Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
`Kome odoše sve izgubljene prodaje PC-a? Samsungu`
STRANA 2 OD 2
obradmi Re: Re: podrzava tablet t.j android pc usb tastaturu i mis 28.04.2013. 17:16 #490039

status: user
broj poruka: 7729
cita flesh od 16 gb koji sam probao preko otg kabla isto,postoji office koji se zove Kingsoft office ,on cita MS office ,ali izmene u dokumentima moze samo sa verzijom iz 2003 (excel i word)
:: Koji je tablet u pitanju
::
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: :: Ja sam probao kod mene na tabletu,ide preko otg adaptera `ko ima mini hdm
:: :: moze da ukljuci na tv pa da mu bude kao desktop
:: ::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milunka Evo i od mene pitanja ... 28.04.2013. 17:40 #490041

broj poruka: 1624
Koliko vas koristi tablet upaljen 24 / 7 ?

koliko koristi lap top upaljen 24 / 7 ?

Ja moj PC ne gasim skoro nikad,radi uvek kao sat, ali evo situacije...

Drugarica kupila solidan asus lap top ranije,dual core,nvidia gt 310,itd... CIM GA JE KUPILA,KUPILA I KULER ZA NJEGA...
Koristila kuci,igrala igrice ono,nije zakoreli gejmer, nakon 3 godine,vise nije ni za K,jedva radi, laptop je pritom redovno ciscen i odrzavan....

Drugar jedan, skoro uzeo, hp , i3 u njemu, amd grafika iz 6xxx serije, itd... Decko je stalno na netu, nije odmah kupio kuler, nosao lap top, nakon par meseci koriscenja,od silnog pregrevanja,nije mogao da radi, naravno uzrok je bila prasina, sad opet radi, ali sve gore i gore...

E sad ovako, zivo me zanima, posto znam koliko smart telefoni i tableti se greju, jel probao neko da drzi u ruci tablet i igra bilo koju solidnu igru jedno sat vremena ? Ja koji god smart telefon da sam imao, to se greje nenormalno, ali nenormalno, jednostavno igrice nabiju rad na 100 % i to vise ni po ekranu nemoze od vreline da se tipka... REcimo gta 3 kad sam igrao, to se greje , ubija...

Ah i da dodam, dual core procesor u telefonu je iza pentiuma III !
Quad core sada,dakle mislim na nove modele, u najboljem slucaju ce radili kao neki pentium IV.

Da ne spominjem,da je meni taj pentium IV kada sam ga imao leteo sa 512mb rama, dok je danas polako standard 2gb - za TELEFON I TABLET ... LOL , a jos su smesniji OS-ovi...

I onda kad cujem likove koji navode sta sve ima njihov NOTE 2, ` jaci brate nego danasnji komp ` , u sebi se samo slatko smejem , jer je jacine kao PROSECAN PC od pre 10 godina...

Dakle, toplota, potrosnja,i velicina, glavni faktori zasto su smart telefoni i tableti toliko slabi. sa minimalnom kolicinom izlaza , i dalje neuporedivo sa pc-jem, za ozbiljniji rad jos uvek nije , tako da je to sve jos uvek daleko od onoga sto neki pokusavaju da docaraju...

Da ne spominjem da ako ne daj boze nesto crkne, mora da pregledam sve zive majstore,mada su mi 99 % njih sumnjivi, i da sam bog zna dal je ugradjeni deo original ili nije, i dali je uopste dobro odradjeno ili nije.

