće (koju deliš sa roditeljima i bratom) i počneš život sa svojom devojkom (dovedeš li je u kuću, ima roditelji da ti polude, ionako je prenatrpana). Zarađuješ 15000 mesečno radeći kao fizikalac, jedva dovoljno za hranu tokom mesec dana, kamoli za komunalije, stan i slično. POSLA NEMA, ni fizičkog, ni privatnog. ni državnog... ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem. Šta ćeš da radiš? Osim da probaš da odeš za BG i tu napabirčiš neki posao? Nema leba ni od poljoprivrede, bajna država je sve uništila! Šta ćeš? Inače, to je realna životna situacija mog drugara - šta da radi on sad u Prokuplju? Ajde reci, molim te, kad si tako pametan?

Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!

:: @mslavko82 : Poznajem dosta takvih kao ti.Prosto mi je neverovatno da ljudi dobrovoljno odlucuju tako da zive. Pravite decu a ne znate sta cete sa sobom,a kamoli sa njima. Sta mislis, zasto u ovoj zemlji pored glavnih faktora postoji ekonomski problem? Zato sto se ljudi razmnozavaju upravo tom logikom: smislicemo nesto. Tesko,jako mali broj smisli,a ostatak pravi socijalne slucajeve(visak radne snage koji spusta cenu ljudskog rada za sve).
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: upravo 11.02.2011. 14:15 #294063

broj poruka: 9006
Slozio bi se s komsom iz servisa, da svi razmisljaju ko ti odavno nas ne bi bilo. Zbog takvih sto cekaju da se sklope svi idealni uslovi nas i drma bela kuga. Covek se uvek snadje nekako dok ima svojih deset prstiju i bar malo volje.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: @mslavko82 : Poznajem dosta takvih kao ti.Prosto mi je neverovatno da ljudi dobrovoljno odlucuju tako da zive. Pravite decu a ne znate sta cete sa sobom,a kamoli sa njima.
mslavko82 Re: Re: upravo 11.02.2011. 14:18 #294064

+ 1 000 000

A simptomatično je što o tome najviše pričaju oni koji para uglavnom i imaju, ne samo za sebe i ženu, nego i za troje dece. Ali neeeee, ne daj Bože da se malo pomuče i da im nešto zafali... Ili da ustaju noću, da ih budi derište, taman posla.... Sve sami sebičnjaci i egoisti, sve im smeta, samo su oni zlatni... :(((

Hedonistički pristup život, neće frajer odgovornost. OK, tvoja stvar, i ne treba da je se prihvataš ako nisi spreman, samo ćeš sranje da napraviš. Ali baš me zanima, za 30-40-50 godina, kad ostariš, šta ćeš da ostaviš iza sebe? Hoće li biti nešto na šta ćeš biti ponosan, a da nije samo materijalne prirode, lepa kuća i besna kola? Ili lepe slike sa letovanja? Jer te one neće grejati i čuvati kad ostariš jednog dana, niti će te činiti srećnim...

::
:: Jel ova konstatacija treba da znači da svi treba da čekaju da imaju sigurne plate po soma evrića pa onda da prave decu? Jel to znači da za vreme II Sv. rata i godinama posle ljudi nisu trebali da imaju decu? Po toj logici ova zemlja bi trebala da ima 1000 stanovnika. Ja sam pre 7 godina čekao sa suprugom prvo dete, a imao sa status podstanara. Oboje smo postali nezaposleni dva meseca pred ženin porođaj, u dugovima do guše a jedina primanja su bila od mog privatnog posla sa računarima. Važi ona poslovica, ono što te ne skenja, samo te ojača tako da ja već dve godine imam sopstvenu radnju i mogu da kažem da živim pristojno. Ali, za to vreme nisam bio nijednom na odmoru i radim 12 sati dnevno
:: Nemoj da se osećaš ni prozvanim ni uvređenim, ali za nekoga sa ovakvom citiranom izjavom mogu samo da kažem da je samoživi egoista
Gare87 ehhhh 11.02.2011. 14:18 #294065

broj poruka: 4723
Igleda da ne znate ovde kako je u Nisu, moega ce zaradite 1k eura, najveca plata radnika sa recimo Visom skolom je mozda do nekih 35 40 hiljada(mada tesko da ima neko toliko), i ko zivi ovde taj sigurno, ako nije lud, zna da ne moze, ako je jedan samo clan porodice zaposljen imati para za izdrzavanje male dece, tako da, da i ja se slazem sa onim(nzm ko je napisao) nema deca nema zenidba dok se ne nadje neki ok posao sa pristojnom platom(pristojno kod nas je recimo 25 30k dinara).......

Kao otvarace neke fabrike i aqua park za oko 3god pa do tada cu sisati drzavu za ovo malo para sto mi daje, dok mi ne istekne status studenta :)

