Dobio ček iz Amerike za neki odrađen posao, odem u Intesa banku, kad kaže mesec dana da dobijem pare. Pre 5-6 godina kad sam poslednji put dobio pare na ček mogao sam na licu mesta da dobijem pare, a sad ovako?! Jel ima neka druga banka gde to može odmah? Ili je možda moguće u inostranstvu? Mada sumnjam, verovatno ne rade za strance.
I zavisi od iznosa čeka. Neke banke uopšte ne rade sa čekovima manjim od 0, a neke banke odmah isplaćuju čekove do određenog iznosa, a preko toga se čeka mesec dana.
Trebalo bi da pokušaš u Komercijalnoj banci, a ako ne uspeš tamo, onda u Alpha banci. Kolega je u komercijalnoj naplatio ček istog dana kada ga je predao, a ja sam u Alpha Banci za 2 -3 dana naplatio ček iz Amerike.
probaj u vojvodjanskoj, tamo sam naplacivao cekove pre par godina odmah i uz minimalnu proviziju
:: :: Faktoring mi je komplikovan, u pitanju je jednokratna isplata :: :: Željko, puno hvala na odgovoru! Obe banke su mi u relativnoj blizini, proveriću.
Otvoris lepo svoj moneybookers nalog i devizni racun u banci, i imaces pare u rukama posle 3-4 dana nakon uplate na mb.... Isplatu cekova moras da cekas po mesec i kusur dana....
:: Dobio ček iz Amerike za neki odrađen posao, odem u Intesa banku, kad kaže mesec dana da dobijem pare. Pre 5-6 godina kad sam poslednji put dobio pare na ček mogao sam na licu mesta da dobijem pare, a sad ovako? :: Jel ima neka druga banka gde to može odmah :: Ili je možda moguće u inostranstvu? Mada sumnjam, verovatno ne rade za strance.
Nažalost, prema mojim saznanjima MoneyBookers ne omogućava interkontinentalne transfere. I ja sam se radovao kako ću da ga koristim kad dodje vreme, ali me onda ta informacija pokopala.
Ako želiš da deponuješ ček, odnosno, da ti prebace pare na devizni račun onda moraš da čekaš 21 dan. Sa druge strane, ako želiš da unovčiš ček (isplata u dinarima) onda to možeš da odradiš odmah ako je vrednost čeka do 200€. Provizija je mala.
Broj postavljenih tema: 60354. Broj poslatih odgovora: 646987. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.