Koliko sam ja skontao, COMPUTERS.RS(ukoliko mislimo na istu firmu) je web portal koji obuhvata više firmi. Tamo lepo piše: `Computers.rs predstavlja zajednicu IT firmi koja je nastala kao realizacija projekta ekipe IT entuzijasta firme Matrix iz Niša. Ideja je nastala kao potreba da se u uslovima otežanog poslovanja, male i srednje firme povežu u nastupu na IT tržištu. U takvoj formi uspešno odgovaraju na sve snažniji upliv mega brendova, i sveukupnu globalizaciju koja nije zaobišla naše tržište. ` bla bla truć... i `Mrežu partnera Computers.rs naći ćete na stranici `Partneri`. Robu koja se nalazi na našem sajtu (Computers.rs), možete potražiti kod naših parnera širom Srbije. ` bla bla truć
Što znači da bi sve firme koje posluju u tom sistemu trebale da imaju iste ili približne cene(ne veće od preporučenih), i logično bi bilo da imaju istu garanciju, ali postoji samo jedan način da saznaš-pozoveš neku od firmi sa spiska, koja je tebi najbliža: http://tiny.cc/qzy2rw
P.S. Meni dolazi zet za koji dan iz Niša, pa mogu da ga pošaljem da prošeta i da pita za cene i garancije, ako ti znači. Mada verovatno imaš i u navedenim partnerskim firmama isto ili slično.
Onda se informisi malo bolje .-) Ili u Nisu svi ostali daju 5...? :-) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Nisam kupovao ali sam to zamalo uradio, imaju shop valjda u kalci, i tu sta ima ima, ostale egzotike kao i svi ostali nabavljaju od dobavljaca tek po porudzbini, pa dok stigne do nisa, a tek onda salju do kupca i to je u mom slucaju trebalo da traje oko nedelju dana i odustao sam jer mi je bilo hitnije.
Ja sam kupovao par puta tamo, i ok je, ali od kada se i u Nisu otvorio Emmi, uglavnom u emmi i kupujem. Intel i5 3550, Megahalem, GA Z77M D3H, 8gb Mushkin 1333@2000, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Fractal Design Arc Mini BLACK/WHITE mod...
VMARC, aj posalji link gde jos daju 3 god garancije za konkretno Seagate modele od 2tb st2000dm001 i st2000ld003, posto pazarim nesto od ta dva! Thx @tooth, thx za info, nisam se nesto bavio istorijatom! :)
Bilo koja radnja... Barem 90% njih. Ostalih 10% bi potpalo pod kategoriju neozbiljnih pilicara. Na sve HDD ti je garancija 3 godine dok je na neke modele skupljih serija i 5 (WD Black npr.)
:: VMARC, aj posalji link gde jos daju 3 god garancije za konkretno Seagate modele od 2tb st2000dm001 i st2000ld003, posto pazarim nesto od ta dva! Th :: @tooth, thx za info, nisam se nesto bavio istorijatom! :)
Ja sam narucio nesto preko neta, oni me zvali na mob 3 dana posle da mi kazu da nemaju na lageru to sto sam narucio (i da nece da ga nabavljaju), i ponudili mi ono sto imaju na lageru. Dakle moje iskustvo je - bolje zovi telefonom ako hoces da narucis, jer ono sto je na sajtu nije i na lageru.
Pa kad su čobani i hvataju se zakona kad njima odgovara...
06.02.2013. 16:52
status: user broj poruka: 3241
Kako je usvojen zakon o obaveznom garantnom roku od 2 godine na sve nove proizvode, odma` se svi zalepili za to i prepravili garancije. Stvarno krajnje jadno i bedno od naših `poslovnih` ljudi. Još će da nas ubede da su proizvođači sa Tajvana naredili usklađivanje sa zakonima u Srbiji... Trebalo bi bojkotovati takve radnje i naterati ih da vrate garancije koje proizvođač propisuje u skladu sa klasom proizvoda...
Cene koje su na sajtu vaze samo za online kupovinu bar su meni tako rekli kad sam otisao u Kalcu u Matrix.Sajt se retko azurira i pola artikala oni uopste nemaju na stanju.Tako da taj sajt ne vredi posecivati odes licno u radnju i videces o cemu pricam
Nasi prodavci mozda i nisu bas za neku pohvalu, ali nemojte im stavljati na teret i ono zasta nisu krivi.
Prvo, oni nemaju nikakvu korist od smanjivanja garancije, jer garanciju odredjuje uvoznik u dogovoru s proizvodjacem hardvera. Uvoznik moze i da poveca garanciju na dati proizvod, iako proizvodjac preporucuje manju. Naravno, to se skoro nikad ne desava. Na kraju, uvoznik se i bakce sa neispravnim hardverom koji ovlasceni servis ne popravi.Ovi nasi mali prodavci su samo posrednici prilikom prodaje, njima ni iz dzepa ni u dzep.
Drugo, i najbitnije su WD i Seagate ti koje treba prozivati za smanjenje garancija. Otkad je WD 2011. godine kupio Hitachi, a iste godine i Seagate kupio Samsung, nestalo je i ono malo konkurencije. Prvo su izazvali vestacku nestasicu krajem te godine, kao da je Tajvan nestao sa lica zemlje, da bi u zajednickom dogovoru prvog dana 2012. godine smanjili garanciju za skoro sve modele diskova. Obrazlozenje za ovaj monopolski bezobrazluk moze ovde da se procita: http://goo.gl/yGTwA http://goo.gl/ewwMv
WD je ostao na 5 samo za Black, dok su ostali modeli otisli sa tri na dve godine (osim Red diskova). http://goo.gl/wsT6A
Segate je otisao jos dalje pa je pojedine modele spustio na samo jednu godinu. E sad to se u Evropi (pa i kod nas) nije osetilo jer je evropski zakonski minimum 2 godine.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.