Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Monitor koji kosta preko 500e, domace firme brooka
STRANA 2 OD 3  
vuk125 Re: 25.08.2010. 12:44 #239236

status: user
broj poruka: 2929
Pa nista ako neko misli da treba neko nesto da plati a pri tom da ne vidi sta placa,
ok. Uglavnom sve te firme koje posluju tako pre ili kasnije ce propapasti i treba.
Jednog kupca izgubis izgubices ih 10. Jer cu ja otici reci Lazi a Laza i Miki.
Pa ce neki Pera procitati ovaj post pa ni on nece da ode kod njih i tako lancano.
Kada hoces da radis i da zaradjues tu muvacine nema jednog pokusas da obrlatis i ne uspes mozed da se slikas. Po meni takvi ne treba ni da rade i ne zasluzuju da im plate budu ni 100e, za leba ne zasluzuju.Dell da ima mrtav pixel koji kosta preko 5 glava
pa to nema niu u Diznilendu.

: E, Irena i dsb lepo ukazase na sustinu problema. Nece bre niko da kupi ono sto je otvarano. Tj, oce neko ko ne obraca paznju - ali malo je takvih, a da kupuju monitor od 500-600 evra... To su ljudi koju znaju sta kupuju i sta hoce (uglavnom) i uvek hoce da probaju monitor - logicno. Kad vide da je otvaran, obicnu dignu ruke > jer da je valjao bio bi prodat, a ako je otvaran i neprodat znaci da mu nesto fali.... Kako god da okrenes, ne valja... S druge strane, neki prodavci hoce da izadju u susret, pa sta im Bog da :)
::
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Imam i ja pričicu 25.08.2010. 13:28 #239237

broj poruka: 9006
Kupujem nekim štekarama monitor pre par godina, najjeftiniji LG od 22``, odem u viphouse, tamo taman doneli par komada u radnju, otvore mi jedan, puste monitor test i primetim jedan mrtav sa strane, oni otvore drugi i primetim još jedan, otvore treći kad ono opet mrtav. Na kraju sam uzeo onaj što im je stajao u radnji u bekstejdžu što su radili oni na njemu, taj je bio ok i još uvek umotan u celofan pa reko ko ga jebe, bitno da radi. Radi i dan-danas bez problema.

Uzimao posle kod njih moj zet za ortaka, tad nije garancija bila 0mrtvih i on pregleda monitor, odnese ga liku i posle par dana pojavi se nasred ekrana zaglavljen piksel intenzivno roze boje. On ih zovne, oni kažu evo ti adresa, nosi ga tu i tu kod uvoznika, daće ti drugi, tako je i bilo, dobio je drugi za par dana. Maksimalno korektno s njihove strane.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUEBlack - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

nvidia8800 Re: Re: Re: Monitor koji kosta preko 500e, domace firme brooka 25.08.2010. 13:32 #239240

broj poruka: 168
Informatika AD, uzeo sam Dell 3007WFP bez otvaranja kutije, daju garanciju na 1 mrtav piksel, da ne ispadne reklama. Evo, vec vise od godinu i po, da kucnem u drvo.

Smatram da ako uzimas u ozbiljnoj firmi sa renomeom i tradicijom ipak ne moraju da rade predrasude oko otvaranja pakovanja i slicnih, nasoj masti zeljenih radnji.

Pozdrav !

