monopol: Ili su to mozda povoljnosti za potrosace kao sto je pisalo u novembru
*Техноманија преузима Вин Вин, а интеграција ова два дива на српском тржишту рачунара, опреме и беле технике свакако ће донети повољности за потрошаче, пише Српски телеграф*
Posledice korona virusa se ce tek odraziti na ekonomiju. I na cene hardvera, naravno. Proizvodnja je usporena, najblaze receno, a potraznja ide na gore. Naravno da ce da cene skacu. Moj savet je da ako se neko dvoumi oko kupovine nekih komponenti, da bolje uzme pre nego kasnije. Za ocekivati je i da polovnim stvarima skoci cena.
Ceka nas period slican mining-u samo sto ce se osetiti na svim komponentama. A i kada se proizvidnja pokrene kako treba, trebace vremena dok se cene ne stabilizuju. I naravno jos par meseci dok nize cenu stignu do nas.
Nebuloze. Monopol cijena kao i 2010 godine. Niko ništa nije usrao, nego vještačko navlačenje cijena bez realne potražnje, pa su izazivanjem straha napumpali cijene. Zato je zbog monopola cijena Samsung platio do sada 7,9 milijardi dolara na papiru a realno 2,6 milijardi, jer je kupio i odbor i sudije koje su glasali za sankcije Samsungu zbog monopola. Intel je platio 5,4 milijarde dolara, dok je AMD platio 2,1 milijardu dolara. Kako god, ali ljudi nisu shvatili da kako se ponaša Amerika prema Huaveiju i Honoru, tako i ljudi tj. kupci treba prema IT sektoru. I da vidiš kako bi odmah se cijene vratile na normalu. SSD od 240 GB Biostar S100 u poznatoj radnji na E, a sada pod Tehnomanijakom bila je 1990 din, dok je sada 3690 din kao AKCIJA. More marš prevaranti. U petak samu Ipon.ro kupio iste po 1690 din na akciji. Pa ko je blesav da povjeruje u sve ove nebuloze !?
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Ja ne znam sta se zalite, Samsung 500Gb 860 sa garancijom je oko 70eu, a od 1TB oko 100eu. Koga briga za te male diskove. Adata je bio od 240 3.500din, sada je 5.000din. Velika stvar, dodas jos 1500 i kupis, kad se vec nije kupilo do sad, ko vam je kriv :)
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Da, pise rasprodato, sad vidim. Ma bice toga, ne brini se.
Увозници имају све мање робе на стању, не стиже ништа из кине од половине Јануара и не зна се кад ће...меморије, дискови, тонери...немају инфо ни кад ће кренути пошиљке из ПРЦ...бојим се само да нам цена не постане најмањи проблем, него само да ли нечег има или нема...а онда малопродаје, наравно дижу цене...јер су тако у могућности...
Ovo što kaže jamperjack je djelimično tačno. Kinezi se žale da Ameri im stopiraju pošiljke, kako u Americi, tako i u Evropi. Npr. meni pošiljke stigle u Srbiju prije 2 nedelje i Kinezi me odmah obavjestili. Status svih pošiljki je nepoznat. Namoju sreću, pošto godinama kupujem preko AE i carinski službenici me poznaju, sve će biti riješeno u petak prijepodne. Kažu da niko od carinika neće da pregleda robu, jer se boje korona, izmišljenog virusa kao da je opasan, a opasan je samo derivat iz laboratorijskih postrojenja mi6 kuhinje, koji cilja određenu populaciju. Da ne poznajem nikoga, mogao bih sanjati da pregledaju sve pakete, što im je posao za koji su debelo plaćeni 2 do 5 puta više od prosječne plate. More. Marš.
Pozitivna osobina da ljudi stalno preispituju svoja znanja i da u skladu sa tim funkcionišu je osobina velikih ljudi. Mali se i onako zadovolje osrednjošću.
Citiram: `Kažu da niko od carinika neće da pregleda robu, jer se boje korona, izmišljenog virusa kao da je opasan , a opasan je samo derivat iz laboratorijskih postrojenja mi6 kuhinje, koji cilja određenu populaciju.`
Znam da trolujes jer nemas pametnijeg posla, ali brate...
Zasto bre samo nekad? Dominira uvek kad gradi piramide bioničkim kranom i četvrtim okom žmuri preko ivice marice ravne Zemlje dok mu vanzemaljci spuštaju tehnologiju preko velikog ledenog zida, a derivat koji cilja samo trolove ulazi u carinsku zonu petkom, dok Drina brbolji iznad satelita koji ne postoje svaki dan sedam bitkoina.
Al rade, mora to puno bolje Boston Dynamics, Umbrella, Cygen, Neutronix, Neutrogenix... Izaberi. Usput, raspitaj se o ginko regenee. Biće ti vrlo uzbudljivo u životu.
daj da napravimo neki dil, za komponente preko grane, kad vec poznajes mocnike, vidis da je kriza...
Taman sam bio otvorio nutelu od 400 grama - zamalo da je iz ruke ispustim ...
:: :: Zasto bre samo nekad? Dominira uvek kad gradi piramide bioničkim kranom i četvrtim okom žmuri preko ivice marice ravne Zemlje dok mu vanzemaljci spuštaju tehnologiju preko velikog ledenog zida, a derivat koji cilja samo trolove ulazi u carinsku zonu petkom, dok Drina brbolji iznad satelita koji ne postoje svaki dan sedam bitkoina :: ::
Baki, godinama unazad gajim nadu da si samo neviđena trolčina i prosto ne mogu da provalim gde crpiš inspiraciju, ali se svaki put uverim da si ti ustvari samo, i jedino, debelo bolestan. Tebi već jeste uzbudljivo u životu. Jadni tvoji roditelji. :(
:: Al rade, mora to puno bolj :: Boston Dynamics, Umbrella, Cygen, Neutronix, Neutrogenix.. :: Izaberi :: Usput, raspitaj se o ginko regenee :: Biće ti vrlo uzbudljivo u životu ::
PA JBT SVAKA ČAST!!! Jaučem od smeha!! AHAHAHHAHAHAHAHAAAA
:: :: Zasto bre samo nekad? Dominira uvek kad gradi piramide bioničkim kranom i četvrtim okom žmuri preko ivice marice ravne Zemlje dok mu vanzemaljci spuštaju tehnologiju preko velikog ledenog zida, a derivat koji cilja samo trolove ulazi u carinsku zonu petkom, dok Drina brbolji iznad satelita koji ne postoje svaki dan sedam bitkoina :: ::
Izbor tvoje devijantne slike samo govori o tebi. Pogledaj se u ogledalo i nemoj se roknuti kad se vidiš. Sve ostalo je već poznato. @torta Neeeee. Samo to neee. Nutela da ispadneeeeee. @imarkovic Imam sve što mi treba trenutno. I samo neka cijene lete u nebo. Meni odgovara. Progledao sam. Dok je ovaca, biće i vune.
nasmejao pročitavši alrad-ov komentar... Posle sam smazao nutelu. Medjutim, tvoji postovi i komentari neprestano plene moju pažnju jer, ja sam, pre i iznad svega ljubitelj književnosti, muzike i filma (tim redosledom), to znači i - fikcije, fantastike... Dakle, potpuno se slažem sa našim idiotom: izdominiraj čoveče, samo tako, barem ponekad!
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646986. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.