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Pa šta? 28.04.2013. 17:40 #490042

broj poruka: 3730
+1

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Realno,postoji 15-20% ljudi koji nešto ozbiljno rade na računarima.Svi ostali korisnici koriste produkte industrije zabave.Žene,pre svega.Većina njih se buni zbog fakta da je PC ``ogromna kanta``.Ono što traže treba i da imaju.Znači,za te ``napredne korisnike`` su dovoljni smartfoni,tableti a možda se nađe i neki korisnik za netbook,ultrabook i slične konzerve
PhatPhuck Re: Pa šta? 28.04.2013. 17:43 #490043

broj poruka: 1886
Tačno tako. (u vezi žena)
I ne samo to: upravo zbog žena smo i mi muškarci bili TERORISANI I MUČENI GODINAMA PREMALIM TASTATURAMA NA MOBILNIM/SMART TELEFONIMA (Nokia E72), jer žene ili imaju tanke prstiće ili nabadaju noktima po tipkama, a svaki iole normalan muškarac (što se tiče veličine šake i debljine prstiju), sa žestokim MUČENJEM i STRESOM uvek mora da kuca po tim tastaturicama.
Osim toga, Azijati su maleni, pa su im i šačice mnogo manje od naših, i prsti tanji od naših (a i k1te), tako da su i radi njih tastature na smart telefonima (Nokia, Blueberry) ostale malene.

Upravo zato sada imamo pojavu `gigantskih` telefona, tipa Galaxy Note, ASUS Padphone i sličnih, jer su maloumne aztijatske kretenčine konačno shvatili da NI JEDAN NORMALAN EVROPSKI MUŠKARAC VIŠE NEĆE DA DAJE STOTINE EUR/$ ZA TA EXTREMNO-MINIJATURIZOVANA GOVANCA, koje mu je MUKA ŽIVA i konstantni STRES i nerviranje da koristi (zbog pogrešnih `klikova` po ekranu i grešaka u kucanju).

I hvala Bogu da su shvatili. Jedini telefoni koji za mene postoje, i koje razmatram uopšte su Galaxy Note, Samsung S4 ili Padphone. Ostalo neka slobodno propadne.

:: Realno,postoji 15-20% ljudi koji nešto ozbiljno rade na računarima.Svi ostali korisnici koriste produkte industrije zabave. Žene,pre svega.Većina njih se buni zbog fakta da je PC ``ogromna kanta``.Ono što traže treba i da imaju.Znači,za te ``napredne korisnike`` su dovoljni smartfoni,tableti a možda se nađe i neki korisnik za netbook,ultrabook i slične konzerve.
Milunka Re: Re: Pa šta? 28.04.2013. 18:09 #490047

broj poruka: 1624
Nokia e90 , sigurno najlepsi i jedan od najboljih telefona koji sam imao. Takodje i Nokia n900,koja nije bila za svakoga, a ko zna moze na nju da stavi koji hoce OS...

Elem , juce sam bio u Copy Centru , na Zelenom Vencu , drugar hoce da se tetovira, pa mu je trebalo da se odrade slike , raznoraznih kombinacija....

I tu pored standardnih radnika- zene, dizajnerka - zena. :) Zena u photoshopu cs6 kuca ko po digitronu a mozak joj radi ko svajcarski sat,ni jednom za pola sata koliko smo bili nije koristila padajuci meni,samo precice. Drugar sta god i kako god je mogao da izmisli oblik, kombinaciju,spoj,svaku mogucu izmenu na slici, znaci on zamislja ona tipka bukvalno kao na filmu nekog da gledam :D pri tom , iako vidno umorna,prica , caska , obavlja jos dosta radnji pored toga... i onda za 10 a4 papira punih slika kaze racun 170 dinara,pa da covek izvrsi harikiri.

Svi vec znamo,i imamo oko sebe,magistre,talente,neverovatne ljude koji nas inspirisu, ali u ovoj drzavi sve i dalje ide na dole...

Znam da sam malo sisao sa teme, ali mi je ne pojmljivo, nikakve ozbiljne demonstracije da se naprave, nista, muk, narod samo cuti i trpi, prosto ko da ne zelimo da zivimo ko ljudi, nego ko stoka.

asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 3.8ghz/Msi gtx 460 1gb cyclone/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.marantz pm550dc & Pilot RS 2.
misoni Besmisleno... 28.04.2013. 18:28 #490048

broj poruka: 35
je pričati o izuzecima.Činjenica je da je svaki rad sa tastaturom neugodan ako se ne radi o pravoj qwerty tastaturi.Ne treba ići protiv svoje prirode ni negirati žensku.
Dakle,meni čak ni rad na laptopu nije dovoljno udoban.