Intel q8200 2.3GHz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W

pedjag Re: Re: upravo 11.02.2011. 14:25 #294067

broj poruka: 424
Tumači je kako misliš da treba. To je moje viđenje stvari.U najrazvijenijim i najcivilizovanijim zemljama upravo je prirodni priastaj nizak. Lako ćeš sam zaključiti zašto.Zašto mene treba da bude briga koliko ova zemlja ima stanovnika na prvom mestu? jel to moja dužnost, odgovornost ili obaveza na bilo koji način? Soma evrića po mom mišljenju je nedovoljno za podizanje deteta u svakom pogledu jer nije samo poenta napraviti dete već imati za njegovre potrebe zdravog razvoija,a to sa tim parama jednostavno nemožeš. DObra ishrana, mentalno zdravlje, zabava, kultura, školovanje...sa soma evra? Ni jedno od tog navedenog (a gde sam ja i moja žena sa našim potrebama?).Problem je upravo to,a to imam i kod mene u nešto daljoj porodici. Prave decu bez rešenog stambenog pitanja, bez stabilnog prihoda i meni preporučuju da im se pridružim. Posle pitanje su frustrirani,nezadovoljni,ljubomorni,a pravi problemi tek dolaze. Sa druge strane najnerazvijenije zajednice i drzave upravo imaju najviše dece jer nisu svesni odgovornosti i obaveza koje iz toga proizliaze (pogledaj samo Rome). Ja mislim da je mirna koegzistencija i logika: živi i pusti druge da žive jedini način na koji može da se funkcioniše,ali jednostavno ne razummem da ljudi dobrovoljno srljaju u odgovornost i obaveze za koje nemaju rešenje nego planiraju da se snađu,a pri tome u celu priču osim sebe uvuku i nov život?Suludo,a na osnovu iskustva govorim što u porodici što kod prijatelja, završava se razvodima, svadjama, problemima i mentalnim problemima koje primitivno društvo kao što je naše, na ovom stupnju razvoja čak ne ume da preporzna ,a kamoli da reši (pa posle gledamo pucanja ,na ulicama,bodenja, agresiju,nervozu,bes, stres i bolesti). I ne,ne osećam se uvrdjeno niti prozvano,naravno. nemamo isto viđenje života i načina življenja tj svako govori iz svoje perspektive na šta bih dodao da ono čemu težim nije žrtvovanje i nesigurnost a pri tome da dajem sve od sebe i svog vremena.

:: :: @mslavko82 : Poznajem dosta takvih kao ti.Prosto mi je neverovatno da ljudi dobrovoljno odlucuju tako da zive. Pravite decu a ne znate sta cete sa sobom,a kamoli sa njima
:: Jel ova konstatacija treba da znači da svi treba da čekaju da imaju sigurne plate po soma evrića pa onda da prave decu? Jel to znači da za vreme II Sv. rata i godinama posle ljudi nisu trebali da imaju decu? Po toj logici ova zemlja bi trebala da ima 1000 stanovnika. Ja sam pre 7 godina čekao sa suprugom prvo dete, a imao sa status podstanara. Oboje smo postali nezaposleni dva meseca pred ženin porođaj, u dugovima do guše a jedina primanja su bila od mog privatnog posla sa računarima. Važi ona poslovica, ono što te ne skenja, samo te ojača tako da ja već dve godine imam sopstvenu radnju i mogu da kažem da živim pristojno. Ali, za to vreme nisam bio nijednom na odmoru i radim 12 sati dnevno
:: Nemoj da se osećaš ni prozvanim ni uvređenim, ali za nekoga sa ovakvom citiranom izjavom mogu samo da kažem da je samoživi egoista
ElitePro pedjag 11.02.2011. 14:33 #294069

broj poruka: 305
Objasnio si sve! slazem se 10001% e da je vise ljudi s takvim razmisljanjem gde bi smo mi bili...
hogar81 Hahah 11.02.2011. 14:38 #294070

broj poruka: 365

tema je jako prikladna za ovaj forum .-)

I dodao bi u Srbiji se jos lepo zivi kako ce se ziveti kada se jos malo priblizimo evropi :D

I jos ovo porucio bih svima koji se zalazu za bezanje iz Srbije da pozure jer ceTurci, Kinezi i Indijci da pozauzimaju sve javne vece i kuhinje pa necete imati sta na zapadu da perete posto su sve ti radnici koje sam pomenuo vredniji od vas.

I dokle vise kukanja, a po ceo dan se visi na forumu, zasucite rukave nikom nije palo sa neba i dosta ocekivanja od politicara oni nikom nista nece dati oni uzimaju!
pedjag Re: Re: upravo 11.02.2011. 14:41 #294071

Mrzi me da odgovaram na sve,niti ima razloga. Kao što sam kažeš , tebe su učili da su deca najveće bogatstvo. U redu, i mene isto,ali jer se ja negde pitam nešto ili bespogovorno prihvatam tuđe viđenje stvari i tuđe želje zato što se od mene očekuje ili su me tako učili? ne,naravno,a pored dve sestre koje su dobile decu bez rešene egzistencije za sebe, dva druga i kuma, mogu ti samo reći,pukli su svi ,psihički na prvom mestu jer nisu imali dovoljno ni za sebe a kamoli za druge. Kada ih pitam šta ćete da radite kada se dete razboli a niste dobili ni tu malu platu oni me napadnu sa sličnim komentarima kao ti,pa su me posle zvali da im pozajmim baš za sličan slučaj što sam naravno i učinio. Sva ta deca rastu bez svega onoga što mislim da bi trebalo da imaju,a kakvi će rezultati biti , ja odlično znam,a oni će sami videti ali verovatno kao i većina sličnih,neće to priznati (osim sebi)

Što se tiče posla u BG, svoju firmu sam vodio još pre 8 godina , i znam odlično šta znači imati posao ,organizovati ga i održati,a tada je još manje ili više bilo vreme kada su se delili krediti, nekih investicija bilo i slično tako da ako misle da posla ima u BG,neka dodju ali svi zaboravljaju cene usluga ovde i troškove koji su mnogo viši. A što se tiče tvog druga, žao mi je,ali bi možda bilo bolje da ne pitaš mene nego upravo njegove roditelje šta su oni mislili kada su ga pravilia a nisu imali obezbeđenu budućnost za njega a to je ono upravo o čemu ja govorim ako pogledaš postove gore. Ljudi prave socijalne slučajeve, pričaju o sebičluku a upravo oni stvaraju nov život i muku mu na vrat pakuju time što nemaju šta da mu ponude i to je suština svega. Najsiromašniji slojevi najviše dece i imaju. Ja znam, i zašto ,ali me mrzi da pišem jer je to gubljenje vremena i poseban sociološki problem kojega su neki svesvni,a većina (barem kod nas),nije.

