Jedini problem sto su mece, bembare i audiji po sedam do deset godina stari...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: u pravu si pisko, sve to stoji, cak su mi pre par godina potvrdili nesto slicno u Gigatronu iz direkcije gde sam dosao preko jednog zaposlenog sefa iz Gigatrona, ne da nema kupaca, vec da se ne isplati.. a ljudi i dalje imaju para za te stvari, sta vise, kad ima za Bembaru, Mecu i Audija bice uvek i za to.. zaboravljate da je sada nasa drzava maltene multinacionalna, sta bre nema ko da kupuje?! Ako ne mozemo mi, mogu Bosanci, Hrvati, Rumuni, Italijani, Djetici, KINEZI i boga pitaj jos ko.. ne moramo mi nista, nase je da gledamo i trpimo. :: :: :: :: Povremeno, a sad je jedan od tih `vremena`, se upitam gde vi slepci živite :: :: Zar stvarno ubeđivanjem sebe i celog foruma, da su gorenavedene firme i njihovi proizvodi kvalitetni (manje-više), mislite tako da izburičkate argument da zato toga mora biti i u ponudi :: :: Pa, zamenom teza dovedeni u zabludu, moram da vas razbludim: nije pitanje kvaliteta, nego toga što se to NE PRODAJE :: :: A, malo, ili vrlo malo pameti ili obaveštenosti je potrebno da se shvati zašto. Doduše, ne znam kako je povazdan u Beogradu, možda se tamo ne vidi, ali u provinciji se vidi: ima naroda koji šeta, ali NEMA NARODA u prodavnicama. :: :: I dalje, ako neko još zajapuren od naziva slepac, ne uviđa uzrok nestanka mnogih proizvođača i prozvoda - to je zato što narod nema para i ne kupuje ih, odnosno, neisplativi su za dobavljače ili ih je sramota da se ugrade onoliko koliko bi im bilo isplativo (kada ugrade i rizik da nikada neće uspeti da prodaju robu, tj. ne u razumno vreme - jer je čist gubitak ako zarobe novac u robi koja stoji na rafovima više meseci) :: :: Ljudi, mi smo u deep shit-u :: :: :: :: Budale računaju na sreću. :: :: :: ::
:: Povremeno, a sad je jedan od tih `vremena`, se upitam gde vi slepci živite :: Zar stvarno ubeđivanjem sebe i celog foruma, da su gorenavedene firme i njihovi proizvodi kvalitetni (manje-više), mislite tako da izburičkate argument da zato toga mora biti i u ponudi :: Pa, zamenom teza dovedeni u zabludu, moram da vas razbludim: nije pitanje kvaliteta, nego toga što se to NE PRODAJE :: A, malo, ili vrlo malo pameti ili obaveštenosti je potrebno da se shvati zašto. Doduše, ne znam kako je povazdan u Beogradu, možda se tamo ne vidi, ali u provinciji se vidi: ima naroda koji šeta, ali NEMA NARODA u prodavnicama. :: I dalje, ako neko još zajapuren od naziva slepac, ne uviđa uzrok nestanka mnogih proizvođača i prozvoda - to je zato što narod nema para i ne kupuje ih, odnosno, neisplativi su za dobavljače ili ih je sramota da se ugrade onoliko koliko bi im bilo isplativo (kada ugrade i rizik da nikada neće uspeti da prodaju robu, tj. ne u razumno vreme - jer je čist gubitak ako zarobe novac u robi koja stoji na rafovima više meseci) :: Ljudi, mi smo u deep shit-u :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Re: Re: Jel` vi to izazivate eVGA/Corsair desperado-a?
28.09.2012. 08:35
status: user broj poruka: 1650
Ali da ne zaboravimo nikako sledecu cinjenicu, ne ide su u rodbinu na slavu u Corsair kucistu, a ne parkira se ni ispred kafica, ono cami u uglu sobe i cak i kad ga neko spazi moze eventualno da vlasniku postavi pitanje: `Sta ti je ovo ovoliko, ja uzeo laptop manje mesta zauzima`.
Ja ne pricam o socijalnim slucajevima kojih je istina sve vise. Pricam o komponentama koje nisu avion i automobil od 5-50000eu., a vozi svako. Pa pogledajte vozila i sve vam je jasno. U supi ce da zivi ali ce da vozi BMW. Prema tome te price nema se za komponente, beda i sl., su price za malu decu. Srbin uvek ima za ono sto voli, osim socijalnih slucajeva koji nisu u stanju da priuste !!!
Druga stvar je sto u Srbiji polovina stanovnistva nema nikakav kompjuter, pa je zainteresovanost nikakva.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Ja ne pricam o socijalnim slucajevima kojih je istina sve vise :: Pricam o komponentama koje nisu avion i automobil od 5-50000eu., a vozi svako :: Pa pogledajte vozila i sve vam je jasno. U supi ce da zivi ali ce da vozi BMW :: Prema tome te price nema se za komponente, beda i sl., su price za malu decu :: Srbin uvek ima za ono sto voli, osim socijalnih slucajeva koji nisu u stanju da priuste !! :: :: Druga stvar je sto u Srbiji polovina stanovnistva nema nikakav kompjuter, pa je zainteresovanost nikakva :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
Izadji malo iz Beograda i Vojvodine, idi juzno, kakva crni kompjuter bre?! 90% stanovnistva zivi na ivici siromastva, a i ovi sto ga imaju, internet i one sitne igre tipa zuma i besne ptice i cao, svi srecni.
Kakv bre kurac evga Corsair, koga bre zaoble za to?!
Kao kad zenskoj osobi pricas o konjskim snagama motora od kola i turbo injectionima, samo ce da prevce ocima i da ti na krau kaze da je smaras niti je zanima niti se razume, KOLA = PREVOZ od tacke A do B. Tako ona gleda.
Tako je iz a kompjutere vecini ljudi, to sto smo mi ovde u malo boljoj poziciji finansiskoj situacijii+volimo+razumemo se u harder, mi ipak spadamo komplet u 0.5% populacije cele Srbije...
Ponuda i potraznja kreiraju trziste i nsita drugo, a cim necega nema nema ni potraznje da je ima niko nije lud da nece/ne zeli da prodaje/zaradjuje...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Upravo. Ne mora cak ni iz Beograda da izadjes, dovoljno je do Borce i sl. Sa druge strane tu je i stvar mentaliteta i neinformisanosti, nesto slicno pojavi da u Srbiji gotovo niko ne kupuje muziku i jedino sto ima kakvu takvu prodju je (primer) Cecin disk na trafici - ondnosno kinez napajanje u komjuterskom svetu, laka roba, potrosna, nekvalitetna ali jeftina i dostupna.
Po provinciji se ni garderoba nizih brendova ne prodaje, kupuje narod turke i na buvljaku, a kamoli Corsair. Prodavnice komjutera i opreme su nicale i gasile se ubrzo. Ovih dana se u mom gradu gasi najjaca prodavnica kompjutera koja je imala tri lokacije i servis, bukvalno nam ostaje samo winwin u koji kadkad neko udje da pazari najjeftiniji laptop za face. Nemaju promet i zbog toga ne saradjuju direktno sa dobavljacima nego narucuju iz Beogradskih prodavnica i onda preprodaju komponente po 10% skuplje, nekad i vise tako da i ako bi neko ko se interesuje kupio on pre naruci iz Beograda, kao ja na primer. Vozi se i ovde bmw i to poprilicno, ali to je kupovina statusa, ljudi koji prave obrt da mogu to sebi da priuste ponajmanje imaju vremena za buljenje u monitor, a kamoli da ih zanima sta je uopste Corsair.
U provinciji samo ide hrana, hrana iz maxija/idea-e/tus-a... i za brzu hranu narod ima sve manje para, ponekad nikne nesto novo ali se brzo ugasi.
Svratite do Kragujevca u Rodu ili Plazu, jezivo u ondosu na Usce recimo... Roda zadnjih godinu dana sluzi samo za besplatan parking.
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647599. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.