:: Hellas computers, onis u mi otvoreno rekli da ne mogu da pogledam monitor
:: A u EMMI-u su mirekli stize za dva dana pa ce mo da te pozovemo cim sam rekao da zelim da ga na licu mesta ukljucim i probam nisu mi se jhavljali
:: KAo da proverimo sa menadzerom da li mozemo da ti pokazemo monitor pre nego ga platis. Mislim ako ti odustanes mismo najebali
:: U monitor sistemu su mi doneli monitor i ja ih ubedim da mi ga ukljuce
:: A prethodno oni meni ma to je kvalitetan monitor nema tu mrtvih pixela. Prodavac mi rekao nemoj biti paranoican zasto da se maltretiramo
:: Ja sam insistirao posto su ga doneli i nisu iomali kud
:: Otvorimo ukljucimno ubacim ja USB stick sa Dead Pixel testom kad ono mrtvak na sredini
:: I naravno ja im kazem da od kuzpovine nema ista, a ion em ubedjuje kkao se to ni ne vidi kao ne mari.
:: Mislim da kupujem monitor i da zinem vise od 500e i da jos imam mrtvaka pa nisam poludeo. Kao mi smo sad u sranju jer si ti odustao, sta mene briga ja sam teo da platim ali za nesto sto je ispravno
:: Dakle cigani svi redom
:: Ajde ovi iz monitora su mi bar omogucili da probam ali ovi ostali su bukvalkno prevrtaci kanti
:: :: Obraduj nas informacijom o kojoj se firmi radi, pa da ih ovako kolektivno napljujemo :
:: ::
:: :: Pozdrav.
:: :: Thermaltake Bach Vx
:: :: PSU Chieftec 550W
:: :: ASUS P7P55D
:: :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz
:: :: Thermaltake Max Orb
:: :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz
:: :: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo
:: :: :: Prosto je neverovatno da domaci prodavci misle da ce neko da se izuje vise od 5000
:: :: :: i da pri tom ne otvoti kutiju da pogleda monitor kojim kupuje
:: :: :: Sto je najcrnje njima je to cudno ne razumeju
:: :: :: Kao plati ti nama pa onda otvaraj i probaj dok ne platis nema otvaranja kutije
:: :: :: Garancija na mrtve piksele je 0 kod prizvodjaca, a kod domacih lopova uvoznika cak tri, i oni to nekako racunaju nesto mnoze tri grupisana negrupisana i sl
:: :: :: Meni nije jasno kako neko moze da pomisli da cu ja da platim nesto sto nisam predhodno video
:: :: :: U fazonu proizvod mora da bude zapakovan, jer ja mogu da otvorim da kazem ne dopada mi se i da odem kuci
:: :: :: Pa hvala Bogu da cu da kazem da mise ne svidja ako nadjem neku nepravilnost
:: :: :: Sto se mene tice firme i treba da propadnu, na ovakav nacin poslovanja treba sutra odmah da se zatvore
:: :: :: Kazu mi lkadno mi zaradjujemo svega 500din a ta na monitor necemo da se cimamo da ti otvaramo i da se mislimo da li ces ga uzeti ili ne
:: :: :: Prosto za povracanje
:: :: :: Moje misljenje je da ne zasuzuju da zive gamad.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dsb @vuk125 25.08.2010. 13:40 #239241

broj poruka: 244

Da ne bude da nesto branim Grke ili da ih favorizujem, zanima me sa kim si tacno pricao, da li sa gazdom ili sa nekim od zaposlenih? Ja sam kupovine monitora zavrsavao sa gazdom i bio je kao sto ispricah vrlo predusretljiv. Nisam ja bas njega jurio, tako se potrefilo. Ne nameravam kupovinu novog monitora, dva navedena me i danas dobro sluze i bez ikakvih problema, no kad nekad budem trebao da kupim novi krenuo bih prvo od njih, cisto da znam da li se promenila situacija. ( mada se u medjuvremenu opet mozda promeni )
Jos mi nesto pada napamet, mozda je problem/razlika i zbog toga sto je Dell monitor, mozda bi za samsung bila druga prica, za samsung su ovlasceni prodavac ili tako nesto.

strela75 Vuce Vuce bubo lenja... 25.08.2010. 13:40 #239242

broj poruka: 1590
... pa politicari su zamislili sistem na sledeci nacin:
Ukinemo sve kontrole kvaliteta na ulazu robe u drzavu. Onda donesemo zakone koji `stite` potrosace. Pa neka se potrosaci preganjaju sa prodavcima (manja steta proizvodjacima, jer im nece svaki los primerak biti vracen - drzava dobr i proizvodjacima i potrosacima).

