Kako lupate, jbt. Lepo uzmes, sednes razmislis dobro koliko bi ti mogao da odvajas za auto (redovna odrzavanja itd). Pa se raspitas koliko koji za odrzavanje kosta i lepo procenis na kraju sa svim utiscima, sta bi tebi najvise odgovaralo. I naravno u kupovinu bez, nekog tebi poznatog, mehanicara ne idi.
Renault Laguna 1.9DCI 120konja 6brzina imam je i prezadovoljan, 2.2DCI su takodje mnogo dobri motori
Isto tako dobar je i C5 2.0HDI doduse bolje se pokazao 2.2HDI ali to zavisi od tebe
Price o tubinama i kojekakvim sranjima su suvisne, ja imam lagunu vec 2 godine i nisa osim servo pojacivaca i glavnog kocionog cilindra nisam imao, i redovne zamene ulja i filtera
e sada ako neces dizela ima jedan strasan auto 2.0 beniznac Nissan Primera 140konja, uzuzetan auto
ima stvarno svega i svacega da se kupi, ja volim japance i imao sam i daihatsu applause imam i sada mitsubishi colt 1989 takodje prezadovoljan
E sada ima i kao neka treca kategorija to su italijani, ja licno vozim alfu 146 i zadovoljan sam sa njom jako 1.4 je motor 16v sa 105konja jako dobar auto
Ima tu ALfa 156, najbolje su se pokazale one 1.8 TS 16v 140konja one se najmanje kvare i 2.0 TS je izuzetan auto ali je malo skuplji za odrzavanje
najbolje ako naletis na neki auto pitaj pa cemo da te posavetujemo!!!
Pozzz u al sam se raspisao..........
Stilo je takodje odlican auto samo sto je malo teze naci dobrog dizela kod nas jer je to sve krsh koji se kupuje u italiji na kilo, najbolje se opet pokazao 1.8 16v benzinac 133 konja Vi
Vidim pominju i omega, 2.0 16v je extra stim sto eco tec motor kad zvekne ima velikih zajebancija, na plin su extra
Koliko ljudi samo znam koji seru kako je turbo dizel skup za održavanje zbog turbine itd...
Govnarija čista, imao sam barem 5 turbodizela, i ni sa jednim nisam imao bilo kakvih problema...
Naravno najbolji iz gomile je VW/Audi 1.9TDI, ali teško da za 3600 evra može da se nadje...
Može da se uveze 206 HDI sa 4-oro vrata ili Clio sa 4-oro vrata za 3600 evra. U oba ima dovoljno mesta da se komotno 4-oro ljudi preveze... __________________ Scourge of PCBerza
VW 4 i Audi A3 iz Srbije ni pod razno, pogotove ne te za 4000e. Srbin u zivotu nije stavio originalni deo na VW/Audi. A i ako je stavio... To su cifre od 6000e! Veruj mi ja sam hteo A3 2002-2003. Polovni t.dizelas je macka u dzaku... Francuz HDI 90ks je za mene mnogo spor.
Najbolje bi ti bilo neki benzin 1.8 ili 2.0 + plin.
Nista od toga nije bitno, jer kad ti upalis auto i cujes tog rednog zderaca benzina, sav se istopis kao i tvoj novcanik. 12-13l ce da trosi na otvorenom putu, u gradu ja glavu dajem da nece da ga spusta ispod 18l.
Pa moj kadet 2.0 u gradu ne spusta ispod 13l.
