Da li je normalno da covek preko telefona odbije da kaze razlike izmedju dve graficke (ne nesto najosnovnije nego npr. GIGABYTEova Gtx 760ica ima vise verzija: GV-N7602OC-2GD i GV-N760WF2OC-2GD, razlika od 25 evra) i kaze `treba da znate sta trazite`? Da li sam ja uradio nesto sto ne treba ili jednostavno coveku nije stalo do price u datom trenutku? Zbunjen sam, zato sto sam imao pozitivno iskustvo sa radnjama do sada, gde bi cesto i pricao sa covekom sta da kupim i cesto bi mi predlozili i jeftinije varijante. sem onog puta kada sam liku usao u radnju bas na pogresnu pesmu, pa je bio nadrkan sto sam bas nasao tada da udjem.
Sutra ce taj prodavac da naj@be ako ti slucajno njegov savet - preporuka ne bude odgovarala. Uostalom, ko zna koliko covek ima posla, pa ne moze jos da stigne i da gugla za svakog..
Ali nisam trazio njegov savet, trazio sam razliku, niti bi njemu trebao da treba gugl. Da je rekao `izvinite zauzeti smo, nemamo vremena da odgovaramo na vasa pitanja`, moj odgovor bi bio `izvinite`, a ne `prijatno`, mogu da nadjem istu tu graficku po istoj ceni drugde. Tako da bas nema smisla :D
Bio sam u Win Winu, pitao sam coveka za graficku koju sam nabavio onomad, lik me je prebacio na drugog coveka u radnji za koga je rekao on zna sve o grafickim karticama i covek je stvarno znao sve do detalja. Ali, slazem se, mogu da nadjem informacije na internetu, ostade mi samo ogorcenost :D. Zapravo pitanje mi je bilo da li sam bio sretan i glup do sada :D
Mogu imati ogromnu kolicinu artikala na stanju i one koja im frekventno prolazi `kroz ruke`... Mislis da oni imaju vremena ili zelje da se bave slovnim razlikama, pogotovo robom iz mainstream segmenta, gde postoji 10 vrsta i 14 podvrsta istog proizvoda sa mizernim razlikama u performansama i ceni... Jbga, iskreno, i ja bih ti dao slican odgovor da sam na njegovom mestu :)
Nemoj pogresno da me shvatis, za tebe je bolje da se informises na vise izvora a ne od samog prodavca kome je uvek cilj da ti uvali skuplji proizvod.
Inace da znas da veoma osudjujem bilo kakvu neljubaznost koju si doziveo i bilo kakvu neprijatnost , i da se slazem sa tobom, a ako ces da teras do kraja trazi sefa nekog/managera i zali se objasni sta se desilo, ne samo da ce da ti se debelo izvine nego ces i popust da dobijes.
Svako ozbiljniji koji oce da proda nesto ce da odgovari na neka light pitanja i trebalo bi da tako to bude ali s druge strane njega mozda u toku dana pozove 20 ljudi i to dosadi coveku pa malo pukne pa ti odgovori tako ali cak i da pukne ne zoves ga ti kuci pa da on ti to kaze..
Nikad ali nikad ne kupuj po preporuci prodavca, velika sansa je da kupis nesto a posle nadjes to isto za manje para ili nesto bolje za istu cenu.Vec sam kreni da trazis sta te interesuje proizvodjace znas ( asus, msi, gigabyte itd. ) pa na njihov sajt pa gledaj karakteristike odnosno specifikacije ( nekad je razlika mizerna jedna graf. ima zastitnu masku za ventilatora a druga nema, itd. ).
E sad kad si nasao specifikaciju koja te interesuje krenes po netu da gledas misljenja korisnika ( razni forumi pa i ovaj ) i sajtova ( review ) npr. moze da se desi sa si nasao npr. super gigabyte graficku ali da npr. asus proizvodi isti model sa boljim hladjenjem, ili obrnuto.
I na kraju kad si sveo izbor na par komada onda nazoves prodavca i pitas ga za cenu ( ili mozes ovde na Pc Berzi da proveris cene http://www.pcberza.rs/komponente/ ) i dali ima na lageru ako nema za koje vreme moze da mu stigne.
Sto se tice samog prodavca, zamisli da svi zovemo ko ti i raspitujemo se pa ne bi im bio dovljano 1000 ljudi u call centru da odgovara na pitanja, da ne pominjem poznavanje stvari oko koje se raspitujes.Ipak je njihov posao da prodaju ono sto imaju a ne da dele savete, njegov posao je da ti kaze imam to i to u radnji ta i ta je cena i to je to, a na tebi je kao kupcu da znas sta kupujes.
P.S: Obrati paznju obavezno na kutiju i oznaku kada nesto kupujes, desi se da prodavac ne zna da procita oznaku kako treba pa ti uvali npr. nvidia 9800 a ne 9800gt koju si hteo da kupis ili cak i obrnuto proda ti skuplju graficku po nizoj ceni.
Kolega Dexter013 ti je lepo napisao ja sam smo malo razradio njegov post:
:: Imas gugl imas internet, sebi kupujes a ne tom prodavcu, :: imas i eto forume koliko volis, :: informacije na izvolte samo par klikova daleko. :: :: Mislis da svaki prodavac zna sve oznake svih modela svih grafickih kartica i sve njihove razlike :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen ViewSonic 2 :: ::
Ostade mi nejasno kako covek moze da bude tako neljubazan posle sto je saslusao moje pitanje za FX 8350, pa tek onda za gtx 760. Imao je 380+evra tu i samo me oladio. Jos na njihovom sajtu je samo navedena jedna 760ica, zbunio me je sa pitanjem koja GIGABYTE 760, znam da ih ima vise, i znam da sam izabrao jednu od te dve, ali kao i on verovatno, ja se ne secam koja je koja. Valjda nekom logikom je mogao i da nasluti da cu da trazim i maticnu. Razgovor je trajao citavih 2 minuta, trebalo bi nam citavih 4 da sredimo stvar.
E to je kultura ona se ponese iz kuce pocinje da se dobija sa 4 god zivota, e sad mozda mu gazda nije dao platu pa je besan na njega ili na nekog drugog pa tebe oladio, taj nije pravi trgovac umesto da te ljubazno saslusa ili odmah prekine i ljbazno kaze nemogu sad da razgovaram pozovite za 15 min ili sutra.Ko zna ko ti se javio na telefon mozda je to bio i gazda radnje vise mi to lici na gazdu nego na radnika, oni su obicno bahati i nekulturni ( cast izuzecima nisu svi takvi ).
:: Ostade mi nejasno kako covek moze da bude tako neljubazan posle sto je saslusao moje pitanje za FX 8350, pa tek onda za gtx 760. Imao je 380+evra tu i samo me oladio. Jos na njihovom sajtu je samo navedena jedna 760ica, zbunio me je sa pitanjem koja GIGABYTE 760, znam da ih ima vise, i znam da sam izabrao jednu od te dve, ali kao i on verovatno, ja se ne secam koja je koja. Valjda nekom logikom je mogao i da nasluti da cu da trazim i maticnu. Razgovor je trajao citavih 2 minuta, trebalo bi nam citavih 4 da sredimo stvar.
haha ubice me kolege sa berze sto palim vatru ali sinula mi je ideja, tj. dve.. :D
mozda je takav jer si narucio FX a ne Intel-a, i druga, zasto ne odes u radnju i nabijes mu taj FX u facu i uzmes Intela.. :D
salim se naravno, ice je u pravu, stvar je vaspitanja i dobre volje, a previse ljudi je nadrkano kolicinom posla koju imaju, nadrkanim sefovima, dozom stresa koji prozivljavaju i sve to zarad malo kesa jednom ili dva puta mesecno koji ume ponekad i da kasni..
sve u svemu sredio si stvar, malo se iznervirao, sad moli Boga da sve bude kako treba da ne bude jos vise stresa i uzivaj u novom kompu..
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.