E sad se nasao Vuk da rusi ovako idealan sistem...

Salim se, ali je stvarno tako. Kad sam kupovao monitor, kupio sam ga u VIP hausu, jer su mi tu izvadili dva monitora i uporedio sam koji mi se vise svidja / da li ima nekih mana, itd. i izabrao jedan. Sve one koji su mi dozvolili da ga gledam do sutra ugasenog na polici sam otkantao.

Da smo normalna zemlja, prodavci bi vadili monitore iz kutija, jer bi im to bio test poligon sta prodaju. Pa kad nadju da nesto ne valja, to bi vracali proizvodjacu na doradu. Posto nismo normalna drzava, vec zemlja 258. sveta, nama je namenjeno da uvozimo i prodajemo skart po cenama prvoklasnih proizvoda na zapadu. I to nam za divno cudo ide iznenadjujuce dobro. I narod se ne buni, osim Vuka i slicnih (manjina).

Pozdrav.
Ishmerish Re: ne bih se slozio a i slozio bi se sa konstatacijom 25.08.2010. 13:43 #239243

broj poruka: 7285
Stoji ovo druze, medjutim onog momenta kada ti preuzmes robu njima se otvara `poljana`, ili ti sirok prostor za malverzaciju,obmanu,pilicarenje....
Primera radi da je Vuk uzeo taj ekran i odneo kuci,upalio ga i uocio taj pixel, znas sta bi se desilo: Nazvao bi ih i prijavio stvar, a onda krece:Kako ste ga nosili, dali ste ga udarili, ne to nije mrtav pixel-to se prasina podvukla,ne vredi da ga saljete na reklamaciju jer ona ne vazi ispod 6 pixela....itd....

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: ja mislim da ne trebaju da ti otvore kutiju da pogledas monitor prije nego li ga platis. kada se jednom otvori paket on je otvoren i nikom ga drugom ne mogu prodati. a ti moyes da kazes da ti se ne svidja i slicno ili da si se predomislio, ili ces pogledati jos nedje i tako njima ostade otvoren paket koji je prvi posle nebi kupio..
:: ELEM druga stvar sto mislim da je ispravna. ukoliko ti kupis taj monitor i bilo sto ti se ne svidi na njemu ma i najmanja sitnica onda reklamiras i u normalnim firmama (predstavnistvima) ti daju novi i cak ti ne traze da vratis stari i ostanu ti tako dva monitora
:: sto je ovdje nemoguce yato mozda treba insistirati da ti pokazu proizvod prije nego li ka kupis
:: pogledaj ova dva klipa i bice svima jasnije kako funkcionisu normalne zemlje i normalne firme. pazljivo slusaj sta pricaju ovi tipovi na clip
:: http://www.youtube.com/watch?v=SQbP50WhPK
:: http://www.youtube.com/watch?v=Y3J2QwL_1a0
raic Re: Vuce Vuce bubo lenja... 25.08.2010. 13:53 #239244

I naravno proizvođači znaju da nam šalju škart pa se i ne bune kad im naši prodavci vrate određen broj jer to drugde ne bi ni prodali ali ove naše često mrzi da se cimaju i vraćaju, osobito manje firme.

i5 750 - TRUEBlack - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: nama je namenjeno da uvozimo i prodajemo skart po cenama prvoklasnih proizvoda na zapadu. I to nam za divno cudo ide iznenadjujuce dobro. I narod se ne buni, osim Vuka i slicnih (manjina)
Snoopy- - - 25.08.2010. 14:20 #239251

broj poruka: 6083

Mogu da potvrdim ovo sto kaze raic da su u viphouse maksimalno korektni. Zvao sam ih iz KGa (vise puta) telefonom i lik mi je ladno citao steppinge sa 10 phenom procesora i na kraju mi je poslao onaj koji sam mu rekao da mi posalje. Meni je to za pohvalu. Druga je prica sto ipak nije hteo da se otkljuca xD

xenox @shgh 25.08.2010. 14:26 #239252

broj poruka: 1408

A zato ja ne mogu da ih dobijem na telefon :) Ekipa je super.