:: Drugo, mene su učili da su deca najveće bogatstvo. I jedva čekam da ih imam, a pare ću zaraditi, makar radio dan i noć. Ne znam o kakvom razmnožavanju u Srbiji pričaš, kada nam je natalitet u debelom minusu već 20 godina. Ja upravo svuda vidim oko sebe suprotne primere, ljude koji NEĆE da imaju decu, jer nemaju dovoljno finansija da bi ih izdržavali. I to je OK, kada je stvarno tako, ali kada vidim da neko neće decu, a pri tome ima para da letuje po mesec dana, kupuje nova kola, i besan komp - onda shvatim koliko smo mi u kurcu i koliko smo nisko pali i sebični postali... Neće ovde niko da odvaja od svojih usta, čak ni za sopstvenu decu, a zašto je to tako - duga je priča..
:: Slažem se ja da je BG prepun ljudi koji tu ne bi trebalo da budu. BG je PRENASELJEN i tu se skupilo i dobro i loše iz cele Srbije. ALI NEMAMO PRAVA (da se razumemo, i ja sam iz BG-a) da napadamo bilo koga zato što je zapeo da dođe u Beograd. To je jedina nada u Srbiji, da dođeš u BG i možda se zaposliš. Uskoro ni toga neće biti, i onda nam sleduje novi pičvajz, ali to je druga priča, daj Bože da ne bude tako. Opet ti kažem, lako je tebi da, iz svoje perspektive, pričaš da su oni zapeli za BG. A sad razmisli ovako: imaš 24 godine, završio si ekonomski faks, nemaš posla. Imaš ozbiljnu vezu, hoćeš da se odselis iz roditeljske kuće (koju deliš sa roditeljima i bratom) i počneš život sa svojom devojkom (dovedeš li je u kuću, ima roditelji da ti polude, ionako je prenatrpana). Zarađuješ 15000 mesečno radeći kao fizikalac, jedva dovoljno za hranu tokom mesec dana, kamoli za komunalije, stan i slično. POSLA NEMA, ni fizičkog, ni privatnog. ni državnog... ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem. Šta ćeš da radiš? Osim da probaš da odeš za BG i tu napabirčiš neki posao? Nema leba ni od poljoprivrede, bajna država je sve uništila! Šta ćeš? Inače, to je realna životna situacija mog drugara - šta da radi on sad u Prokuplju? Ajde reci, molim te, kad si tako pametan
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: :: @mslavko82 : Poznajem dosta takvih kao ti.Prosto mi je neverovatno da ljudi dobrovoljno odlucuju tako da zive. Pravite decu a ne znate sta cete sa sobom,a kamoli sa njima. Sta mislis, zasto u ovoj zemlji pored glavnih faktora postoji ekonomski problem? Zato sto se ljudi razmnozavaju upravo tom logikom: smislicemo nesto. Tesko,jako mali broj smisli,a ostatak pravi socijalne slucajeve(visak radne snage koji spusta cenu ljudskog rada za sve).
raic ... 11.02.2011. 14:42 #294073

broj poruka: 9006
Kad bi ti pedja imao i najblazu predstavu kako je tuzno kad ostaris sam ne bi ovako pricao, nikakve teskoce i neimastina ne mogu s tim da se porede.

A bas oni kojima je sve u detinjstvu pruzeno u najvecoj su opasnosti da se razviju u drustvene parazite, zato nemoj da brines sto sinu recimo neces moci da kupis kola odmah za osamnaesti rodjendan vec pravi decu dok ti se jos dize.

A i poznato je da deca dobijena u poznijem dobu nisu onako kvalitetna kao dok si jos mlad.
... i tuzno je kad dodjes detetu na roditeljski a svi misle da si mu deda.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

toothless onda znaci ovako: 11.02.2011. 14:50 #294076

broj poruka: 3241
Ljudi koji nemaju para ne treba da imaju decu zato sto nemaju uslova.Nema veze sto zivimo u banana drzavi u kojo danas imas super posao i platu a sutra mozes da ostanes bez svega.Samo ljudi koji imaju para smeju i treba da imaju decu(ako to pozele).
Ali:Da nije bilo stoke i lopova koji su pozatvarali firme i unistili sve sto je ostalo od nase drzave ne bi bilo ni 10 posto od danasnje sirotinje.Za vreme Slobe moja keva je pre podne radila u drzavnoj firmi bez plate(zbog staza sa kojim sada moze da obrise d..e),a popodne je radila kod privatnika u grill-u i imala 300 maraka!A sa tih 300 maraka smo mogli svi normalno da zivimo.Cale radio u brodogradilidtu isto za dzabe pa posle posla malo privatno bravariju i opet lepo.A danas svi rade kod privatnika i nemaju leba da jedu!Jel` bilo gore nestasica ulja ili danas da ga ima a ne mozes da ga kupis?Ukinite SVE kredite,dozvoljene minuse i kreditne kartice i ostalo pa cemo da vidimo kad je bilo bolje!

Putting the laughter back into manslaughter

toothless a sto se tice `dodjosa` 11.02.2011. 15:01 #294079

Kakve veze ima sto je dosao neko i odakle?(Osim vec pomenutih volusina koji se kurobecaju sa Audijima a ne znaju da izgovore recenicu bez koriscenja reci `brate` bar 8 puta zbog nedostatka reci).Ja radim svoj profesionalno i zato sam cenjen kod svih mojih bivsih poslodavaca gde uvek mogu da se vratim.Jel` neko ima tapiju na Beograd zato sto je rodjen tu?Neko prodao zemlju ili kucu na Kosovu ili u Hrvatskoj pa dosao u Beograd,i...?Treba da sede ljudi sa svojom decom na Kosovu ili u HR i da rizikuju zivot svoje dece zato sto mi iz BG samo vicemo `nedamo Kosovo!` a svi sredjuju deci da ne idu u vojsku i svi cute dok gore manastiri??Jel` su vrednija nasa deca od njihove dece?Na sta se sveo ovaj narod?Mrzimo `izbeglice`,zasto?Da ih nije izdao ovaj Beograd ne bi ni oni prodavali svoju dedovinu u bezcenje...