i to za francuze, ja stvarno vec godinama nisam video nijednog francuza po beogradu...nema ih nesto majku mu, svi voze bmw ...Krenem sa decom na selo (primer, naravno vocim bmw 735), okrenem se pozadi i kazem `deco pripremite se, kad tata upali auto cucete kako bog dozivljava vrhunac` a to sto mi treba dve litre benzina samo da ga preparkiram, apsolutno je zanemarljiva stvar kao i registracija i odrzavanje...`znate sta to znaci decice? Stedite od decijeg dodatka da tata sipa malo sokica da vas odvede u vrtic, ne treba tu mnogo, jedno 2-3 000 da vas odvedem do vrtica i da se vratima mama ce da vas pokupi kad se bude vracala sa posla, ona ide prevozom`
:: @Lonely max, pa jel ti misliš da će ta sedmica sama da se održava? Da kupi 735 i koju kubikažu onda da stavi umesto tog rednog 3.5? Koji god da stavi benzinac potrošnja će da mu bude preko 12-13 litara, što na današnje cene goriva nije malo :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: ::
je vrlo nezahvalna. Sto kazu nit smrdi nit mirise. Ako planiras da prelazis vise od 6000km godisnje, nikako ne kupuj polovnog francuza. Kvare se, a delovi su strava i uzas koliko su skupi. Od fiatovog programa punto/panda benzinac je dobra kupovina za malo para, a i odrzavanje nije preskupo. Forda mozes da nadjes za tu cifru (moj savet benzinac). Govorimo o fokusu. Odrzavanje skuplje nego kod fiata. Za Audi, bmw i mercedes nemas para, pa ti ostaje kao najpovoljnija solucija WV. Moj komsa je skoro prodao golfa 4 1.4 benzinac metalik sa klimom i alu felnama za 3900. Auto kao casa.Sednes i vozis. Znaci gledaj nekog golfa ili pola. Neka pricaju ljudi svasta ali je nemac zakon. Dacie su gola govna, kvalitet nula a delovi kostaju koliko i za francuze. Opel astra cene su im pale drasticno. Dizel motori su im problematicni i elektronika ih kolje mnogo. Znaci astru samo benzinca. Toliko od mene. Nadam se da se neces zeznuti u kupovini.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
DFI DK 790FX M2RS Amd Athlon II x2 265 3.5Ghz & CM Hyper 212 Transcend 2x1 gb DDR2 900 mhz WD 3200AAKS MSI 8600 GT oc LG W2243S-PF Chieftec gps 400w Logitech X-230 2.1 Audigy LS sb 0310
:: @Modena: Reg se na BMW Club Srbija ima tamo obrdo njegovih projekata ili ako imas face Auto Servis BMW Klinik i tu ima dosta slika i projekata poput V8 u E30, V12 iz E32 u E30 (nazalost mislim da ovaj projekat stoji nedovrsen), 745i Turbo, E30 M50B25 itd! : :: ::
Ok,poseticu sajt hvala a inace bivsi vlasnik sam e36 325i m50 TU i do skora e36 coupe 328i m52(prava zver od auta) a sada polako gledam neki e46 320d... Ko bmw nije vozio ne zna sta je uzivanje u voznji.
koji su uzeli i polovnog Klia, i senika, i xaru pikasu, i pežo 206, i niko nikakav veći kvar nije imao.Sve polovno je mačka u džaku , ali ako dobro proveriš auto, smanjuješ rizik u velikoj meri.Pošto kupuje čovek auto za 3600 evra, sumnjam da bi mu BMW ili slično bilo u opcijama.Da ima pare da vozi BMW, sumnjam da bi se natezao sa 3600 evra i tražio savet na PC berzi.Mislim da Ford ne može da prismrdi sa cenama delova Puntu, pošto je naprimer, vodena pumpa za moj auto 1890 dinara, ležaj točka 800 dinara,...itd. @Kuglice - Reci brate jel` ti treba porodični auto, auto za kurčenje, za posao,...?Koliko možeš da izdvojiš na održavanje na mesečnom nivou?Ja sam u moj Punto za 3 godine uložio oko 2600 evra samo u redovno održavanje, ali je zato skoro u top stanju(upravo sređujem klimu, i to je to).nikada ne bih vozio auto koji ne mogu pravilno da održavam jer bi mi bilo žao da ga akam, a još i povećavam rizik da mi nešto rikne kad mi najviše treba. Ako ti je Punto previše mali, i dalje sam za Multiplu na 1. mestu.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
Zavisi gde ga radiš, brate.U Delti je veliki servis za Punta 34 000 dinara, i to na popustu.Iako su delovi džaba, tamo šure kao nenormalni, a ugrađuju isto ono što prodaju KIT commerce, beocar, i ostali...Skuplji su delovi za DCi motore, ali su motori odlicni, skoro identične performanse kao i benzinci.A za FIAT multi jet motore nema šta da se kaže, još jedan pun pogodak, isto kao i ovi novi multi-air benzinci.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
:: Ja sam cuo da je veliki servis za 1.5dci (clia) nesto mnogo, 500e, sad dal je to tacno, ne zna :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: ::
:: Ja sam cuo da je veliki servis za 1.5dci (clia) nesto mnogo, 500e, sad dal je to tacno, ne zna :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: ::
U pravu si daume,mada, može i za 250 da se nađe , ali ni 300 nije mnogo jer ga ne radiš svaki dan.Navikli naši ljudi da voze juga i da ne menjaju ulje, niti išta drugo, dok im auto ne stane negde u nekoj vukojebini.
:: Jeste brate ako uračunaš sat vremena sa finom plavušom dok ti se popravlja.. :: :: Veliki servis za Clia 1.5Dci je 300 evra... Ako je to nekome mnogo, onda stvarno ne znam šta da kažem.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Ja sam cuo da je veliki servis za 1.5dci (clia) nesto mnogo, 500e, sad dal je to tacno, ne zna :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: ::
A sto ne crnka? One su kao jeftinije? Jel to neka deskriminacija? x)
Ja se za sada posto nema kinte drzim auta koji imam vec 6 godina i koji me super sluzi, a veliki servis 99 evra :)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Jeste brate ako uračunaš sat vremena sa finom plavušom dok ti se popravlja.. :: :: Veliki servis za Clia 1.5Dci je 300 evra... Ako je to nekome mnogo, onda stvarno ne znam šta da kažem.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Ja sam cuo da je veliki servis za 1.5dci (clia) nesto mnogo, 500e, sad dal je to tacno, ne zna :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: ::
I dalje niko ne komentariše FIAT multiplu.Znam da je ružan do bola, ali mislim da je smešna cena za jedan tako ekonomičan i komforan autobus.
:: A sto ne crnka? One su kao jeftinije? Jel to neka deskriminacija? x :: :: Ja se za sada posto nema kinte drzim auta koji imam vec 6 godina i koji me super sluzi, a veliki servis 99 evra : :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: Jeste brate ako uračunaš sat vremena sa finom plavušom dok ti se popravlja.. :: :: :: :: Veliki servis za Clia 1.5Dci je 300 evra... Ako je to nekome mnogo, onda stvarno ne znam šta da kažem.. :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: Ja sam cuo da je veliki servis za 1.5dci (clia) nesto mnogo, 500e, sad dal je to tacno, ne zna :: :: :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: :: :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: :: :: ::
Poenta je da ko nema para da odrzava, registruje i sipa gorivo
23.06.2011. 14:27
status: user broj poruka: 4515
ne treba ni da vozi auto. Koliko pacera znam, dignu kredit da kupe golfa, al onda kad crkne, stavi turski deo... Mnogo mrzim te pacijente... Sa jedne strane glume smekere... A vamo nema para da popravi auto... sipa gorivo za 500 dinara... Drzi auto konstantno na rezervi dok ne crkne pumpa... I ti kao da kupis auto od takvih retarda... Idi breeeeee
Re: Poenta je da ko nema para da odrzava, registruje i sipa gorivo
23.06.2011. 14:36
status: user broj poruka: 6083
Zato ja vozim auto star 18 godina, al odrzavan i bolji od vecine novijih punta i stila. Al jbg, sipam za 500 din (plina doduse), a ako sam zbog toga retard, nek bude (u kgu solidno zavrsis posla sa 500din plina, cak i ako ti trosi ~18l ko meni)
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9, Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: ne treba ni da vozi auto :: Koliko pacera znam, dignu kredit da kupe golfa, al onda kad crkne, stavi turski deo... :: Mnogo mrzim te pacijente... Sa jedne strane glume smekere... A vamo nema para da popravi auto... sipa gorivo za 500 dinara... Drzi auto konstantno na rezervi dok ne crkne pumpa... I ti kao da kupis auto od takvih retarda.. :: Idi breeeee :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: ╭∩╮(︶︿︶)╭∩ :: ::
Re: Re: Poenta je da ko nema para da odrzava, registruje i sipa gorivo
23.06.2011. 15:02
status: user broj poruka: 4515
Snupi, nisi skapirao poentu. Hocu da kazem da u Srbiji, a pogotovo u Beogradu, veliki broj retarda glume smekere i neke lovatore... Loze se da voze kola koja realno ne mogu da priuste sa platom od 25k... Daje lik 60% plate na kredit za jebeni auto i na gorivo, a ima decu... I onda takav retard prica kao trula drzava... Truo mozak, rekao bih ja!
:: Zato ja vozim auto star 18 godina, al odrzavan i bolji od vecine novijih punta i stila. Al jbg, sipam za 500 din (plina doduse), a ako sam zbog toga retard, nek bude (u kgu solidno zavrsis posla sa 500din plina, cak i ako ti trosi ~18l ko meni :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9 :: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll :: :: :: ne treba ni da vozi auto :: :: Koliko pacera znam, dignu kredit da kupe golfa, al onda kad crkne, stavi turski deo... :: :: Mnogo mrzim te pacijente... Sa jedne strane glume smekere... A vamo nema para da popravi auto... sipa gorivo za 500 dinara... Drzi auto konstantno na rezervi dok ne crkne pumpa... I ti kao da kupis auto od takvih retarda.. :: :: Idi breeeee :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: :: ╭∩╮(︶︿︶)╭∩ :: :: :: ::
Da, izgleda da veliki broj sugrađana to radi. Vidim po tome sto se kola u mom dvoristu slabo voze, tj sluze da se preveu od kuce do posla, i to je to. Ja tek za takav odnos ne bi uzimao kredit. bolje moja peglica raspala nego auto da odplacujem neki ko lud godinama - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Phenom 2 1090t,Gigabyte 870A-UD3,4gb Exceleram 1800mhz,Sapphire HD 6870,2x2 TB Samsung HDD,NZXT m59
Imam prijatelja baš koji je prošle godine uzeo na leasing nov VW Polo za 12.000, samo da bi ga ukućani vozikali kako kad do radnje ili retko kad na put u unutrašnjost Srbije. Većinu vremena je sedeo na parkingu, i posle godinu dana je evo skoro pola vrednosti izgubio. 5000 evra u proseku bačeno zbog želje da se vozi novi model... __________________ Scourge of PCBerza
ali tu si negde!!!ja sam prosle godine uzeo clia 1.5dci 2005 (82 ks) - -PREZADOVOLJAN SAM!!!nije uopste skup za odrzavanje znaci vozim ga vec godinu ipo zamenio sam mu samo desnu sponu i menjam ulje i filtere na 8-10hiljada km.od svih kola koje sam imao sa njim sam se odmorio i najsladje navozao(20-25 hiljada godisnje) e da - ta prica za dizele i turbine i brizgaljke i cuda kojekakva - to sve zavisi od kvaliteta goriva koje se sipa u auto-SAVET-bez dobrog majstora ne ici u kupovinu(nekog islifanog koji samo to radi)!!!! a koliko sam ja cuo od nekih majstora koje smatram ozbiljnim,svakom ovom novijem dizelu oko 10te godine zivota ne gine UZ ciscenje brizgaljki a mozda i remont turbine (zbog goriva u srbiji)-mada ni to ne mora da znaci....
CHIEFTEC BX-01B-B-B(gps-550ab a) ASUS P5K-E CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3 push&pull) KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl5 ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz) WD 500GB caviar black SAMSUNG2233BW
Trošak goriva je otprilike od 1/3 do 1/2 troškova održavanja automobila, ako hoćeš da bude ``utegnut`` sve vreme. Tek na to dodaješ i trošak registracije.
Na svakom ćošku imaš po 10 ``iskusnih`` kojima se ``ništa`` ne kvari godinama, a ono samo što točkovi ne pootpadaju. Takvima je sve odlično dokle god motor reaguje na pritiskanje gasa.
Bolje beži od modela vraćenih sa leasing-a, osim u slučaju da ti neko od ozbiljnog poverenja radi na uticajnom položaju u banci.
U svakoj prilici izbegavaj modele opisane kao extra, izuzetne, besprekorne, sjajne, odlične, full(što imaju od opreme sve, osim - svega!).
To su po pravilu najgore lešine.
Već si dobio predloge za modele.
p.s. Svaki troši 5l, maksimalno 6, ali na 70km(ne zaboravi), ne na 100km, jer 90% ``iskusnih`` i ne sipa više od te količine odjednom.
Neko će reći da sam ja psihopata, mada mi većina majstora kaže da je to pravilno održavanje.Ovako: Selenia gold ulje i filter sam menjao na 5000 km(fabrički predviđeno na 10k, u idealnim uslovima).Sada sam prešao na Selenia 20k, i njega ću menjati na 10 000 km(fabrički propisano na 20k).Svećice NGK menjam po fabričkom intervalu, kablove takođe, veliki servis na 40-50 000km, kupio sam 4 nove letnje i 4 nove zimske gume (Tigar sigura i wintera), premeštanje na 10 000km, i zamena letnjih zimskim čim temperature padnu ispod 7c.Povremeno sipam Wynn`s aditiv za čišćenje dizni na pun rezervoar, provera optike(nacentriranosti trapa) pri svakoj zameni zimskih i letnjih guma, ...Potrošnja, kombinovano(pola grad, pola auto-put) je 5,2 do 6 litara plafon(kada su gužve tipa kreni-stani).Na otvorenom, na 85-90km/h je 4,5 litra bezolovnog.Gorivo sipam na MOL i ELP pumpama, mada sam video na EKO pumpama novi Euro BMB 98(ne 95 nego baš 98 oktana), koji je do jaja.Imao sam pola rezervoara euro bezolovnog sa ELP-a i dolio sam 22l tog Euro BMB 98, i auto pokazuje još manju potrošnju.Sa Seleniom 20k i euro bezolovnim, motor je mnogo tiši i mirniji.Pre neki dan uradih i veliki servis, sutra servis klime, i nemam o čemu da razmišljam. Izvinjavam se svima na eseju, ali smatram da veliki deo ljudi vozi automobil koje ne može ili neće da održava.Nisam Stevo Žigon, ali ovo je po meni normalno i pravilno održavanje.
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647600. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.