imarkovic Re: @shgh 25.08.2010. 14:36 #239255

broj poruka: 19063
nisu ni oni bas bajni i sjajni, a ekipa nema veza sa firmom, oni su samo zaposleni.
@vuk, evo ti link od microsystems, garantujem ti da ce da ti otvore monitor i dati da testiras, zovi telefonom da proveris: http://goo.gl/DVNa

:: A zato ja ne mogu da ih dobijem na telefon :) Ekipa je super
Snoopy- - - 25.08.2010. 16:04 #239279

broj poruka: 6083

Kad smo vec kod ovog monitora, zbog cega ovoliko kosta 24``? U cemu je fora. Vidim cak je i 6ms. Bas me zanima, jer sam se uvek pitao sto su skupi.
bstaletic @shgh 25.08.2010. 16:13 #239285

broj poruka: 1889
A da li si pogledao koji je tip panela??
IPS!!!
Ovi na chiju smo cenu navikli (vecina nas) su TN.
Razlika izmedju TN i IPS je ko dupe i oko (u korist IPS-a), iako je toliki odziv imace bolju sliku od svakog TN panela.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

codeus ... 25.08.2010. 16:17 #239287

broj poruka: 4054

kad kupujete nesto sto kosta poprilicno ... OBAVEZNO insistirajte na otvaranju i pregledavanju istog ... nekupujete zatvorene kutije .. vec ispravan uredjaj ...

odem da uzmem monitor ... jos se premisljam 1 ili 2 kom.. taman u radnji stigla 3 kom. jedan otvoren i stavljen u `izlog` .. rekoh daj mi taj otvaran .. kaze prodavac .. ma da evo ti zapakovan (nikad otvarana kutija) jer ga mrzi da pakuje jedan a raspakuje drugi ... taj koji sam gledao bio je glosy lcd .. na deklaraciji isto pise glosy ..

kuci ga raspakujem ... NIJE GLOSY .. I EKRAN ZAGREBAN U KRUZNOM POKRETU 20cm.. najverovatnije od pakerice .. JBG .. i kome sad da .ebem mater .. prodavcu koji stvarno nije kriv .. ili uvozniku koji uvozi rma djubrad zarad extra 10e profita..

ako u prodavnici nece da otvore na uvid i probu ... hvala lepo .. dovidjenja .. ima i drugih prodavnica.
Pisko Re: @shgh 25.08.2010. 18:17 #239304

broj poruka: 6668
A razlike, draaastićne!

.. bez obzira na razliku, o oba može da se gurne prst!

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: A da li si pogledao koji je tip panela?
:: IPS!!
:: Ovi na chiju smo cenu navikli (vecina nas) su TN
:: Razlika izmedju TN i IPS je ko dupe i oko (u korist IPS-a), iako je toliki odziv imace bolju sliku od svakog TN panela
:: Anti-depressives controlling tools of your syste
:: Making life more tolerabl
veljchy u kojoj radnji ne budu dali 25.08.2010. 18:20 #239305

broj poruka: 476
da otvoris i probas - cao,zdravo!!!niste jedini - za te pare treba da se bas potrude!!!ja sam moj samsung pre godinu ipo kupio u tehnomarketu-bio oko 18k din(200e) pez pitanja su mi doneli neraspakovanu kutiju,otvorili mi,probao monitor na mrtve pix,pogledao koji mu je panel,menjao wallpaper-e da vidim probija li svetlo,menjao kontrast,osvetljenje,pogledao glossy black da nije izgreban....smaro sam ih pola sata-rec mi nisu rekli!!!!oko tebe za 500e treba da igraju....(malo je danas ljudi koji daju 500e za monitor-to uvek imaj na umu)

CHIEFTEC BX-01B-B-B ch 550w
ASUS P5K-E
CORE 2 DUO E8400 (OC 3,8GHZ - CM tx3)
KINGSTON 2x2gb ddr2 800mhz cl5
ASUS 5770 1gb ddr5 CU CORE(OC 950/1250mhz)
WD 500GB BLACK 7200rpm 16mb
GENIUS SM-LIVE 5.1-XWAVE CONCERTO 5.1
SAMSUNG2233BW

bstaletic Re: Re: @shgh 25.08.2010. 18:20 #239306

broj poruka: 1889
E je*i ga, i to je tachno.