obradmi Sad sam bas isprobao vnc protokol 28.04.2013. 18:42 #490049

broj poruka: 7729
t.j remote desktop sa tableta na PC (t.j sa anroida na windows ) ,radi lepo ,klik misa zamenjuje dva puta brzo kuckanje po ekranu.Ping komande su one koje se koriste
u unix-u t.j linux-u preko terminal emulatora (de facto unix komande,bez root pristupa).
Druga stvar mnogi zaboravljaju cloud servise ,negde besplatne ,negde vrlo jeftine
kao alternativa PC perfomansama ,sve ce zavisiti od brzine net-a.

oreshac re 28.04.2013. 18:48 #490050

broj poruka: 485
Onda po Vasoj nekoj pokvarenoj logici i ovo moze http://goo.gl/PYJMu ili neki pametni TV da zameni PC.

Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1763839

cele1988 .... 28.04.2013. 19:17 #490053

broj poruka: 1424
nemas gde dvd-rw da gurnes da se bavis piraterijom :D :D XAXAXAXA

mighty Re: re 28.04.2013. 19:17 #490054

broj poruka: 1670
Nije pokvarena logika.

U dve porodice koje znam su izbacili računare i zamenili ih, u jednom slučaju su uzeli smart TV, u drugom smo nadogradili postojeći TV sa Monster Droid-om.

U oba slučaja su u pitanju stariji parovi, deca im u inostranstvu. Računar im je koristio samo za Skype da se čuju sa decom i da otvore nekoliko sajtova (uglavnom novine Blic i sl.) i da slušaju internet radio i čitaju /pošalju mail.

Ljudi su savršeno zadovoljni, potpuno su izbacili računar iz kuće, nema muke više sa virusima, update-ovanjem windows-a i sl. Ne zauzima im mesto, ne mora da se odžrava.

Onaj monster droid radi 24/7, ljudi su stalno dostupni na Skype-u, a cela sprava ne verujem da troši 10W.

To su dve kuće u koje PC više neće ući. Složićemo se da to su krajnje nezahtevni korisnici, ali više su nego očigledni pokazuju trend da prodaja PC-a opada.

Stalno mislite da ako nama koji posećujemo ovaj forum PC treba i želimo da ga koristimo i svima ostali to treba, ali to jednostavno nije istina.

Prodaja klasičnih PC desktop računara godinama opada i to nisu nikakve spekulacije već sasvim realni trendovi.

:: Onda po Vasoj nekoj pokvarenoj logici i ovo moze http://goo.gl/PYJMu ili neki pametni TV da zameni PC
:: Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=176383
Dejzan Re: Re: re 28.04.2013. 20:47 #490059

broj poruka: 3730

E ovo jos nisam cuo.... mislim sta reci....
Znam da su tableri pokrenuli ludilo ali sad tv da otima leb od pc ....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Nije pokvarena logika
:: U dve porodice koje znam su izbacili računare i zamenili ih, u jednom slučaju su uzeli smart TV, u drugom smo nadogradili postojeći TV sa Monster Droid-om
:: U oba slučaja su u pitanju stariji parovi, deca im u inostranstvu. Računar im je koristio samo za Skype da se čuju sa decom i da otvore nekoliko sajtova (uglavnom novine Blic i sl.) i da slušaju internet radio i čitaju /pošalju mail
:: Ljudi su savršeno zadovoljni, potpuno su izbacili računar iz kuće, nema muke više sa virusima, update-ovanjem windows-a i sl. Ne zauzima im mesto, ne mora da se odžrava
:: Onaj monster droid radi 24/7, ljudi su stalno dostupni na Skype-u, a cela sprava ne verujem da troši 10W
:: To su dve kuće u koje PC više neće ući. Složićemo se da to su krajnje nezahtevni korisnici, ali više su nego očigledni pokazuju trend da prodaja PC-a opada
:: Stalno mislite da ako nama koji posećujemo ovaj forum PC treba i želimo da ga koristimo i svima ostali to treba, ali to jednostavno nije istina
:: Prodaja klasičnih PC desktop računara godinama opada i to nisu nikakve spekulacije već sasvim realni trendovi
:: :: Onda po Vasoj nekoj pokvarenoj logici i ovo moze http://goo.gl/PYJMu ili neki pametni TV da zameni PC
:: :: Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=176383
MaliAbner Re: Re: Re: re 29.04.2013. 10:54 #490103

broj poruka: 7772
Nemoj se ljutiti...

ALI vreme je da udahnes duboko, operes usi (posto ne cujes), umijes i otvoris oci (pomaze kod krepkosti ociju umorenih od blejanja u ekran), okrenes se oko svoje ose (siri pogled na svet), prodjes malo sveta (vidis sta se sve moze i desava/koristi van tamnog vilajeta zvanog Srbistan), etc...

Cuces, videces, osetices, i na kraju upoznati puno ljudi sa razlicitim potrebama te shvatiti da nisu svi megalomani poput vecine na ovom forumu...

Ne koriste svi racunar za igranje, neko ga koristi iskljuvivo za komunikaciju sa osobama na drugom kraju sveta, citanje knjiga, stripova, novina casopisa i sl...

Neki ga pak koriste za pravljenje para tj. kao orudje za rad (sebe ubrajam u tu grupu) i njima ce PC kakav danas postoji vecito biti nezamenljivo sprava za rad...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: E ovo jos nisam cuo.... mislim sta reci...
:: Znam da su tableri pokrenuli ludilo ali sad tv da otima leb od pc ...
:: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: Nije pokvarena logika
:: :: U dve porodice koje znam su izbacili računare i zamenili ih, u jednom slučaju su uzeli smart TV, u drugom smo nadogradili postojeći TV sa Monster Droid-om
:: :: U oba slučaja su u pitanju stariji parovi, deca im u inostranstvu. Računar im je koristio samo za Skype da se čuju sa decom i da otvore nekoliko sajtova (uglavnom novine Blic i sl.) i da slušaju internet radio i čitaju /pošalju mail
:: :: Ljudi su savršeno zadovoljni, potpuno su izbacili računar iz kuće, nema muke više sa virusima, update-ovanjem windows-a i sl. Ne zauzima im mesto, ne mora da se odžrava
:: :: Onaj monster droid radi 24/7, ljudi su stalno dostupni na Skype-u, a cela sprava ne verujem da troši 10W
:: :: To su dve kuće u koje PC više neće ući. Složićemo se da to su krajnje nezahtevni korisnici, ali više su nego očigledni pokazuju trend da prodaja PC-a opada
:: :: Stalno mislite da ako nama koji posećujemo ovaj forum PC treba i želimo da ga koristimo i svima ostali to treba, ali to jednostavno nije istina
:: :: Prodaja klasičnih PC desktop računara godinama opada i to nisu nikakve spekulacije već sasvim realni trendovi
:: :: :: Onda po Vasoj nekoj pokvarenoj logici i ovo moze http://goo.gl/PYJMu ili neki pametni TV da zameni PC
:: :: ::
:: :: :: Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=176383
quna Re: Re: Re: Idiotski članak 29.04.2013. 11:03 #490105

broj poruka: 1650
+ Obrada fotografija/postprodukcija rendera
Obrada zvuka/produkcija
Poslovni software/baze podataka
Programiranje/web dizajn
...

i5 750 : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb :
samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750

:: Ne može profesionalni video editin
:: Ne može 3D modeling i vajanj
:: Ne može 3d/2d Animacij
:: Jel trebam dalje da nabrajam pošto mogu do sutra
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: :: Ne moze obrada texta ?
:: :: ne moze Pisanje mail-a
:: :: Ne moze skidanje torenta
:: :: gledanje filmova ?
:: :: Upravu si ne moze u velikoj razmeri telefon ali zato tablet otkida...
:: :: AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400
:: :: :: Jedan telefon ne može 1% da uradi onoga što je moguće na kompjuteru, prazno baljezganje..
:: :: :: __________________
:: :: :: Scourge of PCBerza
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs