Uzmi tefter i belezi koja kola taksisti voze. Ona koja najcesce vidis, izdvoji koja ti se vidjaju pa kod prijatelja, majstora i slicnih po savete i utiske. E onda odes lepo i kupis auto :)
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Da odgovorim pre nego što odem off. Na prvom mestu sam se više zezao nego što sam mislio da cu na komjuterskom forumu prodati sedišta. Ona su najverovatnije već rezervisaana a to dovoljno govori da li su povoljna ili ne s`obzirom da je oglas od jutros. Ako možeš u Srbiji da nađeš TUV sertifikovana sedišta za 150 eura par , onda sam ja idjot i budala i otvoreno priznajem to ovde. Ako misliš da ih porediš sa kineskim sedištima na preklapanje koja simuliraju sportska, onda dzabe odgovaram nekome ko je to uradio,a za tvoju informaciju, sedišta su kupljena nova u nemačkoj,a ti sada na to dodaj cenu transporta za tolike predmete u srbiji,carinu,cenu ugradnje i pravljenje konzola za ista pa mozda dobijes odgovor da li nekome nesto uvaljujem. Koristio sma ih bukvalno jedan dan,par sati i vec su skinuta sa kola,i veruj mi,na ceni koju vidis, ja svesno gubim pare zbog svog hira jer ih dajem vidno jeftinije nego što su mene izašla.laku noc.
@bmpdoo Na osnovu cega kazes da je stilo los?Da nisi citao po forumima, ili ti se zalio prijatelj koji je auto kupio od nekog preprodavca ili gastabajtera,ili je tebi zapao neki olos od auta!?Zasto ih taksisti toliko voze ako su toliko losi i kvarljivi,kad su picajzle i gledaju da ustede na svakom koraku(vecina).
Nego moj savet ti je stilo.Pogotovo JTD.Jedan od najboljih dizela trenutno.Ja imam benzinca i nikad nisam imao problem sa elektrikom i tako dalje...Istina je da je masa na kolima lose uradjena,ali svi auti a narocito polovnjaci imaju svoje mane(i vrline).
nekoliko prijatelja ih vozi i svi imaju bagove sa strujom.... jednom od njih se auto zbog elektrike ugasio u preticanju, samo srecom je izbegao udes. Mozda nisu svi takvi, ali ove koje ja znam uglavnom se zale. A taksisti ih voze jer je jeftin, uglavnom svi koje oni kupuju imaju fabricki tng i cng, i komforan je. Lepo je covek u nekom od prethodnih postova rekao da je to jako zeznuta suma za auto... mozda je i najbolje da uzme punta... da to kao ucesce i otplacuje neku sicu par godina... ali je nov.
:: @bmpdo :: Na osnovu cega kazes da je stilo los?Da nisi citao po forumima, ili ti se zalio prijatelj koji je auto kupio od nekog preprodavca ili gastabajtera,ili je tebi zapao neki olos od auta!?Zasto ih taksisti toliko voze ako su toliko losi i kvarljivi,kad su picajzle i gledaju da ustede na svakom koraku(vecina) :: :: Nego moj savet ti je stilo.Pogotovo JTD.Jedan od najboljih dizela trenutno.Ja imam benzinca i nikad nisam imao problem sa elektrikom i tako dalje...Istina je da je masa na kolima lose uradjena,ali svi auti a narocito polovnjaci imaju svoje mane(i vrline) :: :: ::
Nikada nisam razumeo ljude koji se uhvate za jednu marku ili nebitno,pljuju druge. Pa ljudi,ako je nesto tesko ispratiti to su urpavo kola. Svi ih razlicito vozimo,i exploatisemo.Da bi doneli bilo kakav zakljucak, treba nam precizna statistika koju niko od nas nema,a bogami i neki malo zesci algoritam da se uracunaju sve varijable u nacinu voznje i relanom zivotu. sto se mene tice, svi su cool. Ko nema para da servisira auto ili ne treba ni da se zanosi i da ga vozi na prvom mestu.
tako je, jednu, a ne dve , i bez konzole.a interesantno je to da ce samo jednu moci i da kupi jer iole priblizna ima samo jedna nova na prodaju u centar boban,obilazio sam mesecima dole ali osim sto retko ko kupuje ovakvu robu pa nece da uvoze , nije imala taj oblik. ima dole izbor nekih na preklapanje,ali to nije to za onoga ko hoce prave.
koliko je sve to individualno njajbolje ce posluziti taj primer. znam coveka koji je vozio novog punta sporting sojvevremeno i kome je volan blokirao i jednom ga doveo u sitaciju da je izleteo sa puta i skrljao drvo. Da li sad ovo znaci da punto ne valja ako uporedimo sa ladom mog komsije koja nije imala nikada ovaj problem? tesko...neko gazi,neko pazi,nego mnogo malo vozi,neko sipa neodgovarajuca ulja i tecnosti,neko drka kvacilo na semaforu,neko ga vozi zimi,neko drzi u garazi..bezbroj scenarija, pa ko ce ga znati.Za 3600 u svakom slucjau moze da uzme lep auto po mom misljenju,preduslov je da vidi za sta mu treba vozilo i sta mu je cilj...neko vozi decu u vtic, neko invalida, neko tera kupus na pijacu,neko juri ribe, neko arči sa ciljem da proda...možda ako je neodlučan najbolje od nekog poznatog da kupi u koga ima poverenja?
:: :: nekoliko prijatelja ih vozi i svi imaju bagove sa strujom.... jednom od njih se auto zbog elektrike ugasio u preticanju, samo srecom je izbegao udes. Mozda nisu svi takvi, ali ove koje ja znam uglavnom se zale. A taksisti ih voze jer je jeftin, uglavnom svi koje oni kupuju imaju fabricki tng i cng, i komforan je. Lepo je covek u nekom od prethodnih postova rekao da je to jako zeznuta suma za auto... mozda je i najbolje da uzme punta... da to kao ucesce i otplacuje neku sicu par godina... ali je nov :: :: :: @bmpdo :: :: Na osnovu cega kazes da je stilo los?Da nisi citao po forumima, ili ti se zalio prijatelj koji je auto kupio od nekog preprodavca ili gastabajtera,ili je tebi zapao neki olos od auta!?Zasto ih taksisti toliko voze ako su toliko losi i kvarljivi,kad su picajzle i gledaju da ustede na svakom koraku(vecina) :: :: :: :: Nego moj savet ti je stilo.Pogotovo JTD.Jedan od najboljih dizela trenutno.Ja imam benzinca i nikad nisam imao problem sa elektrikom i tako dalje...Istina je da je masa na kolima lose uradjena,ali svi auti a narocito polovnjaci imaju svoje mane(i vrline) :: :: :: :: :: ::
ovo je link nemackog auto-moto saveza ADAC, o kvarovima na 1000 vozila, ne kazem da su nemci revnosni sto se tice odrzavanja ali ipak mnogo vise nego mi. Ima dosta interesantnih podataka,
Molim za Lock teme. Imaju mail-ove pa nek prevrcu iz supljeg u prazno. Naci ces mog dedu ovde za 3500eu. Idi na one `seljacke` forume pa provali ko te manje laze. Ne smaraj nas sa ovim glupavim temama
Izlecenje je moguce samo u slucaju izjednacenja duhovne i materijalne strane. Sve drugo je utopija !
@bmpdoo Druze,da li ti mislis da ce nemci da predstave italijanska(low cost)vozila u lepom svetlu!?Svi znamo sta su uradili sa Daciom.Ispada da se prevrce u svakoj krivini.Ali ne bitno.Ako vec hoce pouzdanost nek uzme japanca.Ali za te pare dobrog tesko.Naravno da su Fiati nizeg kvaliteta i to je cinjenica,ali za sitne pare moze da mu izmenja mnogo toga.Dzabe mom caletu Accord kad mu je polovan alternator 100e, a meni na Stilu ceo set kvacila nov 90e.A polovnjak koji god, ima da se popravlja(pre ili kasnije).
Kuglgeros, pogledaj ovde malo... Mozda da dodas jos koji euro, malo zunjas...Uvek se nadje nesto ok za tu lovu...Naravno, koliko para...da me ne hebu forumasi da hocu da ti preporucim Audi 8. ili sl. zna se sta moze da se kupi za te parice...U biti, za tockove, volan i haubu ce biti:)
Paznja: Ako mislis nesto od ovog da pazaris, onda detaljan pregled na licu mesta+povedi nekog iskusnog a. mehanicara, jer znaju svasta da uvale - drugar 100* proverio i razocarao se sta sve podvaljuju...
Ako nesto znam u ovoj temi to je kako koji auto ide, kolko su komplikovani za odrzavanje mane i vrline! Sto se tice auta starog 20 godina... hm, ako nije udaran i zapusten ta bengula ce prevaliti sigurno vise kilometara nego bilo koja Golf 4 ili Stilo ili u jos gorem slucaju laguna! O udobnosti i komforu ne bih da raspravljam mislim da je rec smesno neprikladna za to... Evo moje misljenje tj preporuka ako imas volje i para i znas da uzivas u kolima http://www.polovniautomobili.com/oglas1266081/bmw_735_e38_m_individual_ful/ covek ce ga dati za 3500 evra provereno, odes kod Klinika kao sto sam vec rekao i udenes unutra M52B28 njemu ostavis M62 koji izvadite i doplatis sitno za ruke i nema ti kraja! :) Ko nije vozio BMW ne zna o cemu pricam... sad ce da se jave pametni i da kazu zadnja vuca la la la zima la la a - ja cu da odgovorim dobre gume, sper diferencijal i malo vestine! :) Ako nemas zelju da ti se usta omotaju oko glave svaki put kad cujes rednog sestaka ili V8 za sta se odlucis onda lepo uzmi Golfa 4 TDI i uzivaj (ja teram caletovu Octaviu 1.9TDi 90KS) mala potrosnja (kod mene 4.3 litre kombinovano u prevodu oko 13xxkm sa 55L goriva) nije skupo odrzavanje i ima da pretrci kilometara ohohoj... Mozes i Stila uzeti, al plastike unutra umeju da vrce i pucaju (loseg kvaliteta) i veca mu je potrosnja i neznatno skuplje odrzavanje od Golf-a! :) POLOVNOG FRANCUZA ni pod tackom RAZNO!
@Modena: Reg se na BMW Club Srbija ima tamo obrdo njegovih projekata ili ako imas face Auto Servis BMW Klinik i tu ima dosta slika i projekata poput V8 u E30, V12 iz E32 u E30 (nazalost mislim da ovaj projekat stoji nedovrsen), 745i Turbo, E30 M50B25 itd! :)
:: LonelyMax, moraš ti još da porasteš i da stekneš iskustva malo sa raznim brendovima, a ne da govoriš čoveku da preda 3600 evra na automobil star 20 godina. Kompletna ludost :: Još pritom da baca pare na servis!
@Daum - Suludo bi bilo kupovati auto star 16 godina pored ovolike ponude polovnjaka. @Varis - Uvek kada kupujes polovnjaka mozes da se zajebes i sednes i places, svaki motor moze da se raspadne zato sto ne znas kako je odrzavan, ali za 3600 evra moze da kupi punto classic, pezo 206, lancia Y, renault clio,renault scenic, u super stanju( i jos da mu ostane para kod nekih modela).Ali, posto njemu treba veci auto, ostaje Multipla sa fabrickim Metanom, kao najbolje resenje po meni.Posle kupovine, naravno, obavezna zamena zupcastog kaisa, spanera, i ostalo.Mene je za Punta veliki servis (vod. pumpa, zupc. kais, spaner zupc. kaisa i PK kais) sa rukama kostao 8500 dinara, potrosnja mi je u proseku 5.2-5.5 litara u kombinovanoj voznji.Auto je 2001. god , inace, ali ga ja odrzavam po svim propisima i zato mogu da ga upalim usred noci i da idem preko sveta.
http://sve.rs/ AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 5 macaka,dve iste, i tri razlicite! :)
@Lonely max, pa jel ti misliš da će ta sedmica sama da se održava? Da kupi 735 i koju kubikažu onda da stavi umesto tog rednog 3.5? Koji god da stavi benzinac potrošnja će da mu bude preko 12-13 litara, što na današnje cene goriva nije malo.
Za 3600 bi mogao dobru 124-ku da nadje, tipa 2.0, sa plinom i automatskim menjačem. Uživancija... Taj automobi je Mercedes dizajnirao da prelazi preko pola miliona kilometara u to vreme, tako da je bukvalno kao tenk napravljen. Vozio sam 3.0E i 3.0TD, oba su odlična motora... __________________ Scourge of PCBerza
Covek uvozi kola iz nemacke , dosta jeftinije, evo ti broj pa, se javi njemu, covek radi bas dugo...nista te ne kosta da pozoves ... 064/041-0047 Bora se zove :)
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647593. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.