Shomiman Re: Hahah 11.02.2011. 15:07 #294081

broj poruka: 1187
Tema je prikladna koliko i za bilo koji drugi forum.
Metode zastrasivanja odavno ne pale.
Invazija pomenutih, postoji odavno, i nije nam direktna pretnja.
O vremenu, provedenom na forumu, odlucuje svako ponaosob.
Politicari uzimaju onoliko koliko im mi to dozvolimo.
Rukavi mogu i za stosta drugo da se zasucu.
Moze i da se pljune u sake, ili sta vec...
Bilo bi bolje da Helga ne cita ovo...

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

pedjag Re: Re: Re: upravo 11.02.2011. 15:13 #294084

Ako se na mene odnosi komentar, ja ne kazem za sebe da sam zlatan. Mozda bi na tvom mestu trebao da porazmislis da li ti ljudi koji nece decu zbog nedovoljno sredstava (a za koje ti kazes da ih imaju i za troje dece) nisu bas blesavi i znaju zasto to kazu. To da li imaju dovoljno je samo tvoja subjektivna procena. Daj sebi odgovor na pitanje da li za dete imas sve sto zivot donosi a to je:da se leci jer bolest nije stvar izbora, da se socijalizuje kvalitetno, da se skoluje i da nemora da razmislja da li ce imati gde da zivi ako bude zeleo sam da zivi. ( gde su zabava,kultura,oblacenje, ...) Da li npr razmisljaš šta ce biti sa tvojim detetom ako se razboli ili dozivi saobracajnu nesrecu kada budes stariji i nebudes mogao da mu pomognes? Hoce li da kopa po kontejneru? Jel to preporuka : ili misliš da život ide baš onako kako si planirao tj sve po propisu,da si ti i tvoja porodica imuni na bolesti,nesrece, ekonomske krize. A posotji jos jedna stvar koja je podjednako bitna. Vecina vas zastupnika teorije ` smislićemo nešto` završava svoje komentare pitanjem šta ćete raditi u starosti bez dece. E tu je ii odgovor na sve. Vaš strah od usamljenosti,koji planirate da rešite na ovaj način. Postavlja se pitanje šta je onda sebično.

za raic-a: Ako sam sebi daš iskren odgovor na konstataciju iznad (nemoraš ovde ,naravno) i nađeš objašnjenje,pokušaj da dobiješ odgovor na sledeće: Koliko treba da budeš siguran u sebe da znaš da ćeš doživeti starost o kojoj govoriš? Ja više ljudi znam koji umru pre nego sto dodju i blizu tog doba,nego obrnuto.A vremena su sve gora, stresnija i neizvesnija a vecina nas para za kvalitetno lecenje nema ni za sebe a ni za decu jer je sistem to dozvolio. E sad,ako vama sve ovo nije bitno, onda postoje samo dva zakljucka : Ili ste užasno nepromišljeni i neiskusni ili znate nešto što ja ne znam (al nećete da kažete ) gde ona bolje ja da ćutim i ne ispadam glup jer dobro rešenje za navedene stvari nemam.
:: + 1 000 00
:: A simptomatično je što o tome najviše pričaju oni koji para uglavnom i imaju, ne samo za sebe i ženu, nego i za troje dece. Ali neeeee, ne daj Bože da se malo pomuče i da im nešto zafali... Ili da ustaju noću, da ih budi derište, taman posla.... Sve sami sebičnjaci i egoisti, sve im smeta, samo su oni zlatni... :(((
:: Hedonistički pristup život, neće frajer odgovornost. OK, tvoja stvar, i ne treba da je se prihvataš ako nisi spreman, samo ćeš sranje da napraviš. Ali baš me zanima, za 30-40-50 godina, kad ostariš, šta ćeš da ostaviš iza sebe? Hoće li biti nešto na šta ćeš biti ponosan, a da nije samo materijalne prirode, lepa kuća i besna kola? Ili lepe slike sa letovanja? Jer te one neće grejati i čuvati kad ostariš jednog dana, niti će te činiti srećnim...
:: ::
:: :: Jel ova konstatacija treba da znači da svi treba da čekaju da imaju sigurne plate po soma evrića pa onda da prave decu? Jel to znači da za vreme II Sv. rata i godinama posle ljudi nisu trebali da imaju decu? Po toj logici ova zemlja bi trebala da ima 1000 stanovnika. Ja sam pre 7 godina čekao sa suprugom prvo dete, a imao sa status podstanara. Oboje smo postali nezaposleni dva meseca pred ženin porođaj, u dugovima do guše a jedina primanja su bila od mog privatnog posla sa računarima. Važi ona poslovica, ono što te ne skenja, samo te ojača tako da ja već dve godine imam sopstvenu radnju i mogu da kažem da živim pristojno. Ali, za to vreme nisam bio nijednom na odmoru i radim 12 sati dnevno
:: :: Nemoj da se osećaš ni prozvanim ni uvređenim, ali za nekoga sa ovakvom citiranom izjavom mogu samo da kažem da je samoživi egoista
SkyFire Eh.. 11.02.2011. 15:20 #294087

broj poruka: 18472
Jedino ako nista svesni u kakvoj drzavi zivimo i koliko u ovoj istoj moze da se opstane razmisljanje o formiranju porodice ,stav o bracnoj zajednici i deci,jednoj instituciji moze da prodje kao navodni izgovor.
Ali generalno ko iole normalan danas,edukovan i pametan ne shvata situaciju u zemlji ,pa cak i oni najprimitivniji znaju da je danas jako tesko opstati..

Ukljucicu se u temu iz prostog razloga jer me godinama interesuje psihologija ljudi i to `proucavam` ..

