Re: Slanje korišćene tehničke robe iz inostranstva
06.08.2013. 18:58
status: user broj poruka: 18994
zavisi.. bas sam spakovao jedan paket da saljem u Logitech preko UPS kurira, naravno o njihovom trosku, ja verujem da nema sanse da bude zagubljen.. moras da imas carinsku formu na adekvatnom jeziku, da li ce to biti engleski ili koji vec, tipa sta je to sto saljes, da si materijalno i krivicno odgovoran za to, to, to i to itd itd.. potpis.. zatim forma kurira u vise primeraka, placanje i to je to.
:: Kao što naslov kaže, zanima me kako to ide kod nas :: Elektronika je u pitanju i bila bi poslata prekookeanskom ili čak avionskom poštom. :: :: Da li se još uvek dešava da `nestaju` stvari, da li carina kolje i da li ste imali loše ili dobro iskustvo sa ovim vidom slanja :: :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-5021
bolje nazovi carinu i pitaj ih .. odgovorice ti na svako pitanje .. mislim da je .. mislim .. zabranjen uvoz polovne tehnicke robe .. legalno
mozes prosvercovati ..
:: Trebali bi meni da pošalju, ne šaljem ja :: :: Lokacije odakle bi trebalo da stiže su SAD i Australija :: :: Nikada nisam imao tu situaciju, tako da me zanimaju detalji. Ne bih voleo d :: ostanem bez opreme jer se nekom cariniku svideo paket :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
svejedno koja forma je u pitanju .. zabranjen je uvoz polovne tehnicke robe u zemlju .. zato su i zatvoreni svojevremeno bozc i sinovi iz londona ..
samo sverc .. kao pa da drug carinik u gepeku mi je VHS plejer jer pustam muziku sa njega
:: Nije kupovina u pitanju, da napomenem :: U fazonu `meni ne treba više, daj da ti pošaljem, bolje nego da bacim` :: x :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: kingston hyperx genesis 2x4gb 160 :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Ne moze da bude zabranjeno ako je privatno i za licnu upotrebu, a ne sto komada za preprodaju. Moze da nestane, mogu da naplate paprenu carinu, ali zabranjeno nije. Nikad me nisu pitali ni gledali da li je novo ili polovno, ali uvek se radilo o jednom komadu opreme.
Najverovatnije će biti ili cela konfa (minus monitor) ili samo jedan deo. U zavisnosti kako se pokaže ovde i da li će carinjenje biti rizično i/ili papreno.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.