Napokon ste zavrsili fotke i na red dolazi stampanje. Uzeo bi pakovanje od 50 ili 100 komada foto papira za Canon, ali svugde gde se okrenem skupi su ko djavo! Ako neko zna u BG gde ima pristupacan Canon foto papir za ink-jet nek pomaze!!! :)
Ja koristim Mediarange high resolution papir ali na zalost on ti je tanak za stampanje forografija, 160g je. Trebalo bi da su i verzije papira vece gramature istog kvaliteta.
Hvala na odgovoru, fina preporuka. Jedina je stvar u tome sto neki dugogodisnji korisnici Canon stampaca za fotografije savetuju iskljucivo Canon papire, u suprotnom kazu `katastrofa`?! Da li ima Canon fotopapir negde po slicnoj ceni?
Ja 160g papir koristim za stampanje omota za dvd I bluray diskove. Sutra cu probati da uslikam jedan omot I okacicu sliku ovde. Inace imam pixmu ip4700
Jbg za Canona ... je traljav izbor... ja na hp-u koristin hp papir za fotografije 9x13 i 13x17 i photo kertridz... slike kao iz foto radnje... al skupo u pm....
Znam...zato sam i pesao na Canon. HP odmah iz kutije stampa fotografije bolje nego iz foto radnje, ali za tu radost se mora kupiti posebni foto kertridz koji kosta bukvalno kao pola stampaca! Canon moze da radi istu stvar za duplo manje para i jedina stvarna razlika izmedju HP-a Canon-a jeste sto HP dolazi odmah podesen.
Za stampanje fotki sa Canon-om moram da podesavam posebno za svaku vrstu papira(posto Canon-ovi vec postojeci profili nisu ni za k....) Tako da potrosim nesto farbe i papira svki put u startu, na kraju ne znam sta je isplatljivije...
Ali sto se tice papira svarno jos uvek ne znam, DMCivan-ov predlog za Mediarange izgleda stvarno isplativ ali ne znam sta da mislim o istom jer je skoro 3x jeftiniji od Canon-ovog foto papira(sto je neisplativo). Tako da ako neko moze malo da mi rascisti maglu...
Ma znam da za fotke treba cvrsci papir, nego stampacu jos nesto i pored fotografija :) Gledam ovaj od 130g matt za postere i sl. slicice a za fotke cu najverovatnije uzeti 220g. hvala.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.