Problem sklapanja danasnjih savremenih brakova i pravljenje dece,potomstva zapravo i krece sa psiholoske strane..
Evo kako.Kako godine odmicu u drzavi je sve gore,ljudi su sve nezadovoljniji,isfrustriraniji,emotivno ubijeni.Tipicno prezivljavanje,to ni blizu zivota nije jer je sama situaciju borba za zivot.
Tako mladi parovi podvrgnuti sistemom,situacijom,nadju neku utehu u emotivnom smislu da se drze jedni drugih i pod psihickom presijom prave korak ka vecem stupnju ozbiljnijeg zivota trazeci resenje u skucavanju,brakovima tj porodici.
Njihov izlaz iz presije koje im je zivotni/drzavni sistem naneo jeste zbilzavanje ,psihicko rasterecenje na nacin sto ce da zakorace u bracnu zajednicu i prave decu.Zapravo lazna nada,uteha..
Skoro 90% danasnje populacije tako razmislja ali tu tek dolaze pravi problemi,tek tada nastaje pakao!.............Ovaj deo sa tackicama ostavljam za post koji je Pedja gore govorio o problemima.....

Ako pricamo o egoizmu,covek,muskarac kao glava porodice je najveci egoista,isti taj koji ce da formira porodicu za koju nece imati materijalnih sredstava da je iznese na svojim plecima.Isti taj covek ce dozvoliti da zbog zvog egoizma njegovo dete ispasta .Ista ta glava porodice ce dozvoliti da se bas ta porodica rasturi i da njegovo dete dozivi da bude na ulici ...

Pa zar da upropastavamo sebe,svoje buduce dete zbog toga da bi narastaj u zemlji porastao?!Pa nismo bre romi i Albanci!Druga stvar svako treba da razmislja i brine o sebi a ne da sebe svrstavamo u kolektivni sastav drustvenog razmisljanja!
Samim tim sto i na zemlju dovodimo jos jedna gladna usta sam iticaj jedinke i sistema koji sada mi gradimo utice i na samu drzavu i pravi je jos siromasnijom.Eto to je kolektivno razmisljanje kada je u pitanju narastaj,porod.

Niko ne bezi od cinjnice da se porodica pravi,deca.To i jeste nesto najlepse na svetu.
Ali danas pocev od cinjnice koliko je tesko zapoceti jednu zdravu vezu da se na konto toga izrodi nesto lepo u sreci sta ocekivati dalje?!
Ne mozes da zasnujes brak na osnovu nekog moralnog statusa,ljubavi i sloge a kamo li da se oslonis na finansijska sredstva!

Budala je onaj koji smatra da u brak treba ulaziti tek tako !Institucija kao sto je brak,porodica,deca nastaju tek onda kada za to treba da postoje zdravi uslovi i kada se po svim merilima ispostuju norme koje nalaze jedan zivot!

Pogledajte samo emisiju ecploziv,koliko siromasnih ima,u kakvim uslovima zive a koliki je broj dece u tim porodicama!Svakim danom sve vise emisija o sriomasnima!E na takav nacin upravo nastaje te iste porodice i prave se deca,na nacin razmisljanja da iza sebe treba ostaviti porod bez obzira na posledice i materijalno stanje!

Ko je tu bio egoistican?Jadno dete/deca koji nisu krivi sto su rodjeni i napravljeni ili ti covek i zena koju su sebi dozvolili jedan takav luksuz!

Razmisljate malo..

A da.Svaka cast i onima koji su svoju porodicu izneli na pravi put i opstali u ovim uslovima .Svaka cast na pristojnom zivotu i sreci.Ja im zelim da im bude daleko bolje..Postujem!

Mortificat @pedjag 11.02.2011. 15:25 #294089

broj poruka: 3519
Nemam ništa protiv tebe i tvog viđenja kako treba kroz život i načina života, ali takav način razmišljanja je protivrečan u svojoj biti. Uzmi za primer nekog tvog pretka, dedu, pradedu, nebitno, koji je jedva sastavljao kraj s krajem,(a sigurno jeste, bar jedan od njih), trzao se, pravio potomstvo da bi se kroz generacije ti rodio i pričao kako je to suludo praviti decu a nemaš milione u džepu.
Dakle ti ne bi trebalo da postojiš, zar ne?
U ljudskoj je prirodi da se bori, a ti si produkt takve prirode, kao i svi mi. Ali tvoje razmišljanje se protivi ljudskoj prirodi.
Nadam se da se ne ljutiš zbog ovoga što sam napisao, jer je upućeno lično tebi. Nikakve zle namere nema u mojim rečima.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1576909

mslavko82 Re: Re: Re: upravo 11.02.2011. 15:25 #294090

Toothless i Raic su ti objasnili, ako razumeš, razumeš, ako ne - džaba ti ga bilo. Nije reč o strahu o usamljenosti, ali ti si suviše ograničen da to shvatiš. No, nema veze, ne vredi da ti crtam. Ne vredi ni da ti objašnjavam ZAŠTO TREBA da te bude briga koliko ova država ima stanovnika i dokle će to da nas dovede, jer onda treba da znaš čemu uopšte treba da služi država itd... onda otidosmo u off gori nego onomad... Kod nas je ionako sve poremećeno i puklo, pa onda nije ni čudo što ima onih koji razmišljaju kao ti. Za mene si samo čovek koji je u debeloj zabludi, da ne kažem nešto teže...
Po toj tvojoj logici, ljudi ništa ni ne bi trebali da rade. Što ja da počinjem posao, kad može neko da me opljačka? Što da pravim decu, kad mogu da se razbole? Što da vozim auto, kad mogu da se slupam? Što ovo, što ono? E po tome se razlikuju ljudi, koji se ne libe da se prihvate posla i rizika, i da isteraju svoje - i jajare. A ova zemlja danas puna je takvih jajara, zato i jesmo ovde gde smo.

