Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : PC Berza
Tržište
Porez za kompjutere sa 18 na 8% ????
STRANA 1 OD 1
Dyca Porez za kompjutere sa 18 na 8% ???? 02.06.2007. 19:57 T4594

status: user
broj poruka: 1574
Zanima ,e da li je ovo stvarno i ako jeste od kada bi trebalo da pocne da se primenjuje??Takodje me zanima na sta se tacno odnos smanjenje tog poreza,jel samo na gotove konfiguracije ili i na pojedinacne komponente..Tacnije zanima me da li se odnosi i na laptopove jer razmisljam o kupovini jednog pa bih mi tih 10% manjka dobro doslo??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Demetra re 02.06.2007. 22:23 #20857

broj poruka: 38
doduse ne postoji odredba koja precizira da se uknula stavka zakona o oslobadjanju poreza na promet za racunare iz 2002-e. znam da je 2004-e bilo price da ce biti 8%, pa je ipak ostalo na 18% i da je posle bio neki novi predlog zakona, ali sta i kako i da li ce biti usvojen, jos uvek ne znam. dyca odakle tebi ta informacija. mislim jel to provereno ili neko samo pusta buvu. a u svakom slucaju ako bude, verovatno ce biti kao 2002-e, da je to poresko oslobodjenje za racunare, racunarsku opremu i softver.

i sve u svemu ti nisi dobio odgovor od mene, a ja se ubih kuckajuci :)) al mozda nam se neko javi sa svezim informacijama. jeste da to nece mene zakaciti i nece mi koristiti sada, ali eto ne bi bilo lose da se nesto promeni na tom polju.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vukdusan Re: re 02.06.2007. 23:37 #20863

broj poruka: 800

:: doduse ne postoji odredba koja precizira da se uknula stavka zakona o oslobadjanju poreza na promet za racunare iz 2002-e. znam da je 2004-e bilo price da ce biti 8%, pa je ipak ostalo na 18% i da je posle bio neki novi predlog zakona, ali sta i kako i da li ce biti usvojen, jos uvek ne znam. dyca odakle tebi ta informacija. mislim jel to provereno ili neko samo pusta buvu. a u svakom slucaju ako bude, verovatno ce biti kao 2002-e, da je to poresko oslobodjenje za racunare, racunarsku opremu i softver
::
:: i sve u svemu ti nisi dobio odgovor od mene, a ja se ubih kuckajuci :)) al mozda nam se neko javi sa svezim informacijama. jeste da to nece mene zakaciti i nece mi koristiti sada, ali eto ne bi bilo lose da se nesto promeni na tom polju

dobio je informaciju od SK.isto kao i ja.mozda bi bilo najbolje da pita redakciju.
Maksimus Re: Re: re 03.06.2007. 00:36 #20869

broj poruka: 128

PDV na računarsku opremu je neobjašnjivo visok u Srbiji, znači ja ne mogu da verujem da je zbog povećane popularnosti i potražnje (što prati razvoj IT na svetskom tržištu)
država odlučila da `zadrži` svoje prihode u prometu kad ih već nema u proizvodnji..
To je haos živi ja da vam kažem..
Vlastima se drmaju fotelje zbog Kosova i radikala a ipak nema ukidanja PDVa na računarsku opremu - pa to je bilo predizborno obećanje polovine parlamentarnih stranaka! Na RTSu je bila najava potpredsednika vlade da će se ukinuti porez na prvi stan i prepoloviti PDV na računarsku opremu..međutim, od toga nema ništa još uvek (tačnije, najavljeno je da će se ove nedelje porez `prepoloviti`)

Međutim, PROBLEM JE ŠTO DRŽAVA JOŠ NIJE KUPILA SVIH 30000 RAÈUNARA IZ NACIONALNOG IP, pa moraju da u kasi ostave sredstva i za tekuće transakcije (tačnije, pare im trebaju za otplate dugovanja što je suprotno od tvrdnje da `para ima` a samo treba da se ulože!)

majke mi ... znam da sam ja čeko da ne kupim komp bar 2-3 nedelju duže zbog PDV-a.. al sam odustao

pozdrav svima!
Oglasnik Obec`o Bole 03.06.2007. 00:48 #20873

broj poruka: 726

:: Takodje me zanima na sta se tacno odnos smanjenje tog poreza,jel samo na gotove konfiguracije ili i na pojedinacne komponente

Jedno uslovljava drugo - dakle,sve.

::Tacnije zanima me da li se odnosi i na laptopove jer razmisljam o kupovini jednog pa bih mi tih 10% manjka dobro doslo?

I laptopovi.

Smanjenje stope poreza je dio predizbornog programa jedne politicke partije,bolje reci - jednog od njenih funkcionera.S obzirom da on (meni) djeluje ubjedljivije od partijskih drugova,mislim da ce se ta ideja realizovati,tj. Zakon o porezu na promet ce biti izmijenjen na nekoj skupstinskoj sjednici.
Goran8407 Bem ih... 03.06.2007. 00:50 #20874

broj poruka: 134
To je koliko se secam korisceno u predizbornoj kampanji... A osecam da ce malo juce da dodje do toga. I ja kao cekam (mada i nesto ne zurim - strpljiv sam jos uvek).

`Beogradski sindikat - Oni su

Ovo nimalo nije politicki korektno,
ni levo ni desno, vec pravo u meso.
Pesnajom u vugla da ostanu bez zuba,
da frfljaju u Skupstini kad raspravlja se Ustav.
....
Ajmo, raport za narod, da cujemo ko je krao,
sjebo` nam zivote, a nije odgovar`o?
Sad ste se usemili, pa nema revansizma,
to je kodeks lopova, niko nece da prizna.`

Edit: posto je oglasnik postovao dok sam ja kucao...

`Zakon o porezu na promet ce biti izmijenjen na nekoj skupstinskoj sjednici.` - pa koliko im je trebalo da oforme vladu - ko zna kada ce nama taj pdv da padne na 8%!!!
dragojlo2 Re:PDV na računarsku opremu je neobjašnjivo visok u Srbiji... 03.06.2007. 00:52 #20875

broj poruka: 718
...Pa u Nemackoj je 19%, u Austriji 20%.itd.

Druga je prica sto je nama u Srbiji svaki porez visok jos od Turaka...`Ajd u zdravlje!
Goran8407 Re: Re:PDV na računarsku opremu je neobjašnjivo visok u Srbiji... 03.06.2007. 00:56 #20877

:: ...Pa u Nemackoj je 19%, u Austriji 20%.itd
:: Druga je prica sto je nama u Srbiji svaki porez visok jos od Turaka...`Ajd u zdravlje

Prosecne plate tamo VS. prosecne plate ovde?
ludi Re: Bem ih... 03.06.2007. 03:36 #20889

broj poruka: 568
Licence to kill

:: To je koliko se secam korisceno u predizbornoj kampanji... A osecam da ce malo juce da dodje do toga. I ja kao cekam (mada i nesto ne zurim - strpljiv sam jos uvek)
:: `Beogradski sindikat - Oni s
:: Ovo nimalo nije politicki korektno
:: ni levo ni desno, vec pravo u meso
:: Pesnajom u vugla da ostanu bez zuba
:: da frfljaju u Skupstini kad raspravlja se Ustav
:: ...
:: Ajmo, raport za narod, da cujemo ko je krao
:: sjebo` nam zivote, a nije odgovar`o
:: Sad ste se usemili, pa nema revansizma
:: to je kodeks lopova, niko nece da prizna.
:: Edit: posto je oglasnik postovao dok sam ja kucao..
:: `Zakon o porezu na promet ce biti izmijenjen na nekoj skupstinskoj sjednici.` - pa koliko im je trebalo da oforme vladu - ko zna kada ce nama taj pdv da padne na 8%!!

da je to tako lako dlanom o dlan i porez manji, preko noci, nece to bas da bude tako... a taj licemernim sindikat bi trebao malo da vidi kako je voditi drzavu narocito ovakvu u kojoj je mentalitet naroda ekstremno nakaradan pa da vidim kako bi se snasli
lepo kaze izreka `svi srbi znaju da vide drzavu i fudbalsku reprezentaciju` svi samo znaju da pricaju u prazno a niko nece da zasuce rukave, da bi se nesto promenilo moraju svi da rade na tome a ne da cekaju na nekog drugog pa zborte usta da niste pusta svi su `pametni` a u glavi paucina - glupi sindikat
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Maksimus Re: Re: Bem ih... 03.06.2007. 04:07 #20890

Ja bih samo kratko dodao, bez neke namere da repliciram - da je porez na promet `mrtav` i da ga je zamenio PDV, što je `opralo` namere svih `demokratskih` vlada u zemljama Istočne Evrope `da, oni ne povećavaju porez na promet` već uvode novi (veći porez).
E sad, obzirom da je broj internet korisnika u Srbiji oko 1.2 miliona (+-, što je proporcionalno veće još samo od BiH i Makednomije i Moldavije ) stim da je to dosta nestabilna brojka - najveći problem je
`Kako preusmeriti Srbe da se bave onim čime treba da se bave`!?!
Poreska politika koja sputava trgovinu računara i kanališe je `dalje` od novih tehnologija - govori o planovima za Srbiju! Ako niste znali, EU već 7 godina `preporučuje` da Srbija ``razvije komparativne prednosti u tekstilnoj i poljoprivrednoj proizvodnji`??!?
Pa JEB - M im MAJ - -K - a svake godine uvezu po nekoliko hiljada vrhunskih tehnologa, lekara, elektroinženjera, ekonomista i građevinskih inženjera iz Beograda! Pa za šta država školuje studente ovde - da stvaraju društveni proizvod strancima?!?
Što se tiče EU 15 (evrozone) i + germanskih država - one su već na zavidnom nivou IT razvoja - sa velikim učešćem korisnika internera (od 30-50%) i viškom dohodka po glavi stanovnika koji bode viljuškom u oči sve zemlje na srednje-nižem nivou razvoja. Trebalo bi znati koliko je Nemačka subvencionisala sve inovativne tehnologije koje imaju veliku potražnju (što i danas radi u telekomunikacijama, industriji..), čim se tržište zasiti - porezi rastu..
Još malo pa će i akcize da lupaju na računare - do 50% cene- malo li je što dileri imaju maržu i preko 30% na svaku komponentu..

znači, ako ne smanje PDV - mogu da se oproste od `moderne i Evropske Srbije`` a ovo mogu da potpišem (sa druge strane, možda je nekom i bolje da iz Beča obučavaju naše ljude za najosnovnije net. stvari itd.)

toliko od mene - odo da spavam!

POZDRAV svima!!!
Oglasnik Re: Re: Re: Bem ih... 03.06.2007. 05:04 #20893

broj poruka: 726
:: Ja bih samo kratko dodao, bez neke namere da repliciram - da je porez na promet `mrtav` i da ga je zamenio PD

Yep,na to sam mislio - Zakon o porezu na dodatu vrijednost...isti dick :)

:: Ako niste znali, EU već 7 godina `preporučuje` da Srbija ``razvije komparativne prednosti u tekstilnoj i poljoprivrednoj proizvodnji`??!

Zalazim u OFFTOPIC,ali - Nema veze,Njemacka je treci svetski uvoznik poljoprivrednih proizvoda,tako da balkanske drzave imaju gdje da plasiraju proizvode,ne brini :)

::Što se tiče EU 15 (evrozone) i + germanskih država - one su već na zavidnom nivou IT razvoja - sa velikim učešćem korisnika internera (od 30-50%) i viškom dohodka po glavi stanovnika koji bode viljuškom u oči sve zemlje na srednje-nižem nivou razvoja

Oni su na zavidnom nivou primjene IT tehnologije,a inovacijski kaskaju za USOM i Dzapenom.EU kasni godinama,a mi poprilicno za Unijom.
Nasi tehnicki fakulteti imaju manjak sredstava,visak potencijala i,realno,rigidan obrazovni sistem.
Osim toga,zamjena poreskih zakona ne moze da izmijeni citavu drustvenu klimu i strukturu.Potrebne su korjenite promjene,koje sezu do nervnog sistema,a ne samo do Sluzbenog lista.

Nemoj da mislis da sam zelio da ti repliciram - tvoj reply je interesantan,a ja radim nesto,pa u pauzama pricam gluposti.

Pozdrav!
dragojlo2 Ma ok.je to ... 03.06.2007. 10:27 #20897

broj poruka: 718

... ja sam samo izneo da nam porez u odnosu na osatak unuije nije veliki , ali je to stvar koju treba sagledavati malo sire...
Eto nasi sharani od prodavaca nikada nisu sproveli neku akciju drasticnog smanjenja cena , (primer po Nemackoj mozes da trenutno nadjes leadtek-ovu 7950gx2 od 150 - 170E novu ,jer izgleda leadtek prazni magacine i prelazi potpuno na seriju 8).Koliko gx2 kosta kod nas trenutno oko500E da li ste sada shvatili da nije toliko bitan porez koliko sitan shicardzijski duh nasih veleprodavaca koji ne uspevaju da se usklade sa svetskim trendovima , a i sto bi kad su ljudi ovde glupi i neinformisani + ovce za sisanje ...
Ako ja na pr. donesem karticu ili komponentu u zemlju koja predstavlja novinu tj nema je na trzistu ja bi trebalo da budem pohvaljen jer u nekoj instanci podizem tehnoloski nivo zemlje,ali kod nas je to dugacije ,pa ti prvo rebnu carinu ,pa porez , pa ti objasnjavaju kako to tebi i ne treba jer je g force 4 fenomenalnakartica i da sve ostalo predstavlja bacanje para...
Tako da je mnogo bolje da se insistira na nekoj organizaciji za ispitivanje i kontrolu kvaliteta nego na smanjenju poreza...
kada bi svi mi usmerili svoje snage ka tome i povezali se sa drugim forumima mozda bi od toga i ispalo nesto,ovako nam ostaje samo da cutimo i kukamo ,jer za podizanje it kulture u narodu treba i odgovornost onih koji su u probleme i upuceni ,a ne samo zabijati glavu u pesak...`Ajd u zdravlje!
Goran8407 MLAÐAN DINKIÆ : Ostaje PDV na računare 03.06.2007. 12:52 #20906

Preuzeto sa: http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?name=News&file=article&sid=12053

`Mlađan Dinkić, ministar finansija u Vladi Srbije, rekao je u petak za naš list da sistem poreza na dodatnu vrednost neće biti narušavan ni po kom pitanju, pa ni kad je reč o trgovini računarima i informatičkom opremom. Ovaj stav je obrazložio činjenicom da informacione tehnologije nisu izuzete od PDV ni u zemljama Evropske unije. Dinkić se protivi i uvođenju povlašćene stope PDV od 8 posto.

- Srbija mora da pojača informacione sisteme i njihovu dostupnost građanima, pre svega mladima i obrazovanima. Način na koji ćemo to uraditi neće biti kroz rušenje principa PDV. Umeto toga, onima kojima je to potrebno, nabavićemo računare i priključićemo ih na intenet. Mislim da će to dati znatno bolje rezultate - rekao je Dinkić i najavio veliku nabavku računara za škole i njihovo priključivanje na internet.`

Jeb*m ih u predizbornu kamanju. Dokle ce vise da kenj*ju kako ce biti ovo-ono, a kada dodju jedno veliko prc. Sterem im ga!!!

EDIT: http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2007&mm=04&dd=27&nav_id=243986&fs=1

Crna Gora smanjuje PDV za ICT na 7%

Podgorica - Ministarstvo finansija Crne Gore podržaće predlog da se stopa poreza na dodatu vrednost za ICT smanji sa 17 na sedam odsto.
Smanjenje stope poreza najavila je pomoćnik ministra za poreski i carinski sistem Koviljka Mihailović, a olakšica kompanijama iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija će biti obuhvaćena ovogodišnjim izmenama i dopunama Zakona o PDV-u.

Predstavnici ICT sektora su još ranije tražili da se promenili fiskalna politika, koja je predstavljala jedan od najvažniji problema u njihovom poslovanju. Oni su predlagali nultu stopu PDV-a, koja bi uticala na razvoj crnogorskih ICT kompanija kroz povećanja obima posla zbog veće konkurentnosti.

Izgleda da došlo do kompromisnog rešenja, a Vlada ove zemlje smatra da ICT sektor može postati izvozno orijentisan i biti izuzetno interesantan, jer je Crna Gora malo tržište na kom se može testirati mnogo rešenja.

U Srbiji PDV još uvek 18 odsto

U Srbiji je stopa poreza na dodatnu vrednost za kompjutersku opremu 18%. Ova stopa poreza je uvedena 1. januara 2005. godinu i predstavlja veliki problem za ICT kompanije.

„Dosta smo zaostali u odnosu na zemlje u regionu, pa je smanjenje poreza jedini način da se koliko toliko približimo Evropi. To bi bilo dobro za građanstvo, ali i zemlju u celini“, smatra Srećko Miodragović, generalni direktor „CT Retail“, dela „ComTrade” grupe koji se bavi maloprodajom.

Iz ove kompanije su više pute predlagali Vladi da se stopa PDV-a smanji na 8 odsto, jer bi povećanje IT potrošnje imalo veoma pozitivan efekat na ekonomiji zemlje. „Imate primer Hrvatske, gde se uopšte ne plaća carina za kompjutersku robu, dok kod nas ona ide i do 15 odsto”.

Smanjenjem PDV-a kompjuterska roba bi bila jeftinija, a ICT kompanije konkurentnije kompanijama u regionu.

Ako je u Crnoj Gori bilo lako smaknuti sa 17% na 7% ne vidim kako bi to nama bilo tesko!!!
Maksimus Re: MLAÐAN DINKIÆ : Ostaje PDV na računare 03.06.2007. 14:01 #20909

Zalazim u OFFTOPIC,ali - Nema veze,Njemacka je treci svetski uvoznik poljoprivrednih proizvoda,tako da balkanske drzave imaju gdje da plasiraju proizvode,ne brini :)

Pa dobro, aj samo maloko da skoknemo van teme :D - Sigurno je da su Nemci najveći uvoznici i izvoznici u Evropi, međutim, prodavati razvijenoj zemlji poljoprivredne da bi od njih kupio industrijske proizvode i opremu - nema `realnu` opravdanu računicu, a ko sastavlja računice ?!? = Svetska Trgovinska Organizacija:)(čitaj: SAD)
Ona još uvek `na mišiće` drži cene na nivou iz vremena velike depresije 1929-1933! To znači da je Adam Smit `inspirisao` mnoge rekavši da `je zemlja koja uvozi industrijske a izvozi poljoprivredne proizvode, jednaka čoveku bez jedne noge i ruke`. Srbija može da se nada dohodku `evrolenda`(evrozone) tek kada uvidi da EU i nema cilj da mi budemo bogati već `podobni za Evropui`(zato je bolje da namagarče nas u Evropi da sirovine slučajno ne bi morali još više uvoziti iz Azije)!

Nasi tehnicki fakulteti imaju manjak sredstava,visak potencijala i,realno,rigidan obrazovni sistem.
Osim toga,zamjena poreskih zakona ne moze da izmijeni citavu drustvenu klimu i strukturu.Potrebne su korjenite promjene,koje sezu do nervnog sistema,a ne samo do Sluzbenog lista.

Uz sve poštovanje oglasniče, ja se potpuno slažem za korenite promene - i iskreno, toliko puta mi je bilo muka kada vidim neke šalabajzere i diletante šta rade - da sam molio boga da me pretvori u Supermena i da ih sve nalupam sa sve MUP-om i inspekcijom. Ali, promene zakona i njihova primena već decenijama od mlitavih i nedostojnih država pravi Imperije! Tu nema dileme, zato i pored smanjenja PDV-a trebaju da `utiču` zakonima na dilere-a na kraju krajeva i da ih kazne- ukoliko koriste svoj monopol u cilju eksploatacije potrošača! To je sasvim normalno, u ovoj zemlji se niko ne bori protiv monopola! Kada bi se mi sa foruma organizovali i hteli da napravimo novu firmu - cvrcnuli bi nas na prvom ćošku, a tek kada bi imali niže cene...Pa ja mislim da bi zaposleni u Komtrejdu došli da protestuju za motkama..a nas bi uhapsili

Tako da je mnogo bolje da se insistira na nekoj organizaciji za ispitivanje i kontrolu kvaliteta nego na smanjenju poreza...
kada bi svi mi usmerili svoje snage ka tome i povezali se sa drugim forumima mozda bi od toga i ispalo nesto,ovako nam ostaje samo da cutimo i kukamo ,jer za podizanje it kulture u narodu treba i odgovornost onih koji su u probleme i upuceni ,a ne samo zabijati glavu u pesak...`Ajd u zdravlje!

Svaka ti čast, ja već dve godine pokušavam da nađem nešto slično - ali, imam smo ovo: http://www.nops.org.yu/modules/news/ - što je u skladu sa EU 2007-2013 strategijom (od 1.2 mlrd evra) zaštite potrošača, ALI!
Pazi sad...poenta je po meni upravo to! - povezivanje! - pa ja bih lično (iako studiram ekonomiju EU) uložio pare i napravio servere, mreže, sve što treba samo da se sve poveže - da ljudi znaju ko će da ih i za koliko prevari (država bi možda finansirala takve projekte).
MEÐUTIM...mi ćemo još godinama čekati na `povezivanje` ako se ne smanje cene (POREZ), jer, proporcionalno smanjenje cena/poreza/marže - duplo više (a ovde bi i 4X) utiče na RAST potražnje a naročito IT-a..

Preuzeto sa: http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?name=News&file=article&sid=12053
EDIT: http://www.b92.net/biz/vesti/region.php?yyyy=2007&mm=04&dd=27&nav_id=243986&fs=1
Crna Gora smanjuje PDV za ICT na 7%
U Srbiji PDV još uvek 18 odsto
„Dosta smo zaostali u odnosu na zemlje u regionu, pa je smanjenje poreza jedini način da se koliko toliko približimo Evropi. To bi bilo dobro za građanstvo, ali i zemlju u celini“, smatra Srećko Miodragović, generalni direktor „CT Retail“, dela „ComTrade” grupe koji se bavi maloprodajom.
Iz ove kompanije su više pute predlagali Vladi da se stopa PDV-a smanji na 8 odsto, jer bi povećanje IT potrošnje imalo veoma pozitivan efekat na ekonomiji zemlje. „Imate primer Hrvatske, gde se uopšte ne plaća carina za kompjutersku robu, dok kod nas ona ide i do 15 odsto”.
Smanjenjem PDV-a kompjuterska roba bi bila jeftinija, a ICT kompanije konkurentnije kompanijama u regionu.
Ako je u Crnoj Gori bilo lako smaknuti sa 17% na 7% ne vidim kako bi to nama bilo tesko!!!

Apsolutno tačno..
Majke mi, preterao sam opet (sad kad pogledam), ali vi ste na forumu dobri ko lebac` pa ne mogu da se suzdržim :)

Pozdrav!!!
MaliAbner Kome je u interesu da se smanji porez 03.06.2007. 17:15 #20915

broj poruka: 7769
Samo nama krajnjim kupcima i nikome vise.
Iskreno ja mislim da cene onoga sto se ovde prodaje uglavnom nisu toliko vise nego u zemljama u blizem i daljem okruzenju, ali su zato cene svih vrsta usluga daleko vece nego u okruzenju opet blizem i daljem.

Prosto je neverovatno da najjeftiniji flat adsl kod nas i dalje ima cenu od 15-18€ na mesecnom nivou a u recimo nemackoj kosta 5€, da u spaniji ide promocija ADSL2 paketa 6mbita za 10€ mesecno (doduse samo prvih sest meseci). Pa kod nas Dial-UP kosta ko ADSL u E.U.

Voleo bih da smanje porez na IT opremu i programe ali shodno dosadasnjem zivotnom iskustvu ne verujem u bozic batu i slicne price.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

Dyca re 03.06.2007. 20:03 #20921

Znaci mislite da od toga nema nista..Steta,bas sam se nadao da ce pasti cene,ali sta je tu je..

Goran8407 Re: re 03.06.2007. 23:28 #20927

:: Znaci mislite da od toga nema nista..Steta,bas sam se nadao da ce pasti cene,ali sta je tu je.

Ne mislimo to mi, vec cika DINKIÆ kaze: `Ostaje PDV na računare.`
silcom nema od toga nista 04.06.2007. 09:27 #20959

broj poruka: 1
Smanjivanje poreza na kompove nece ici ovog leta ,jer glavni bos IT u Srbiji ,Veselko iz Comtrade groupa,treba da kupi novu jahtu ,jer ga doticni gospodin iz Pink group,zajebao pa nabavio bolju,tako narode cekamo bolja vremena.......
mislim da ce opet bager da radi.................................

Milance74 E i jos... 04.06.2007. 10:13 #20961

broj poruka: 51
Da je samo Veselko i jahta nego i ona buranija oko njega mora gliserima da se opskrbi. Slazem se za bager sem sto bih i ja dodao jednu legiju sa g....vim motkama.

Goran8407 !!!!!!!!! 19.06.2007. 01:50 #21992

IMA BOGA!!!! Prva vest koja dolazi iz skupstine, a da me je obradovala :)

http://www.pcmagazin.co.yu/2007/06/15/smanjuje-se-pdv-na-raeunare-sa-18-na-8/
Dyca re 19.06.2007. 09:03 #22003

Hvala na informationu,a jel znas kada ce se znati da li je usvojen ovaj predlog o izmeni zakona??Jer oni mogu da daju predlog i da ga usvoje tek za milion godina??Jel mislis da ce toga biti ovog leta ili tek kasnije??

Goran8407 Re: re 19.06.2007. 12:00 #22016

:: Hvala na informationu,a jel znas kada ce se znati da li je usvojen ovaj predlog o izmeni zakona??Jer oni mogu da daju predlog i da ga usvoje tek za milion godina??Jel mislis da ce toga biti ovog leta ili tek kasnije?
Na forumu SK su govorili kako je zakon donet juce i da cemo to `osetiti` negde u julu - oko 10-og.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646997.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs