Klincu iz porodice je bio rodjendna i ja sam mu obecao da mu kupim komp. Izmedju ostalog, treba mu i za neke ne previse zahtevne igrice.
Gledajuci ponude, izaberem GIGATRON. Konfiguracija koje je u pitanju je CORE. Izmedju ostalog, u njoj se nalazi i gragicka karta ASUS 8600GT.
Elem, obzirom da sam zurio zbog rodjendana, a kod njih je rok isporuke za konfiguraciju nedelju dana, pitam ih da li postoji mogucnost da ja kupim tu konfiguraciju iz delova, pa da je sam sklopim. Riba sa kojom sam pricao (Goca) rece da nema problema i da ce to biti gotovo u roku od 2-3 dana. I nije ih bilo. Nakon 4 dana, ja ih zovem i kazem im da je hitno i da sam zbog toga uzeo da sklopim sam. Nakon tog poziva, ona mi rece da dodjem i preuzmem. Ja odem odmah, pokupim kutije i kese i platim. Imam veoma malo vremena, tako da nisam imao kad da otvaram svaku kutiju i kesu i geldam sta je unutra.
Dodjem kuci, krenem da sklapam masinu i kada sam dosao do graficke, pogledam na kutiju na kojoj pise 8500GT! Pomislim da su pogresno spakovali u magacinu, ali nakon sto sam video da i na garanciji pise 8500GT, pretpostavio sam da je neki drugi zajeb u pitanju.
Pozovem ih krajnje ljubazno i objasnim o cemu se radi. Ribin komentar je bio `Da li vi stvarno hocete da kazete da ste insistirali na 8600GT, a ja vam dala 8500GT? To bi bilo krajnje nekorektno sa moje strane`. Ja joj kazem da nisam pozvao sa ciljem da se svadjam ili kazem ista negativno, vec da bih ukazao na gresku. Da sam samo hteo ono sto su oni nudili na sajtu. Ona mi rece da sam menjao konfiguraciju. Ja kazem da nisam, vec da sam samo uzeo iz delova. Elem, posle par minuta mi ona rece da je pre nekog vremena, pre nekih par nedenja, konfiguracija CORE dolazila sa 8500GT grafikom. Na to sam joj odgovorio da ne znam da li i kada je to bilo, ali da sam sacuvao site od tog dana kada sam narucio, na kome pise da konfiguracija ide sa 8600GT i da ja nisam narucio pre mesec dana, nego pre 4 dana.
Konta ona, konta, gleda neke papire i na kraju mi kaze da je ona pogresila `jer je ispred sebe imala stari papir sa specifikacijama, koji je vazio u vreme kada se u taj komp stavljala 8500GT`
Pomislim ja - priznala si gresku. Ok. Lepo sa tvoje strane. I krajnje ljubazno kazem da nema potrebe za izvinjavanjem jer svi mi gresimo i da mi kaze kada da dodjem da zamenim to.Kazem da kutijiu od 8500GT koju sam dobio nisam ni krenuo da otvaram. I, opet, krajnje ljubazno, IAKO NISAM MORAO, kazem da cu doplatiti ako treba nesto, misleci na 500-1000 dinara, na racun cimanja ljudi koji ce to doneti iz magacina.
Ona mi kaze da ce me pozvati za 3 minuta sa detaljima. I pozove me. I kaze mi da moram da doplatim 2500 dinara!!!!!!!!!!!
U trenutku mi se smrklo. Da li ja treba da placam to sto je ona kada je narucivala konfgiuraciju ispred sebe imala stari papir? Konfiguracija koju sam ja uzeo MORA da ima 8600GT, inace je ne bih ni uzimao! Nisam hteo da se svadjam. Nisam imao energije. Otisao sam preko puta stana i uzeo na drugom mestu 8600GT, a ovu 8500GT cu dati u oglase.
Poenta GIGATRONA je - TI, MUSTERIJO, AKO SE PONASAS KOREKTNO I NEMAS ZELJU DA SE SVADJAS, NISI U PRAVU.
Sta raditi? Da odem i da im porazbijam sve? Da pozovem inspekciju? Nemam energije... Samo zelim da skrenem paznju vama koji cete tamo eventualno nesto kupiti. Obratite paznju...
E, da - ako nekome treba, imam novu ASUS 8500GT na prodaju... Pozdrav
Sto ne kupe neko vozilo za nabavku robe, bezveze je da idu pesice (prevozom) ... A tebi hitno, nemas vremena da gledas, a imas vremena da cekas 4 dana...
Pa ako ti je bilo hitno, sasvim sam siguran da je neka firma imala gotovu konfiguraciju da ti isporuci odmah... pogotovo ne tako zahtevnu...
Nije imala nijedna firma. A zvao sam sigurno desetak firmi. Svi su imali rok od 6 dana za isporuku. I SVIMA su razlog bile demonstracije i kasnjenje sa isporukama koje su vec imale zakazane. Ja sam to narucio u petak. A nijedna druga nije htela da prihvati da uzmem komponente.
Ali ovde nije rec o cekanju, vec o tome da mi je dala pogresnu karticu i trazila mi da doplatim za ono sto sam vec platio... Ocigledno nisi pazljivo procitao sve sto sam napisao...
Problem je verovatno u racunu na kome pise kompletna konfiguracija i samo zbirna cena pretpostavljam, ako je ipak navedena cena pojedinacnih komponenti lako je proveriti sta je tacno naplaceno i kolika je stvarna razlika, kako to nisi naveo u ovom postu mi mozemo samo da nagadjamo.
Ma pazljivo sam ja sve procitao i ukazao na odredjene nelogicnosti. A ti si mogao da zoves i 30 firmi koje nemaju ni jedan racunar na lageru, ali isto tako si mogao da pozoves i 10 koje imaju.
Problem je manje - vise opste poznat sa domacim trgovcima, to nije nista novo, na zalost.
Demonstracije...cccccc...hahahahahah...
:: Nije imala nijedna firma. A zvao sam sigurno desetak firmi. Svi su imali rok od 6 dana za isporuku. I SVIMA su razlog bile demonstracije i kasnjenje sa isporukama koje su vec imale zakazane. Ja sam to narucio u petak. A nijedna druga nije htela da prihvati da uzmem komponente :: :: Ali ovde nije rec o cekanju, vec o tome da mi je dala pogresnu karticu i trazila mi da doplatim za ono sto sam vec platio... Ocigledno nisi pazljivo procitao sve sto sam napisao... :: :: Whatever...
...izgleda da je to kod gigatrona standardna prica, posto se i meni desila slicna situacija, gde sam sklapao drugaru komp. isto tako iz delova, dosli jedan dan lepo rekao sta hocu, lik sastavio spisak i racun, kazu dodji za par dana, dosli mi a u kesi pola stvari koje nemaju veze sa time sto smo taj dan dogovorili...umesto x1650pro sa 256ddr3, su mi stavili verziju sa 512 ddr2 i umesto geil memorije, neku no name...tako da im je to standarda fora izgleda...i da nisam pogledao sta je u kesi, otisao bih sa time kuci i sta onda...ubedjivali bi me da je to ono sto sam trazio.... ...na kraju sam morao da uzmem 8600gt, posto ovu nisu imali, a kada smo sklapali komp tamo na licu mesta, bila je prica da imaju sve to bez problema...
I da dodam razlika Asus 8600GT i 8500GT jeste 2600din tako da ostaje pitanje sta su ti stvarno naplatili, ako jesu 8500GT onda je normalna doplata s` obzirom da si kupio komponente a ne sklopljen racunar, opet ostaje pitanje racuna sta ti je i kako obracunato. Inace i ja imam problema sa njima jer vec mesec dana slusam isti odgovor za reklamaciju, `bicete obavesteni`, a kladim se da su graficku ispitali posle par dana i da sad cekaju po njihovom zakonski rok za reklamaciju 45 dana, trideset je proslo pa jos 15 i evo resenja. Sva sreca da sam pre crkavanja kupio drugu i resavao se da je zamenim pa mi nije bitno ali coveka malo nervira neprofesionalnost takvih firmi, po zakonu sam trebao da znam u roku od 7 dana sta ce biti sa istom, popravka ili zamena.
Konfiguracija koja se zove CORE u sebi ima 8600GT. Kad sam pozvao, pitao sam to i potvrdili su mi. Rekao sam da hocu TU konfiguraciju, ali ne sklopljenu, vec u delovima. Izracunala je da tako kosta nesto vise. I nisam pravio problem, iako mi nije logicno, jer ih oslobadjam maltretiranja oko sklapanja. Ta konkretna konfiguracija kosta 534 evra, ali sa 8600GT. A ona mi je uzela 534 evra sa 8500GT. Razumete li sad? Ja znam kolika je razlika u ceni, ali nisam uzimao komponente, vec KOMPLETAN racunar. Od procesora do podloge za misa. SVE.
Kao sto rekoh, ONA JE PRIZNALA GRESKU, i opravdala se time sto je u trenutku kad je narucivala konfiguraciju iz magacina ispred sebe imala zastareli cenovnik. A PORED TOGA STO JE PRIZNALA GRESKU, terala me je da JA platim za nju.
To je isto kao kad biste otisli u butik i kupili patike NIKE 360. Kad dodjes kuci vidis da su ti spakovali NIKE 180, a naplatili NIKE 360. Ti dodjes da zamenis, oni kazu da je greska njihova, ali da moras da doplatis za 360, koje si vec platio!!!
Ja sam isto imao problema sa njima i njihovim radnicima. Ta bezivotna masa me je izludela u dva navrata. Rekao sam ma ne znam kakvu akciju da imaju ne bih otisao da kupim kod njih. Gmazovi. a sta ti ja znam...
Ako to kosta sa 8600 534 evra i ti si toliko platio (imas racun i garantne listove), onda nemas razloga da dizes frku i da se nerviras. Ko zna sta je plavusi na pameti dok turpija nokte... Odes tamo, prilozis sta si platio, prilozis sta si dobio, pokazes koliko to sve kosta (tj. kostalo u trenutku kupovine) i ako si (kao sto verovatno jesi) 100% u pravu, lepo ti zamene karticu i cao. Ako nece (a hoce), za sveki slucaj od kuce iskopaj telefon trzisne inspekcije, njihovog call centra, i prvo im ga pokazi na displeju telefona, ako se i dalje prave toshe, lepo i okreni. Mada sam apsolutno siguran da do toga nece doci, samo stupi u kontakt sa njenim nadleznim.
Od nervoze i frke nemas nista.
:: Izgleda da ja ne umem lepo da objasnim :: :: Konfiguracija koja se zove CORE u sebi ima 8600GT. Kad sam pozvao, pitao sam to i potvrdili su mi. Rekao sam da hocu TU konfiguraciju, ali ne sklopljenu, vec u delovima. Izracunala je da tako kosta nesto vise. I nisam pravio problem, iako mi nije logicno, jer ih oslobadjam maltretiranja oko sklapanja. Ta konkretna konfiguracija kosta 534 evra, ali sa 8600GT. A ona mi je uzela 534 evra sa 8500GT. Razumete li sad? Ja znam kolika je razlika u ceni, ali nisam uzimao komponente, vec KOMPLETAN racunar. Od procesora do podloge za misa. SVE :: :: Kao sto rekoh, ONA JE PRIZNALA GRESKU, i opravdala se time sto je u trenutku kad je narucivala konfiguraciju iz magacina ispred sebe imala zastareli cenovnik. A PORED TOGA STO JE PRIZNALA GRESKU, terala me je da JA platim za nju :: :: To je isto kao kad biste otisli u butik i kupili patike NIKE 360. Kad dodjes kuci vidis da su ti spakovali NIKE 180, a naplatili NIKE 360. Ti dodjes da zamenis, oni kazu da je greska njihova, ali da moras da doplatis za 360, koje si vec platio!! :: :: Nadam se da je sad malo jasnije.. ::
Care tvoja je greska isto jer nisi gledao sta su ti dali,da si gledao odmah bi morali da ti zamene. Svim nasim `pmaetnim` prodavica treba nacrtati da kad nesto hocemo da ne menjaju komponente i uvaljuju nam neka sranja! Moramo biti ostri prema njima,bolje nego da ih bijemo ! :) Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Dobro sad je jasno, znaci oni priznaju gresku, ti priznajes gresku (sto nisi pogledao na vreme) i to bi se nekako dalo ispraviti, prvo lepo a ako ne pali onda pozoves nekog sefa ili ti poslovodju radnje ili ti gazdu, ali sta ti je onda trebalo da odes i kupis u drugoj radnji nesto sto si vec platio u prvoj? Pokusaj da iscupas na prethodni nacin 8600GT bez doplate pa lepo nju prodaj pa ces biti na nuli, trece nema. Inace u nasim radnjama mogu komotno i bezbedno da pazare samo svemirci sa ocima na ledjima i sa strane, sa jedno desetak pari uveta i sa gomilom tumaca svih mogucih poteza unapred kao kad igras sah, napravis jedan potez pa onda analiziras partiju do kraja i tako redom, jel moze graficka - moze pa onda kombinujes u glavi sta sve moze, pa jel moze disk - moze, opet sve kombinujes iz pocetka i na kraju te opet za*ebu jer su te posluzili sokom koji nisi morao da uzmes ali posto jesi - on nije bio besplatan. Malo sale al` tako ispada. Jedino nemoj da se nerviras jer su oni oguglali na takve stvari a batine ce iskoristiti da te tuze.
Stvar i jeste u tome sto na racunu pise da sam kupio 8500GT. Naravno, djavo mi je kriv sto nisam pogledao racun, pa da im na licu mesta kazem da su se zahebali.
Kako god, drugu karticu sam vec kupio, komp sam dao klincu, a vreme koje sam planirao da potrosim na celu tu zajebanciju sam potrosio.
Jesam pokusao lepo tada kada mi je javila da treba da doplatim. Razume argumente i to da sam ja u pravu, ali je bas briga. Kao sto rekoh, mogu da se jurim sa njima. Mogu i da zovem inspekciju. Ali nemam ni vremena ni energije. Idem dalje. Za to vreme dok se jurim za njima, zaradicu te pare dva puta. Kontam da ce mi trebati bar dva dana za ispravljanje krive Drine, a tih 2400 dinara za to vreme zarade i studenti deleci letke na terazijama. Nije vredno...
Ali verujem da svakoj dobroj firmi nije lepo kada procita ovako nesto o sebi. Pri tome, u ovim postovima nisam rekao nijednu ruznu rec niti uvredu. I mislim da miran i tih komentar potkovan argumentima vise boli nego vika.
Ova moja prica je vise bila upozorenje ljudima sa ovog foruma, a koji se razmisljaju da tamo nesto pazare, nego moja zalba svevisnjem.
Poenta: PRE NEGO STO BILO STA UZMETE U RUKE, PLATITE ILI PONESITE KUCI, DOBRO POGLEDAJTE STA JE TO STO SU VAM DALI.
Pozdrav i hvala svima vama, dobronamernim ljudima ovog foruma, koji su se ukljucili u ovu raspravu
ako ti vidiš na sajtu da se određena konfiguracija prodaje za određene pare, a oni ti prodaju nešto što ti nisi želeo (bez obzira što je u tu konfiguraciju ranije ugrađivana 8500GT) - NIJE U REDU!
Da ne pominjem da NIJE U REDU da se ne jave u vezi prodaje, jer ako te puštaju da kupiš računar kod drugog, mislim da to znači da čekaju sledeću ovcu (bez uvred, molim)
To što ima staru specifikaciju - NIJE U REDU!
To što je cena konfiguracije ista kao i cena pojedinačnih delova - NIJE U REDU. Ipak, nema potrebe da sklapaju delove, tebi prepuštaju rizik da nešto pokvariš, postoji ipak određena vrednost i razlog zašto u ovoj, specifičnoj situaciji (rok za preuzimanje 7 dana, imam iskustva sa tim) cena može da bude i niža. Mada, ne znam, možda su cene pojedinačnih komponenti naduvane toliko da se ne isplati kupiti samo grafičku već i ceo računar (joke).
Definitivno, čitam tvoj tekst i komentare ostalih, pokušavam da nađem nešto što ide njima u prilog, jer se često nalazim u situaciji i da prodajem, i da kupujem računare i delove. Ali ne mogu.
Meni ovo izgleda, možda nije tako, da su hteli da zarade `uvaljivanjem` 8500 umesto 8600, ali kada su primetili da hoćeš i da doplatiš, jedva su dočekali da malo dopune svoj budget. Ko zna, kada malo razmislim, izgleda kao lepo osmišljena strategija!
NIJE U REDU što ti nisu zamenili grafiku BEZ DOPLATE, naprotiv, mislim da je trebalo oni TEBI da doplate!
To moras da resis!!! Nije stvar da li je u pitanju 2600dinara ili 100000dinara, stvar je principa... Mozes da resis na vise nacina: -odes i objasnis, oni ti zamene (naravno sa jos nekim u slucaju problema) -pretnja trzisnom inspekcijom i na kraju poziv iste -smisli nesto... UGLAVNOM, uradi to i javi rezultate :D Poz
Hocete iskreno...boli njih uvo sto nisu zamenili tu karticu...piju oni kafu i turpijaju nokte dok mi sada ovde drobimo...jbg-a moze im se...cekas nedelju dana na konf/u,mislim da sve govori,koliki profit oni ostvaruju svakodnevno...tako da care,jebe se njima za graficku...a ti sledeci put pamet u glavu!!!
Mislio sam da se ne javljam vise u vezi sa ovom situacijiom, ali moram. Desilo se nesto sto mi daje nadu u buducnost, ako ne zemlje, a ono bar IT trzista.
Zamolio bih vas sve da pazljivo procitate.
Malopre mi je zazvonio mobilni i kada sam se javio, sa druge strane je bio gospodin koji se predstavio kao Vlada, vlasnik Gigatron-a.
Rekao je da je procitao ovo sto sam napisao i da mu je iskreno krivo sto se to desilo i najljubaznije se izvinio. Nije pokusavao da se opravda ili svali krivicu na mene i rekao mi je par argumenata koji imaju smisla. Naime, site se update-uje petkom a cenovnik se u radnje odnosi subotom. I u toj diskoordinaciji je nastala cela zbrka. A devojka (Goca) je nova na poslu i nije uspela da se snadje brzo u toj situaciji.
U svakom slucaju, cak i nakon sto sam rekao da sam kupio karticu na drugom mestu, a ovu 8500GT dao komsiji, gospodin Vlada mi je ponudio dve opcije:
1. Da odnesem 8500GT i dobijem 8600GT bez doplate, ili 2. Da odnesem 8500GT a da mi oni vrate novac u visini cene 8600GT.
Nijednog trenutka nije povisio ton niti pitao zasto sam napisao ovo sto sam napisao, vec se trudio da uradi sve kako bih bio zadovoljan. Jedino je rekao da je mozda trebalo da se javim nekoj visoj instanci u hijerarhiji Gigatron-a, jer krajnji prodavci nemaju autoritet da resavaju ovakve situacije. Ali to je razumljivo. Mozda je i trebalo. Sada to vise nije bitno.
Naijkrenije mi je drago sto postoje ovakvi ljudi. I pokazalo se ispravnim sto nisam zvao niti inspekciju, niti isao da se svadjam sa prodavcima. A ovo je isto tako pokazalo da je PCBerza faktor koji se ne sme zanemariti i koju posecuju cak i vlasnici velikih firmi, kao sto je Gigatron.
Ukoliko jos neko ima problem sa Gigatron-om (a u ovoj temi sam mogao da procitam da ima), mozda bi bilo dobro da se javi centrali pre nego sto odustane ili potegne neko pravno sredstvo. Ja sam u roku od 30 sekundi, koliko je ovaj razgovor trajao, promenio misljenje. Ubuduce ce mi prvi izbor biti Gigatron.
Jos jednom, zahvaljujem se svima vama koji ste ucestvovali u razgovoru i pomogli da ova tema bude pri vrhu, a samim tim i da resim svoj problem, a i gospodinu Vladi koji je pokazao da mu je stalo do svakog pojedinacnog kupca, pa makar to bila samo i jedna jeftina graficka kartica.
Broj postavljenih tema: 60343. Broj poslatih odgovora: 646908. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.