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

:: A razlike, draaastićne
:: .. bez obzira na razliku, o oba može da se gurne prst
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: A da li si pogledao koji je tip panela?
:: :: IPS!!
:: :: Ovi na chiju smo cenu navikli (vecina nas) su TN
:: :: Razlika izmedju TN i IPS je ko dupe i oko (u korist IPS-a), iako je toliki odziv imace bolju sliku od svakog TN panela
:: :: Anti-depressives controlling tools of your syste
:: :: Making life more tolerabl
Daum ... 25.08.2010. 18:59 #239312

broj poruka: 12804
Verovao ili ne, ja sam u Hellasu kupio Samsung T260HD, i preko telefona, pre nego što sam otišao tamo, su mi potvrdili da mogu da ga probam pre kupovine. Pričao sam Grkom, koji je i vlasnik firme...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Kimikus re 26.08.2010. 02:45 #239438

broj poruka: 75

Normalna stvar da trazis da pogledas ono sto kupujes. Ja sam 2008 kupio t240 kod njih, kad sam stigao u radnju, monitor im jos nije stigao iz magacina, morao sam da cekam pola sata, grk *vidi se po govoru* mi se izvinjavao za to sto sam cekao i sam mi je ponudio da probam monitor. Da li su promenili politiku ili si ti naleteo na nekog nadrndanog zaposlenog, nije mi jasno.

U CT su pokusali da mi uvale lg1730 sa mrtvim pikselom nasred ekrana, srecom zivim blizu radnje pa sam reklamirao istog dana, ali su prvo probali da me vozaju po servisima, od tada sto se tice monitora, uvek test pre kupovine.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
strela75 Jedan mrtvi, nije to bas toliko strasno :):):) 26.08.2010. 07:58 #239449

Evo kako to rade tamo negde preko. 2004. Kupimo u inostranstvu laptop. Povoljno da povoljnije nije moglo biti (ne racunam kradenu robu).Donesemo ga u Srbistan i pocinje igra i zezanje. Posle jednog dana rada, pojavi se mrtvi piksel (u stvari upalio se crveni deo piksela) u donjem levom delu ekrana. Jedva primetno (na crnoj podlozi se vidi), ali smeta mozgu. Javim tamo sta se desilo, kazu donesite laptop da zamenimo ekran.

Posto je naredni odlazak tamo bio za jedno mesec dana, resim da ga testiram kako radi,... Da vidim kako ce se ponasati, hoce li jos neki da iskoci,... Primamljiva opcija da mi zamene za novi displej, ali sa druge strane, sta ako tamo u servisu neki levak nesto drugo pokarabasi. Tstirao i radi sa laptopom non-stop, i u tih mesec dana ne desi se nista. Resim da ga ostavim ovako fabricki spakovanog (da ga ne otvaraju) do pred istek garancije, pa cu onda da zamenim monitor (i eventualno ako se jos nesto ne pojavi).

U tih godinu dana, nikakvih problema nije bilo sa laptopom, plus niti jedan novi piksel se nije pojavio. Ja sam i zaboravio na to, kad jedan dan me zovu i kazu da mi je laptop pred istekom garancije i da ga donesem da mu zamene displej !!! Oni mene zovu i podsecaju na to !!! Odlucim da ga ipak ne menjam. Neka ga, kad je radio ok, radice i dalje.

Evo posle 6 i nesto godina, laptop je i dalje u funkciji, ima onu malu crvenu tackicu, koju odavno niko ne primecuje, sa svim fabrickim delovima i samo dodatom memorijom. Otplatio sebe 3 puta, kroz zavrseni posao na njemu.

Pozdrav.
vuk125 Re: Jedan mrtvi, nije to bas toliko strasno :):):) 26.08.2010. 09:46 #239452

broj poruka: 2929
MOzda nije alil za monitor te klase to se ne sme desiti. Pragovi tolerancije su razliciti za svakoga.
Ja naravno nikada ne bi pristao da dam pare za nesto sto ima defekt. Izmedju ostalog Dell na ovaj model daje gar i na jedan mrtav pixel dakle ne sme da bude ni jedan dakle 0. Radi se o principu vise. Taj monitor u normalnim zemljam tj kod onih siromaha na zapadu kosta 450e kod jos vecih siromaha u Americi kosta 450$. Akod nasih bogatasa kosta 570e. Za tte pare ne da ne sme da ih bude nego je to nedopustivo. Nedopustivo je za bilol koje pare a kamoli za te. Drugo bi bilo da prodavac kaze ima defekt i kao takav ne kosta kao onaj koji nema defekt nego manje pa tvoje je da li ces se sloziti ili ne.
Ja kod kuce imam 2 monitora od 22` sa TN panelom su oba dakle dosta jeftinija rade kao ludi vec skoro god dana i nista ni tackica a za taj Dell mogu da se kupe 4 ovakva.
Kada sam ih uzimao kod jedne firme iz BG-a naravno da si mi ljudi otvorili kutiju i pustili ih u rad proverio bilo sve ok spakovali platio i odne kuci. Sada bih opet preko njih uzeo ali ga na zalost nemaju u ponudi.
u 99% su problem uvoznici jel nece da uvaze defekt i imaju svoja pravila za garanciju koja se razlikuju od onih koje daje prizvodjac.
Uvoznok ode u Dell i u oni kazu bez defekta recimo taj monitor po komadu kosta 300e a ovi koji imaju mrtav pixel sub kostaju recimo 270e naravno na veliko po komadu.
Ima 20ovih defektnih i 10regularnih. I nas covek kakv je muvator tj uvoznik kaze sjajno odmah kalkulise `ja cui se praviti blesav izmislicui neka nova pravila za gar a defektne monitore cu prodavsati kao i ovee regularnem, nacicu nku zretvu kod koje ce to da prodje`
Dakle tako se radi najprostije recenno. Ciganija.
Ciganisanje zavlacenje i muvtracenje da bi se uzelo 10e preko me tera na povracenje svaki put kada to namirisem, a nnamirisem vrlo cesto.
Meni je lakse da odem za vikend i kupim sta mi treba nego da se cimam sa ovim nasim jajarama ovde. Casni izuzeci postoje i mislim da cu sa n jima i zavrsiti posao danas.
Ako ne zavrsim odo u shoping

:: Evo kako to rade tamo negde preko. 2004. Kupimo u inostranstvu laptop. Povoljno da povoljnije nije moglo biti (ne racunam kradenu robu).Donesemo ga u Srbistan i pocinje igra i zezanje. Posle jednog dana rada, pojavi se mrtvi piksel (u stvari upalio se crveni deo piksela) u donjem levom delu ekrana. Jedva primetno (na crnoj podlozi se vidi), ali smeta mozgu. Javim tamo sta se desilo, kazu donesite laptop da zamenimo ekran.
:: Posto je naredni odlazak tamo bio za jedno mesec dana, resim da ga testiram kako radi,... Da vidim kako ce se ponasati, hoce li jos neki da iskoci,... Primamljiva opcija da mi zamene za novi displej, ali sa druge strane, sta ako tamo u servisu neki levak nesto drugo pokarabasi. Tstirao i radi sa laptopom non-stop, i u tih mesec dana ne desi se nista. Resim da ga ostavim ovako fabricki spakovanog (da ga ne otvaraju) do pred istek garancije, pa cu onda da zamenim monitor (i eventualno ako se jos nesto ne pojavi).
:: U tih godinu dana, nikakvih problema nije bilo sa laptopom, plus niti jedan novi piksel se nije pojavio. Ja sam i zaboravio na to, kad jedan dan me zovu i kazu da mi je laptop pred istekom garancije i da ga donesem da mu zamene displej !!! Oni mene zovu i podsecaju na to !!! Odlucim da ga ipak ne menjam. Neka ga, kad je radio ok, radice i dalje
:: Evo posle 6 i nesto godina, laptop je i dalje u funkciji, ima onu malu crvenu tackicu, koju odavno niko ne primecuje, sa svim fabrickim delovima i samo dodatom memorijom. Otplatio sebe 3 puta, kroz zavrseni posao na njemu.
:: Pozdrav.
strela75 Razumem te... 26.08.2010. 10:43 #239456

I ja sam isto tako birao monitor, ali za malo jace od 200 evra. Tek za 500 bih gledao i da nije upalo zrnce prasine medju proreze za hladjenje u pakovanju. Dogadaj sa laptopom sam spomenuo da ljudi vide kakav je odnos prema kupcu tamo i ovde. Naravno da je tamo laptop pregledan i sve je uredno radilo u trenutku kupovine. Ali da oni mene zovu pred istek garancije i podsecaju da treba da donesem laptop da zamene displej!!! Pa to me je odusevilo. Ovde se tako necemu ne mozemo nadati narednih, pa jedno, 1230 godina.

Ovde svaka kupovina treba da bude uz provere. Nas baja ode u Kinu, ponude mu istu graficku karticu u nekoliko klasa kvaliteta sa razlikom u ceni izmedju najskuplje i najjeftinije i nekoliko puta, a on redovno izabere najjeftiniju. I racuna na to da ce 80% da uvali. A sa ostalim ce da se bori.

Za krajnjeg kupca u Kini (kupovina na 1 komad): Sony kamera koja je ovde kostala preko 600 evra je kupljena nesto preko 300 evra. Mozes misliti koliko kosta kad im neko naruci kontejner kamera. Tako i za tvoj monitor - pitanje je da ga ne placaju 150 evra tamo, a ovde se bahate sa cenom (pazi i Amer sa 450$ zaradi na tom monitoru - znaci cena na veliko je smesna u odnosu na 570 evra).

Pozdrav.
raic Razlika u ceni je zbog transporta 26.08.2010. 10:51 #239458

Iz Kine pljuneš preko bare u Ameriku tako da se transport izvodi jako jeftino brodovima i avionima.

Za Srbistan je malo teže, kompjuterska oprema mora da se prevozi zaprežnim karavanima pod oružanom pratnjom jerbo to sve mora da ide preko Pakistana, Afganistana, Kurdistana, Pičkistana... jeste skupo i dugotrajno al je bar 100% sigurno, brod može da potone.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

mslavko82 Re: Re: Jedan mrtvi, nije to bas toliko strasno :):):) 26.08.2010. 11:03 #239462

