@markopvict Znaci jos jedan koji deli moje misljenje da je u srbistanu opsti deficit inteligencije... Godine negativne selekcije su ucinile svoje, zbog toga se inteligencija uglavnom iselila a ono malo sto ostane se do svoje 35÷40te utopi u sredinu...
@Dexter013 Respect za gest...
Nesto slicno tvom gestu sam i ja uradio naime doveo dva komada ovde, kad su sakupili neku njihovu zamisljenu sumu zapalilise nazad pre isteka ugovora... nije proslo pola godine eto ih pitaju da li mogu ponovo ovamo... hmmm...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ali mnogo malo kvalitetnog kadra u Srbistanu! Svi ubedjeni da su iq > 140, a ono go qrac : :: :: Mnogo malo njih radi na sebi, tako da kvalifikacija nigde... A ako ih i ima, ti su se vec snasli.
Mi smo intelektualno degradirali i kulturoloski zaostali u svim sferama. Jasno je to svakom pametnijem coveku .Treba biti patriota ali treba biti i realan. A koliko je zemlja propala tek se oseti kada negde duze zivis na zapadu pa se ovde vratis. Tuga i jad,beda.A sljama sve vise i vise..
Covek je hteo da kaze da li ce primeljeni kandidat biti placen za odradjeni posao bez obzira na diplomu ili ce da ga zvrnu i kazu znas ti si ipak SSS samo VSS mogu da imaju preko 1K evra...
Nazalost ima i takvih...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Seniori imaju svugde plate kod nas u Srbiji oko 1100e, :: stvar je u tome sto nikoga nije briga za veze vezice i koga ko zna, :: paire, diplome itd :: :: ili znas posao ili ne znas to je jedino bitno :: a kao sto vidis i placa se posteno :: :: Ne razumem sta si hteo da kazes :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Ako si mu rekao. Ljudi se sprdaju, tebi hvala sto cinis uslugu i pokusavas da pomognes bar nekome ovde, ali uvek ima zaostalih. Dzaba Dex, oni koji razumeju, nece ni pitati. Doci ce i to je to. Hvala na info-u.
Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
:: Seniori imaju svugde plate kod nas u Srbiji oko 1100e, :: stvar je u tome sto nikoga nije briga za veze vezice i koga ko zna, :: paire, diplome itd :: :: ili znas posao ili ne znas to je jedino bitno :: a kao sto vidis i placa se posteno :: :: Ne razumem sta si hteo da kazes :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
ja mislim da je hteo da kaže da traže nekoga ko zna da radi...
08.12.2012. 10:04
status: user broj poruka: 3241
a ne nekog pajsera sa kupljenom Megatrend diplomom koji ne zna dupe da obriše a ima zvanja dr mr qrac palac... Lepo je naveo da imaju dobre plate i dobre uslove, a jedini uslov koji traže je to da znaš da radiš posao za koji si se prijavio jer oni rade ozbiljne projekte i ne treba im neki tatin sin (u poslednje vreme obavezno-Crnogorac) koji će da sedi u kancelariji i pred drugima da priča na telefon koji nije još ni uključen(kao iz onog vica).
Sve pohvale za firmu koja ovako razmišlja jer domaće firme propadaju upravo zbog toga što kadrove selektuju isključivo po količini diploma.Ova firma je očigledno shvatila da se najveći potencijal kadrova nalazi upravo u onima koji nemaju fakultet. Znam stvarno mnogo ljudi koji nemaju fax ali bi mogli uspešno da obavljaju sve moguće funkcije u jednoj firmi, i to 10x bolje od kupi-mi-tata-diplomu instant master-blastera. Takođe znam dosta ljudi koji su završili što državne što privatne faxove, a koji ne bi umeli ni nacrtanu ovcu da čuvaju.Siguran sam da svako od nas poznaje takođe veliki broj ljudi koji bi mogli da naprave čudo od neke firme samo kada bi dobili priliku, ali im se ta prilika nikada nije ukazala.
Jbga danas samo veza radi posao, ko te sta pita za znanje i diplomu, jel si cuvao ovce sa direktorom firme u rodnim Pickovcima? Jesi? E sad si zamenik direktora. :) Nisi ali imas potrebnu diplomu i znanje? E jbga, nisi dovoljno kvalifikovan, zvacemo te! (nikad)
Realno, nije samo slučaj u Dexterovoj branši nego svuda...
08.12.2012. 10:30
status: user broj poruka: 3241
Jebote, održavam auto kod jednog mehaničara koji radi u ovlašćenom, jakom servisu, i on ne provali da mi se trap raspada! Odvezem tri puta kod njega auto jer se čuje nešto da lupka u prednjem točku, on na kanal proverava sve i kaže sve je u redu, ti si Stevo Žigon i tripuješ... Ne da mi đavo mira i odem kod drugara koji radi u servisu kamiona, oteram na kanal, on izvali na keca da su otišli prednji silent blokovi i amortizer.Oteram da sredim kod drugog majstora (po preporuci), čovek mi skine silent blokove, oba amortizera, levu viljušku,....pokaže mi levu viljušku a kugla se raspala i samo što se nije otkinula! Kaže mi: `sine, od ovoga otpada otpada točak, ode glava...`. A ja proveravao tri puta kod idiota koji ceo život radi mehaniku i lik me pusti sa takvim autom da idem na put od 600km! Od sada održavam auto samo kod ovog drugog majstora, koji je, ispostavilo se, bivši kolega mog pokojnog ćaleta, i njegov ujak je `ladno bio ćaletov najbolji drug.Ipak je mali svet... Čovek je perfekcionista, skine šrafove, skine deo, stavi novi deo, pročisti navoj na svakom šrafu, pa tovatnu mast na svaki šraf, pa tek onda sklapanje.Ako neki deo nije za zamenu, isteraće čoveka iz radionice jer neće da radi takve stvari.Jednostavno, pošten, vredan i pametan čovek.
Primera imam milion u svim živim oblastima, i to je problem.Znači, kada zapošljavate radnika, gledajte da ZNA DA RADI POSAO a ne da je samo završio školu za to zanimanje.Gledajte odnos prema poslu, znanje, kulturu, sposobnost snalaženja i improvizacije, a ne šablonskog šljakera koji samo zna da gleda pravo... U Černobilu su jednom zaposlili nekoga preko veze i vidite šta se desilo. :)
Svaka cast, stvarno lepo od tebe dex.... neko ko zadovoljava date kriterijume a pritom zeli da radi nece uopste imati potrebe ovde nesto da komentarise, nego ce se odmah javiti tebi licno ili firmi...
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB DDR3 @ 1600MHz (patriot) HDD: WD 500 GB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
Svaka cast za gest Dexteru, ljudina si! Covek je lepo pitao ko zeli da radi, nemojte da ga pljujete. Ima ljudi koji ne mogu da nadju posao bas zbog toga sto treba veza (a u ovoj do zla Boga korumpiranoj zemlji za sve treba veza ili lova), dzabe znanje (imam fakultetsku diplomu tehnickog fakulteta, a shef mi je imao diplomu srednje skole. cisto iz zajebancije sam ga pitao da podeli dva broja na papiru i nije znao!!! bilo je nesto tipa 54000:114 i covek jednostavno nije znao, kao ni ostale moje kolege sa posla..sva sreca pa vise tamo ne radim. :)) ).. Kad bi vise bilo ovakvih ljudi ne bismo poznali nasu zemlju. Znao bi se red i rad, znaci ako znas radices to sto znas, a ne sve preko veze (pomocnik direktora EPS-a ima SAMO OSNOVNU SKOLU! A prima 80.000 din...toliko o nasoj zemlji..zato smo tu gde i jesmo..)..
Dex, jos jednom SVAKA CAST-uvek me prijatno iznenadis kao covek koji je tu da pomogne svima nama na forumu!
Antec 900 AMD Phenom II X4 965 Xigmatek Balder Gigabyte GA-990XA-UD3 Patriot 2x4 GB DDR3 1833 MHz ViperX Samsung SSD 128GB 830 Samsung 2 TB SpinPoint F4 ASUS ATI 7950 Dell U2412M Seasonic SS-750 W Logitech G105+MX518
Neću navoditi na kojem, ali profesori na mojem fakultetu i to državnom (ljudi sa celom kutijom diploma i sertifikata) ne znaju da uključe običan kompjuter nego su zaposlili čoveka koji će da im pre svakog predavanja uključi kompjuter i stisne dugme `start` u windowsu.
Takođe da ne pominjem ljude koji su trenutno na budzetu a ne znaju da akcentuju reč `kamata`.
Kada je Mlađan Dinkić (tada je bio ministar) dolazio u posetu fakultetu, neki su dolazili i po 2 sata ranije samo kako bi ga slušali. Naravno ja sam izbegao tu glupost jer se zna ko je i šta je. Kada sam ih pitao o čemu je bilo predavanje pola njih je zapamtilo priču o nejgovom studentskom životu ali zato drugu polovinu predavanja o oporavku zemlje niko nije zapamtio.
Na kraju posle priče sa nekih 10-ak ljudi je neko ispričao ono što je Mlađan pričao po televizijskom programu nebrojeno puta. U suštini došao je tamo, ispričao svoju već pripremljenu priču za novinare o ekonomskom oporavku zemlje kako bi za godinu dana mogao da dobije glasove sa fakulteta od studenata. I neki ljudi su išli ranije i to po 2 sata samo zbog toga.
Iz mog iskustva (za 9 godina samostalnog rada) nije me niko pitao sta sam i da li zavrsio nego umem li ( u pocetku) napraviti mrezu, konfigurisati servere i slicne stvari kojima se inace bavim... Sada posle ovolikog vremena kad uzimam neki novi posao, uglavnom na preporuku, u firmama koje na zalost otvaraju stranci, niko ne postavlja pitanje diplome nego samo zahteva tj sta im treba...i naravno cene ...
Ali rekoh, ako ovde ima programera ili nekoga ko je radio podrsku, da se javi.
Za sad samo neki studenti se javljaju, aj da kazem ovde da ne odgovaram na mejlove svakom pojedinacno, SENIORI, dakle neko ko je vec radio ovaj posao i dobar je u njemu. Logicno plata ce da to ispostuje kako i treba.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.