Nikad nisam gledao 3D fim pa imam jedno pitanje,dioptrija na jednom oko mi je enormna tako da prakticki ne raspoznajem nista,vidim obrise i tako to,da li ima vajde da gledam 3D, ili cu ga verovatno doziveti kao 2D iako je 3D,posto ne vidim trecu dimenziju?
Ja nemam taj problem i opet od 3D filmova tu i tamo primetim da je nesto 3D. Generalno mi je isti feeling kao kad gledam u 2D. Neki ljudi mi kazu kao nije uopste, totalno drugacije. Meni sve isto skoro.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
Da li uopste nosis kakve naocare za dioptriju sada? Ako ti je bas to oko u losem stanju i jako slabo vidis na njega, onda, nazalost, tesko da mozes da vidis taj 3D efekat.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
da pitam, da li postoji opcija u recimo BS playeru ili u nekom drugom da se konvertuje prevod u 3D probali smo da gledamo film na TV-u preko lap topa ali prevod se ne prebacuje u 3D??
Skini programcic 3DSubtitler i sa njim prebacujes subtitle fajl u 3D subtitle fajl. Jednostavan je i ima razna podesavanja (da titlovi budu `ispred`slike, `iza`, tj. u dubini i td.)
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: da pitam, da li postoji opcija u recimo BS playeru ili u nekom drugom da se konvertuje prevod u 3D probali smo da gledamo film na TV-u preko lap topa ali prevod se ne prebacuje u 3D?? :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2GB DDR3 1600MH :: Kingston 4GB DDR3 1600Mh :: WD10EARS 1T :: Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 8.1 RTM 9600 64-bit :: ::
Što ne probaš da staviš preko svojih naočala ove 3d naočale, ja sam tako puštao drugu koji ima poprilično veliku dioptriju, mada gledali smo samo par nekih klipova na yt tako da ne znam kako biti pasovalo tokom čitavog filma. Što se tiče titlova mislim da gom ima opciju za 3đ illi jeenostavno upotrebi onaj 3d subtitler program što je neko postova iznad.
Na zalost, ne mozes ocekivati da ti se vid naglo poboljsa u toku gledanja 3D filma. Takav je, kakav je. Kombinacija sa socivima nije losa, ali ako ih inace ne nosis, treba ti ovako nesto:
Jbg, ni ovo nije bez mane... malo ti oteza vec postojece naocare pa mozda ne bude prijatan osecaj ali ne mozes znati da li ti odgovara dok ne probas (a nece ti biti zao tih 2-5$, cak i ako ne odgovara).
Bio,odgledao i nista od 3D,mozda na trenutak ulovim ali inace 2D,sociva i naocare ne nosim,ne postoje one koje bi popravili +77...u svakom slucaju odgledao sam Guardians of the Galaxy i film je odlican,svaka preporuka...pozdrav
Nije isti 3D efekat kod razlicitih filmova. Gledao sam dosta 3D filmova u kucnoj varijanti i najveci efekat se vidi kod animacija i crtaca (Lion king i Ice age ubedljivo), dok kog ghost ridera 2 i drive angry gotovo da nisam primetio taj efekat.
Druga stvar su prevodi, najbolje resenje je da koristis komp i neki dobar sw, kmp ili pot. Ako hoces da gledas na fizickom plejeru ili TV plejeru, situacija se komplikuje, ima detaljna procedura koju mogu objasniti, ali cesto taj format prevoda BD plejeri i televizori ne vide.
A sto se tice dioptrije ja sam kratkovid za detalje, tako da na razdaljini vecoj od 1m ne vidim prevod (tj mutno je pa ne mogu da citam), resenje sam ipak nasao. Ima da se kupe 3D cvikeri koji se kace na dioptrijske naocare, tj samo stakla (citaj plastika) sa stipaljkom koja se kace na obicne naocare. Moze i varijanta sa socivom, ali nisam pristalica istih.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.