broj poruka: 721
:: MOzda nije alil za monitor te klase to se ne sme desiti. Pragovi tolerancije su razliciti za svakoga
:: Ja naravno nikada ne bi pristao da dam pare za nesto sto ima defekt. Izmedju ostalog Dell na ovaj model daje gar i na jedan mrtav pixel dakle ne sme da bude ni jedan dakle 0. Radi se o principu vise. Taj monitor u normalnim zemljam tj kod onih siromaha na zapadu kosta 450e kod jos vecih siromaha u Americi kosta 450$. Akod nasih bogatasa kosta 570e. Za tte pare ne da ne sme da ih bude nego je to nedopustivo. Nedopustivo je za bilol koje pare a kamoli za te. Drugo bi bilo da prodavac kaze ima defekt i kao takav ne kosta kao onaj koji nema defekt nego manje pa tvoje je da li ces se sloziti ili ne
:: Ja kod kuce imam 2 monitora od 22` sa TN panelom su oba dakle dosta jeftinija rade kao ludi vec skoro god dana i nista ni tackica a za taj Dell mogu da se kupe 4 ovakva
:: Kada sam ih uzimao kod jedne firme iz BG-a naravno da si mi ljudi otvorili kutiju i pustili ih u rad proverio bilo sve ok spakovali platio i odne kuci. Sada bih opet preko njih uzeo ali ga na zalost nemaju u ponudi.
:: u 99% su problem uvoznici jel nece da uvaze defekt i imaju svoja pravila za garanciju koja se razlikuju od onih koje daje prizvodjac
:: Uvoznok ode u Dell i u oni kazu bez defekta recimo taj monitor po komadu kosta 300e a ovi koji imaju mrtav pixel sub kostaju recimo 270e naravno na veliko po komadu
:: Ima 20ovih defektnih i 10regularnih. I nas covek kakv je muvator tj uvoznik kaze sjajno odmah kalkulise `ja cui se praviti blesav izmislicui neka nova pravila za gar a defektne monitore cu prodavsati kao i ovee regularnem, nacicu nku zretvu kod koje ce to da prodje
:: Dakle tako se radi najprostije recenno. Ciganija
:: Ciganisanje zavlacenje i muvtracenje da bi se uzelo 10e preko me tera na povracenje svaki put kada to namirisem, a nnamirisem vrlo cesto
:: Meni je lakse da odem za vikend i kupim sta mi treba nego da se cimam sa ovim nasim jajarama ovde. Casni izuzeci postoje i mislim da cu sa n jima i zavrsiti posao danas
:: Ako ne zavrsim odo u shopin

hehe, neke domace firme s vremena na vreme i ventilatore nabavljaku `na popustu`, a kamoli monitore :( Mada, imaj u vidu da ni proizvodjaci nisu mnogo uvidjavni prema nasem trzistu - pa do skoro je garancija na Dell monitore bila godinu dana - i to nije bio hir nasih prodavaca, nego Dell-ova odluka. Sad je 3 godine, fala Bogu. Nazalost, za nabavljanje nekog egzoticnog hardvera, inostranstvo je i dalje bolji izbor :(
SkyFire ... 26.08.2010. 13:56 #239475

broj poruka: 18472
Kod nas moze sve.Prvo ta prica o mrtvom pixelu ne pije ulogu posto Dell daje garanciju na zero dead pixels!Kod mene je recimo premium panel,5 godina garancije samo na panel,inace 3 godine je minimum.Zato sam ja moj monitor uzeo u Svabiji pa me jos izasao jeftinije a ovde bi ga platio 1200 Eur koliko i sad kosta.
Monitor sa IPS panelom ne sme da ima mrtav pixel ni jedan!Sramota je da se o tome uopste i polemise a kamo li da se ne dozvoli da se panel pregleda kada se radi o takvom monitoru za tolike pare!
Pozdrav za nvidia8800.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

strela75 @Raic, Skyfire 26.08.2010. 14:07 #239477

@ Raic
Iako ti deluje neverovatno, postoji par luka u koje stize roba brodovima za Srbistan (a da ja znam - firme sa kojima saradjujemo tu dobijaju robu). Jedna je Solun, druga Hamburg, treca Amsterdam.

Postoji nas covek u Kini, koji je otvorio firmu tamo, zaposlio desetak Srba i dvadesetak Kineza. Srbi moraju da znaju engleski i natucaju kineski, a Kinezi znaju maternji i engleski. Posao je samo pakovanje i slanje raznorazne robe za Srbiju.

Ono sto je hitno - novitet, naravno ne moze da putuje dva meseca brodom nego ide avionom. Ali masa stvari cepa brodovima.

@Skyfire
Naravno da neko ko kupuje monitor sa 0 pixela tolerancijom mora takav i da dobije. Ali masa ljudi 95% ne kupuje takve (recimo retko ko kupuje Viewsonic P serije, za koji je tolerancija 0 pixela).
Onda je u igri proizvodjacko pederisa*je, prodavcevo zamagljivanje stvari stvari i kupcevo najebava*je. E posto je takva situacija - onda je pregled pre davanja para uslov za bilo kakvo poverenje da to stvarno i valja.

Pozdrav.
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60414. Broj poslatih odgovora: 647593.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs