naravno da ga je odneo, saban.. evo danas su mi pisala dvojica u vezi jednog telefona za smesne pare `koja je zadnja cena`.. jedan iz Valjeva, drugi iz Zajecara..
:: Kad sam poklanjao stari krevet, lik je trazio da mu platim da ga odnese. Kao njemu se ne isplati :: :: Reko sam mu dobro onda ga ostavi, nemoj da nosis, ja ti platiti necu :: :: Sta mislite, da li ga je odneo :: x :: :: najidealnije :: idealno :: ::
Drugovi, omladinci, sta bi na kraju? Zna li se zadnja cena, a? A? a? Samo poziv i e-mail. SMS ne citam. Hvala lepo! A i to su likovi:) Zna li neko zasto se ne cita SMS? A, a? Ako zna, neka kaze ovde odmah ili zauvek da cuti...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
SMS se ne čita zbog neozbiljnih g*vnara i dobacivača
01.06.2013. 17:20
status: user broj poruka: 1886
:: Drugovi, omladinci, sta bi na kraju? Zna li se zadnja cena, a? A? a? Samo poziv i e-mail. SMS ne citam. Hvala lepo! A i to su likovi:) Zna li neko zasto se ne cita SMS? A, a
Prvo - niko nije dovoljno bogat da svakog dana baca pare na budale - a SMS košta - košta i novca, a i vremena/nerava da se kuca.
Drugo - preko SMS-a se uglavnom javljaju oni koji ti BEZOBRAZNO ponude 20-30-40% ispod cene koju tražiš - dakle - NEOZBILJNI likovi koji idu po principu `ako prođe - prođe`, a čak i ako im spustiš cenu - nemaš nikakvu garanciju da će ZAISTA doći da kupe to za šta su ponudili 20-30-40% manje keša nego što tražiš.
Treće - preko SMS-a ili email-a često DOBACUJU p*čkasta g*vna od smradova kojima se ne sviđa nečija cena, jer oni, gospoda, smatraju da ONI treba svakome da odrede i odobre cenu za robu koju taj čovek prodaje - pa onda, ako im se cena ne sviđa, šalju psovke, uvrede i slično...
Sve ovo ti je već bilo napisano i obrazloženo na temi, by the way...
Ja sam jednom liku sad kad sam prodavao ovu moju hd 6870
01.06.2013. 17:31
status: user broj poruka: 6876
Spustio za 1000 dinara,jer sam primetio da je ozbiljan i da hoce da kupi,ali za 1000 dinara manje,isao sam po principu,ako cu da crknem za 1000 neka crknem. Msm da tako nesto je ok.
Ali bilo je likova koji su mu nudili i 30% manje od realne cene,likovi mi nudili ko da prodajem hd 6770 :)
Takodje,jednu jako bitnu stvar sam primetio,to je kao neka epidemija,radi se o gospodi sa bench-a.Kad oni nesto prodaju traze smesne cifre,primera radi kad sam gledao da uzmem nesto umesto hd 6870 koju sam prodao,hteo sam hd 7950 i nekoliko likova je trazilo za polovne stare nekoliko meseci 10% manje novca nego sto taj isti model kosta u maloprodaji!A kad kupuju,onda su kao realni,pa pricaju 25% manje od cene nove ako ima garanciju :)
Za mesecak dana ce na prodaju phenom II x4 955 i MSI 870-c45 u garanciji + OCZ Vendetta 2. Jedva cekam da vidim ponude tipa 70e :)A toliko neki pojedinci i traze za phenoma II x4,koji je nov toliko :)
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Ja sam za MSI Lightning koji trenutno prodajem dobio ponudu od 280 eura, kao ,` ne moze polovna kartica da vredi vise od 70%`, a garantujem da bi je taj pokusavao prodavati za 350+ eura, neki bi trazili i cenu nove(mozda i preko 400) jer je nema na trzistu...
A isto tako mogu i ja da filozofiram kako kartica samo stajala upaljena , da nikad nije klokovana, niti je radila mining, neopterecena osim testa par igara i osnovnih testova za utvrdjivanje ispravnosti iste nakon kupovine, da je debelo placena (glavni argument :d ) i da treba da vredi 90% jer je near mint, kao sto i opisuju ti pomenuti prodavci sa Bencha...
Treba biti objektivan...
A zadnja cena je postala deo vaspitanja, prvo se ispita i ispipa da li moze jeftinije, a onda se najcesce ne kupi...
Prodace je al za kolko.Polovna stvar je polovna cak iako si je samo otvorio to je polvovno a za kolko ce je prodati.Pa za onoliko za kolko je neko spreman da je kupi i za to koliko si ti spreman da ideš dole sa cenom a da više ne želiš da je daš za tu po tebi nisku cenu. Na tvoju stranu je što ovih karti nema i što amd još nije izbacio novu seruju grafickih karti tako da da definitivno možeš da tražiš više nego obicno ali pitanje je ponovo dal ce to neko da plati jer onaj ko ima 300 evra za polovno sta njemu predstavlja još 50 preko toga za novu.
Re: SMS se ne čita zbog neozbiljnih g*vnara i dobacivača
01.06.2013. 20:33
status: user broj poruka: 1670
Zasto? Evo jos jednog odgovora: Recimo, ja nikada, ali NIKADA ne citam SMS, pa to i napisem da ljudi ne bi bez veze trosili dinar-dva-pet ni za sta. Ako mi nekad nesto stigne, eventualno pogledam od koga je (bez otvaranja poruke =]) i automatski pozovem... ali to samo ako je neko iz imenika.
edit: Slagao sam za ono `nikada`! Citam one automatizovane poruke kad placam parking... i one od banke, kad ocekujem neku uplatu =].
:: :: Drugovi, omladinci, sta bi na kraju? Zna li se zadnja cena, a? A? a? Samo poziv i e-mail. SMS ne citam. Hvala lepo! A i to su likovi:) Zna li neko zasto se ne cita SMS? A, a :: :: Prvo - niko nije dovoljno bogat da svakog dana baca pare na budale - a SMS košta - košta i novca, a i vremena/nerava da se kuca :: :: Drugo - preko SMS-a se uglavnom javljaju oni koji ti BEZOBRAZNO ponude 20-30-40% ispod cene koju tražiš - dakle - NEOZBILJNI likovi koji idu po principu `ako prođe - prođe`, a čak i ako im spustiš cenu - nemaš nikakvu garanciju da će ZAISTA doći da kupe to za šta su ponudili 20-30-40% manje keša nego što tražiš :: :: Treće - preko SMS-a ili email-a često DOBACUJU p*čkasta g*vna od smradova kojima se ne sviđa nečija cena, jer oni, gospoda, smatraju da ONI treba svakome da odrede i odobre cenu za robu koju taj čovek prodaje - pa onda, ako im se cena ne sviđa, šalju psovke, uvrede i slično.. :: :: Sve ovo ti je već bilo napisano i obrazloženo na temi, by the way...
Pri prodaje te kartice je sto za 350e ima nova Gigashit HD 7870.I to model sa 3x windforce hladnjaka,ja imam gtx 660 ti sa 2x windforce i karta je veoma tiha i ne prelazi 60stepeni.
Apsolutno nema potrebe davati 400e za lighting,po meni.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Da ne kvarimo temu mojom kartom... kratka konstatacija... sve je to meni druze jasno, i toga sam svestan...
Samo sam u postovima iznad izneo poentu da koliku god cenu stavili, bar neko ce te ubedjivati kako to ne vredi toliko, bio on u pravu ili ne...a vrlo verovatno da ce taj isti prodavati mnogo skuplje istu stvar...
Licno nisam u kontaktu sa takvim osobama. Ne zato sto ne zelim ili imam neke predrasude, vec se tako jednosstavno desilo... ako ikada budem upoznao i druzio se sa osobom koja ima problem sa sluhom, sigurno je da cu tada vise obracati paznju .
:: trebalo bi da znate da postoje ljudi sa oštećenim sluhom i/ili govorom [da tako kažem] koji ne mogu da vas zovu ili da vam odgovore na poziv. :]
Nemojte ljudima da obarate cenu, ako vas ne zanima, ignorisie oglas, sem ako nije mega napucana i totalno nerealna cena, to bode oci i povlaci samo od sebe sprdnju i zajebanciju. Ako vas zanima i ozbiljan ste kupac pitajte prodavca na mejl pm sms, da se dogovorite oko cene ako moze, a uglavnom moze.
Ne znaju svi koji kupuju kako da iskopaju najnizu mogucu cenu na trzistu za neki proizvod
Evo random primer.
Ista karta isti model negde kosta 150e a negde drugde 200e (zavisi od prodavnice do prodavnice)
Neko stavi tu polovnu kartu sa garancijom na prodaju za 175e jer je on eto kupio u gigatronu, i to je ok cena. Neko mozda gleda cene po Gigatronu i slicno pa ce da kaze, super prodato moze. Ustedeo je 25e / 12% a opet ima garanciju.
A ako ne naidje takav kupac logicno cena ide recimo sa 175e na 150e pa posle na 130e pa 120e i to je to.
A ovde sam primetio da se odmah jebe otac prodavcu ako cena nije extra niska bar 40% cak i ako ima garanciju u odnosu na mozda jedan najjeftiniji primerak u nekoj prodavnici gde je mozda trenutno neka akcija.
Najjace je kada npr. prodajes za XX eura, a neko te nazove i kaze `E, pa mnogo ti je to, ima u M*** za XX+5....` Obicno ga posaljes da kupi tamo gde je video, e sad, da li je akcija, da li stvarno ima tog artikla , to je neka druga prica...
A jako cesta pojava je da se najvise cenkaju oni koji imaju najvise realnih para u dzepu...Oni sa malo slabijim finansijskim stanjem cesto ili kupe po postavljenoj ceni, ili ponude 2-5% manje para...Ko je tu onda lud?
Da ne razglabam dalje, jedan primer... sta reci kada stvar mesec dana staru prodajes za 75% od vrednosti u radnji, lik prvo kaze da je `ozbiljno zainteresovan`, nakon citavog istorijata artikla pita za ZADNJU CENU, kazes mu da ponudi ocekujuci 5-10% razlike, a on ti kaze da ne vredi to toliko i nudi 20% manje, odnosno 55% od cene u radnji? ? Prva misao je jako zanimljiva, i jedno pola sata bi se u govoru morala cenzurisati...
:: Nemojte ljudima da obarate cenu, ako vas ne zanima, ignorisie oglas, :: sem ako nije mega napucana i totalno nerealna cena, :: to bode oci i povlaci samo od sebe sprdnju i zajebanciju :: Ako vas zanima i ozbiljan ste kupac pitajte prodavca na mejl pm sms :: da se dogovorite oko cene ako moze, a uglavnom moze :: :: Ne znaju svi koji kupuju kako da iskopaju najnizu mogucu cenu na trzistu za neki proizvo :: :: Evo random primer :: :: Ista karta isti model negde kosta 150e :: a negde drugde 200e (zavisi od prodavnice do prodavnice :: :: Neko stavi tu polovnu kartu sa garancijom na prodaju za 175e jer je on eto :: kupio u gigatronu, i to je ok cena :: Neko mozda gleda cene po Gigatronu i slicno pa ce da kaze, :: super prodato moze. Ustedeo je 25e / 12% a opet ima garanciju :: :: A ako ne naidje takav kupac logicno cena ide recimo sa 175e na 150 :: pa posle na 130e pa 120e i to je to :: :: A ovde sam primetio da se odmah jebe otac prodavcu ako cena nije extra niska bar 40% cak i ako ima garanciju u odnosu na mozda jedan najjeftiniji primerak u nekoj prodavnici gde je mozda trenutno neka akcija :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell ::
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.