Lepo su govorili ljudi: Dobri Srbi izginuše u silnim ratovima, Bog ih ubio što su ih i vodili uopšte, ostala samo šaka jada... čast izuzecima :(

:: Mrzi me da odgovaram na sve,niti ima razloga. Kao što sam kažeš , tebe su učili da su deca najveće bogatstvo. U redu, i mene isto,ali jer se ja negde pitam nešto ili bespogovorno prihvatam tuđe viđenje stvari i tuđe želje zato što se od mene očekuje ili su me tako učili? ne,naravno,a pored dve sestre koje su dobile decu bez rešene egzistencije za sebe, dva druga i kuma, mogu ti samo reći,pukli su svi ,psihički na prvom mestu jer nisu imali dovoljno ni za sebe a kamoli za druge. Kada ih pitam šta ćete da radite kada se dete razboli a niste dobili ni tu malu platu oni me napadnu sa sličnim komentarima kao ti,pa su me posle zvali da im pozajmim baš za sličan slučaj što sam naravno i učinio. Sva ta deca rastu bez svega onoga što mislim da bi trebalo da imaju,a kakvi će rezultati biti , ja odlično znam,a oni će sami videti ali verovatno kao i većina sličnih,neće to priznati (osim sebi
:: Što se tiče posla u BG, svoju firmu sam vodio još pre 8 godina , i znam odlično šta znači imati posao ,organizovati ga i održati,a tada je još manje ili više bilo vreme kada su se delili krediti, nekih investicija bilo i slično tako da ako misle da posla ima u BG,neka dodju ali svi zaboravljaju cene usluga ovde i troškove koji su mnogo viši. A što se tiče tvog druga, žao mi je,ali bi možda bilo bolje da ne pitaš mene nego upravo njegove roditelje šta su oni mislili kada su ga pravilia a nisu imali obezbeđenu budućnost za njega a to je ono upravo o čemu ja govorim ako pogledaš postove gore. Ljudi prave socijalne slučajeve, pričaju o sebičluku a upravo oni stvaraju nov život i muku mu na vrat pakuju time što nemaju šta da mu ponude i to je suština svega. Najsiromašniji slojevi najviše dece i imaju. Ja znam, i zašto ,ali me mrzi da pišem jer je to gubljenje vremena i poseban sociološki problem kojega su neki svesvni,a većina (barem kod nas),nije
toothless Re: Re: Re: Re: upravo 11.02.2011. 15:25 #294091

Evo ako mogu ja da ti odgovorim:
Pare kako dodju tako mogu i da odu,uvek bilo i ostace tako.Mi bi onda trebali da imamo bunker u kojem cemo da zivimo da nas cuva od nesreca,zemljotresa,...ne ide tako.Sto se tice planiranja,pa nisu moji roditelji planirali da ce da izbije 1991 rat i da ce ceo zivot provesti u go.nima pa se bas to i desilo.o toj teoriji nijedna vrsta na svetu ne bi trebala da postoji tj. da donosi podmladak na svet.Zivot ne mozes da planiras,moj otac nikada nije bio ni prehladjen,nije pio ni pusio pa je dobio tumor koji se dobija jednom na 500 000 ljudi i nijedan lekar nije mogao da ga spasi,mogao je da ima milione,tako je bilo zacrtano.A posto nas je NATO nagradio raznim sranj.ma na bazi uranijuma onda niko u Srbiji ne treba da ima decu zbog moguceg rizika.Nemojte tako da gledate na stvari,onako kako je zacrtano tako ce nam biti.Samo treba raditi i ici napred jer cim stanes vreme te brzo pregazi...

:: Ako se na mene odnosi komentar, ja ne kazem za sebe da sam zlatan. Mozda bi na tvom mestu trebao da porazmislis da li ti ljudi koji nece decu zbog nedovoljno sredstava (a za koje ti kazes da ih imaju i za troje dece) nisu bas blesavi i znaju zasto to kazu. To da li imaju dovoljno je samo tvoja subjektivna procena. Daj sebi odgovor na pitanje da li za dete imas sve sto zivot donosi a to je:da se leci jer bolest nije stvar izbora, da se socijalizuje kvalitetno, da se skoluje i da nemora da razmislja da li ce imati gde da zivi ako bude zeleo sam da zivi. ( gde su zabava,kultura,oblacenje, ...) Da li npr razmisljaš šta ce biti sa tvojim detetom ako se razboli ili dozivi saobracajnu nesrecu kada budes stariji i nebudes mogao da mu pomognes? Hoce li da kopa po kontejneru? Jel to preporuka : ili misliš da život ide baš onako kako si planirao tj sve po propisu,da si ti i tvoja porodica imuni na bolesti,nesrece, ekonomske krize. A posotji jos jedna stvar koja je podjednako bitna. Vecina vas zastupnika teorije ` smislićemo nešto` završava svoje komentare pitanjem šta ćete raditi u starosti bez dece. E tu je ii odgovor na sve. Vaš strah od usamljenosti,koji planirate da rešite na ovaj način. Postavlja se pitanje šta je onda sebično
:: :: + 1 000 00
:: :: A simptomatično je što o tome najviše pričaju oni koji para uglavnom i imaju, ne samo za sebe i ženu, nego i za troje dece. Ali neeeee, ne daj Bože da se malo pomuče i da im nešto zafali... Ili da ustaju noću, da ih budi derište, taman posla.... Sve sami sebičnjaci i egoisti, sve im smeta, samo su oni zlatni... :(((
:: :: Hedonistički pristup život, neće frajer odgovornost. OK, tvoja stvar, i ne treba da je se prihvataš ako nisi spreman, samo ćeš sranje da napraviš. Ali baš me zanima, za 30-40-50 godina, kad ostariš, šta ćeš da ostaviš iza sebe? Hoće li biti nešto na šta ćeš biti ponosan, a da nije samo materijalne prirode, lepa kuća i besna kola? Ili lepe slike sa letovanja? Jer te one neće grejati i čuvati kad ostariš jednog dana, niti će te činiti srećnim...
:: :: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: :: ::
:: :: :: Jel ova konstatacija treba da znači da svi treba da čekaju da imaju sigurne plate po soma evrića pa onda da prave decu? Jel to znači da za vreme II Sv. rata i godinama posle ljudi nisu trebali da imaju decu? Po toj logici ova zemlja bi trebala da ima 1000 stanovnika. Ja sam pre 7 godina čekao sa suprugom prvo dete, a imao sa status podstanara. Oboje smo postali nezaposleni dva meseca pred ženin porođaj, u dugovima do guše a jedina primanja su bila od mog privatnog posla sa računarima. Važi ona poslovica, ono što te ne skenja, samo te ojača tako da ja već dve godine imam sopstvenu radnju i mogu da kažem da živim pristojno. Ali, za to vreme nisam bio nijednom na odmoru i radim 12 sati dnevno
:: :: :: Nemoj da se osećaš ni prozvanim ni uvređenim, ali za nekoga sa ovakvom citiranom izjavom mogu samo da kažem da je samoživi egoista
:: :: ::
hogar81 re: Re: Hahah 11.02.2011. 15:27 #294092

broj poruka: 365

Moram ti reci da ti je tema cista provokacija, koliko sam te razumeo ti ovo radis za Demokratsku stranku da opipas kako stoje stvari u narodu kao sto si rekao u pocetku teme.
Sto je po meni vrhunac cinizma jer otkad je pomenuta stranka na vlasti drustvo je u celini jako osiromasilo mnogo je manje para medju ljudima nego pre dolaska na vlast!
Pa sta sad osluskujes koliko jos ima para u narodu da i to pokupite????
Snoopy- Re: ... 11.02.2011. 15:34 #294093

broj poruka: 6083
Svaka ti ko u Njegusa

LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo

:: Kad bi ti pedja imao i najblazu predstavu kako je tuzno kad ostaris sam ne bi ovako pricao, nikakve teskoce i neimastina ne mogu s tim da se porede
:: A bas oni kojima je sve u detinjstvu pruzeno u najvecoj su opasnosti da se razviju u drustvene parazite, zato nemoj da brines sto sinu recimo neces moci da kupis kola odmah za osamnaesti rodjendan vec pravi decu dok ti se jos dize
:: A i poznato je da deca dobijena u poznijem dobu nisu onako kvalitetna kao dok si jos mlad.
:: ... i tuzno je kad dodjes detetu na roditeljski a svi misle da si mu deda
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

ElitePro Uzas 11.02.2011. 15:35 #294095

Misle sve ce to da ide svojim tokom odakle bre pare za sebe a kamoli za to dete? hoces sutra detetu da kazes ako ti se ne svidja ovde gde zivis seli se ??? sto ne moze da ima normalne uslove svoju sobu svoj zivot stvari pare kad treba a kamoli posle kada treba i to dete da stvara porodicu ne razmisljate vi o nicemu kreteni obicni napravite 50toro dece ko cigani pa se volite i dalje hocete neke vase bube u glavi da lecite a ta deca da budu slepci obicni iskomplexirani isfrustrirani besni nenormalni kreteni to ne moze nikad normalno dete da bude koliko njih skotova od 35 god zive sa roditeljima u dvosobnom stanu jos su zenu doveli u taj isti stan pa im stize i dete bolje ceo zivot sam da budem nego slepac jos u vecoj bedi i ako smatram decu za nesto najlepse sto moze da se rodi izmedju dve ljubavi a koje bre ljubavi danas to nema samo se gledaju pare korist interes ljudi su operisani od emocija postovanja manira bilo cega to su stoke obicne kojima je pisanje sranje hrana sex poljubac ista stvar gori su od stoke zivotinja onih brdskih, pa koliko znam tih sto se udalo i to se rano udaju jer su srecne???? NE TO SE VIDI NA PRVI POGLED! Da su pojeli ogromno govno i sad moraju da cute i da se pate a glume kao da je sve sjajno i bajno sa 500 eura mesecno hoce da podizu decu pa za sebe mi nebi bilo dovoljno 1000e mesecno a kamoli 500 e ukupno ja i zena plus deca.. ma haos
mslavko82 Eh 11.02.2011. 15:35 #294096

Sky: kao što rekoh, ili jesi ili nisi... Nisu ni naši dedovi imali para, pa su bolji ljudi od nas bili i silnu decu izrodili. E naši očevi su imali para, pa vidi kakva su sranja napravili. Nije poenta u parama, već u volji, ljubavi i moralu. Možeš ti i siromašan da budeš, a da napraviš čoveka - dobrog, vrednog, radnog, obrazovanog i načitanog - od deteta - samo treba hteti i umeti. SVE OSTALO SU IZGOVORI!
A to što ljudi danas misle da je ljubav da imate nekog sa kime ćete moći lepo da živite - to jeste psihološka tema, ali je druga priča...

Pedjag: Prijatelju, roditelji pomenutog dečka, tj. sada čoveka, su, kada su pravili njega i sestru, imali plate od po 1000 maraka, zidali kuće i vozili Audija - u onoj Jugi. Nisu oni mogli da računaju na rat, sankcije, rat, privatizaciju, lopovluk i opštu propast društva. Lepo ti rekoše - ŽIVOT SE NE PLANIRA, ŽIVOT SE ŽIVI! A ti samo planiraj - ali nemoj da se iznenadiš kad ti nešto sjebe planove - jer ovo je ovde Balkan.

Šta bi ti hteo, da isplaniraš ceo život unapred, do detalja? Da sve bude onako kako si zamislio? To ne biva, i to se tako ne radi. Tužno je to što neko porodicu i gomilu dece odmah povezuje sa plemenskom i rodovskom organizacijom, kao u Cigana ili Šiptara. Ali dobro, to je tvoj život, živi ga kako ti hoćeš, nek ti je sa srećom! Ali ova zemlja će uskoro nestati, i svi ćemo da beremo kožu na šiljak, a onda će se svi pitati šta je, kako je, i koje su to velike sile i političari krivi. A majka priroda se zapravo pobrinula, kao što uvek i radi - jednostavno je uklonila one najslabije...

Shomiman Re: re: Re: Hahah 11.02.2011. 15:35 #294097

broj poruka: 1187
Ako mislis da ti to bolje, i za bolja uverenja radis, izvoli samo...`Opipaj` ti `stvar`, svejedno u cije ime, valjda ce te to zadovoljiti. Uzgred, nisam clan nijedne sranke, pa ni DS-a. Provokativno jeste, al` insistiranje sa tvoje strane, na cutanju...

`There`s someone in my head, but it`s not me!`

ElitePro Najtuznije 11.02.2011. 15:38 #294099

Je sto takve osobe koje se upustaju u brakove ne znaju sami o sebi da brinu a kamoli o deci da li ih prave radi reda ili na kvarno da bi zadrzali tu `devojku` ??? ne znam samo mislim da su to teske budaletine nisu svesne svoje ne svesnosti!
toothless Re: Re: Re: Re: upravo 11.02.2011. 15:40 #294100

Potpuno si u pravu,a nazalost,izgleda da je 90 posto dobrih ljudi i poginulo u ratovima i da nas stize `Lazareva kletva`.Kad vec ne znamo da postujemo sve one generacije koje su vekovima pravile ovu zemlju onda mozda i ne zasluzujemo da postojimo.Najvise mrzimo svoj narod i svoje zato sto su `izbeglice`,`zuti`,`crveni`,`dodjosi`,...a cemu to?Svi narodi sveta se drze zajedno i brinu jedni o drugima a mi Srbi uvek uz ku.ac!Nadjite mi jednog Jevreja koji ce da se odrekne gaze zbog EU, ami se utrkujemo da damo Kosovo.Kad Izrael nije ni postojao imali su izreku `vidimo se dogodine(ili za 1000 godina) u Jerusalimu`,a mi se svesno odricemo dela drzave!I posle se pitamo sto smo u gov.ima?Pa zato sto nam ne treba niko sa strane da bi se poubijali,uostalom,lepo je rekao Arcibald rajs :`Cuvajte se,Srbi,sebe samih`

:: Toothless i Raic su ti objasnili, ako razumeš, razumeš, ako ne - džaba ti ga bilo. Nije reč o strahu o usamljenosti, ali ti si suviše ograničen da to shvatiš. No, nema veze, ne vredi da ti crtam. Ne vredi ni da ti objašnjavam ZAŠTO TREBA da te bude briga koliko ova država ima stanovnika i dokle će to da nas dovede, jer onda treba da znaš čemu uopšte treba da služi država itd... onda otidosmo u off gori nego onomad... Kod nas je ionako sve poremećeno i puklo, pa onda nije ni čudo što ima onih koji razmišljaju kao ti. Za mene si samo čovek koji je u debeloj zabludi, da ne kažem nešto teže..
:: Po toj tvojoj logici, ljudi ništa ni ne bi trebali da rade. Što ja da počinjem posao, kad može neko da me opljačka? Što da pravim decu, kad mogu da se razbole? Što da vozim auto, kad mogu da se slupam? Što ovo, što ono? E po tome se razlikuju ljudi, koji se ne libe da se prihvate posla i rizika, i da isteraju svoje - i jajare. A ova zemlja danas puna je takvih jajara, zato i jesmo ovde gde smo.
:: Lepo su govorili ljudi: Dobri Srbi izginuše u silnim ratovima, Bog ih ubio što su ih i vodili uopšte, ostala samo šaka jada... čast izuzecima :
:: :: Mrzi me da odgovaram na sve,niti ima razloga. Kao što sam kažeš , tebe su učili da su deca najveće bogatstvo. U redu, i mene isto,ali jer se ja negde pitam nešto ili bespogovorno prihvatam tuđe viđenje stvari i tuđe želje zato što se od mene očekuje ili su me tako učili? ne,naravno,a pored dve sestre koje su dobile decu bez rešene egzistencije za sebe, dva druga i kuma, mogu ti samo reći,pukli su svi ,psihički na prvom mestu jer nisu imali dovoljno ni za sebe a kamoli za druge. Kada ih pitam šta ćete da radite kada se dete razboli a niste dobili ni tu malu platu oni me napadnu sa sličnim komentarima kao ti,pa su me posle zvali da im pozajmim baš za sličan slučaj što sam naravno i učinio. Sva ta deca rastu bez svega onoga što mislim da bi trebalo da imaju,a kakvi će rezultati biti , ja odlično znam,a oni će sami videti ali verovatno kao i većina sličnih,neće to priznati (osim sebi
:: :: Što se tiče posla u BG, svoju firmu sam vodio još pre 8 godina , i znam odlično šta znači imati posao ,organizovati ga i održati,a tada je još manje ili više bilo vreme kada su se delili krediti, nekih investicija bilo i slično tako da ako misle da posla ima u BG,neka dodju ali svi zaboravljaju cene usluga ovde i troškove koji su mnogo viši. A što se tiče tvog druga, žao mi je,ali bi možda bilo bolje da ne pitaš mene nego upravo njegove roditelje šta su oni mislili kada su ga pravilia a nisu imali obezbeđenu budućnost za njega a to je ono upravo o čemu ja govorim ako pogledaš postove gore. Ljudi prave socijalne slučajeve, pričaju o sebičluku a upravo oni stvaraju nov život i muku mu na vrat pakuju time što nemaju šta da mu ponude i to je suština svega. Najsiromašniji slojevi najviše dece i imaju. Ja znam, i zašto ,ali me mrzi da pišem jer je to gubljenje vremena i poseban sociološki problem kojega su neki svesvni,a većina (barem kod nas),nije
Stripy @Sky 11.02.2011. 15:42 #294101

broj poruka: 4163
Ok, poštujem tvoje mišljenje. Nema se uslova. Ali da te priupitam nešto: Ako je današnja situacija sjebana, toliko da ti ne pada na pamet da se ženiš i praviš potomstvo jer nemaš uslove, šta ćeš da radiš za na primer 15,20 ili 25 godina ako situacija ostane nepromenjena?

http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ0
Moje sokoćalo
i3 550
Asus P7P55D PRO
2Gb DDR3 (neka na 1066)
Asus 8800GTS
Čifteković 0,35KW
HDD WD crni 1TB, WD zelembać 1TB i WD zelembać 1,5TB

STRANA 4 OD 6  
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647616.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs